Hoppa till innehåll

Ett fynd: Eskilstuna-Kuriren från 1961!

Eftersom jag häromdagen fick för mig att källaren skulle kunna tömmas på skräp om jag bara tog mig an saken, sitter jag nu vid köksbordet med en dagstidning från 1961 framför mig.

helatidn_1961

Tidningen bara låg där i källaren plötsligt. Huset byggdes 1932 som Ica-affär och var chinchilla-farm i början av 1960-talet. Nu ska vi se. Antika tidningar kan man inte bara slänga. Man måste läsa. Länge. (Källaren är förstås inte närmare en tömning nu än den var för ett år sedan.)

Förutom all reklam för Monica Zetterlunds och Kurre Hamrins armbandsklockor, filtercigarretten Kentucky Kings och massa olika transistorradioapparater, får jag även veta att Fidel Castro är psykiskt skadad och att Karl Gerhard är folkpartist samt att Tumba Johansson har tagit patent på namnet Gagarin. Och att det är dags att bogsera regalskeppet Vasa till Kastellholmsviken.

kuriren_1961_radioLUX

Det där priset på 375 kr ser dyrt ut. Nu måste jag kolla. Jahaja:

375 kr år 1961 kunde köpa lika mycket varor och tjänster som 4 384 kr år 2016 mätt med konsumentprisindex
375 kr år 1961 motsvarade betalning för lika lång arbetstid som 11 413 kr år 2016 mätt med löneindex för manlig industriarbetare/hantlangare

Jeeeez. Fast man får ju faktiskt tillgång till ALLA våglängdsområden.


Uppdatering!
Det där med Fidel Castros psykskada orsakade en liten storm hos läsekretsen och en önskan om mer info. Det som i artikeln benämns ”granatexplosion i måndags” var alltså den misslyckade Grisbuktsinvasionen. Och ja, här kallas även Kennedy ”frän”.

castro2

En sanslöst noggrann redogörelse för förloppet finns här, och där kan man läsa att Cubas nuvarande president, Fidels lillebror Raúl Castro, samma måndag felaktigt rapporterades ha begått självmord.

Slut på uppdatering!


Men det som främst slår mig är att det är en ryslig massa olyckor på nästan varenda sida. Detta rapporteras om den 21 april 1961:

 • Traktorolycka: en död lantbrukare.
 • Träspritsdöd: två döda stuveriarbetare, en död verkstadsarbetare.
 • Ännu en traktorolycka: ännu en död lantbrukare.
 • Grävskopeolycka: tioårig flicka död.
 • Vådaskjutning med uppborrad skrämskottspistol (som en startpistol): livshotande skador på yngling, som sköt sig själv i ögat.
 • Klämolycka mellan lastbilsflak och en stenmur: 20-åring fick svåra klämskador men har nu opererats.
 • Bromsande lastbil påkörd bakifrån: medelålders mopedist fördes till lasarettet.
 • Bil sladdade mot belysningsstolpe: kontorist avled omedelbart.
 • Tolv meters fall från byggnadsställning: en skadad byggnadsarbetare.
 • Egendomlig trafikolycka: tjänsteman allvarlig skadad.

kuriren_1961_gnestabo

Det är rysligt svårt att sluta läsa – tidningen är ett fantastiskt tidsdokument. Testbilden på tv visas en timme före programmens början, på P2 får man kl. 17:05 lyssna på programmet ”Toner för tonåringar” och ett begagnat piano kostar minsann lika mycket som en ny transistorradio. Och se hur man skiljer mellan amerikanska och svensksydda jeans!

tips_priest
Där längst upp till höger får vi även veta att det är rysligt kontroversiellt med kvinnliga präster och att det för amerikaner gäller att med kraft sätta ner foten mot detta påfund.

Allt gick inte riktigt att förstå, så jag blev tvungen att göra lite efterforskningar. Vindrickare, tillika fotbollsspelare har tydligen tillrättavisats:

vindrickare

Minsann – det låg tjafs i luften och vindrickningsanmälan kan ha varit ett taktiskt drag:

”… IFK Malmös Gösta Ljung tillsammans med Toivo Lundell skickades hem från ett landslagsläger i Riva del Sole för att han skulle ha druckit några glas vin. Detta skedde i samband med att IFK; Malmö laddade upp inför Rapid-mötet, blev mycket omskrivet och störde vår uppladdning stort …” (källa)

Putäll, på er grabbar!

