Hoppa till innehåll

Jättejobbigt på Mello

Förutom att alla artister som är med och tävlar i Melodifestivalen har jättekul, tycker de tydligen att det är jättejobbigt. Well.

Jättejobbigt.

När spanjoren häri familjen såg att Andra chansen skulle gå i Eskilstuna den 29 februari 2020, kastade han sig på alla knappar på datorn och fixade två biljetter till genrepet. En till sig själv, en till svärmor. (Hans fästmö – alltså Tjugofemåringen – är rysligt dåligt uppfostrad, för hon ville inte gå.)

Vi har surat och knorrat lite under veckan eftersom Melloarrangemanget har snott vår baskethall så att vi fick bängla väldeliga för att kunna träna på andra ställen, men tjohej. Det får man väl säga är rimligt: 100 000 i Eskilstuna har haft kul och sett Björn Skifs köpa skor på stan samt Måns Zelmerlöw besöka Leos lekland.

Här kommer en bildkavalkad så att ni också får uppleva Andra chansen. Ni som inte på några villkor vill uppleva Andra chansen, slipper förstås – men ni bara veta att Karin Falck, 88 år, var fräschare i skallen än alla andra. Hon pratade nämligen i flera minuter utan manus. Såja, rotera!

Vansinnigt coolt. Egentligen vill jag sitta här och säga ”kamera 6 NU” och ”3-2-1” å sånt. (Man kan zooma in balla grejer på bilden.)
Här kommer en steadycam som tydligen väger 15 kilo. Alla som bar på en sådan här sprang omkring som små gaseller på lätta fjät.
Här har jag försökt fånga hur de två killarna som lade ut och tog bort röda mattan 23 gånger gjorde det med världens schwung. En sparkade på mattan så att den rullades ut, en fångade röret som var innerst när det hoppade loss. (Lite jobbigt måste det ju ha varit.)
En samlad Christer Björkman bär på priset som alla i den nyinstiftade Hall of Fame får. Det är ”den minsta beståndsdelen på en stjärna – en av spetsarna”.
Coolaste bruden i stan: Karin Falck. Hon drack te och såg lite hurven ut, men var vältalig och kunde allt utantill … till skillnad från många andra. (På den riktiga sändningen hade hon på sig en vacker, blå stass.)
Vi satt tydligen på ”skymd plats”, vilket inte var ett dugg negativt. Vi såg ju programledarnas slitsar OCH kameramännens slit och släp.
Artisterna såg visserligen ut så här ibland, men det gjorde alls ingenting!
Från vänster: Journalister, Linnéa Henriksson, Nanne Grönwall, Linda Bengtzing och Eskilstunasonen Christer Lindarw.

Programledarna och många av artisterna var helt osminkade och hade inte tagit på sig frisyrerna – vilket tydligen inte brukar vara fallet på genrepet. Här ovan ser ni Linnéa Henriksson, som förvånat säger till Christer Lindarw:

– Men va, jag trodde att vi hade kommit överens om att inte vara målade under genrepet, och här kommer du i full mundering!
– Ja, en lady är väl alltid redo med lite smink, svarade han.

JUST NU – MICHELANGELO! De väldigt fräscha Tomas Ledin (68 år) och Björn Skifs (72 år) hade aldrig sjungit tillsammans på scen förrän nu, även om de har varit polare sedan 1973.
Apropå fräscha. De här glittriga damerna är 83, 75 respektive 83 år gamla. Siw Malmkvist, Ann-Louise Hansson & Eskilstunadottern Towa Carson sjöng inte själva, utan mimade. Jaja, de hade väl nån orsak antar jag.

Under genrepet när Lill Lindfors och Måns Zelmerlöw sjöng den förtjusande roliga ”Nygammal vals”, skulle Lills prinsesskrona hamna på Måns huvud och hon ska ta på sig hans slips. Men si det gick inte alls – hon fick hålla slipsen i handen för den gick inte att fästa.

Under den  riktiga sändningen blev det fel igen: då fick Lill inte ens av Måns slipsen fastän hon slet och drog ett bra tag
Hur jag än njuter och roas av Melodifestivalgrejen, är det ändå allt det som sker bakom kulisserna som är bäst. Kolla på kameramännen!
Bara en bild på min mobil när jag följde direktiven och satte på lampan. Mycket informativt.

Och nu undrar ni förstås hur man snabbt får bort all rök från scengolvet när en ny artist som är orökig är på ingång? Jo, en man kommer förstås in med en lövblås! Swoooooosch!

Titta på SVTPlay.

Share
Publicerat iBloggen

23 kommentarer

  1. Ingela

    Exakt min reflexion när jag var på deltävling i Skeå för ett par år sedan. Imponerande med kameramannen som sitter krangrejorna och ännu mer de som springer runt på scenen i nåt som ser ut som en gemensam koreografi med artisterna, vilket det på sätt och vis är. Men du måste väl ändå känna dej lite nöjd med att ha upplevt numret med Skifs och Ledin?

