Hoppa till innehåll

Etikett: äckel

Äckelpäckel

Läs inte detta om ni är äckelmagade och rädd för … eh … hrrrm. Småkryp.

Bästisgrannen åt räkor häromdagen. Nu ligger de stackare som blev över och deras kläder i hennes soptunna och guckar till sig lite. Det stinker. Det luktar verkligen riktigt illa. Soptunnan är flyttad från solen, men eftersom intaget av räkorna inte planerades och matchades med soptömningen, kommer de att få ligga där i 13 dagar. Tretton dagars stank.
Herr Fluga och hans gröna kompisar surar runt soptunnan. De är arga för att de inte får komma in till godiset där inne. När man närmar sig soptunnan, reser de ragg och skäller ut oss efter noter … men är ändå lite försiktiga. Herr Flugas närmaste släktingar ville inte vara med på bild trots att jag väntade ut dem som en orangeklädd man i ett torn under älgjakten.

– Höhö, skrockade jag och pekade på Bästisgrannens tunna.
– Jag veeeeet, svarade hon och pekade in mot köket, dit några tydligen hade förvirrat sig.

Men. Man ska inte höhöa innan man har hoppat i sin egen galna soptunna.

Se där, tänkte jag. Riskorn. Någon har drällt riskorn på kanten av vår soptunna. Så tokigt, det lockar ju hit fåglar och det brukar grannarna inte gilla.

Jag ska bara hämta vattenslangen, tror jag. Med den kan man spola bort det andra kletet, det som ser ut som filmjölk. Ska bara slänga den här soppååååå… Uuuäääääh.

Svälj.

Eller kanske inte svälja. Kanske vill jag spotta. Kanske kommer jag inte att kunna svälja något på flera timmar. Varför tänker jag plötsligt på Max von Sydow och Monica Zetterlund?

Vad i hela friden har vi slängt? Ett kilo rutten biff? Femton öppnade burkar med fiskbullar? Den där mopedisten som sparkade omkull en kvinna här på gatan häromdagen? Eller kan gammal pasta och skrynkliga potatisar generera detta?

Är detta månne maskarnas gathörn dit de samlas för att snacka lite om väder och vind? Är det tonårslarver som står utanför tjorren och jämför kysserfarenheter och flirtar lite med det motsatta kö… Nejvisstja.

Nu är det bara åtta dagar till tömning. Ska vi sätta de små liven på fastekur eller ska vi tvärtom fylla soptunnan med laxerande vatten?

Om jag hade varit en popstjärna som jagades av paparazzifotografer och sensationsjournalister hade rubriken i morgondagens tidning varit:

Lotten i stor sanitärskandal: maskkränkning!
”De var överallt!”

Share
19 kommentarer