Hoppa till innehåll

Kristallkula på ingång!

Jag pratade med några kompisar om bh-användandet, och vi var alla helt överens om att detta plagg är överreklamerat i dessa coronatider.

Även vi som traskar iväg till jobb på högskola, sjukhus, restaurang och affär har slappnat av i bröstregionerna – och plötsligt finns inget behov av dekolletageupplägg, tunikor med snyggt fall eller ens smycken. Fan vet om någon av oss ens tvättar håret när det är dags.

– Tandblekning? Pfft.
– Högklackade skor? Hahaha!
– Linning och skärp göre sig icke besvär!

Men vad betyder detta egentligen? Kommer vi att drabbas av en backlash och köpa strassörhängen och balconette-bhar samt börja tupera håret när vi i en eventuell framtid kliver ut ur coronabubblan?

Eller … är vi månne på väg in i en bekväm tid med 1920-talsmode med hattar som tar fokus från frisyr och de fantastiska kläderna som bara hänger utan att sitta åt?

Bakre raden: Alice Day, June Collyer, Dorothy Gulliver, Gwen Lee, Molly O’Day, and Sally Eilers. Främre raden: Sue Carol, Lina Basquette, värdinnan Mary Pickford, Lupe Velez, Flora Bramley, and Ann Christy. Foto: John Springer (1928).
Männen kan ha äppelknyckarbyxor med plats för mobilen där mere vid vaderna!

Hur som helst undrar jag om vi inte alla till mans har slappnat av när det gäller det ytliga. Idag gick jag helt utan eftertanke ut på en promenad iförd

 • röda skor
 • rosa yllesockar
 • svarta joggingbrallor
 • senapsgul regnrock
 • cerise halsduk
 • orangefärgade vantar
 • grön-lila-prickig mössa
 • basketboll.

Bildbevis? Nope, nån måtta får det faktiskt vara; jag måste ju tänka på mitt rykte.


Fast en liten uppdatering får ni ändå.

Idag (en dag senare) gick jag på promenad iklädd lika hemska färger – om inte värre. Inne i skogen tappade jag bollen nerför en brant klippa, och på vägen ner fanns det trattkantareller.

Men inget hade jag att plocka dem i.

Joooo! Kapuschongen!
Share
Publicerat iBloggen

47 kommentarer

 1. Jag har allvarligt tänkt att jag borde använda lite snyggare kläder hemma till vardags, bara för den uppiggande effektens skull. Men om jag nånsin kommer därhän vete Mårran.

 2. skogsgurra

  Min erfarenhet är att det inte håller mer än några dagar innan man faller tillbaka till trivselkostymen igen.

  Men skulle vara intressant att få en bild (färg) av båsmors praktfulla klädsel när hon ger sig ut på bollpromenad.

  Kanske tillfälle idag på parkeringen vid Jäders kyrka?

 3. Jag är tyvärr förkyld, Skogsgurra! Det är ingen fara, men jag är hemma från jobbet sedan igår och ligger här och snorar och känner efter huruvida halsontet är nåt annat än halsont.

  (Jag har mejlat Örjan.)

  Ska se om jag kan fixa en bild på min utstyrsel trots allt …

 4. PGW

  Jag upptäckte det eminenta ordet ”hårdbyxor” på twitter för några veckor sedan. Dvs sådana där riktiga byxor man måste ta på sig bland folk ibland, jag tror till och med jag hade sådant för jämnan på jobbet. Ja ni vet på den tiden man gick till ett kontor på dagarna.

  Hur som haver slår jag ett slag för orden ”hårdbyxor” och ”hårdkläder” som ett praktiskt och relativt självförklarande uttryck.

 5. Ökenråttan

  Lustigt att detta ämne kommer upp. Jag har nämligen nyligen lagt av min luffarklädsel (mysbyxor, cashmere, men ändå, T-shirt, nån gammal skjorta som inte längre duger åt den snobbige Lille M. och så tofflor eller Birkenstock-sandaler). Nu har jag ryckt upp mej och går i klänning och skor. Det känns uppiggande och jag har faktiskt fått lite mer gjort här i högarna på skrivbordet.
  På den tiden jag jobbade var jag ju uppklädder till tänderna och så slappa luffarklädseln på när jag kom hem på kvällen.