Jag letar upp dagens Eskilstuna-Kuriren för att kolla hur många dödsolyckor som har rapporterats. Och hittar inte en enda. Det närmaste jag kommer är detta:dagensolyckaJa, huuu.

Share
Publicerat iBloggen

76 kommentarer

 1. PK

  Det var uppenbarligen mycket bättre förr.

 2. Det ÄR rysligt roligt med gamla tidningar. Jag har DN från den dag jag föddes och även om den numera inte är så värst läsbar på grund av ligninbaserat sönderfall, så är det tack vare den som jag vet, och alltid har vetat att Jussi Björling dog dagen innan jag föddes.
  Jag vet också, och har alltid vetat, att hans fantastiska röst, tyvärr inte reinkarnerades i och med min födelse.
  I matspalten fanns det tips om billiga och prisvärda råvaror, vikål för 35 öre ansågs bra och kunde stuvas och serveras med stekt fläsk.
  För ett rätt löst och insänt korsord kunde man, om turen var med, belönas med hela 50 kronor.

  I Lottens tidningsfynd noterar jag att jeansen må ha rätt färg, men ynglingen som är iförd dem, inte är av rätt kvalitet när det gäller jeansbärare. Han ser ut som om han har samma midjemått som kragmått, och var är tjusarlocken?

  Gunnar Fahléns maka står i fönstret i deras bostadslägenhet och åser den tragiska olyckan. Vad för andra lägenheter finnes det 1961, om gör att man måste specificera så noggrant?
  Hur gick det för Fahlén, huvudskador är inte att leka med.

  Svenska Fotbollsförbundet lever i den bästa av världar, där några glas vin till pastan får folk att bli oregerliga och störa uppladdningen av fopollsmaschen.
  Föga anar de vad som komma skall, nollning i ungdomslag meddelst pet-flaskor i analen.
  Jag tror att vi alla idag skulle vilja leva i en värld där vuxna landslagsspelaregår igång på endast ett par glas vin.

  Ett flygfoto säges vara en silhuett och visar med all tydlighet att skolundervisningen förr kan vara något överreklamerad i dag.

  Moped kunde framföras av andra än buskörande fjortonåringar.
  Fassan hade en röd Zündapp som han frikostigt bjöd gårdens ungar på en åktur runt gården, en i taget. Ingen hade hjälm, ingen förälder protesterade.

  Radioreklam 1961 använde exakt samma tilltal som plattevereklamen gjorde fyrtio år senare. Kostnaden är likvärdig.
  Lotten har dessutom inte sett att priset är utan oms. Den var på 4,2% så priset i handeln var istället 390.75 resp 385.50.

 3. Omsen, den fina omsen! Jösses vad jag inte tänkte på det!

 4. Rätt ska vara rätt! Prisskillnaden är inte fem kronor utan fem kronor och tjugefem öre.

 5. PK, allt var inte bättre förr, en del vara bara förr.

 6. LupusLupus99

  “Vad för andra lägenheter finnes det 1961, om gör att man
  måste specificera så noggrant?”

  Samma med bilen som sladdade mot en stolpe, den omkomne
  var en kontorist. Vad har den omkomne personens
  yrke med det hela att göra?

 7. Nu är det några dagar sedan 55-årsjubileet, men den största händelsen det året är världshistoria. Notera att även kvinnorna tog upp den lite aparta ritualen, på sitt sätt.

 8. Ökenråttan

  Ninja: Ett stycke mark kan också betecknas “lägenhet”.
  Skotte hälsar till dej!

 9. Ökenråttan

  Lägenhetsarrende avser upplåtelse av jord för annat ändamål än jordbruk.

 10. HUR mår lilla Skotte, nu när solen lyst så skönt på hen en vecka?

 11. Ökenråttan

  Jodu, Ninja! Tack vare dina eminenta råd mår Skotte prima. Det vill säja, en liten stjälk har blivit gul och trött, MEN det kommer nytt! Ditt sätt att plantera skott är ju suveränt. Först fylla upp med jord och så göra en grop, eller, as the case may be, ett dike, och där sätta ned skottet och så fösa ner jorden. Nu har jag satt Skottes små vänner, tre ampelliljeskott, med samma metod. Stabilt och bra. TACK, Ninja säjer blomkvistarna.

 12. HK

  Di där biskoparna som inte ville resa till Sverige, där man(!) kunde riskera att träffa på kvinnliga präster (ryyys), hade nog inte behövt att resa över Atlanten utan bara Nordsjön. Här i båset har varit så mycket om NEW York att det gamla York fallit i glömska.

