Hoppa till innehåll

Nämen så kul: fopollsmatch mot Liechtenstein!

Om man tar Sverige och viker ihop landet sju gånger enligt formeln

L = (π t / 6) (2n + 4) (2n – 1)

där n är antalet möjliga vikningar, t är tjockleken på landet och L landets längd, blir Sverige ändå inte lika litet som Liechenstein. För Liechtenstein är till ytan lika stort som Perstorp och folkmängden motsvarar Hudiksvalls.

lilla_liechtenstein

Så vi vinner förstås EM-kvalmatchen som börjar kl 20:45 i kanal 5 som inte alla har. Eller …? (Här får man förstås själv välja om min banala eller-fråga gäller om vi kommer att vinna eller om alla har kanal 5.)

Hur som helst, har båda lagen elva man på plan från början. Vi har tre med Z i namnet, vilket bådar gott eftersom de gillar varandra: Zlatan Ibrahimović, Jimmy Durmaz och Erkan Zengin. (Liechtenstein har bara två med Z i namnet – Seyhan Yildiz och Cengiz Bicer – så ni förstår att vi leder med 1–0 redan när matchen startar.) Vi har dessutom en som heter Lustig, vilket alltid är lika kul.

De andra i vår startelva heter Isak, Granen, Antonsson, Martin Olsson (ja, vissa heter bara vad de heter), dagis-Albin, Kim och Marcus Berg.

kim_fotboll
Väldigt gullige Kim Källström, som i en avlägsen framtid kommer att bli president i UEFA.

Men på bänken (vilket betyder ”avbytare”) har vi bl.a. eskilstunabon Sebastian Larsson (herreguuuuuud, han är ju alltid med i startelvan!), brutal-lokomotivet Wernbloom, den mystiske Toivonen (som jobbar fint ihop med nyss nämnde Berg eftersom de känner varandra sedan Hedenhös) och (tadaaaaa) Guidetti som är vår framtida frälsare. (Oklart varför. Jo förresten, därför.)

Men jösses!
Liechtensteins nationalsång är samma som Storbritanniens! God save the Queen, men Oben am jungen Rhein!

uppstallning
Tänk om de hade börjat dansa can-can här.

1 min
Granen sätter sig resolut på en motspelare. Liechtenstein får frispark.

7 min
Zlatan är i storform: han har tagit ner bollen med foten i sin egen axelhöjd säkert fem gånger. Berg missar nuuuu målet med 1,5 mm. Han sätter händerna för ansiktet och skäms. Seså, det gör inget! Tillbaka i försvar nu! Jobba jobba! Kom igen grabbar! (Jag är coach just nu.)

11 min
Hörna till Liechtenstein eftersom de paniksparkade ut bollen över kortlinjen. En lobb som går direkt i Isakssons famn. Jahaja.

Oj, vad rara och snälla spelarna är mot varandra. Det är liksom inte Italien vi möter; när vi trillar, kommer en liechtensteinare och säger wiegets och när de trillar, springer vi fram och säger komigen. 

17 min
Det är lite trist. Jag sitter med fingrarna på tangentbordet och hojtar till resten av familjen om att jag vill ha glass och te och chokladsås och DÅ!!!

m_berg
Då gör Marcus Berg 0–1!

23 min
Hihi. Fniss. Pffft!

sprej
Tänk att det fortfarande är lika kul att domaren tar fram raklödder och sprejar gräsmattan när det är frispark såpass nära mål att spelarna ställer upp en mur.

