Hoppa till innehåll

Etikett: dagens dans

Tips till tonårsföräldrar

Egentligen vill jag skriva om Sveriges landskamp mot Danmark. Men så dök något annat upp.

Det gäller ju att hänga med och inte säga ”vad är det här för dunkadunkamusik?” utan lite coolt och diskret nynna med när något nytt spelas av tonåringarna i familjen.

Den snart nyblivna Femtonåringen har sedan drygt ett år trallat till de oförargliga och i mina ögon till och med mesiga Jonas Brothers. Tre trallande tramsar. Men … idag föll jag som en fura.

Jonas Brothers – när Joe är Beyoncé. (Klicka här om klippet inte funkar.)

Seså, visa nu era tonårsdöttrar – de kommer att gråta av glädje! (Själv ska jag se på fotboll.)
___
Uppdatering
Den snart nyblivna Femtonåringen meddelar att hon alls inte är inne på Jonas Brothersspåret och att jag måste dementera omedelbart med denna text:

NEJNEJNEJ, du måste skriva i imperfekt. Nej, de är inte bra. Nej. Var. Jag är inte elva år gammal. Jag sitter inte och kollar på Hanna Montana varje eftermiddag. WTF? Har jag varit så icke-kommunicerande under hela våren? FFS, nej! AAAAAAAAARGH *stampar i golvet och suckar högt, säger “ÅÅÅH” och går ut genom rummet som min bror gjorde i min ålder*. Now I am sad panda on you. DET VAR EN ÅLDERSKRIS!

Tydligen är det Billie the Vision and the Dancers, Noah & the Whale, Laura Marling, The New Pornographers, och José Gonzalez som gäller idag. Say what?
______
Det underliga originalet med Beyoncé.
En koreograf förklarar hur man dansar så där.

Share
26 kommentarer