 13. (Åh, Jorvik! Dit vi har längtat så länge; vi har ju tyvärr aldrig varit där, men någon gång, förhoppningsvis snart, ska det ske.)

  Hur var det nu, har det berättats här om chinchillafarmen? (Snarare, har det berättats här om chinchillafarmen sedan jag klev in i båset och aldrig klev ur?) Jag ser så intressanta ting framför mig …

  Kostnaden för radion är verkligen intressant. Elektroniska grejer sjunker ständigt så häftigt i pris, att vad man än köper kommer det snart någonting nytt som är både billigare och bättre. Relativt dvs. inkomst- och prisbasrelaterat sett, så är den billigaste teveapparat vi någonsin har köpt otvivelaktigt den senaste (en förtisextums platt, och att vi inte köpte ännu större beror ju bara på att den skulle bli onödigt stor för sin plats)! Och den är förstås uuuuurmoooooodig nu (vad är den … fem år? Äh, ingen aning), men vem orkar bry sig?

 14. Visst är det Lena Granhagen som gör reklam för radion?

 15. Oj, Ninja, det tänkte jag inte på men det tror jag du har rätt i!

  (För alltför unga tittare, om sådana finns: Lena Granhagen. Strålande skådis!)

 16. Annika jag har nog inte berättat om chinchillafarmen, men nämnt den ett par gånger. Jag vet nämligen inte mycket mer än just så (och borde tillsätta en utredning. Jag citerar härmed mig själv:

  Huset byggdes 1932 som Icabutik med mjölkrum och allt. Någon gång på 60-talet var det istället chinchillafarm och under 70–80-talen var det församlingshem med dop och konfirmationer. År 1984 genomfördes en genomvidrig renovering där allt kletades in i plastfärg, sjögrästapeter och blommiga plastmattor. I början av 1990-talet stod huset tomt (!) i fyra år, för att 1994–98 inhysa en av Sveriges mycket få cembalobyggare. Han hade grovverkstaden i källaren (nuvarande skrotrummet med gula tyfonapparaten), finsnickeriet på ovanvåningen (nuvarande stora barnrummet) och utställningslokalen i vårt nuvarande vardagsrum.

  Och av honom köpte vi hela klabbet, inklusive de blommiga plastmattorna!

 17. Inte heller jag lade märke till att det ju är Lena Granhagen (från Luleå!) som gör DUX-reklamen!

  Nu ska jag se: jag måste göra en uppdatering av inlägget. Allmänheten kräfver att få veta mer om Fidel Castros psykiska tillstånd den där dagen för 55 år sedan.

 18. Hurra! Jag ser fram emot Fidelforskning, men kanske ännu mer mot chinchillaforskning!

  Och ha! Jag bor också i ett hus med “historia”, men inte riktigt intressant historia, tror jag …

 19. … och betydligt senare är jag tillbaka. Och jag kollade av ren otålig nyfikenhet själv lite sådär på Fidel, och hittade en rolig artikel hos en av våra entusiastiska historietidskrifter.

  Allt i artikeln är intressant — särskilt biten om LSD, som ju möjligen anknyter direkt till vansinnesryktet — men det allra mest bisarra kommer på slutet, där CIA försökte sig på att förgifta en snäcka i havet för att … you wouldn’t believe!

 20. NU ska jag sova! Vill man äta gott, få 100% uppmärksam personal och därmed bra servering i en lugn och sansad lokal kan jag rekommendera “Vedertagna ingredienser” på Spritmuseum.
  Men innan ser man till att ha en minibåsträff med Karin – det gör hela upplevelsen till en fullträff!
  Sov gott alla kufar och baroner!

 21. **är fortfarande vaken — svimmar nästan av vetskapen att Pysseliten är vaken!**

  Hej! Godnatt!

 22. Om nu rätt ska vara rätt, vilket Ninja förespråkar, så var faktiskt omssatsen 4,17% – och det är egentligen inte heller sant eftersom det ursprungligen var tänkt att vara 1/24, vilket blir ett oändligt bråk (4,1666666…) och eftersom ekonomerna inte verkade förstå att det faktiskt fungerar mycket bra med sådana bråk (HP35 kom ju långt senare) så använde man närmevärdet 4,17. Och det ger lite andra slutsiffror än 4,2%

  Sträng lugnade oss med att omsen var tillfällig. Och det var den ju eftersom den ersattes med 5,6% (tror jag), vilket senare blev 6,8 vilket ännu senare blev moms med 25 påslag. Att Sträng lyckades överleva en höjning från 1/24 till 1/4 politiskt är en stor gåta. Möjligen var det hans “formidabla parabel” och andra publikfriande knep som bidrog.