31 min
Dutt-dutt-duttelidutt vandrar bollen i enmeterspassningar och det hela påminner väldigt mycket om när jag spelar bordshockeyspel. Dutt-dutt-duttelidutt. Kommentatorerna har det lätt:

– Zlatan till Olsson. Hittar Zengin. Linjen farligt nära. Till Källström, Ibrahi… till Zengin, Ekdal, Berg, Zlatan är rättvänd. Sverige naglar sig fast på offensiv planhalva. Olsson till Källström. Till Antonsson. Skott. Nej.
– Vi måste ta det här.
– Ja, det är inget snack om saken.
– Nej.
– Olsson till Källström. Till Durmaz. Till Zengin. Jag skulle vilja se flera djupledslöpningar.

zlatan
– Näääää, nu missade de igen. Kanske är det bättre att jag …

38 min
Jag undrar jag om inte Zlatan har fått order om (eller kommit på det själv) att han ska passa bollen till ungtupparna. Nu har han flera gånger helt crazy passat bollen till massa andra svenskar istället för att dundra på mål själv.

40 min

zlatanmiss
Zlatan missar en straff! Eller: Liechtenstein klarar en straff! Alla i hela Liechtenstein häpnar!

43 min
Jag föll en gång i källartrappan så att min ena armbåge nästan dog och sedan dess inte ser riktigt klok ut. Scoop: Zlatan har trillat i källartrappan han också!

zlatansarm
Zlatans armbåge är också bubblig.

45 min
Nu är det paus. Vi leder med 0–1 (eller 1–0 om man tycker att man ska skriva så fastän vi spelar på bortaplan) och enligt mina observationer har Granen ont i knät medan Martin Olsson har sträckt sig i nacken. Jag tror att Guidetti kommer in för Olsson (men det tror nog ingen annan eftersom alla anser att Guidetti måste byta med Zlatan eller Berg). Och så kommer förstås Wernbloom in för att brutaldöda alla motståndare när det är tio minuter kvar.

46 min
Tydligen går snacket hej vilt i fotbollsvärlden när det gäller Zlatans missade straff. Nästan alla anser att det var bra att han missade eftersom domarn dömde fel och han föll för lätt.

Hm. Nån Staffan Tapper är han ju liksom inte.

49 min
Nu har Källström fått ett gult kort som han bara skrattade åt, vilket är precis som när jag får min femte foul. Jag bara skrattar eftersom … eftersom jag gråter på insidan.

Och Zlatan, han bara passar bollen till sina medspelare hela tiden. VAR LITE MER EGO, DUMMA KARL!

54 min
Marcus Berg missar halvöppet mål för tredje gången. Det beror förstås på att försvararna drar honom i tröjan och målvakten liksom sätter ut fötterna och är i vägen har sig.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 22.25.59

Källström skjuter från 300 meter: PANG! Miss! Men fint!

55 min
Källström passar bollen till Zlatan, som ser sig om men inte hittar någon att passa till, så han drar iväg ett skott i en snäv vinkel och TJOSAN så gör han 0–2!

zlatanmaaal
– HUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄ! (Jag ropar så när det blir mål.)

56 min
– Vad är det?
– Hur mår du?
– Har Zlatan trillat?
– Spelar vi mot USA?
– Är det knät som gör ont?
– Varför pratar speakern tyska?

Alla i huset kom rusande för att de hörde mig vråla.

61 min
John Giudetti kommer in på planen och Marcus Berg som gjorde första målet haltar ut. Förhållandevis ofta är det just målskytten som byts ut; tanken är nog att man liksom är mätt då, att man inte kämpar lika mycket för att göra mål när man redan har gjort ett.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 22.26.36

Det tror jag är helt fel. Alla vill göra fyra mål per match, varav det sista helst på bicykleta.

65 min.
Oj, ett ovanligt byte av Hamrén! Redan nu byts dagis-Albin ut mot Oscar Lewicki (f. 1992). Hm. Undrar om ett W fungerar lika bra som tre Z.

68 min
Durmaz går ut med en skada i låret eller känningar i ljumskarna efter att han faktiskt hade suttit på planen ett bra tag.

durmaz_lustig
Aj. (Det är Lustig som kommer och klappar om Durmaz.)

