Hoppa till innehåll

Skillnaden mellan att gå på basket- respektive fopollsmatch

Eskilstuna har ett mycket bra fotbollslag i Damallsvenskan. Ibland går jag dit och kollar, ibland blir jag ditkommenderad för att stå i kiosken, ibland måste jag gå dit för att hålla spanjoren sällskap när Atletico Madrid kommer på besök och han behövs som tolk. När jag är där pekar jag stolt på vår målvakt, eftersom jag var hennes basketcoach för ungefär 15 år sedan.

angeldimaria
Typisk fotbollsspelare?
dwyane-wade
Typisk basketspelare, om än inte 2,5 meter lång.

Men vilka äro då skillnaderna, undrar ni som varken går på den ena eller den andra sortens match?

tunavallen
Basketpubliken skiter fullständigt i om mörka moln närmar sig arenan. Och bor sällan en meter från baslinjen.
vaktafopoll
Basketpubliken behöver sällan vakter längs planen. Eller bollpiedestaler.
fopollsvantar
Basketpubliken har inte vantar.
fopolsfilt
Eller filtar.
linjespelare
Basketpubliken tjoar inte av glädje när spelarna trampar på linjen.

Basketpubliken får dessutom ohyggligt mycket information av speakern, som funkar lite som en tv-kommentator och berättar vad som händer och vem som just nu är i händelsernas centrum och i halvtid rabblar statistik, medan fotbollspubliken får veta hur man blir medlem i klubben, var man kan köpa lotter, att kaffet är varmt och att korven den har två.

fopollsstretch
Basketpubliken får heller inte se spelarna stretcha som i en ringlek på midsommarafton.

Men om jag nu kokar ner kvällens upplevelse (det blev 3-3) och blandar basket och fotboll som i en kryddig gryta … då får man kanske detta: den spanska presskåren som kastade sig över vår basketspanjor för att intervjua honom?

jullebulle
Spanjoren ljög naturligtvis friskt om sitt enorma fotbollsintresse.
Share
Publicerat iBloggen

75 kommentarer

 1. Jag som inte är publik vid varken eller undrar om varför man tjoar när hon kliver på linjen.
  Är man rädd att hon ska ta med sig linjefärg ut på planen? För det är väl om bollen går över linjen som man kastar in bollen? Att man kastar in spelare har jag aldrig hört talas om.

 2. Tänk, jag tittar gärna på (en del) sport på teve, men mina i-verkligheten-åskådar-meriter är få. Mycket få. Jag kan nog faktiskt räkna dem på ena handens fingrar och få två över.

  Få se nu. (Den ointresserade får så gärna hoppa resten, det är bara som jag tänker högt. Eller vad det nu heter i skrift.)

  Jag har varit på ishockey en gång. Utomhus — det var på sjuttiotalet, så verkligen inga isproblem men däremot behov av många tjocka kläder. Division nånstans-i-mitten. (Anledningen var att min systers dåvarande pojkvän — sedermera make, ännu sedermera ex-make — spelade back i det lokala hockeylaget.)

  Jag har varit på fotboll en gång. Arsenal–Leeds, om jag inte missminner mig. 1983 ungefär. (Vi var på charterresa i London och resebolaget hade fotbollsmatch som dagsutflykt, så vi sa till varandra att man bör väl se fotboll i England åtminstone någon gång i livet, av ren princip.)

  Jag har varit på “riktig” friidrottstävling en gång. Cirka 2005. För att det är nära till Karlstad (som håller vad de kallar Grand Prix-tävling varje år), och ett kusinbarn var 200- och 400-meterslöpare och vi ville se han springa seriös tävling. (Han var bra nog för att ha ett SM-guld och ha sprungit för landslaget.)

  Tja … nä, jag kan inte påminna mig något mer.

 3. Åh, Annika! Hur var Arsenal–Leeds? (Mysko val av match eftersom det ju då inte spelade nån svensk i just de lagen.) Jag vill också gå på match i Storbritannien!

  Cecilia N: I basket är man ute om man trampar på linjen, men i fotboll spelar det ingen roll var man har fötterna så länge bollen är i alla fall 1 mm inne på planen (eller i luften ovanför gräsmattan). HELA bollen måste vara ute för att domaren ska reagera.

