Hoppa till innehåll

Oj! Sverige–Tjeckien! Fopoll!

Plötsligt insåg jag att det ju är landskamp. En förvisso oviktig sådan eftersom vi är klara både till EM och OS och bara vill öva lite mot Tjeckien – men jag har en känsla av att fotbollslandskamperna när Zlatan har pensionerat sig inte kommer att vara lika intressanta.

zlatan_bollflicka
Zlatan och dagens hållahanden-ungdomsspelare. (Jag har fotat tv:n.)

Så vi kör väl en simultantidsrapportering igen?

sverige_tjeckien_mars16
Dagens startelva, som domineras av modevita skor.

Men stoppa pressarna! Vem spelar i Tjeckien?

tjeckien

Gebrselassie! Som tog massa VM och OS-guld i friidrott 1993–99! (Foto: Erik van Leeuwen.)

Nähe. Det var det inte alls. Det var en helt vanlig tjeck som heter Theodor Gebre Selassie. Gäsp.

Min. 14!
MÅÅÅÅL! Efter att Zlatan och några andra hade fumlat med öppna mål och utrusande målvakt, så kom nu den nyss så unge Marcus Berg (f. 1986) och tjoffade in 1–0 på ett ypperligt sätt!

Min. 16
Apropå pension, så har nu vår ständige målvakt Andreas Isaksson (exakt på dagen lika gammal som Zlatan) annonserat att det är slutspelat i landslaget efter EM. Jösses, vad jag hade fått mycket gjort om jag hade pensionerat mig i 34-årsåldern.

Min. 20
Expertkommentatorn:
– Ja, när det gäller hur man spelar så gäller det att ställa sig frågan, vad gör jag nu, hur hjälper jag till, vart ska jag springa, så att man kommer rätt.

Well. Eh.

Min. 25
Äsch tusan. Tjeckerna gör mål (1–1) fastän vi alla tyckte att det var offside – ungefär tre sekunder efter att kommentatorerna hade enats om att det var 25 av Sverige alldeles utmärkt spelade minuter.

Min. 33
Kommentatorerna påpekar att eftersom det här är en träningsmatch, provar man olika formationer och kombinationer.

Well. Eh. (Sånt där suckande drar jag bara till med när jag känner mig överlägsen, förstår ni.)

Min. 37
Det händer massa, massa saker på planen men jag är fullt upptagen med att torka te ur tangentbordet och göra en omstart för säkerhets skull. (Just detta skriver jag på en annan dator.) Oj, nu ser jag att Tomas Brolin har placerats på läktaren bredvid Stefan Löfven utan fnutt.

brolin_2016
De två utan gul papperslapp är 1) f.d. fotbollshjälte 2) statsminister. (Jag har fotat tv:n.)

HALVTID
OJ! En film om Zlatan! ”Alla ni som tror att jag har gett upp och tänker pensionera mig har fel.”

Gaaaaah, det är bara en reklamfilm från nåt drickbart vatten i flaska – men det är coolt för Zlatan springer i skogen och bollar med boll och säger ”I’m just warming up”.

(Jag är alldeles för lättimponerad av sånt här. Jag sitter och flämtar av upphetsning just nu. Skratta ni – det här är på allvar!)

Snart andra halvlek
Marcus Berg intervjuas och analyserar:
”Vi skulle ha gjort fler mål.”

Kuriosa nu när vi nu inte har nåt annat för oss:
Det var, såg jag, idag (till skillnad från alla andra landskamper) endast två som inte sjöng under nationalsången: Martin Olsson och Zlatan Ibrahimović. (Med fnutt.)

Nu kör vi andra halvlek
Och då måste man göra massa byten, för det är så man gör i träningslandskamper. Om man inte spelar i Tjeckien, för där byter man inte. (Jo, fast senare.)

UT:
Martin Olsson som inte sjöng, Marcus Berg som gjorde ett snyggt mål och Lewicki som missade målet en gång. Uppdatering: Helt fel! Källström, Durmaz och Berg byttes ut. Jag måste ha lyssnat på utbytesteorier och alls inte fakta.
IN:
Den anonyme Augustinsson, den verkligen inte alls anonyme Guidetti samt Eskilstunasonen Sebastian Larsson.