Sebastian Larsson från Eskilstuna kommer in! Och Zlatan tar sig åt ljumskarna! Herredumilde! Vi har inte fler byten att göra!!!

(Jag bara låtsas vara upprörd. Så länge inte Isaksson skadar sig och vi måste ställa en back i målet, kommer det nog att gå bra.)

70 min
– De liechtensteinska spelarna skakar på sina huvuden.

Anders Svensson är en utmärkt kommentator. Men finns det fotbollsspelare som har fler än ett huvud?

76 min
Zlatan har ont nånstans, så han tar små steg och hoppar inte och vips, spelar han sådär kul: klackar, passningar som hade han ögon i nacken och lite småjogg. Nej, jag är inte ironisk, han spelar faktiskt finurligt och smart. Och om Isaksson blir skadad kan vi ju ställa honom i målet kanske?

82 min

aj
En stackars liechtensteinare bärs av planen med jätteont på riktigt.

90 min
Nu ser domarn att det dras i tröjor och gult kort delas välförtjänt ut. Martin Olsson ligger ner och har lika ont som han som bars ut på bår, men reser sig upp och kommer att halta matchen ut. Vi har fyra tilläggsminuter och banne mig ser inte Liechtensteins målvakt plötsligt ut som han i The Office.

gervais_jehle
Ricky Gervais och Peter Jehle.

Slut!
Vi vann ”tryggt, lugnt och säkert”, som de sa på tv. Sedan säger de att ”det var bra att vi kunde spara lite på krafterna” å ja ba:

– Eh. Bra? Vi har tre jätteskadade, en ömmande hälsena på Zlatan och elva känningar i ljumskarna.

På måndag spelar Sverige mot Moldavien (som är lite större än Dalarna), men då är jag borta på basketträning. Det kommer med andra ord att gå helt åt pepparn.

Och nu kommer den dummaste av alla journalistfrågor sedan ”hur känns det” förbjöds.

– Hur viktig var den här segern?

Zlatan svarade inte ”på en skala ungefär 23” eller ”jämfört med vaddå?” eller ”pfffft inte alls”, utan snällt:

– Mycket viktig.

tabell
Mycket viktig för att vi måste bli tvåa i gruppen, och det vet journalisten också.
Share
Publicerat iBloggen

54 kommentarer

 1. En gång gick jag från Tyskland till Vaduz (ett Z till, det bådar nog gott för matchen), som är huvudstad i Lichtenstein och väl där köpte jag en ostkniv och gick sedan tillbaka till Tyskland igen. Tänkte att jag skulle dela med mig av denna episod, så att ni förstår vilket innehållsrikt liv jag lever. (Men vart tog ostkniven vägen undrar jag nu. Den var ju både snygg och funktionell!)

 2. Sanna

  Citerar TV:n: “Michael Schumacher drives a Fiat Croma.” För Lichtenstein ligger ju där mellan tyska och italienska. Öh?

  Nej men, herja Sverige!

 3. Jag återkommer kanske senare. Sedermera. Återtittar hetereväl. Tittar in igen.

  Fast det beror förstås på när vi äter (ännu okänt, men om ett litet tag) och vad vi gör sedan (tittar teve, tittar film, vänder oppåner på papegojan, ritar drakar — jag behöver verkligen rita en drake före halv fyra i morgon eftermiddag av vissa närstående födelsedagsskäl — larvar oss i största allmänhet, eller så).

  Men om jag inte hänger med i själva lajvrapporten kommer jag under alla omständigheter att lusläsa den — med andra ord antingen under eller efter — så fortsätt i allsindar. För min skull!

  (Jag stackars arm och eländig människa som inte har TV5, alltså. Eller lyder det fattig och arm? Fattig arm? Jag är fattig i ena armen, hjäääälp! )

 4. Jag har gått från Schweiz till Frankrike, och PRECIS på gränsen såg man att det var stökigt i Frankrike, men inte i Schweiz.