  En basketspelare kan alltså stå inne på planen och hålla bollen i händerna och sträcka sig långt utanför planen utan att det är ett regelbrott. En fotbollsspelare kan utan avblåsning stå klart utanför planen med ena foten medan den andra pillar på bollen – om den (bollen that is) ligger inne på planen.

 4. Eftersom jag själv var tävlingssimmare har jag deltagit i mängder med simtävlingar – från klubbtävlingar till SM. En tjugoårsperiod var jag även tränare i denna ädla sport och då var jag på en massa simtävlingar. Men i övrigt?
  1) En brottningmatch har jag sett. Den ägde rum i Huskvarna. Det luktade inte så gott.

  2) En tennismatch har jag bevistat på femtiotalet. Tror att den var lite av uppvisningskaraktär. Spelade gjorde Jan-Erik Lundqvist och han vars namn jag inte minns – – – – (tankstreck!) kanske var det Sven Davidsson, det var det nog.

  3) Två skidtävlingar har jag deltagit i. I den första blev jag tvåa av två startande. Fick en liten pokal som var grön och knottrig. Några år senare, då jag var i 14-årsåldern deltog jag under ett sportlov i en skidtävling där såväl gymnasister som yngre deltog i samma lopp. Jag blev trea och vann en termos. Ettan och tvåan fick betydligt tjusigare grejer. Ettan fick ny skidutrustning. Men jag var lite stolt över att jag slog många som var betydligt äldre.

  4) Jag har ovanifrån sett cyklister i Postgirot susa fram utanför vår tidigare boning.

  5) Lite friidrott sysslade jag med via skolan. Min paradgren var slungboll, men även längdhopp gick bra. Tror inte att jag varit på annan friidrott än just skoltävlingar.

  6) När vi i min barndom var på landet vintertid (jullov etc.) så hände det att det spelades bandymatcher på sjön någon kilometer bort. Då pinnande vi dit på våra skrillor och tittade.

  7) Före tevens tidevarv så lyssnade vi på radion på ishockeymatcher – i synnerhet de mellan Sverige och Sovjet. Såvitt jag nu minns rätt.

  8) En sommarnatt på femtiotalet hörde vi på boxningsmatchen i USA mellan Ingemar och Floyd.

  I övrigt är det via TV jag sett lite av varje. Bollsporter tillhör inte mina favoritsporter. Simning är bäst förstås. Friidrott kan ibland vara kul att beskåda. Brukar följa Tour de France – men det är mest för att min frankofåniga sida vill se la douce France från ovan. I år såg jag det inte alls. Förliden natt såg jag finalpasset i simning i Rio mellan kl 03.00–05.00 eller när det nu slutade. Hade gärna sett i natt också, men orkar inte hålla mig vaken.

 5. Men vad händer om en basketspelare går utanför linjen? Får hon gå hem då?

 6. Christer, the Long Distance PT

  Cecilia N: Nä, men hon får inte ha kvar bollen.

  ”Fopollsmats” heter det väl?

 7. LupusLupus99

  Annika, angående nr 7 så säger man man väl numer
  detsamma om tv/internet. Före internets tidevarv så såg
  vi tv på tv. 😉

 8. LupusLupus99

  Jag är ingen stor fotbollsentusiast men det är i alla fall
  mindre tråkigt än handboll och basket (sorry Lotten 😉 ).
  Fotboll är dock inte lika kuligt som ishockey och speedway t.ex.

 9. Cricket är min sport!
  Inte så krävande.

 10. Betong-Bess

  Började fundera på vad jag kan ha sett för idrott live. Tillhör också skaran där tillfällena går att räkna på ena handens fingrar. Men i det här sällskapet kan jag ändå skryta med att jag har sett basket dubbelt så många gånger som nån annan sport.
  -basket i Pontushallen, Plannja – ?, 1996,
  -basket i Solnahallen, Solna – sannolikt Plannja, 1997 eller 1998,
  -fotboll, Morövallen, TV-laget – Morön, 1980-tal,
  -ishockey, Delfinen, Luleå-HV, 1993.
  Och se där tog det slut.

  Jomenvänta. Skid-SM 1988 med Gunde, Wassberg och ERIK ÖSTLUND.

 11. Jag ser fortfarande en del på TV , men även TV – då mest i efterskott – på datorn.

 12. Jag har tydligen skickat en spamkommentar. Den innehöll en gömd youtube-länk. Hittar du den i papperskorgen, Lotten?

 13. LupusLupus99

  Eller dataundret kallar de visst den för.
  Jag tycker nog allt att datorundret är en mer korrekt beskrivning.

