Hoppa till innehåll

Sverige–Ryssland i Nations League

(Ni som struntar i denna fopollsmatch kan läsa om böcker och studenter i ett sprillans nytt inlägg lite längre ner.)

Nej, inte heller jag visste vad UEFA Nations League var förrän jag hörde det häromdan: det är träningslandskamper som är viktigare än andra träningslandskamper för att de via gruppseger hjälper oss att komma till EM om vi misslyckas ta oss till EM via vanliga EM-kvalmatcher.

Solklart.

Vi ställer idag upp med Olsen, Olsson och Olsson. Och i Ryssland spelar Neustädter.

min 9 

Jag tror att ryssarna är lite runda under fötterna. De faller som italienarna av små vindpustar inne på Friends Arena, som alltså har satt locket på taket så att det är varmt och skönt. Och inte alls blåsigt.

min 11

Kommentatorerna:

– Olsson. Till Olsson. Ber… nej, Olsson. Inlägg till Ber… nej, Larsson. Till Olsson.

min 14

Kommentatorerna:

– Bergs måltorka kan knäckas.
– Ja, han måste bara komma på målkoden.
Kane i England bröt sin torka.
– Jå, han knäckte torkan.
– Knäckte målkoden.
– Bröt måltorkan.

(Det händer inte så mycket på planen just nu.)

min 18

Jakob Johansson träffar med en hästpark paret Lundström från Hägersten som sitter på kortsidan, rad 37.

min 21

Nu gick bollen från Olsen till Olsson till Olsson! Och kommentatorerna sa inget!

min 23

Preciiiis när jag tog bilden på det underkända målet, försvann bilden.

Om man i basket fortsätter att lira när domarn har blåst av spelet, får man en skarp tillsägelse eller till och med en teknisk foul. Nyss gjorde Martin Olsson mål fastän han var avblåst för offside (han var liksom för långt fram, för nära målet,  jämfört med alla motståndare) och allt som hände var att domarna dömde bort målet. Men vi leder med 0,5 mål mot 0, så det så.

min 31

Nu hände det massa på en gång: Berg var på rätt plats, på fel plats, vi fick frispark och hörna och en till hörna och alla svenskarna sprang åt alla håll som ut i en stjärna och Berg försökte sparka baklänges och uppåner som Zlatan och missade och alla sa nääääääääääää …

min 33

Det måste vara nerförsbacke mot det ryska målburen, för bollen rullar vår väg hela tiden! (Peppar, peppar, ta i träskalle.)

min 35

En cool ryss gick fram till bollen som låg på gräsmattan för att han skulle göra inkast (som man alltså gör med händerna). Han stannade framför bollen och sprätte till med tårna så att den SCHVUPPP!!! for upp i hans egen näsa.

min 41

Hörna igen. det gör ont i min sedan tio år brutna tå, så det blir nog mål.

min 41

DET BLEV MÅL!!! (Jag tror inte alls på onda tårs makt, så det här var ju kul!) Victor Nilsson Lindelöf  trasslade in den på nåt sätt. Ska ta bild på reprisen!

Åh. På reprisen ser jag att han inte alls ”trasslade”. Det var ett regelrätt skott med balettsträckt fot!

Viktig analys av reprisen på målet: röd pil på skottfoten, ring runt bollen (kolla på målvaktens ögon!), en synnerligen förvånad svensk till vänster och en ryss med gul pil på en väldigt olämpligt placerad hand. (Han är junte målvakt och kan orsaka en straff sådär.)

PFUIIITTT! Halvlek! Måste borsta tänderna och ta på mig pyjamas!

min 49

Förlåt, jag var borta alldeles för länge: en tjuv hade snott min tandborste. Och tjuven låg och sov. PÅ tandborsten.

min 53

TIMBER!!! Granen ligger! Knä mot knä! Smärtor!