(Ba så ni fattar vem unge Guidetti är.)

Min. 52
Nu är det kinaschacksfopoll igen. Dutt dutt dutt, hopp, dutt, öppet mål – ööööver.

Min. 54
Hallå. Kan nån komma med en kopp te till mig? Jag vill ha glass till. Hallå? Familjen?

Min. 56
Det är lite lattjo gruff mellan Zlatan och diverse tjecker. Zlatan serverar våra ungtuppar passningar som ligger som ergonomiska handtag på fötterna … men alla skott blir tåfjuttar eller tiometersmissar.

Min. 58
Aaaah. Artonåringen här hemma får ärva alla mina pengar (… eh …), för nu kom han med te och godis.

Min. 60-nånting
Sverige gör byte fyra och fem (av sex möjliga) och jag har lite dålig koll på vilka det handlar om förutom att WERNBLOOM KOMMER IN FÖR ATT DÖDA!

Min. 66
Min reflektion ovan om Gebrselassie är tydligen lika avancerad och originell som tanken att Kim Andersson i handbollslandslaget är samma person som saliga skådespelerskan Kim Anderzon.

lennart
Sveriges meste (ickemutade) fotbollspamp Lennart Johansson är inte bara iskall. Han är även frusen. (Jag har fotat tv:n.)

Min. 80
Vi är en man kort! Salomonsson har kramp och hans ersättare Micke Lustig sitter fortfarande och knyter skorna! Skynda, skynda, det är hörna, krama stolpen!

Min. 82
Det är ett himla tjat om hur få (18 475) det är som kollar matchen live på själva Nationalarenan. Okej, men det är faktiskt mars. Och påsklov. Och en träningslandskamp. Och jättesvårt att ta sig till och från den där Nationalarenan. Man måste faktiskt ha ficklampa och kompass.

Min. 85
Det är fem minuter kvar av matchen och här sitter jag med kallt te och har inte haft någon egentlig anledning att inte gå härifrån sedan vi gjorde mål i vad som känns som igår. De två kommentatorerna:

– Sverige spelar ganska bra.
– Ja.
– Ja.
– Ja.

Guidetti rusar fram och ska göra mål när en tjeck hoppar upp och sätter sig på hans rygg. Vi får hörna, men Guidetti är fullt fokuserad på att stämma tjecken på ett par miljoner i skadestånd för omild behandling. Hörna. Ploff, pang, tjong och ut.

Min. 90
Zlatan gör mål när det är avblåst! YES! (Man får ju glädjas åt det lilla.)

Min. 92
Sverige anfaller åt fel håll i en hel minut! Sluuuuuut! Det blidde ba 1–1.

Ni som vill diskutera annat än fotbollstermer imorrn på kaffepauserna på jobbet, kan fokusera på att tjeckerna hade jättetajta tröjor (för att det ska vara svårt att dra i dem, vilket faktiskt inte är tillåtet) och att Belgien nu ikväll spelade sin träningsmatch i tröjor som såg ut så här:

belgientroja

Imponerande snabbtryckta tröjor – när vi (Eskilstuna Baskets damer B-lag) ska ha nya matchkläder tar det längre tid för leveransen än för ett brev att levereras per löddrig springare år 1620.

Share
Publicerat iBloggen

67 kommentarer

 1. LupusLupus99

  1-1? Nä det gills inte baffat Lotten inte har sparkat tillräckligt
  i kakelugnen. Lotten du har väl landslagströjan på dig?

 2. Men vaff! Bara för att andra trängs kan man väl inte döma bort ett mål!

 3. Jag menar det var väl inom matchen, inte efter??

 4. Helt korrekt upprördhet, Karin! Alla har fel utom vi!

 5. Det känns nästan, lite, som en gammal refräng, men nu kommer den ändå:

  Den här matchen har gått på nån kanal vi’nte har, men jag är glad ändå för Lottens simultanrapportering är roligare än att se småtråkigt spel lajv.