 14. Christian Olsson och dressyr. Han är kunnigare det här OS:et, men är fortfarande så skön kommentator.

 15. Maj Korner

  Såsom varande en helhjärtad Hammarbysupporter så har jag kollat på fotboll, hockey, bandy, basket och handboll med nämnda lag. Både dam och herrvarianterna. Vi var en kärntrupp med supportrar och fick ibland åka med spelarbussen. T.ex. åkte vi till Eskilstuna med handbollslaget strax innan en jul och i bussen hittade jag på denna hejaramsa till melodin Hej Tomtegubbar.

  Hej Eskilstuna, tappa bollen, för den ska Bajen ha hand om
  Hej Eskilstuna, tappa bollen, för den ska Bajen ha hand om
  Ja den är vår, ja den är vår
  Med den ska vi göra våra mål
  Hej Eskilstuna, tappa bollen, för den ska Bajen ha hand om

  Det är preskiberat nu va?

 16. Zozzo

  Idrott live? När man ser så mycket bättre på tv? Och får repriser, i slowmotion så man ser det man borde sett tydligt?
  Jodå, idrott live är jättekul. Har sett Bajen med Nacka (fotboll, om nån inte vet). Ishockey på Josse (= isstadion) med bl.a Tumba. ( Ja, jag är ålderstigen, vare nåt mer?) Några Finnkamper på Stadion. Men häftigast på sitt sätt var en fotbollsmatch i England, Arsenal vs nåt annat. Jag skulle på galej om aftonen och tänkte lämna i halvtid för att åka till Oxford street (ellr nåt närliggande!) för att inhandla nåt att ha på mig. Inte då. Man blev inte utsläppt från arenan. Polisen bestämde vilka grindar som skulle öppnas när, vilka gator som skulle få gås på mot tunnelbanan osv. Så jag fick vackert invänta slutsignal och klarsignal för min läktarsektion. Alltså: kolla foboll live=spara pengar, eftersom butikerna hinner stänga innan man hinner dit efter matchen.
  Resultatet? I matchen helt glömt. Men jag hittade en klädtrasa i en em-öppen butik på – håll i er- Carnaby street. Det blev en mycket lyckad kväll!
  Så kan man också minnas sportevenemang. Eller, som när Lundqvist och Schmidt tennisade i Båstad: jag låg på stranden, med transistorn på. Lyssnade på tennismatchen ett stenkast bort. Roligast var att jag hörde publikjublet två gånger, i radion och från stadion. Ljudets hastighet fattade jag först då, flera år efter fysiklektionerna. Så kan det gå.

 17. Nej, Cecilia N., ingen spamkommentar är hittad! (Men jag jobbar på att få spamfångaren att vara mindre nitisk. Det ska fan vara kommentator när man hela tiden blir kontrollerad som under kalla kriget.)

 18. Nämen alltså Maj Korner, man måste säga till om man åker till Eskilstuna! Även om det tyvärr handlar om hamboll!

 19. Zozzo har ju helt rätt: allt utom basket är hemskt mycket intressantare på tv. (Och förmodligen är det på samma sätt för alla med “sina egna sporter” – man njuter mer på plats när man fattar allt som händer.)

  Jag har sedan länge en önskan om att få ett [betalt] uppdrag att åka runt på arenor och rapportera som ett blåbär som inte fattar någe. Lika hett som jag vill uppleva ett OS på plats, vara Sommarpratare eller tilldelas Nobelpriset (i vilket ämne som helst faktiskt), vill jag gå på speedway och tjoa “hur många varv måste de köra?” eller på gymnastiktävlingar och vråla “vofför har di mjöööl på händerna” eller för den delen sitta på is-bandy och surt muttra “var är portföljerna?”.

  Men varken tv eller radio har nappat. Nä ja e int bitter.

 20. Ha, Zozzo har också sett Arsenal!

  Lotten frågade redan i natt (efter att jag hade stängt av här, ja) hur det var, och såvitt jag minns var det lite småtråkigt. En 0–0 match, nämligen. Men det var lite slagsmål på läktaren på ena kortänden redan innan matchen började och en svartklädd polissvärm störtade in och upprättade (bryskt) ordning. Det är ju också en sorts klassiker vad gäller brittisk fotboll, ja. Och det är vad jag kommer ihåg bäst.