Andreas Granqvist.

min 54

Puh. Granen står så grön och grann i grytan igen.

min 55

Sverige virkar grytlappar mellan ryska maskor. Men det blev en dubbelstolpe så att en radda ryska luftmaskor fick fart åt andra hållet.

min 64

Nu värmer alla avbytare upp. GUIDETTI! In med Guidetti! Ajajaj, nu ser jag att Granen haltar. Om målspottaren Guidetti ska byta ut Granen och spela back, kommer det inte att gå så bra.

min 67

Ryssarna har lagt sig i ett värn framför vårt mål och skjuter med en sällan skådad frenesi. De laddar inte ens om, bara tjoff, pang, katjong och bom!

min 70

Publikryssar som påminner om mumintroll eller Barbapapor har tagit av sig på överkroppen och står vid kravallstaketet och tjoar nära planen. Jag tror minsann att deras tatueringar var mindre när de en gång gjordes.

min 71

MÅL! BERG HAR HITTAT MÅLKODEN OCH KNÄCKT MÅLTORKAN! Vi leder med 2-0! Det var dutt-dutt-dutt-dutt-fjutt-pjutt och in i mål!

Målvakten slängde sig som en säl. Bergs mål ser ganska lättgjort ut.
Från en annan vinkel ser målvakten ut som en omkullvält Tuborgflaska.

min 79

Victor Claesson vrider av sig högerfoten och lägger fotknölen mot gräsmattan. Jag står och vrålar mot tv:n eftersom The Medic bara fräser på med kylsprej och ispåse.

– Man ska linda foten snabbt som satan! skriker jag. Men de hör inget.

min 82

Augustinsson har beigefärgade fopollsskor. Som de högklackade skorna Cybill Shepard hade i ”Par i brott”. Ser lite bäscht ut.

min 88

Guidetti kommer in! Nu blir det roligt!

min 89

Nu har min djefla man anslutit sig. Han förstår ingenting.

– Är det juniorer som spelar?
– Varför måste han gå ut?
– Är Guidetti back eller?
– Har vi en dansk målvakt i rödvita kläder som heter Olsen? Får man ha det? Kan vi välja en norsk målvakt också?

min 91

Kommentatorerna:

– Sebastian Larsson. Han springer och springer. Han har ju spelat fotboll i en evighet!
– Jå.
– Först i England, sedan i VM och sedan i AIK där han vann SM. SJUTTIFEM matcher!
– Jåå.

Pfuiiiiitttt!!!!

Tydligen är det jättejättejättebra att vi vann matchen för att vi far opp i A-nånting i UEFA Nations League och får möta bättre lag (är det bra det?) och får bättre lottning till EM (äsch, där får ju alltid Lotten avgöra).

Nuförtiden står man alltid i kö så här när det är dags att skjuta hörna. Japp. Helt sant.
Share
Publicerat iBloggen

11 kommentarer

 1. Magganini

  Knäckt cane är inte bra, då kan man ramla ikull.

 2. Magganini

  Det vore bra om onda tår hade makt för jag har en.

 3. Magganini

  Eller alltså lite makt har den. Att få mig att halta tex, och över vilka skor jag ska ha. Och det är ju inte positivt kom jag på.

 4. Nu kommer jag att nynna på “Se på vår fiiina gran…”, resten av dan (eller kvällen då, men det rimmar ju inte på gran). “… den fiiinaste granen i stan. Det finns ingen likadan, eller finare gran här i staaaan.”

 5. Ninja i Klockrike

  Den ryska målvakten må se ut som fan själv, men de där handskarna kommer från ett Happy Meal cirkus -98, för då hade de Musse Piggprylar.

 6. Hihi, Ninja!! (Jag minns när den första McDonald’s-restaurangen öppnades i Moskva 1990. Krigsstilsrubriker och ballonger.)

 7. Ökenråttan

  Uppdatering om konstnären bakom den krattande ekorren i förra båset.

 8. Alltså sanslöst … Hur man får en antisportare att läsa ett sportreferat! Tror fler skulle läsa detta med intresse, kan du inte söka som sportjournalist till Expressen eller så? Skulle ju höja kvaliteten på tidningen om inte annat.

 9. Örjan

  Cecilia N: Rätt namn på liens “handtag” -knagg(-ar).
  Se min kommentar i förra båset.

 10. Dina

  Definitivt höna! (Om rysske målvakten.)

  Emma Sos, jag med! Endast här jag intresserar mig för sport.

 11. Ninja i Klockrike

  Tänker att DRM har lite Chuckenkomplex, men inte fått till duckwalken som den ska. Men en fotbollsplan är så god som nån annan stans att öva.
  Praktice mejks pörfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.