  Tack! Jag förstår allt!

  (Det regnade som f***********n i Stockholm i middags, såg vi som råkade vara där då. Om vädret inte förbättrade sig nämnvärt senare på dagen, så är jag snarast förvånad över att någon kom och tittade alls.)

 6. … eller är jag tokig i huvudet?

  Äsch, vänta lite — nejmen kolla, den gick ju på fyran!

  Nå, vi såg den ändå inte … varför vet jag inte riktigt. Utom Kobra, som vi alltid tittar på.

  Hm.

  Simultanbloggning är bättre under alla omständigheter!

 7. Tack, Annika! (Utan uppmuntran hade jag gett upp för länge sedan.)

  Nationalarenan är utrustad med tak, som man drar fram när det är dåligt väder (som idag). Inomhusfopoll på riktigt gräs är en sak, utomhusfopoll på konstgräs är en helt annan.

 8. Stolpe ut, den här matchen såg jag några minuter av i ögonvrån innan någon tappade tålamodet och bytte kanal. Får uppdatera mej imorgon, nu faller ögonlocken ihop. Zzzzzzzz

 9. Nåja, även om man sitter i skydd när man väl kommer på plats, så kan hällregn skrämma bort en ändå.

  När vi hade gjort det vi skulle göra i Ståkkålm (en lång och invecklad och kanske, möjligen, lite hemlig sak …) tänkte vi gå på Etnografiska museet. Parkeringsplatsen var knökfull! Vi blev djupt häpna (en vanlig tisdag strax efter lunch borde ju ett sådant ställe vara lågbesökt), tills vi kom på att de väl har påsklov i den delen av landet den här veckan. Parkeringarna till de närliggande museerna var lika fulla, och vi såg föräldrar och halvstora barn knalla omkring i regnkläder och under paraplyer. Under andra omständigheter kunde vi förstås ha åkt inåt stan och parkerat och promenerat till vårt önskade mål. Men i det vädret — näää!

 10. Helt riktigt, Annika – särskilt som man ju måste gå vilse i regnet på väg till arenan först.

  Ninja: Vi som inte bor i Stååkålm och ibland kommer resande per bil för att tågen är galna: var är då bäst att parkera bilen för att utnyttja den eminenta lokaltrafiken? Kommer man söderifrån har jag hört att Ikea i Kungens kurva är bra, men där finns nog ingen tunnelbana. Skärholmens centrum? Norrifrån kanske … Solna funkar?

  (Om man ska till Nationalarenan ska man definitivt inte ta bilen. Huuu.)

 11. Det tar ungefär sju-åtta minuter att gå från Ikeas parkering till tunnelbanan i Skärholmen. Dessutom går sjuttitritton bussar runterikring i köpområdet. Dock bör man inte nattparkera där.
  Gatorna runtom i t ex Fruängen kan vara ett alternativ.

 12. Båthuspernilla

  En bra infartsparkering nära E4/E20 söder om centrala Tokholm tycker jag att den i Fruängen är. Ligger vid en av Röda linjens ändstationer (t-banan alltså) och turen med tuben in till City tar drygt 20 minuter. Där parkerar jag när jag vill ha rimlig restid till innerstan från min kollektivtrafikmässiga avkrok till bostadsort. Parkeringen kan vara välfylld ibland, men hittills har jag alltid hittat plats.

  Det bästa är att man svänger av motorvägen just där köerna brukar börja (sluta?) i rusningstrafiken normala dagar.

 13. Båthuspernilla

  I Skärholmens C står man gratis i p-hus i 5 timmar OM man kommit ihåg p-skivan …

 14. Dessutom är den omgiven av bostadshus så där kan man stå sent på kvällen/natten. Så går det nattbuss dit också om man är ute och suddar.