  För övrigt fick Skogsgurras kommentar mig att minnas att jag faktiskt har sett en äkta engelsk cricketmatch i verkligheten. Jag var sexton år och matchen var en vanlig liten lantlig en mellan en småort och grannorten (På en genuin Village Cricket Green med sin lilla cricketpaviljong och allting, precis som hade det varit bland morden i Midsomer …). Faktum är att då — med folk i sällskap som kunde förklara vad jag såg — just då förstod jag precis hur man spelar cricket och hur poäng delas ut. Levande undervisning, liksom. Men jag har förstås glömt det mesta sedan dess.

 21. Meeeen “precis som hade det varit bland morden i Midsomer” kräfver fatkiskt minst ett mord. (Vi säger att det var pausteet som var förgiftat, men det såg inte Annika för engelsmän är ju lite diskreta.)

 22. Det är nog mest hopptävlingar jag sett live. Störst är väl norrlandsmästerskapet i ponnyhoppning som vår klubb anordnade en gång i tiden. Typ 2002 tror jag.
  Ja och så har jag sett Helena Lundbäcks pappa hoppa. På dåvarande min hemmaklubb.

  Och så var vi på fälttävlan på Gotland (Fårö? Minns inte!) på fältrittsavdelningen en gång. En internationell tävling har jag för mig.
  Men det var lite misslyckat, för vår hund var helt övertygad om att de där stora djuren inte fick springa omkring på det där viset och protesterade högljutt för att han inte fick springa omkring han också. Så han fick vi gå iväg med.

  Man skulle kunna tro att Globen Horse Show* skulle ligga bra till för mig att vilja fara på. Men det går ju inte alls! Då är det ju första advent! (*Numera Friends Arenas Horse Show)

 23. En chans till för youtube-länken:
  https://www.youtube.com/watch?v=3gPjMvTmE2g&spfreload=10

  Han har så dålig koll att det borde finnas en chans för dig också Lotten. Men jag tror Christian Olsson har mutat in dressyren nu.
  “Han ser ut som en trött pudel som jagat pinnar hela dan” var hans beskrivning om hur lågt han tyckte att Tinnes häst “Anton” lyfte bakhovarna i sista piaffen.

 24. Det tror vi, Lotten — jag var ju så ung och naiv så jag skulle aldrig ha blivit misstänksam om någon tycktes sätta i halsen och måste föras därifrån …

 25. (Åh, Tinne … jag gjorde ett fåntrattstest på BBC i går där man skulle få redan på vilken olympier man var allra mest lik. Kön, ålder, längd och vikt fick man plutta i. Där blev det uträknat att jag är Tinne. Samma längd och vikt, och hon är hela 49 vilket ju är rätt mycket i OS-tävlarsammanhang. Jag är Tinne!)

 26. Maj Korner

  I Storbritannien har jag sett fotboll två gånger. Första gången var det Sheffield, jag och syrran åkte på en resa arrangerad av FIB/Aktuellt. Hon och jag och 167 grabbar, ungefär. Jag var väldigt ung och jag hade väldigt roligt.

  Andra gången såg jag mitt favvolag Crystal Palace. Det lät väldigt roligt när publiken skanderade eagles – eagles – eagles och motståndarna Brighton sitt seagulls – seagulls – seagulls. Säg det högt så hör du det roliga.

 27. (Och Skogsgurra Skanåker?)

 28. Åh, Cecilia N:s länk är jätterolig!

  Men … Christian Olsson the trestegshoppare kommenterar alltså dressyr? [fyll i skämt om hur hästar hoppar tresteg här]

 29. Nu ska ni få höra! Och ni kommer nog inte att tro att det är sant. Men så här är det:

  JAG HAR SPELAT FOTBOLL I LIVERPOOL!

  Krävdes storbokstäver här, tyckte jag.

 30. Oj, förlåt, nu stal jag Skogsgurras thunder.

  HAN HAR SPELAT FOPOLL! I LIVERPOOL! PÅ BEATLESTIDEN TROR JAG!

 31. Hurra!

  (Nu kom jag osökt att tänka på två foton i ett album från mitten av nittitalet, ett på mig och ett på den andra hälften. Feruketansevärt varm var det. Vi var i lövskugga i en liten park. Jag ligger på mage i gräset. Han ligger på rygg i gräset och gäspar. Under dem har jag skrivit Vi ligger i Oxford! För det är ju exakt vad vi gör.)

