Hoppa till innehåll

Etikett: present

Tolvåringen blir 13

Varje dag finns en anledning till kalas! Är det inte möhippor eller fotbollsmatcher (se inlägget nedan) så är det examen och konfirmation. Samt födelsedagar. (Och 511 utflykter.)

Pust.

Den nyblivna Trettonåringen fick i morse av sin farfar en hatt som han själv har använt i 40 år. Den är tillverkad av hovleverantören Gélot, som hade en affär vid Place Vendôme i Paris och levererades idag i en påse från Fortnum & Mason, eftersom farfar en dag år 2000 glömde hatten där. På teavdelningen. En anställd, klädd i jackett, hjälpte honom under hela hattjakten.
Sådant tycker jag om – ting och prylar med historia. Ge bort gamla grejer, skriv lappar om historien bakom och se till att spara på endast sådant som har betydelse.

(Säger hon som har källaren full av … skräp.)

Av mina egna födelsedagspresenter minns jag allra mest den älskade tioårspresenten: ett extremt fult, hudfärgat, sladdrigt pennfodral med en grön linjal i. Förmodligen finns det i källaren. Men den lilla ryamattan som jag fick på min elvaårsdag av min moster och som en klasskompis kräktes på när vi gick ut gymnasiet, den har jag slängt. Tror jag.

Uppdatering
En planerat lugn torsdag med datorarbete förvandlades pga. SJ i ett huj till till en bilfärd i sekruttbilen för leverans av min djefla man, som skulle föreläsa i Stockholm.

Sedan satt jag i bilköer. Och i bilköer. Samt i en och annan bilkö. Plötsligt råkade jag köra vilse in på Ikea. Sedan satt jag i bilköer igen. Efter 20 minuters svärande tog jag av mig min coola, svarta t-shirt och körde hem i bh medan svetten rann mellan bröna.

Nu ska jag laga trerättersmidddag till 14 personer och svänga ihop en tårta!

(Not. Jag ska hämta pizza och be Bästisgrannen köpa frysta tårtor på Coop medan jag dricker en dubbel whisky. Se där, vad bilköer gör med den annars så sansade och välplanerade husfrun.)

Share
17 kommentarer