 15. Jag är ett stort fan av kollektivtrafik!

  Det är bara det att de flesta av oss som ska göra något tillfälligt i till exempel Stockholm (det är givetvis exakt samma sak i Göteborg, Malmö och andra större städer), oftast vet precis hur vi ska köra för att komma just dit vi ämnar oss, och så … kör vi dit. Att i stället parkera bilen någonstans utsocknes och sedan navigera ett kollektivtrafiknätverk som vi inte har minsta kännedom om verkar för de flesta av oss oändligt mycket krångligare och mer tidsödande!

  Jag vet att det där beteendet egentligen inte är helt rationellt och på sanning byggt, men så beter vi oss ändå.

  När just vi är i just Stockholm någon längre tid (som för att gå på teater och bo på hotell över natten, eller så) och ställer bilen stilla någonstans, är vi faktiskt benägna att ta taxi när vi inte går till fots.

  Dåligt, ja. Bekvämt och rationellt … ja!

 16. På förekommen anledning, i föregående bås – jag har kommit loss!

 17. Kulturchefen, du har väl läst Heinrich Bölls novell”Ej blott i juletid”?

 18. Ökenråttan

  Är Kulturchefen månne släkt med grannen snett emot oss som varje år har kvar julgran och alla juldekorationer nästan till midsommar?

  Och hur skulle det ha kunnat bli nåra fler mål för Sverige när di svenske bara hölls borta vid det egna målet och duttade?

 19. Kusinen har en julljusstake som han högtidligt släcker till påsk, låter stå kvar och sen lika högtidligt tänder till advent.

 20. Vi har en kombinerad julgran/midsommarstång!

  På vintern står den inomhus och vid påsk flyttar vi ut den på tomten. Vid kräftdags flyttas den inomhus igen för tjänstgöring före, under och efter blotet.

  Det är ett miljövänligt och traditionstungt sätt att förvåna de nya svenskarna som uppfattar grodskuttet och “Fy skam, fy skam” som genuint folkliga yttringar av vår mångtusenåriga kultur.

 21. Komplettering: I vårt halkiga väglag använder vi en så kallad medstol. Ofta kallad “sparkstötting”. Den fyller dubbla funktioner, på vintern är den ett kärt transportmedel och på sommaren är den en bra sittmöbel i trädgården. Det praktiska horisontella handtaget fungerar då bra för torkning av smärre plagg som sjalar, halsdukar, sockor, pulsvärmare, mössor, peignoirer och vantar.

 22. Vår stackars spark har inte ens varit utomhus på tre år! (Jag har flera gånger tänkt på att hänga upp den i ett träd. Bredvid skorna som hänger där.)

 23. Kamkoftan! Det var länge sedan jag tänkte på en peignoir, Skogsgurra! Tack!

 24. Frågan man osökt ställer sig är varför SG måste torka mössor, vantar, halsdukar, pulsvärmare och sockor om sommaren?
  OM det är så att de behövs så brukar inte vädret inbjuda till torkning av tvätt utomhus.
  Nu blir jag sömnlös i natt av grubbel. Tack för det.

 25. Ja, egentligen var det ju bara hittepå. Mest för att vara värre än din kusin med ljusstaken.

  Detta med sommartvätten beror på att vi drar oss för att gå de 108 metrarna ner till sjön och hugga upp en isvak. Hyttis säger att det var bättre i gammpörtet. Där hade hon nånting som kallades diskmaskin. Hon säger att det var mycket bättre än att ligga framstupa vid en vak och klappa kläder (heter det inte lappa kläder?). Så därför spar hon ihop solkiga och ofräscha plagg tills temperaturen blivit lite åt plushållet och sjön Björken sköljt.

  Då skörtar hon upp kjortelen och vadar ut i vattnet så att hon bekvämt kan stå vid klappbryggan och klappa kläderna. Förr, när hon var raskare, kunde hon ses i framstupstående ställning uppe på klappbryggan. Men inte längre.

  Sedan hässjar hon plaggen på den gamla timmerdrögen och drar upp dem till sparkstöttingen. Hon brukade klaga på att det var dåligt före i gruset men sedan jag tipsat henne om att smörja upp medarna med gamla grisöron är hon idel solsken och glättighet.

