Hoppa till innehåll

EM-kval: Sverige–Rumänien

Hurra! Direkt simultanrapportering för alla som egentligen inte bryr sig om fotboll! Matchstart 18:00 – och idag får vi se Alexander Isak, som inte ska vara en ny Zlatan utan en alldeles egen.

Men grabben är född (håll i er) 1999. Dock börjar han på bänken precis som Zlatan gjorde 2001. (Alla bilder är dåliga för att jag har fotat tv:n.)

Min 1
Hörna! Till Sverige!

(Det är jättebra att få hörna, för då sägs det vara lätt att göra mål. Det hjälper inte, vi gör ändå inte mål på hörnor.)

3
Sverige har en spelare som heter Marcus Berg. Han har ofta lite otur när han får bollen. Nu var han lite fri mot målvakten, så han tappade bollen ut över linjen. Vi tror att det är nerverna.

5
Rumänerna är lite luriga, och här kommer en analys. De låtsas att de satsar med tio av elva spelare i försvar. Kryper ihop som fula små ankungar. Lurar i vassen. Och så kommer en liten boll och då bara

TJOFF!

Då springer alla som kulor ur en full kulpåse och så hinner Sverige inte riktigt med. Bäst att jag copywrightar denna min analys. ©

10
Nu vänder jag mig till alla som faktiskt KAN fopoll. När en spelare blir kapad (omkullsparkad eller bara lite glidtacklad) och far som en vante genom luften och verkligen vill markera att nu jävlar är det dags att blåsa, hallå, domarn. Då brukar den fallande spelaren på ett underligt sätt sträcka sig fram och ta bollen med handen. Som en jädra hambollsspelare.

Borde det inte vara hands då? Domaren har för böveln inte blåst än!

(Våra fina svenskar gör förstås aldrig så här.)

13
Stackars Mikael Lustig fick en örfil. Men sedan fick han känningar i knät. Och nu haltar han för att han har ont i ett lår. Tur man har två, liksom.

21
Alla är oerhört bekymrade för Mikael Lustig. Och med alla menar jag hela bänken, alla coacher och alla tv-kommentatorer. Jag är mest bekymrad över att jag måste äta mat mitt i matchen och då inte kan rapportera vad som händer.

24
Byte! Ajaj!

Lustig haltar ut och nu blir det mindre roligt på plan, men kanske starkare eftersom ersättaren heter Krafth.

27
Vår målvakt heter Robin Olsen (och han kan prata danska) – och han spelar otroligt nog i Roma. Ett jähättebra lag. Som om jag hade spelat i Plannja, liksom.

31
Jag är rysligt svag för spelare som offrar sig och slänger sig raklånga föra tt stoppa bollar och elaka motspelare. Granen (en gammal man med känningar i ljumskarna numera) och Krafth är sådana spelare. Som Börje Salming på sin tid. En som inte gör så är Marcus Berg, för han … MÅÅÅÅÅÅL!

33
Bollen for hitådit som i ett flipperspel med kinaschacksambitioner, och den andra Robin (Quaison)liksom virkade in bollen på ett fjuttsätt – VI LEDER MED 1–0!

Bollen inne i målet och målvakten, den stackarn, alldeles bortitok.

39
Robin Quaison har nu fått ett självförtroende som liknar Zlatans. Han är överallt och tjongar till bollen som en sprattelgubbe så fort den kommer i närheten. Jättekul!

40
Viktor Claesson gör mål! Vi leder med 2–0! Rumänien spelade tio matcher förra året och kunde inte förlora! Nu kommer di svenske och klår dem! Nu vinner vi EM! (Nu och nu. Alltså EM ligger ett helt år i framtiden. Men i alla fall.)

Claessontjongen!

PFUIIIIIITTTTT! Paus! Puh! (Nu måste jag anordna maten så att jag kan äta den framför tv:n medan alla de andra i huset är väluppfostrade och sitter och har roligt i köket. Vad gör man inte för konsten.)

––––

PFUITT! Andra halvlek!

49
Nu är det ju så att alla halvlekar i fotboll är 45 minuter långa, men man börjar inte från 0 i andra halvlek utan fortsätter från 45 även om första halvleken råkade bli mycket längre, t.ex. 47 minuter. Men det struntar jag i för nu såg jag massa gamla bronsmedaljörer från 1994 på läktaren! Bjärred Andersson och Martin Dahlin!

54
Nu fick vi en hörna och bollen hamnade på Marcus Bergs huvud (han som har lite otur). Plionk, åkte bollen åt fel håll. Hoppsan.

55
Eskilstunasonen Sebastian Larsson dribblar lite lätt och försiktigt och blir totalkapad bakifrån helt onödigt. Jag skriker till hela Rumänien att de kan ta sig i röven. Rör inte vår Sebbe!

56
Dagisligan, som jag nämnde tidigare, är alltså ungtuppar som nyss var så unga och gröna och nästan inte torra bakom öronen och som hette Emil, Anton, Philip och sådana dagisnamn. Men nu är de plötsligt både rynkiga och skäggiga. Ytterst underligt hur tiden går!