 6. skogsgurra

  Attans! Verkar bli manfall. Eller kvinnofall.

  Hyttis såg ohågad ut när vi satte oss i bilen. Frös och snorade. Så vi löser det på annat sätt.

  Kontaktar Örjan.

 7. Ninja i Klockrike

  Jag har varit med dig i tankarna idag, Örjan.

 8. Här kommer en bild på några av dagens färger!

 9. Ninja i Klockrike

  Om det behövs har jag ett par hängselbrallor av den där gummitypen, om du ämnar bege dig ut på seglats på Eskiltstunaån eller så.

 10. Örjan

  Tackar för alla kommentarer viaFB/hemsida vad avser dagens begrvninssermini för MorUlla

 11. Ökenråttan

  I dag är jag särdeles färgglatt klädd: Klänning som är rutig i svart, grått och off-white (lortigt vitt). Under den en polotröja i gräddvit färg. Svarta små skor. Allt piggas upp av ett orange klockarmband och ett ’guld’armband att skramla lite med. Det är en kopia av ett colombianskt indiansmycke som jag köpte i Bogota. (Ska det kanske vara ett kommatecken efter ’inidiansmycke’?)
  Hur färgglada är ni?

 12. Idag: ljusgrön blus med imiterade pärlemorknappar, som klirrar mot bordskanten när jag skriver, lila kjol, gröna glaspärlor om halsen samt en rysk brosch med trojkamotiv, eftersom blusen var mer urringad än jag i förstone trodde; samt en svartvitspräcklig s k jeanssocka och en ljus strumpa med röda giraffer på. Jag använder udda strumpor för närvarande för att slita ut dem, eftersom det i alla fall går hål på alla strumpor stup i ett.

 13. Ninja i Klockrike

  Skjorta i herrmodell, rutig i mörkblått, två nyanser vinrött och senapsgult. Uppkavlade ärmar.
  Håret samlat med hjälp av stort hårspänne med pärlor.
  Hemmavid är jag så oklädd som det går, saker som sitter åt eller trängs med mig är olidligt och kräver trevligt sällskap för att vara uthärdligt. Så fort jag kommer hem åker det mesta i klädväg av. Bums.
  Dessutom har jag just vaknat och ätit frukost så även om jag skulle vara hågad att klä på mig mer attiraljer så har jag inte hunnit.
  Inget är viktigare än en kopp te när man vaknat (kan ju inte gärna skriva morgon så här dags).
  I morgon ska jag vara på vårdcentralen redan innan hanegället, och hur i herrans namn ska jag klara av att vara vaken till 11.30?

 14. Ujujujuj vilka pinglor ni är! Jag har på mig tajts, shorts, raggsockar, hoodie och håret är uppsatt lite som Helena Bonham-Carter. På tyska säger man ”bunt” om färgställningen.

  Bara så att ni inte missar: embryo har ställt en fråga i ett annat bås!

  hejsan eftrersom det är coronne i år kommrer en gråta

  blir det någron användskallelender ellrer ska man användra den gammela i år igen okcså klistra ihop lukcrorna så grått det grår

  det undrar jag nu

  yo

 15. Ninja i Klockrike

  Nämen hejsan hoppsan embryo.

 16. Magganini

  Men åh, vad fina ni är! Jag har gamla blå jeans med hål på vänster knä, svart SPRÅKPOLIS-kalendertisha samt gråmelerad luvtröja med lokalt sporttryck. En tunn silverkedja runt halsen.
  Jag såg så mycket snyggt jag ville ha i klädaffärerna när jag vågade mig till en galleria häromveckan, men tänkte dystert att jag kan väl aldrig mer motivera nya klädinköp. Jag kommer ju knappt aldrig av tomten numera, inte ens en kontorskofta behövs längre. Inte är det väl försvarbart att köpa en massa kläder för de fåtalet sociala sammankomster man kanske kan hamna i sen när c*r*n*skiten förhoppningsvis är över nån gång?
  Och alla mina fina örhängen, ni vet… Jag får nog lov att hänga i dem i örona lite då och då för mig själv här hemma för att inte hålen ska växa igen.
  Det här blev visst eländigt värre. Jag ÄR ju eremit har jag ju sagt. Då ska jag väl vara glad, då.

 17. skogsgurra

  Bunt! Äxaktemente.

