Hoppa till innehåll

Etikett: tågcharter

Att klafsa omkring i sirap och tänka kulturellt

Vi har –23 °C (lägg märke till att minustecknet är långt och att det är ett mellanslag före gradertecknet men inte före Celsius-C:et) här i Mälardalen och då kan man blåsa såpbubblor på ett jätteroligt sätt.

Men visst blir man lite långsammare i kylan? I alla fall om man är rätt klädd och inte behöver trippa omkring och göra åkarbrasor. Jag tycker att jag rör mig långsammare och att jag tänker långsammare, att bilen och tiden går långsammare och att mitt internet går långsammare än någonsin. Allt går i sirap.

Men Kulturfyran, kan jag svara på ändå – hur ointressanta mina svar än är.

1. Vilken är den första boken du läser i år, 2010?
Veeet inte.

Jag har insett att jag inte längre kan läsa böcker utan glasögon eftersom armarna inte räcker till och att man inte kan ligga på sidan och läsa med glasögon på sig. Därför måste jag antingen ha fjutton par elastiska, liggvänliga glasögon i alla lådor och fickor eller en läsplatta med justerbara bokstäver. Jag hoppas att den första boken jag läser i år är välskriven, rolig och spännande, men den hög som finns på hyllan bredvid sängen innehåller bara böcker som är antingen eller – ingen uppfyller alla tre önskemålen. (Tipsa mig gärna!)

2. Första konserten du går på?
Veeet inte.

Jag har ingen inplanerad och är inte ett superfan av någon speciell artist eller grupp. Men jag vill i alla fall inte gå på Ulf Lundell, Håkan Hellström och Darin. Men gärna på Pink, Metallica, Kent och The Cure.

3. Första teaterföreställningen eller filmen du ser i år?
Veeet inte.

Men om jag får ändan ur, kommer jag att se Sherlock Holmes i helgen. Den 2 april ska jag gå med lillasyster Orangeluvan på Stadsteatern, men det är ju väldigt långt till dess. (Däremot ska jag se filmer hemma på tv:n eller i datorn fem till sju gånger i veckan, så det så.)

Plötsligt tillägg: Min djefla man har köpt biljetter till Sherlock Holmes! Nu! Till ikväll!

4. Hur känner du personligt/privat inför 2010, vad ser du fram emot mest, eller vad fruktar du mest?
Inför varenda nytt år, tror jag att allt kommer att gå på räls. Jag kan inte föreställa mig dödsfall, brutna tår, rån, pengabrist eller husbränder. Jag ser bara blommor, stjärnor, myshelger, vackra kläder, gott vin, massa mat och stående ovationer framför mig.

Alltså fruktar jag inget och ser mest fram emot sommaren. Och alla stående ovationer.

Nu lägger jag till en punkt eftersom jag anser att sportevenemang kan liknas vid konserter:

5. Första stora sporttillställning som du går på?
Veeet inte.

Fast min högsta önskan är ju att få vara på plats under ett OS. Och så skulle jag vilja se en landskamp i hockey och en landskamp i fotboll och friidrotts-EM i juli. Eller … åka till Barcelona och se Zlatan göra hat-trick. (Men vad det förmodligen blir, är ett par hundra basketmatcher av skiftande nivå och kvalitet.)

_______________
Apropå ingenting. Tänk ändå om vi kunde ta oss i kragen och komma iväg på en blogg-tågcharter som vi ju har yrat lite om.
Uppdatering: Dieva har gjort en intresseanmälningsgrej!

Share
20 kommentarer

Drabbad av en stor kärlek (och en bra idé): tågcharter

Jag ligger i en soffa och äter knäckebröd med smör. Massa smör, för det är ju numera väldigt nyttigt. Magen är full av smulor (på utsidan) eftersom jag ser till att de hamnar där och inte i tangentbordet. Och så tänker jag på denna dag, när jag har

  • hållit en deadline
  • lärt mig att alla flickkalvar får samma namn som sin mamma, varför t.ex. kossan Klara kan ha fyra döttrar som heter Klara och en tjurig son som heter Tom Jones
  • tackat ja till en entimmesföreläsning för 70 PRO-medlemmar i ämnet ”Vad Som Helst”
  • cyklat på en cykel som håller på att gå sönder i navet
  • inte bloggat än (jaja, fel ordföljd)
  • ätit köttfärslimpa till lunch
  • intervjuat en Peter Hellström (informatör på Fritidsresor) om tågcharter
  • intervjuat Christer Sjögren.

Är det nu kärleken kommer in, tror ni?

Innan Christer Sjögren (längst fram) värvades till Vikingarna 1978, sjöng han med ”Pelles”. Misstänker ni som jag att den lilla mönstrade stövelkragen faktiskt är fastsydd på brallorna? Källa.

Nej, inte kärlek än. Det lär vara så att dansbanden av skattetekniska skäl hade så iögonenfallande scenkostymer. Om kläderna inte gick att använda på fritiden, gilldes avdragen nämligen. Då får vi ju faktiskt tacka Sträng och grabbarna för den regeln – hur skulle vi annars få se så många utstuderat snäva skrev på Katastrofala omslag?

(Kuriosa: fuldatorn på radioredaktionen kraschade tre gånger när jag försökte leta fram lite information om Christer Sjögren. Den kraschar aldrig annars. Under intervjun framkom att han inte försökte sjunga som Elvis Presley när han på 1970-talet fick sjunga med dennes band och körpojkar. Sicken en, det hade jag gjort.)

Nu kommer min kärleksförklaring: tågcharter. Jag vill åka tåg till Italien! Eller Prag! Eller bara Berlin! Det tar 20 timmar (till norra Italien) och man kan blogga hela vägen ner, man kan sova och vandra omkring –helt enkelt göra precis vad man vill så länge man inte drar i handbromsen.

Vem anordnar och sponsrar första bloggtågcharterresan? Och därmed får mer publicitet än presidentvalet, Henke Larsson, Foppa och galnakosjukan tillsammans?

Jag tänker mig att det ser ut så här, som på Orientexpressen, fastän jag vet att det är helt vanliga tufftufftåg som gäller.
Share
58 kommentarer