Hoppa till innehåll

Etikett: backa

Påskmatsmassaker och en gåta

En gång när vi bodde i Skåne kom en av våra grannar hem till oss med en före detta trehjuling. Han var skitförbannad för att:

– DEN STOD PRECIS DÄR JAG SKULLE BACKA! KOLLA! DEN ÄR JU MOSAD!

Jag blängde amningstrött på honom och tänkte nåt i stil med ”undrar hur han hade uttryckt sig om ett av våra barn hade suttit på trehjulingen”. Så sa jag bara tack, och slängde trehjulingen i komposten.

En gång backade jag rakt in i en oskyldig stolpe. Jag körde säkert 0,1 km/h, och  stolpen vek sig som en italiensk fotbollsspelare och lade sig sedan ner och rullade ner i ett dike. Och en gång lyckades jag klanta mig jättemycket, men framlänges.

Framlängesolyckan gick till så här: jag körde upp på en mur.

Nu har jag  fått en rapport om hur min svåger har backat över en påse med mat. Orangeluvan skickade naturligtvis bilder på förödelsen.

Men höll äggen? Japp!

– Är det en purjolök?
– Japp, den var indränkt i ägg, och det kan ju funka. Fem ägg av tolv klarade sig! Baconet hade smitit ur förpackningen och hade tvärvetenskapligt möte med sillbitar.
– Grisfisk, liksom.
– Det konstiga var att sillar låg och simmade med bacon, trots att alla sillburkar var hela och stängda. Houdinitrick!
– Berätta mer!
– Jag kan servera zucchinimos och sill med honung!

Abba! Hallå! Produktavdelningen! Honungssill!

– Men det konstigaste var osten.
– Vaddå?
– Ja, alltså … Äsch, kolla på bilden.

Dagens gåta: ostens grymma öde. (Vi har facit.)

Ni ser – vilken bedrift! Jag lyckades skriva ända hit utan att nämna hur trist det är med coronapåsk när det dessutom är halv storm, molnigt och 5 °C samt lite hagelsnö i luften.

Och hur har ni  det?

Share
40 kommentarer