  Hyttis föredrog en lite diskretare framtoning. Och om hon ser koncentrerat koncentrerad ut så beror det på att hon sköter själva avtryckaren.

 18. Färgglatt som vanligt. Röda kalsonger.

 19. Båthuspernilla

  Jobbandet från hemmakontoret märks inte på tvättmängderna. Tror att mitt återanvändande av gårdagens kläder kompenseras av båsbarnets relativt nyvunna vurm för att slänga kläder som ratas på morgonen i tvätten istället för tillbaka i byrålådan. Hon måste ju vara snygg* i skolan, gubevars.

  Jag nöter på fritidsbyxorna, de senaste dagarna av röd och blyertsgrå modell, idag toppat med olivgrön tröja och marinblå fleccetröja. Det är nog tur för kollegerna att kameran i min jobbdator inte behagar fungera. Kanske har någon installerat ett estet-filter för att skydda intet ont anande kolleger från kaskadspyor av färg från mina kläder …

  *Snygg är ett mycket relativt begrepp, men så länge hon är nöjd med sin look är det bra.

 20. Ninja i Klockrike

  Lilla båsbarn, så du har blivit så stor nu.
  Hälsa från alla luttrade föräldrar i båset att det kan löna sig att ta det lite lugnt med föräldrarna, de börjar bli gamla de också.

 21. Gårdagens strumpor i tvätten. Idag är båda svarta i grunden, men den ena har Nalle Puh på sig och den andra ett antal flygande grisskära grisar.

  Groomen bidrar till färgprakten med röda utslag över nyckelbenet, men han har varit till distriktssköterskan nu och fått en kräm att behandla dem med.

 22. Båthuspernilla

  Båsbarnet har bara en förälder numera. Den andre var för dum mot henne för att vi skulle stå ut, för att göra en komplicerad historia ultraförenklad.

  Hon är oftare en riktig guldklimp än en sten i skon så det blir bra. Nyfiken på naturvetenskap, teknik, historia, matte, bokstäver och ord och lagom frustrerad över förskoleklassen då hon tycker det är meningslöst att gå i skolan utan att lära sig något. ”Jag lär mig mer hemma, mamma,” brukar hon regelbundet säga.

 23. skogsgurra

  Oj vad länge sedan det var sedan vi fick något nytt om Båsbarnet! Mest vårt eget fel. Tror vi.

  Hon håller stilen! KUTGW!

 24. Ökenråttan

  Nu har jag tagit en liten joggging-runda genom fjolårets Julkalender, för att värma upp. Förstår inte hur jag kunde så mycket i fjol; nu fick jag grubbla mej tokig för att klara nåt. Det måste vara åldern; tidens tand har gnagt på mej sen sist.

  Ja, Båsbarnet håller verkligen stilen! Hon verkar väldigt förståndig och kan säkert snart börja lösa kalenderluckor på egen hand.

 25. Kråkan

  Och i kväll lirar förbandet ”På spåret” som Julkalenderuppladdning. Äntligen, får man väl säga. Jag ska titta med en Kalendertischa på mej. Då går det säkert mycket lättare att svara.

 26. Pssst. Här händere grejjer!

  ”Radio är ett flerdimensionellt medium, som ger utrymme för många språkliga, audiella och narrativa uttryck. Vi har funnit att ditt bidrag hjälpt till att vidga detta rum och hoppas att du även fortsättningsvis vill medverka till dess utveckling.

  Sveriges Författarförbunds styrelse har på sitt möte 26 november beslutat att tilldela Lotten Bergman ett radiostipendium om 36 000 kronor.”

 27. Fast jag är fortfarande förkyld. Man tycker ju att förmöget folk som jag ska slippa pöbelbaciller.

 28. skogsgurra

  Grattis. Detta är bara början!

  Det där med ”narrativ” la dom till för att testa dig. Vägra att ta emot priset med hänvisning till deras floskulösa formulering.

  Sedan är bollen i rullning och eftersom den inte är rund kan det sluta hur som helst!

  Finns inget mer demokratiskt än virusar. Kungligheter, statsministrar och till och med Trumpen har ju åkt på det. Fast hur det var med Trumpen kan man ju undra lite över.