  Väl uppe på den soliga tomten draperar hon plaggen klädsamt på sparkstöttingen och inväntar det naturens under som vi kallar nollvarvstorkcentrifug. Vid gynnsam väderlek kan plaggen användas efter någon dag.

 26. Vilken målerisk skildring, Skogsgurra!

  Enda felet är helt mitt eget och kastar ingen skugga över ditt alster: Eftersom jag inte läser ord bokstav för bokstav utan ser dem som helhet, händer det att jag delar upp dem fel. Som i detta fall när jag lyckades läsa “nollvarv-storkcentrifug” och hann undra varför man behöver centrifugera storkar, innan jag besinnade mig.

 27. Ökenråttan

  Men peignoiren då, SG, hur förfar Hyttis med peignoiren?

 28. hyttfogden

  Det görs ingen skillnad mellan mattrasor och klär. Det är såpa, rotborste och klappträ som gäller.

 29. Är storken i peignoiren?
  Hur kom den dit?
  Hur kom den dän?
  Hur är det med stor-knäbben?
  Nollkollcentrifug?
  Nollkollcentrisug?

  Hyttis är en sann prydnad för den gambla sortens husmoder. Ack ja.
  Varför begagnar hon inte akkjan till tvättförflyttning?
  Är tvätten ren kan hon ju spänna den framför akkjan.
  Ack ja.
  Ack knas.

 30. Det är nog trasmattor som avses. Hon är brutal, min hustru. Men slitstark.

 31. Fantastisk urspårning, Ninja! Du verkar utvilad.

  BTW, detta med att ligga och grubbla på nätterna – då ska du ju köra buss! Eller gör du som grabbarna i gruvan och inreder ett sovställe där du tillbringar natten istf att köra buss?

 32. Schhh! VI är inte avslöjade än.
  För tillfället kör jag inte ett enda dugg, utom med maken.
  Fråga båsmor varför, hon vet.

 33. Va? Har jag skrivit manus till en allmogefilm? Dom som var så gripande och bra. Storbondens late son Pehr-Christian är ute efter den rågblonda Blenda från Knapertorpet. Men det är ju den hederlige och trofaste Olov från Hungerbacken som hon älskar. Den stora uppgörelsen, där Pehr-Christan illslugt saboterar Olovs cykel genom att lossa kedjelåset så att bromsen inte tar när han åker nerför Hungerbacken och Olov ruskar rakt in i milkboardet och killas på spotten, men just i dödsögonblicket i en sista kraftansträngning ristar Bl… i landsvägsdammet, är magnifik i sin agrara realism.

 34. När jag läser Skogsgurras fantastiska beskrivning av Hyttfogdens urtida tvättrutiner känner jag starkt att vi alla till mans hade behövt läsa sådana texter. ”Då skörtar hon upp kjortelen och vadar ut i vattnet …” Ja, sånt vill jag läsa.

  Men såpa, rotborste och klappträ på peignoiren låter ohyggligt brutalt. Kanske är det en peignoir av frotté?

 35. Milkboard kan vara för jävligt elaka.
  Visst står den late Pehr-Christian bakom ett träd högra upp i backen och ler illslugt, medan han gnider sig belåtet om hakan?
  Dock mulnar han i synen när han ser Blenda rusa fram till den livlöse Olov från Hungertorpet.

  Är det stumfilm?
  Då kan Blenda falla på knä och lyfta sina knäppta händer mot skyn, med det lockiga håret lössläppt, för att sedan ses vrida sagda händer i förtvivlan.
  Det vore synd att förmena den stackars flickan detta.

 36. Ninja! Du har alltså den boxen? Jag tror att samlingsnamnet på dessa tjugo filmer är “Axen böjer sig under molnig sky”
  Mycket har vi i pörtet. Men just den boxen har vi inte. Låna? Mot heligt löfte.

  Och, visst minns du rätt. Där står han, den late. Och flinar hånfullt.

