Jag har ju förut berättat hur jag inte kan laga mat till färre än 15 personer. Enligt mig borde man få köpa
- femliterspaket med krossade tomater
- tiokilosförpackningar med pasta
- 25-litersdunkar med fil och mjölk
- tekannor som rymmer 20 jättepottor till muggar.
Jag har till och med skrivit till Tetra Pak och frågat om det finns något tillverkningstekniskt hinder för det där med stora förpackningar. Jag skrev:
Glasklart, tycker jag. Men svaret jag fick från generalen tydde på förvirring:
Överste Lotten skrev igen och förtydligade att jag inte var kund på annat sätt än att jag köper mjölk och fil i mataffären. Då fick jag detta svar:
Så då gav jag upp.
Jag hackar slarvigt, skär mig på konservburkar och bränner mig på allt som man kan bränna sig på. Varje matlagning är dessutom en ojämn kamp mot plåster och slöa knivar, för knivslipen rymde hemifrån 2018.
Men nu till ett fiffigt recept som är så enkelt att man trillar omkull. Pasta puttanesca brukar ju se ut såhär när man steker och hackar och har sig:
Men nu ska ni få höra vad man kan göra istället för detta – trots att det inte alls är särskilt jobbigt eftersom man nästan inte ens behöver ha slipade knivar till oliverna.
- Man tager sig en burk med krossade tomater.
- Man tager sig en burk med tapenade.
- Man blandar. Och häller rubbet i nykokt pasta.
Visserligen krävs kanske lite extra salt och en hög med persilja och parmesan – men det är ju petitesser.
Nu när jag tittar på vad jag har skrivit, inser jag att minst fyra varumärken borde sponsra mig. Okej, kanske inte Tetra Pak. Nä, hörni, nu måste jag leta efter fler plåster!
Har ni några såna här riktigt jädra effektiva recept på maträtter som blir så goda att man inte anar hur enkla de är?
39 kommentarer