  2. Oh, jag är så nöjd, så nöjd! Ledin var också nöjd – han sprudlade av glädje och hälsade på alla i publiken när han gick förbi medan min darling Skifs (som sjöng så braaaa!) nog hade skavsår eller nåt, för han ville mest iväg till green room.

    Under Frida Öhrns låt tar hon bort micken från stativet och tar några steg framåt. Sedan är mickstativet för alla tv-tittare puts väck! Men vi som var där såg en 40-meterslöpare som på fyra blankt sprang in på scenen, högg stativet och sprintade tillbaka till sin håla.

  3. Aha!

    Tack vare denna intresseväckande rapport har jag nu sett de delar som var utom tävlan. Brukar annars bara se finalen.

  4. Aha, Aha! Då borde jag få nån sorts provision, eller hur? Hallå, public service! Kan jag få komma på studie(studio)besök under finalfinalen?

  5. Vi såg andra chansen (versaler?) på teven. Jag var svårt trött men lyckades hålla mig vaken hela tiden. Dock missade jag nog en hel del detaljer. Såg ingen som helst röd matta t ex. Men konstaterade att en del av di gamble håller än, troligen bättre än de nutida schlagersarna kommer att göra i framtiden.

  6. HallonE

    Så intressant att få veta lite mer om bakom kulisserna! Jag tittade hemma med min lilla 6-åriga dotter och hon gillade alla låtar som det var fart i, dansade snabbt och konstnärligt framför Loreens uppträdande och gladdes åt hur mobilen dunkade när hon tryckte in sina hjärtröster. Dock var hon ytterst besviken när det stod klart att inte en enda tjej gick vidare från andra chansen. (Jag reagerade också på att t.ex. Siw inte var läppsynkad, fina damer och goa bitar ändå)

  7. Magganini

    Njae, det där kan allt kvitta. Fast att kolla på olika skärmar och sladdar och kameramän verkar ju rätt kul förstås.

  8. Magganini

    Annan kultur kan man konsumera om man råkar ha ett tågbyte i Hallsberg mellan 7:e och 25:e mars. Då kan man besöka konsthallen ett par hundra meter från tågstationen. Allas vår Hannoias konst ställs nämligen ut där då! Vernissage på lördag 7 mars!
    Hälsningar Stolt Moder

    (Det GÅR även att åka dit särskilt för denna händelse om man vill. Utan att behöva byta tåg menar jag. Eller hit då alltså.)

  9. Vänta vaaaa, Hannoia ställer ut i Hallsberg? Men! Oj! Länka! Mera reklam! (Jag har basketmatch kl 15, kanske hinns det med lite vernissage först?)

  10. Håkan (hakke)

    På Hägersten var det dubbel-tuuuuut! Först en gång kl 15.00, sedan lite oväntat en gång till kl 15.04. Men jag struntade i att uppsöka skyddsrum ändå och lät ryssen hållas, eller vem det nu var som hölls.

  11. Ninja i Klockrike

    Jag var också i city, men jag fick säga till mitt sällskap för det hördes väldigt svagt inomhus. Men en i sällskapet sprang ut och lyssnade ordentligt, samt rapporterade att HF hördes bra!

  12. Ökenråttan

    Medan det tutade gick jag längs Nybroviken och där hördes det extremt bra!

  13. Agneta uti Lund

    Sedan en tid tillbaka tutar Hesa Fredrik först några gånger i följd, sedan är det en liten paus och så avslutas det hela med ett långt tut.

  14. Agneta uti Lund

    Tydligen har det låtit så i åtskilliga år:

    »Intervallet vi har i dag baseras på en förordning från 1961. Den säger att signalprov i fred ”utföres årligen fyra gånger, nämligen första helgfria måndagen i månaderna mars, juni, september och december klockan 15.00.

    Då hörs under två minuters tid ett intervall av först sju sekunder signal, sedan 14 sekunders tystnad, om vartannat. När de två minuterna gått blir det först en längre paus av tystnad (90 sekunder) innan den 30 sekunder långa ”faran över”-signalen avslutar testet.«

  15. Agneta uti Lund

    Du skulle nog ha haft det om den gamla tyfonen på ert hus hade varit i funktion.

  16. Magganini

    Om det hinns med lite vernissage före basketmatch är förmodligen avhängigt å vilken ort sportandet ska ske, samt om det ska varas med och spela eller bara åskådas.
    (Antagligen är det inte i Alléhallen i alla fall, det är några decennier sedan det förekom elitbasket däri.)
    Vernissagen (-et enligt vissa) är alltså kl. 12-15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.