 37. Titlar;
  -Hur ska det gå för Johannes?
  -Rut-Sofie från Hynkelvreta
  -Två tagande tanter
  -Skörlevnadens offer
  -Barnen från Hynkelvreta
  -Tvaga ditt hjärta, Greta!
  -De logo från fjärran
  -Den vansinniges blå längtan.
  -Ekot från Tallrotsdalen.
  -Flottarbegär.
  -Storstadslärarens svampskola.
  -Skyar över Norrköping.
  -TurallerAllan.
  -Mjölon och smärta.
  -Sibiriska segrar.
  -Korrektionshjonets arv.
  -Se upp, när du går, kvad moster.
  -Soldränkta kvigor, regnvåta nätter.
  -Lilla fröken Brakfåne på nya äventyr.
  -Okuvlig ålderdom, saktmodig gränsvakt.
  -Det spritter i magen, sa körsnären.
  -Tvålfagerligan.
  -De redo, sa Alfredo.
  -Älgskogslekens fasa och nesa.
  -I fara i Mora.
  -Månskenskvitter över Bergen.
  -Talmannens flykt.
  -Den fnysande fasterns förbannelse.
  -Mogna ax och vemodets jämmer.
  -En seglats i Döderhavet.
  -Kronofogdens kval.
  -Kärlek, benlim och astrakaner.
  -Heligt löfte, eller edbrytaren från Jämmerdalen.
  -Sakta ramla de hjulbenta.
  -Älskade, knyckla min tarm!
  -Fåfängans näring.
  -Pensionat Parasiten
  -Hopp, studs och frihetslängtan
  -Hjälp, jag kan inte sluta
  -Förtvivlans hyenor
  -Kissnödig förtvivlan.
  -Gåsmarschen genom Sahara.
  -Byggboom i brallan.
  -Varför sova de orättvisa?
  -Röda bergens balaklavor.
  -Frottepeignoirens förbannelse.
  -Fulhysterin i Finspång.
  -Mordet i tekannan.
  -Fullbordan i förtid.

 38. Hääärligt! Jag ser fram mot regniga sommardagar. Med den boxen slipper man sitta på vinden och bläddra i gamla årgångar av Allers Familj-journal.

  Fulhysterin i Finspång har jag hört talas om. Den är oerhört sällsynt, men mycket eftertraktad i cineastkretsar. Brödernas Duck Soup är löjligt lättåtkomlig i jämförelse.

  Jag vill minnas att det finns ett par dramatiserade versioner av “Ladugårdsförmannen” och även “Åkerogräsen”. Båda böckerna finns hos oss och får lånas mot heligt etc.

 39. Ökenråttan

  Nästa båsträff får väl bli en filmafton, helt enkelt. Kanske kombinerat med museibesök. Hör här.
  Vid dagens frukost grälade Lille Maken och jag om optiska vitmedel. (Att gräla om hushållspengarna eller vem som ska gå ut med skulorna eller annat banalt, det får vara för vår del och att det är tydligt att det var SG:s tvättberättelse som inspirerade.) Som vanligt slutade det det hela med att “det här får vi slå upp” och då minsann fann vi följande.
  Först en definition:
  Tvättmedel är en sorts rengöringsmedel som främst är avsett för rengöring, blekning, mjukgörning och desinficering för olika vattenkvaliteter och temperaturer av textilier, så kallad tvätt.

  Så en definition till:
  Optiska vitmedel eller blekmedel är inget egentligt blekmedel utan snarare ett färgämne som ger ett ökat intryck av vithet genom fluorecens.

  Och sist ett tips:
  Hagalunds tvätterimuseum är ett arbetslivsmuseum som ligger vid Masmovägen 20-22 intill Albysjöns strand i Vårby, Huddinge kommun.

 40. Ninja, är du säker på att min favorit, “Jolanta den gäckande suggan”, inte är med i boxen? Det vore ett så kärt återseende.