 23. “Vedertagna ingredienser!” Ett mycket förtroendeingivande namn på en restaurang och efter Pysses rapport från stället blir det nog en liten utflykt dit.

  Och alla båsister som har lust att följa Pysses goda exempel och ramla in på en liten improviserad båsträff här vid Mosebacke uppmuntras härmed att göra det!

 24. Och här gick jag och somnade mitt i natten! Nu ska jag se om den gode Fidel och Grisbukten låter sig skrivas om!

 25. Fast jag är sjukligt intresserad av cembalofabrikanten. Det kan bero på att vi har en cembalo här på golvet, förvisso inte tillsnickrad i ditt hus, men jag trodde knappt att marknaden var så stor. Det var kanske därför han sålde till er?

 26. 23 timmars inaktivitet i båset?
  Och i mellansverige har det varit tråkväder både i går och idag?

  Statt upp, oh båsister och låtom oss förgylla varandras söndag!

 27. Jag som tänkte mig en total vilodag idag. Men det kliar i rullskidebenen och ett blogginlägg pockar på (!)
  Vi får också nya grannar, det är ju lite spännande.

 28. Ökenråttan

  Ja, se så det blir när SG och Niklas inte tar sitt ansvar utan är ute och far.

 29. Dieva

  Tänk det är något visst med gamla tidningar. Går man till KB i Humlegården kan man avnjuta samtliga utgåvor av Aftonbladet, Svenska Dagbladet, DN och Expressen och en mängd andra tidningar i digital form. Tyvärr bara utgåvor fram till år 1900 via webben.
  Den som är franskspråkig kan fördjupa sig i tre sekler tidningar på retronews.fr.
  Tidsslukande, nu fick ni något att förgylla söndagen med.

 30. Ökenråttan

  För att inte tala om Hyttis! Där finns också ett ansvar, tycks det. Seså, seså!

 31. Man till exempel förgylla sin söndag med nyutslagna körsbärsblommor (“köttfärsblommor”).

  DSCN3839

 32. Tomas (ex BiB)

  Måste bara säga att jag pryade hos “flygfotografen” Lennart Hansén och kollegor på slutet av 60-talet.

 33. Loveliest of trees, the cherry now,
  is hung with bloom along the bough,
  and stands about the woodland ride
  wearing white for Eastertide

  Now, of my three score years and ten
  twenty will not come again,
  and since to look at things in bloom
  fifty springs are little room

  about the woodlands I will go
  to see the cherry, hung with snow.

  A.E. Housman

 34. Ansvar hit och ansvar dit. Vi tar massor med ansvar hela tiden ju. Skickar bilder och håller på. Men jag har nog glömt att berätta att jag bor granne med The Soup Nazi.

  Soppa-1

 35. Möjligen har jag inte heller berättat att hotellets korridorer är lite … speciella.

  Korridor

 36. Som varande näst mest senior, Hyttis slår mig med tre dagar, tar jag mitt ansvar på djupaste allvar. Utöver täta kontakter med Ordningsmakten i form av allt från brovakter på New Jersey Turnpike till poliskommissarier i blåsljusbilar har vi haft att kämpa med en GPS av Hertz eget märke (Neverlost heter fanskapet, vi kallar den Everlost) som översätter bokstäver till den närmast liggande (kom inte och prata om feta fingrar, vi klarar telefåner med mycket mindre knappar) eller ibland inte vill förstå överhuvudtaget så har vi blivit nerskitna av måsar vid passage av den imponerande bron mellan halvön vid Chesapeake bay och Virginia samt blivit medlemmar i The Mariners’ Museum supporterklubb där vi hälsades som hjältar på grund av att Hyttis har John Ericsson (Monitors fader) bland sina förfäder.

  Tja, annars har det väl inte varit nåt. Passerade Appalacherna och övernattar just nu i Beckley W.V. där vårt kort Warning for Elderly Couple fick personalen att börja leta efter dolda kameror i grannskapet. Vårt sökande efter avsvärtningsanläggningar (de-inking) för pappersåtervinning ligger nere under lö-sö, men vi har hittat en ruin efter en gammal hytta. Dock knappast i visligt skick. Vi arbetar oförtrutet vidare.