 32. Avslöjad! Annika vet tydligen hur det var när jag spelade fotboll i Liverpool.

  Jag jobbade till sjöss på en liten ångare och eftersom vi låg nära en annan båt som vi skulle spela mot i den världsomfattande fotbollskuppen så blev vi satta på en buss och körda till en fotbollsplan i Liverpool.

  Vi fick veta ungefär vad det gick ut på och den minst lämpade (för fotboll, förvånansvärt nog inte jag) ställdes i målet och instruerades att hindra bollarna från att ta sig in.

  Vi andra ställdes ut på planen och instruerades att försöka få iväg bollen åt det håll där den andra besättningen sprang och hoppade och betedde sig mystiskt. Jag har senare anat att de “stretchade”. Vi sparade på krafterna och stod bara lugnt och väntade på att det skulle börja.

  Det var nog en ganska tragisk tillställning. Att det fanns regler och att den där killen som sprang och visslade och pekade hade en viktig funktion var det inte många som fattade.

  När vi hade hållit på ganska länge och äntligen fick lugn och ro så kastade vi oss på gräset och vilade. Någon undrade vilka som vunnit. Det visade sig att ingen visste! Vi skulle tydligen upp och göra det där igen. Lika länge. En gång till!

  Många blev liggande och när de fösts av planen satte dom igång igen. Att dom orkade!

  På bussen hem fick vi veta att matchen slutat 22 – 0 till andra laget. Jag tyckte att det var lite fint att vi kunde hålla nollan. Inte många som gör.

  Detta var 1955. Lite innan the Beatles debuterade på den där klubben i Hamburg. Jag misstänker att några av dem fanns i den odrägliga publiken som hånade oss grovt. Men, om det var några av Beatlarna så förlåter jag dem. Det blev ju bra folk av dem också.

 33. Kommer ni ihåg Perseiderna som jag brukar babbla om? Det är dags igen, och just i år är de extra pigga och många.

  Ja, det är de. Vi var ute för en liten stund sedan och glodde uppåt i kanske en kvart, lite osorterat, med avbrott för kikartittning &c. Jag räknade till 27 “stjärnfall” och min andra hälft såg en sex-sju stycken som jag inte såg. Så någonstans mellan 30 och 35 på 15 minuter, och då ser vi inte hela himlen … det är mycket, det!

 34. Ninja i Klockrike

  Jag har tittat på hockey på Isstadion. Man fick gå gratis när man jobbade i extraspärrarna i tunnelbanan.
  Jag har varit på en dn-gala på Stadion, med fassan, sista året han levde.
  Å andra sidan har jag själv tävlat på Stockholms stadion. Mot Linda Haglund. Det var feruketansvärt många kilon sen.

 35. Alla mina friidrottsmeriter blev plötsligt så … bleka. Vad är väl att komma tvåa i skolmästerskapen i Dallas mot att de facto tävla mot Linda Haglund som Ninja här ovan? BERÄTTA MEEEER!

 36. Jaaa Minja, berätta! Linda var ju min idol!

 37. Nnnnninja. Det ör för nära till mobilskärmen här i förpiken och brillorna ligger i botten i duffeln.

 38. Ökenråttan

  En fopollsmatch harjag sett, Marocko mot Tunisien. Väldigt vild match; en spelare fick ett öga uttryckt.
  Massor av hästhoppning i Scandinavium med kära dottern med vidhängande liten kompis. Underbara tillställningar. Flickorna skrev poäng i sina tävlingsprogram. Hästar som busade, sparkade bakut och så där, fick extra höga poäng.
  Tennismatcher sittandes på Tennisstadions gamla stenhårda träbänkar. Jag hade en illskär jacka på mej, för att förhoppningsvis komma i teve. Det funkade och min lilla moster i Norrland ringde till sin syster på Västkusten och hojtade: ‘Är Råttan på tennismatch?’ Varpå Mamma naturligtvis svarade att hur 17 skulle hon kunna veta det. Råttan är en stor flicka nu som inte håller lilla Mamma underrättad om varje steg hon tar.

 39. PK

  Jag har spelat fotboll i Peking.