 41. Niklas, jag hittade ‘Jolanta, den gäckande suggan’. Den hade fastnat mellan ‘The battle of Farsta Creek’ och ‘Ond duell i Närkes Kil’.
  De filmerna kommer inte från boxen ‘Axen böjer sig under molnig sky’ utan från ‘The Hell from Bell County’.
  Om inte båsmor kommer med ett nytt inlägg innan kvällen så kan jag lägga ut lite synopsii då.
  Från båda boxarna givetvis.

 42. Båsmor kommer med nytt inlägg! Oklart när och om vad! Här brinner det i deadlineknutarna! Swoooooosch!!!

 43. Det är lugnt, Lotten. Jobba du, vi gottar oss åt kommande filmafton och ser också fram mot synopsisarna som Ninja ska presentera under eftermiddagen.

  Men ledsen att jag orsakat gräl i Råttboet. Det var inte meningen att så split.

 44. Oh **flämt flämt** ah **puuuh flämt**

  … jag höll faktiskt masken någorlunda tills jag kom till “De logo från fjärran”, men där sprack självbehärskningen och jag hickskrattade genom hela Ninjas lista.

  Det gör väl inget om ett nytt inlägg kommer, vi kan läsa synopsii där. Eller här, för den delen. Ändå.

  Särskilt “Ond duell i Närkes Kil” intresserar mig, eftersom jag minsann vet att den är bejsad på en tru stori …

 45. Ökenråttan

  Ninjas lista är rent hälsovådligt rolig. “Månskenskvitter över Bergen” är min favorit; jag är lite romantisk av mej. “Kärlek, benlim och astrakaner” ligger också bra till; låter redligt och pålitligt, man förstår att grannas pôjk får tösen på slutet.

 46. SG. Ingen fara. Nu är vi bästisar igen; v Lille M och jag bröt ihop gemensamt över definitionen av “tvätt”.

 47. Min personliga favorit är ‘Mjölon och smärta’, den är tung, den. I alla bemärkelser.

 48. Jag är fortfarande svårt förtjust i “De logo i fjärran”, men jag har sååå många favoriter och just den var helt enkelt sammanbrottspunkten. (Brytpunkten?)

  Bland många andra är verkligen “Mjölon och smärta” underbar. Hm … fick den inte en fortsättning som hette “Odon och ondska” (även känd som “Onda odon”)?

 49. Men äsch, vilket slarv! De logo ju från fjärran! Från! Inte ett mesigt “i”!

  Dumma mej.

  Jag äter i andanom en näve odon till straff. Blä.

 50. den blyga

  Jag tycks ju vara den ende som kommenterar blogginnehållet dvs MATCHEN som jag oxå åsåg. Den var ganska trist…

  (Jag är alldeles för lättimponerad av sånt här. Jag sitter och flämtar av upphetsning just nu. Skratta ni – det här är på allvar!)
  Jag blev inte särskilt imponerad således.
  Jag förberedes mig som bäst på att deltaga vid dopet av mitt första barnbarnsbarn!
  Är inte det IMPONERANDE!?

 51. Nej, många tror att den hette ‘Odon och ondska’ men titeln ändrades i sista stund till ‘Odon och tarmvred’.
  Tredje delen heter däremot ‘Sälspäck och ondska’.

 52. den blyga, barnbarnsbarnsdop ÄR verkligen mycket imponerande.

 53. Åh, så var det såklart.

  (Sedan tror en del att “Hjortron och persikohy” hör till samma svit, men den är ju i själva verket bara en reklamfilm.)

 54. Och barnbarnsbarnsdop är storslaget!

 55. Ja, jag såg också att Ronnie Corbett är borta.

  Så lämpligt att nu återse filmen “Björnbär och skrattkramp”!

 56. ‘Hjortron och persikohy’ är väl snarare en alludering till den framgångsrika trilogin, men som du skriver Annika så är det i själva verket en reklamfilm som Del Monte och Elisabeth Arden gjorde i ett kortlivat samarbete.

 57. “Hjortronhy” – det får mig att tänka på “Old Pine-apple Face”.

 58. Ninjas box har förmodligen gjort så att jag imorrn kommer att ha träningsvärk i magen. Hur ska vi nu förvalta detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.