  Dagens bild visar fyra väsentliga kort. Odrickarkortet, varningskortet, Mariners’-kortet och ett robust låskort som är universellt användbart att skära ost, bre smör och skrapa is med.

  Four_important_cards_1_400px

 37. Igår kväll ville jag ha en hamburgare och fick tips om ett jättebra ställe. Så här såg det ut på adressen. Inte en hamburgare så långt ögat nådde.

  Lobby

 38. Aj, mina ögon!

  Niklas, det där påminner starkt om någon skräckfilm jag har sett nån gång för länge sedan — om jag bara mindes vilken!

  (Bah, nu måste jag gå och städa lilla toa ordentligt ty det kommer “främmat” om cirka 1 1/2 timme.)

 39. — Jag menade ju korridoren, huj vad det kom mera medan jag skrev.

 40. På fyra minuter lyckas båset posta TVÅ dubbelposter!

 41. Till slut var jag tvungen att ta till den sista möjliga utvägen och frågade i receptionen om det inte skulle vara en hamburgerrestaurang där och blev visad runt hörnet till vänster bakom pelaren. Där låg den här syltan som serverade en av de bästa hamburgare jag ätit. Allt är yta.

  Hamburgare

 42. Kan det vara den här rullen, Annika?

  Shining

 43. (och så du och jag, Ninja … men jag har ju inte tid med det här, ajö …)

 44. Annika, det är lika dana tapeter fastän i olika färger på alla våningar. Praktiskt om man är lite trött när man kommer hem. Hotellet heter The Moderne.

 45. (och igen, och det kan vara den, LarsW, men jag har en aning om tapetmönstret också …)

 46. Nu är det julkalendertempo.

  Ajö, sa jag ju, dumma mej!

 47. Städa nu, Annika.

 48. HK

  TRIPPELPOST 13.08!
  Båset har vaknat ur törnrosasömnen.

 49. Och somnat in igen…

 50. Förlåt, jag har ju ett visst ansvar jag också – men jag bor i baskethallar idag. Utom när jag är hemma, vilket är just precis nuuu. (I en liten stund.)

  Här har vi kallregn! (Visst pratar man om vädret när man inte kan rapportera om hotell och hamburgare samt skidåkning?)

 51. Ni får för övrigt gärna önska er ämne till nästa blogginlägg. Jag kan skriva om allt utom … utom … utom …

  Ska fundera en stund.

 52. Det gör man, här har regnet dragit förbi och solen skiner igen.
  Kan run ta bort det överflödiga h:et i then som ska vara ten, i dikten av Housman, som för övrigt är den vackraste vårdikt jag kan utantill.

  Okej! Done!
  /run

 53. Jag ska gå vakt i båthamnen i kväll, det kan du få blogga om.

 54. Har ni börjat så tidigt, Ninja? Under mina år som båtägare tingade jag annars ett nattpass i midsommarveckan. Den är outsägligt vacker.

 55. Ökenråttan

  Gäller det blommande träd kan jag en söt saga från Öknen. En mäktig man i Öknen gifte sej med en flicka från norr. Hon längtade hem nåt så förfärligt. Då lät hennes härskare till make plantera MÄNGDER av mandelträd utanför hennes fönster. När hustrun från norr tittade ut om våren och såg trädgården fylld av vit mandelblom tyckte hon sej vara i sitt kalla, snöiga fädernesland och blev jätteglad och repade mod för resten av året. – Så kan man göra!

 56. Regnet försvann och nu har jag rullskidat en timme. Grannarna inbjudna på fika, inte dom nya – vi bjöd in dom vi såg.
  Att det är mycket yta på restauranger kan man ju intyga! När vi var i NY hade vi en hamburgersylta runt hörnet, som serverade superfina burgare! (Vi bodde i Harlem på 141:a.) Dom sålde även Swedish fish.

 57. Surströmming! Halleluja, man kan kanske våga sig till Det Stora Äpplet i allafall!

 58. En skröna jag har hört handlar om han som skulle importera surströmming till USA på 60-talet och fick frågan om vad det var:
  -Rotten fish.
  Blankt nej.

