Hoppa till innehåll

Etikett: mysterium

Mycket underligt

Här kommer en helt normal fredagskvällsrapport:
Det lilla elvamannakollektivet bjöd in en favoritfamilj med barn till grillning och så slumpade det sig så att det igår faktiskt var den absolut första riktigt varma sommarkvällen. Skotten beordrades att framför fotbollsteven – som inte är så platt som man skulle önska sig – spättsätta marinerat kött (honung, olivolja, soja, kryddor, vitlök) und Grünsachen eftersom vi försöker prata tyska till VM:s ära (fast egentligen heter det Gemüse). Den runda tv:n visade invigningsmatchen och grillspetten kryddades med mattludd medan ölen spilldes ut på det blommiga plastgolvet och Olle spelade gitarr och vi sippade på hylledrink. (Fläderblomssaft som spetsats till och prytts med citronmeliss.)

Nu till två underliga fakta:
1) En granne klippte gräset med motor mellan 18 och 22. En ljummen fredagskväll när det är fotboll på tv. På en normalstor tomt.
2) Trots att partyt avslutades redan vid midnatt och trots att nästan alla lade sig i rätt säng och trots att det fanns jättemycket öl kvar och trots att ingen strippade och trots att två av de vuxna var nykterister och trots att det på det stora hela var en mycket sansad tillställning när vi till och med fick ordning på köket innan vi somnade, möttes jag av denna syn i morse:
Det konstiga är inte att vi äger så många grillspett, för hälften är inte ens våra. Det är förstås konstigt att jag som inte bryr mig om blommor har en bukett, men den har Bästisgrannen fixat för hon är ju en sån där pysslig kvinna. Det konstiga är inte att vi har en blå fruktkvarn (nej, inte köttkvarn) och det konstiga är inte att det står en ölburk där, för nu är det ju VM och Skotten är en öldrickande skotte. Det konstiga är att det på skärbrädan ligger ett par främmande kalsonger. Med jättestort hål i grenen!

(Det är inte jag som har ställt tändsticksasken där så att ni ska förstå kalsongernas egentliga storlek. Asken bara stod sådär. Inget konstigt med det.)

Share
8 kommentarer