Hoppa till innehåll

Etikett: wordfeud

Hej hybris!

Oftast trampar vi väl bara på i ullstrumporna, gäspar, gör vad vi ska och tänker inte mer på det.

Men ibland är det svårare. Vi drabbas av ruelse och ånger, blir ledsna och förlorar fotfäste och självförtroende och tänker att

  • det var bättre förr
  • vi inte vill vara vuxna
  • det snart kommer att framkomma att vi är en bluff
  • världens undergång är nära förestående.

Då behövs det bara lite beröm, så känns det bättre. (Jag pratar förstås om mig själv även om jag av någon underlig anledning har valt att skriva ”vi”.)

keep-calm-and-deploy-hybrisMen så kommer vi till de underbara tillfällena – de är väl oftast snabbt övergående episoder – när allt bara funkar. Jag gjorde 28 poäng i en match och fick pris som matchens lirare och speakern kallade mig ”turneringens pärla”. Mina tankar gick, där jag stod med en medalj och ett brett leende, sålunda:

– Japp. Jag är bra. Fan vad jag är bra. Det underliga är att jag ju inte bara är bra på att spela basket. Jag är ju så jävla smart också. Och snygg! Och snäll! JAG ÄR BÄST!

Där är jag just nu. JAG ÄR BÄST! Så här var det.

Jag spelar fortfarande Wordfeud, vilket tydligen är helt ute. De flesta av mina motståndare är 1) båskommentatorer 2) släkt. Mot Niklas får man imaginära pluspoäng av ekivoka ord, mot Hasse får man lägga ändelser blott om man ändrar ordets betydelse (annars måste man göra 25 armhävningar), mot Dieva prioriteras vackra och långa ord och mot pappa måste man anstränga sig rejält för att inte förlora.

Och mot hakke måste man muta Dr Feud på något sätt, vilket hakke har lyckats med eftersom jag alltid får de hopplösa Z, F och B i sista bytet och alltid sitter fast med sju konsonanter eller sju vokaler. Detta innebär att jag bara förlorar mot honom hela tiden. Jag är Zlatan; han är tyska landslaget. Ibland kommer jag på slutet som bragden i Berlin och stänker in några mål så att vi spelar oavgjort. Nyss såg det ut så här:

wf
Här har hakke lagt F och S och bara fått 20 poäng, men han leder ju ändå. Jag har nyss fått Z och skulle med hjälp av min tomma bricka kunna lägga ZON eller FEZ … men vaaaar?
wf2
Oooooh, yay, jag kan få hela 14 poäng för lite MAT och AG. Förbaskat. Måste prova nåt annat.
wf3
Nämen så finfint. Jag lägger lite nonchalant METAZON och ATAXI över två tripplar och med alla sju bokstäverna och får lite lagom jackpot: 213 poäng.

Så nu förstår ni?

– Fan vad jag är bra. Det underliga är att jag ju inte bara är bra på att vinna mot hakke i Wordfeud. Jag är ju så jävla bollsäker också. Och snygg! Och snäll! JAG ÄR FAN BÄST!

Jahaja. Nu håller min djefla man en föreläsning för barnen om ordet ”odräglig” i kombination med ”hybris”.

Share
32 kommentarer

Det svenska ordet beach

Japp, nu blire språk igen. Jag har nämligen ingen annan utväg. Jag måste ju hitta en anledning till att få berätta att jag har lagt XYLOS i Wordfeud. Etthundratrettiotvå poäng på ett bräde, tjoff bara.

Men det underliga hände en liten stund senare, när jag hade rumsterat om bland bokstäverna och bara fått massa halva bearnaise-ord och tyska prepositioner – som man ju inte kan lägga. Frustrerad lade jag ut bokstäverna som jag dukar till kvällsmat: lite på måfå och på en höft samt i slumpmässig ordning.

Och så godkänns beach! (Synd att det inte finns något som heter manisv, för då hade jag ju kunnat fortsätta med beachvolleyboll.)

Så nu är jag lite nyfiken på om ni kan hjälpa mig med att lista ord som

  1. finns med i SAOL fastän man inte tror det (BEACH???)
  2. inte finns med i SAOL fastän de ju borde det (PÖ!)
  3. ord som har funnits, men som är strukna och saknade (förbrytarfysionomi och andra som vi har berört tidigare).

SAOL hittar ni hääääär.

Svenskan funkar ju på så sätt att vi har tusen och en sammansättningar som inte kan listas eftersom de inte ”finns” förrän de sägs. Vi förstår alltså nya ord fastän vi aldrig har hört dem förut – vilket är det som gör svenskan till ett ordrikare språk än t.ex. engelskan. Vi har ett oändligt antal ord! [Här får ni gärna slå er för bröstet/brösten.]

Slutligen en bild som jag ska sätta upp på toa:

Glömde ju:
Ni som vill hellre fira semikolonets dag idag, kan ju njuta av när min djefla man för fem år sedan härmade ett semikolon.

Share
45 kommentarer