 29. Nämen GRATTIS Sveriges Författarförbunds styrelse till ett mycket bra beslut!

 30. Ökenråttan

  Lotten – vi jublar här i Råttboet och gläder oss åt att det också finns lite vettigt folk på detta yra klot, folk som kan uppskatta sånt som bör uppskattas. GRATTIS!

 31. Agneta uti Lund

  Stort G R AT T I S, Lotten!

 32. Ninja i Klockrike

  Men häärregud så jävla jätteroligt, asså!!
  Nu kan du trava hupp till självaste radioten och slänga pappret på skrivbordet och begära att få bli Sommarpratare. Nu kan de fan inte säga nej, längre. Inte till ett sådant narrativ, nix, näpp, nopp icke!!
  Du har väl begärt prissumman utbetald i spanska gulddubloner så du kan simma i dem, likt Joakim von Anka.

 33. Jag sitter också här i språkpoliskalendertröja!
  Och grönblommig kjol som jag själv sytt:
  http://cessistickar.blogspot.com/2018/08/hur-gar-det-med-bingobrickan.html
  Och bh av den mest komfortabla sort jag har.
  Hårdkläder var ju ett fantastiskt bra ord. Inte i sig, men som motsats till mjukiskläder.

  Förutom På spåret har jag förstått att det sker quiz lite varstans.
  Podden Brita och Parisa ska tydligen ha en kl 21. Jag har inte riktigt koll på i vilket medium.
  Sen finns det ett popquiz lockdown från Umeå som drar igång kl 22. Det sänds på twitch som är nån sorts app som jag inte begriper mig på riktigt, men tydligen även på en webbsida. (Ännu inte googlat på den.)

  Två veckor sedan jag fick ont i halsen. Inget första advent för mig. Hoppas på att allt fungerar (inklusive väckarklockan) till julottan.
  Så nu måste jag försöka klura ut vad jag ska göra på jobbet när jag inte får göra vanliga jobbuppgifter. Läsa böcker ihop med arbetskompisarna antar jag, samt försöka roa konfirmanderna på avstånd.
  Förslag?

 34. Ökenråttan

  OCH ROSTFRIA STÅLAR!
  Det måste’re väl va..? Stipendium, vadå!

 35. Grattis! Så bra hon bölade, Rottböhlan.

 36. Javisst ja!

  Grattis till stipendiet!
  Sommar i p1 nästa?

 37. Båthuspernilla

  Gratulerar till välförtjänt utmärkelse. Låt bubbelkorkarna poppa, men inte längre än att intresserade pippigojor kan få överta dem.

 38. Hihiiiihiii! Jag sitter bara här och skrattar! Och äter pizza! (Champagne hade vi tyvärr inte i huset.)

  När man får stipendium får man hela summan utan avdrag. Det är ju jättekonstigt!

 39. Ninja i Klockrike

  Båsbarnet skulle väl antagligen skriva under på Mark Twains uttalande: l never let schooling get in the way of my education.

 40. skogsgurra

  Fanken! Vi har ju ett par putäller av den tradtionella skära vulgoskumpan.
  Nu måste vi ta en sväng åt det där hållet. Tvunget.

 41. Båthuspernilla

  Ninja, tack för det citatet. Jag får väl ta mitt ansvar och brodera det på en bonad åt henne. Det känns helt klart roligare än de gamla vanliga visdomsorden.

 42. Det finns en sak som jag inte gillar med det här nya utseendet på bloggen.
  Det är var länkarna till närstående inlägg befinner sig: på mitten!

  Jag ser gärna att de länkarna finns under det här skrivområdet eller strax ovanför.
  Det är så bängligt att scrolla till mitten för att uppdatera för att se om det finns ett nytt inlägg, och sen scrolla ner för att se om det kommit någon ny kommentar.

 43. Ninja i Klockrike

  Båthuspernilla, i vår familj har vi stor erfarenhet av det här med barn som tycker skolan är för lätt, för enkel och genuint tråkig. Det är en SVÅR nöt att knäcka, vad man gör åt det.

 44. Kråkan

  GRATTIS till kulorna!

  Och bra där Ninja! Nu kan man ju verkligen hoppas att rullningen är igång också på radion så att sommarredaktionen också hör av sig.

 45. Brid

  Stort grattis Lotten!

 46. PK

  Så jättekul och välförtjänt Lotten. Grattis!

 47. Magganini

  Grattis Lotten! Bra resonemang Författarförbundet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.