  Det handlar om dåliga livsmedels- och språkkunskaper i bägge leden. Surströmming är jäst fisk, liksom en hel del andra livsmedel:
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fermented_foods

 59. Fin ökensaga ÖR! Själv hade jag ingen sådan förstående härskare när jag bodde i tropikerna och toklängtade efter vinter och snö. Men jag stoppade in händer och armar så långt jag kunde i frysen för att få den där svidiga känslan som när man kör omkull med skidorna och kör ner händerna i snön upp till armbågarna. Det hjälpte lite grann, men jag tror att drivor av mandelblom hade funkat bättre!

 60. PK

  Förslag på bloggämnen, Barnen förr och nu, Mina tv-vanor, Olika tesorter för och emot, Religionens påverkan på mitt liv, Choklad.

 61. LupusLupus99

  “Ni får för övrigt gärna önska er ämne till nästa blogginlägg.”

  Hur många “…mer om det en annan gång”-ämnen har du kvar
  att skriva om? 😉

 62. Mode! Skriv om varför man inte kan köpa stretchfrottepyamasar på damavdelningen, varför plysh inte är poppis längre och varför man får hål på ALLA favorit-tishor i höjd med byxgylfen – undantagen är reservtishorna som man bara använder när favvosarna ligger i tvätten – dom går aldrig sönder.
  (Du kan väl hitta på lite svar på dessa outgrundliga frågor.)

 63. Ökenråttan

  Uppriktigt sagt: Spelar det nån roll vilket ämne Lotten tar upp? Här utbryter ju vild anarki och vi skriver om vad som faller oss in, oavsett vilken rubrik som inlägget har. Utsvävning är vårt ledord här i båset.

 64. Hm … blogga om hur det känns att ha en sticka i fingret. För det har jag en.

 65. Såg det här på Fejjan:
  “Om jaget bestämmer vår existens såsom ett passivt själv som förändras i tiden, är tiden denna formella relation enligt vilken sinnet affekterar sig självt, eller det sätt på vilket vi inombords är affekterade av oss själva. Tiden bör således definieras som en affekt av sig själv genom sig själv, eller åtminstone som den formella möjligheten att vara affekterad av sig själv”.

  Kanske ett fall för Fru Språkmor?

 66. Uj, LarsW. Det där orkade jag bara läsa tre gånger.

  Jag kryper och krälar för er alla som orkar hänga här fastän jag är ute på dåligheter hela tiden! Jag lovar att försöka hålla mig hemma vid datorn imorrn!

 67. Nu tittar jag in här när det är natt och tyst, bara för att jag råkade slå på datorn igen och nyss läste en trevlig liten bloggpost om hur vetenskaplig terminologi och allmänspråk stundom krockar. Rolig och intressant, tyckte jag!

 68. Tack för dina vänliga ord, Annika!

 69. Titta, Annika! Du länkar till en jätteintressant artikel om något sånt därnt nördigt som folk egentligen inte orkar, läsa – och så får du svar!

  Heja språk!

 70. Så är det. Man måste veta vad man pratar om. Annars blire bara bludder. Det är därför så många misstag görs när politiker försöker styra teknik. Dom har ingen aaning om vad dom ställer till med.
  Tyvärr är det också så, att många av de sakkunniga, som de frågar, blir fångar i politikens lönsamma bludder och ser till att leverera besked som passar DSB. Slussens förstörelse är ett praktexempel på detta. Det orealistiska tänkandet att “Sverige ska ligga i framkant” i alla möjliga avseenden stöds också av kortsynta teknikrådgivare. Höghastighetståg? I Sverige? med långa avstånd och glest befolkat? Hur realistiskt är det?

  Järnväg låter bra. Visst. Vår barndoms järnvägsstationer med stinsar och välskötta små parker var väldigt fina och hade sitt existensberättigande. Men idag funkar det inte så. Trots det har ordet “Järnväg” fortfarande en attraktion som är svår att stå emot. Det är ett annat exempel på ordets makt att påverka känslor på ett sätt som leder till dåliga beslut.

  Exemplen kan mångfaldigas. Men hinner inte nu, ska kasta oss ut i trafiken mellan Indianapolis och Chicago. Upplevde Hoosier Hospitality, precis som väntat. Vädret fortfarande strålande.

  Dagens bild visar Hyttis när hon tänker på vilken tur hon hade som fick tag på en så fin pojke (jo, jag lade orden i hennes mun, medges).

  KajsankollarmneniLebanon1400px

 71. Endast det bästa är gott nog för Hyttis!
  Hon är mycket förtjust i julkalendertischorna. Och överallt kommer folk och undrar vad alla de konstiga orden betyder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.