58
Men förbaskat. Nu kom spanjoren in i rummet och han för otur med sig; ”Käschie-Roos” (heter han nog inte) i Rumänien gör mål. Eller ”reducerar” som det heter på idrottsspråk. Ställningen är 2–1 och vi ber vänligt men bestämt spanjoren att omedelbart lämna rummet.

65
Oj! Hagi d.y. kommer in för Rumänien och han är minsann son till Hagi d.ä. Alldeles fantastiskt!

66
Nu ska vi ta in Shaggy i svenska laget! Han heter Gustav Svensson och ser ut som Shaggy i Scooby Doo!

74
Nu måste jag äta mat, men jag läser på Aftonbladet: ”Marin med ett farligt inspel, men Sverige kan rensa.”

76
Mellanslagtangentenharpajat!

80
Krafth har fått en smäll i bakhuvudet och alla är jättearga! (Jag klistrar in mellanslag.)

81
Marcus Berg (som har otur) blev jätteomkullputtad så att vi fick frispark som Shaggy lade. Och då fick Marcus Berg tag i bollen och sprang åt fel håll …

85
Det är snart slut. Jag står och kikar, dammit, nu tappade jag mat på golvet bakom dörren här och nu drar alla i Marcus Bergs tröja så han trillar omkull och ser jätteledsen ut.

86
Alexander Isak kommer in! Folk skriker som om han heter Zlatan!

90
Nu är matchtiden egentligen slut, men serni i fopoll kan domaren bestämma när matchen tar slut. Är han inte nöjd efter 90 minuter, kan han säga ”nej, vi tar fyra minuter till”. Och det har han gjort nu.

91
Jag är väldigt fokuserad på att klistra in mellanslag, så jag hinner inte klistra in bilder i realtid.

93
Shaggy får ett gult kort. Alla står i Sveriges straffområde. Alla rumäner sparkar på bollen samtidigt. Olsen touchar bollen och bollen far iväg och alla springer kors och tvärs medan alla faller och Krafth får en varning och Rumänien får en orättvis frispark och Rumäniens målvakt springer ut till mittplan och sparkar till bollen så det visslar i allas öron och nej! Det var visst domarens slutsignal! 

Pfuuuuuuuhhh. Vi vann. Nu måste jag ta en tupplur.

Share
Publicerat iBloggen

12 kommentarer

 1. Håkan (hakke)

  Jisses, jag missar ju världens kalasmatch förstår jag! Tack och lov för Lottens direktservice.

 2. Betong-Bess

  Rafflande! Nu kommer jag att kunna imponera på de fotbollsintresserade kollegorna på måndag!

 3. Vad glad jag är att ni är några som har nytta av detta! Hihi! Vi vann!

 4. Magganini

  Oj, jag glömde visst att det var fopoll. Det hade jag inte tillåtits göra om herr M hade varit hemma. Det kanske hade varit kul att kolla. Nåja, nu vet jag ju hur det gick i alla fall. Tack tack!

 5. Ökenråttan

  Nu är det dags igen! På en av brandbalkongerna på grannhusets gårdshus har duvorna slagit till igen, så kallat duvslag. I ett bo av några prekärt hopfösta kvistar ligger nu en duva och – ruvar, måste det väl vara? Hur ska det utveckla sej?

 6. Ruvar de redan, de små liven? Är det inte lite kallt?

 7. Ökenråttan

  Kallt är det.

 8. Magganini

  Åh, ÖR, så roligt! Nu har du nåt att göra när du inte har nåt att göra. Spana!

 9. Agneta uti Lund

  Duvor nöjer sig verkligen med ett mycket påvert bo. Men det kallas nog egentligen inte för duvslag – ett sådant hölls för många duvor t.ex. brevduvor och för att samla upp gödslen efter alla fåglarna.

  Brandbalkong? Ett nytt ord för mig. Är det sådana där små balkonger i trapphuset? De brukar jag kalla piskbalkong. Kanske kom de till som en säkerhet just vid brand men kom också att brukas för att piska små mattor, dynor och dylikt på.

  Bilden föreställer ett gammalt duvslag på en Masseria i Apulien. (Klicka gärna för förstoring)

 10. Ökenråttan

  Agneta u. L.: Ja föschökte ba va lite roli …
  Brandbalkongen som duvan slagit sej ned på är en liten enkel sak som satts upp enkom därför att brandförsvarets stegar inte når upp till våningen ovanför ( 5 och 6 tr.; det är en etagelägenhet som Ing*mar St*nm*rk tidigare hade som pied à terre ). Däruppe finns en brandbalkong med en stege ned till brandbalkongen nedanför, duvbalkongen (4 tr.). Båda bostäderna har varsin reguljär balkong bredvid brandbalkongen. Våningarna på 1 tr., 2 tr. och 3 tr. kan nås med brandförsvarets stegar.

 11. Agneta uti Lund

  Jag är genomförkyld, Ökenråttan, och fattar sämre än vanligt. Tack för infon om brandbalkongernas funktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.