 40. Nu måste jag be om hjälp!

  1.
  Tycker ni att Tjugotvååringen och spanjoren ska köpa denna lägenhet:
  https://object.highestate.se/27118-forsbomsgatan_7_a.html
  (De har lagt det enda budet hittills.)

  2.
  Vad betyder det att lägenheten har en ”pantnotering”?

  3.
  Är det inte konstigt att man plötsligt har barn som köper saker för nästan en miljon?

 41. Ninja i Klockrike

  Åå hur var’e i Norrköping? Me fopollen?

  Ungdoms-DM 1973 avhölls på Stockholms Stadion, på de fantastiska, nya tartanbanorna (där man på villkors vis inte fick ens beträda innerbanan pga slitagerisken). Vi var väl inte flerflickor som skulle knata 80 meter häck än att vi fick springa allesammans på ren gång. Jag var tolv, Linda var sexton. Hon vann förstås, men det ansågs bra gjort att jag var över sista häcken innan Linda gick i mål. Så jag vann min åldersklass, trots att jag kom sist (trea) i loppet.

 42. Ninja i Klockrike

  2. Att lägenheten har ett pantbrev vilket gör att de inte behöver betala stämpelskatt.

  3. Jo, feruketansvärt konstigt. Ska inte lilla mamma ändå …

 43. Ninja i Klockrike

  1. Ja, det ska de! Jättefin!

 44. och

  Om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig undrat över skillnaderna. Men det var lite kul ändå.

 45. Den Galne Arkitekten

  Bra, byggår, verkar gediget. Högt i tak , alltid trevligt, särskilt bra för basketspelare. Vind- och källarutrymme – värdefullt. Pantförskrivningen betyder att våningen är säkerhet för ett lån. Antigen kan låntagaren (säljaren, väl) lösa lånet eller också kan köparen överta det.
  Köp!

 46. Ökenråttan

  Panten kan ju höra till nån annans lån än säljarens och alltså inte ha med just denna pantförskrivna lägenhet att göra. Kolla!

 47. Aha … det här med pantbrev är nytt för mig. Kollas ska här!

 48. Alla har hunnit före mig med att varna för pantbrev, så jag meddelar istället att vi inte har sett några stjärnfall – för ljust klockan halv elva på kvällen och en del moln. Däremot har vi nu plockat fyra liter blåbär på knottfri ort.

 49. LupusLupus99

  Lägenheten såg jättefin ut.

 50. Svar på nr 3. Jo, det är jättekonstigt.

  Fin lägenhet, fast lite konstig planlösning med köket innanför sovrummet, som är genomgångsrum även till vardagsrummet. Om A ligger sjuk och B vill ha dit kompisar blir det kanske lite rörigt. Men man kan kanske sätta upp ett draperi för en sån gång.

  Jämtlandsflaggan på utsidan är intressant.
  Och att de har bild på gula huset i Mesta (eller nåt) i sovrummet.

 51. Pantbrev du kollas.

 52. Mycket trevlig lägenhet! Särskilt gillar jag golven och köket, många fönster och bra takhöjd. Dock reagerade jag precis som Cecilia N på planlösningen — om man har det mindre rummet till sovrum (och det har man förstås) så är sovrummet genomgångsrum.

  Hm, men om man ställer sängen såsom den står på fotona — inklämt, men fungerar — så borde det finnas plats för skärm eller draperi, eller rentav en öppen (åt bägge håll, menar jag) hylla att ha böcker och pryttlar* i. Och så hänger man på en eller två pinnjalusier som man fäller ner när det kommer folk så att de inte råkar ramla ner i sängen …

  (Hoppsan, det rycker redan i inredningstarmen! Hur kom det här sig? Jag som absolut inte vill flytta någonstans alls förrän vi är så gamla och skröpliga att vi inte kan bo här längre.)

  * Nu har stavningsgalningen glömt ordet “pryttlar” också, den vill skriva pryglar. Uj!

 53. P.S. Räknas det att min andra hälft har spelat tennis mot Ted Gärdestad i Kalle Anka Cup? Hälften förlorade, vilket inte var konstigt för T.G. var en erkänt stor tennistalang. Emellertid bara näst bäst i årsklassen ty bäst var en som hette Björn Borg …

 54. Ökenråttan

  Men vem har sagt att dom måste sova i ‘sovrummet’? Där kan dom ha teve-och sällskapsrum och så har dom ett stort sovrum där det får plats med en stor kärlek och så kanske ett litet arbetsbord eller så. Tänk utanför ramarna. Eller rumsindelningen.

 55. Örjan

  Ej besökt många sportevenemang. Tror jag minns de flesta elitevenemangen.
  – racerlopp på Silverstone (början 60-talet)
  – amerikansk collegefotboll Michigan State university vs ? 1966
  -fotboll Maracanastadion 1973(?)
  -någon/några hockeylandskamper på Johanneshov med min äldre bror 70-talet
  -GUIF handboll i Sporthallen Eskilstuna (för båsmor skrev att hon skulle gå dit – mitt första återbesök på >30år efter att tidigare ha sett läroverkslaget spela i dåvarande prins Bertils Cup. Eller hette det spela om Prins Bertils Pokal/Pris).

 56. Örjan

  Beträffande lägenheten.
  Noterar att nuvarande innehavaren tydligen gömt tidskrifter och böcker i klädkammaren.
  Tur att vardagsrummet är tillräckligt stort för att få plats med bokhyllor.

 57. Så sant, ÖR!

  Men om jag skulle, så skulle jag …

  … för fanken inte lägga mig i vad andra människor gör med sina hem. Basta.

  Hur som helst ser det verkligen ut som en mycket bra lägenhet för två personer.

 58. … och nu blev det roligt igen, Örjan har varit på Silverstone!

  Racerbilar jag bensins!

 59. Örjan

  Cecilia N och Annika minns båsmeter!

 60. Detta geniala språkinstrument glömmer jag aldrig, Örjan!

  Nå och väl, jag hoppades verkligen att det kunde vara en brugd men det var dess mindre släkting håkäringen som plötsligt har visat sig vara det ryggradsdjur som blir allra äldst (eller ghamblast, dårå … de har hittat en som blev till omkring år 1700 …)

  Kanske är det bara jag som är fascinerad.

 61. Men vaff …

  Fingerslintning. År 1600 skulle det ha stått!

  (Jösses blir bara jössessare, för oskyldig läsare …)

 62. Heja Sverige!
  (Fopoll i Rio.)

 63. Fopoll vi vinns!

 64. Bragden i Brasilien!

  (Väldigt spännande för Sveriges fopollsdamer. Underkända mål och avgörande på straffar. En blir ju alldeles svettig. De är i seminfinal!)

 65. PK

  Peking i Kina. Mot ett kinesiskt universitetslag. På deras hemmaplan. Fopoll.

 66. LupusLupus99

  Domare försvinns!

 67. Eller hur! Hur kan man tillåta sådana psykningar i en straffläggningssituation!

 68. Med tanke på det underkända målet som inte alls var off side, hade psykningen nog kallats terror om vi inte hade satt bollen i mål …

  Annikas gamla håkäring är otroligt fascinerande. Jag citerar “A 272-year-old shark would have been almost 170 when the Titanic hit the iceberg, and almost 90 when Charles Darwin set sail in the Beagle. It would have swum through centuries, cruising through icy waters while empires rose and fell around it.”

  Och PK har spelat fopoll i Peking? Man häpnar!

 69. Jag är så oväntat glad över att Lotten inte råkade tappa bort genitiv-s-et i slutet av mitt namn.

  /gammal håkäring

 70. PK PeKingneser? Ja, detta tarvar en närmare beskrivning.

 71. Förlåt, gårdagens nya inlägg fastnade i pipelinen … eller så beror det på att jag har pingis på tv:n och basket i datorn. Förbaskade OS till att sabotera och ha sig. En amerikan fick nyss en knytnäve i veka livet och kommentatorn (lovely Jonte Karlsson) ba:

  – Oj. Han fick en axel på näsan.

  (Se här hur jag låter påskina att det finns nya blogginlägg i ett automatiskt bloggrör. Hrrrm.)

 72. Ninja i Klockrike

  Tennis mot Ted Gärdestad tycker jag är enastående.
  OSfopoll har jag bara skymtat, men det var väl kul för de närmast inblandade.

 73. Ökenråttan

  JAMENNUVETJAG! Undomarna köper den där fina lilla lyan och så hyr vi in oss där för tråkighetskonferensen och så kombineras den med inflyttningsfest, även känt som house-warming party. Konferensdeltagarna står för fiolerna (svagdricka och jordnötter …) ocn ungdomarna bidrar med lokal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.