  För övrigt tackar jag alla som vill att jag realtidsrapporterar eftersom jag de facto vill realtidsrapportera.

 5. Men Karin, “Tyskland” i största allmänhet, eller? Från Hamburg, Berlin, Düsseldorf (som alltid får mig att tänka på ett skämt i en gammal Monty Python-Life-of-Brian-text-bok vi har, en föreslagen filmtitel som lyder Düll days in Dusseldorf), München, Freiburg …

  Är en fånig fråga.

  Min riktiga är varför. Varför? Varför i all världen går man från Tyskland till Vaduz, vad gör man där mer än köper en ostkniv, och varför går man därifrån igen. Går?

  undertecknat, jähähättenyfiken (som stillsamt faller till golvet av beundran, oförståelse och allmän häpnad)

 6. Örjan

  Lotten vill realtidsrapportera!
  H u u u r r r r a a a!!!

 7. Låt det gå åt pipsvängen och byt ut Hamrén. Och skicka för allt i världen inte långa bollar på Zlatan. Låt de andra i laget göra sin grej tillsammans. Det har funkat bättre genom åren.

 8. Jag sitter bänkad med en kladdig padda i knät. I onsdans förra veckan vacklade jag på gränsen mellan Polen och Slovenien. I Zakopane, om man ska var noga. Det var både kallt och blåsigt, men otroligt vackert, när molntäckena periodvis blåste undan.

 9. Vaduzer nervös ut, Zhamrén.

  (felåt …)

 10. Ja du Annika, nu har jag försökt rannsaka både mitt minne och min karaktär för att söka svar på dina frågor (jag undrar nämligen samma sak, framförallt: Varför?). Jag tror helt enkelt jag behövde det. Jag jobbade som färdledare i österrikiska alperna och det var liksom full rulle hela tiden och jag behövde göra något riktigt oäventyrligt. Så en promenad till Lichtensteins huvudstad var väl alldeles lagom, skulle jag tro. Den fina ostkniven var liksom en extra bonus. (Men var ÄR den!?)

 11. Vaduzer… osv. Mycket användbart, särskilt i kväll!

 12. Nu spelar jag inte på resultat eller utgångar, därav bränd. Men Sverige i EM synes mig helt uteslutet. Hamréns “goda samling” till två förlustmatcher, varav 1-4 mot Österrike var kränkande som det heter på nusvenska, är faktiskt Newspeak som jag läser det.

 13. Dieva

  Hare inte ztartat än?

 14. Sanna

  1-0 eller 0-1?

 15. Nämen alltså, nu zlarvas det väl i alla fall.

 16. 0-1 borde det väl heta, eftersom Sverige leder.

 17. Tack, Örjan. Glömde. Sätt annars Zlatan diskret i bakgrunden.

 18. Zå går det när den som blivit fälld lägger straffen! Även om namnet börjar på Z!

 19. Alla tjut om att alla måste passa Zlatan undanbedes. Låt karln vara i fred och sen göra sin grej. Det blir bättre då.

 20. Äntligen* hemma i ett TV-fritt hus. Fibern, som finns, är fortfarande mörk, men på måndag ska det hända saker. Sägs det.

  Tills dess får vi förlita oss på Lottens förnämliga realtidsrapportering.

  Även vi har satt fötter i Vaduz. Det var “mellan två jobb” (fast geografiskt) och det finns ett speciellt skäl att besöka Vaduz och Mauren. Googla Curta och läs om Curt Hertzstark och hans listiga sätt att överleva koncentrationslägret. En fantastisk historia.

  Som samlare av räknestickor och andra äldre apparater har jag förstås en Curta. Den är fortfarande en fantastisk apparat.

  *Skulle ha tittat in hos Örjan på hemvägen. Men det kom såna där tråkiga kunder emellan.

 21. Örjan

  Saknar besöket från SG, but, kundbesök (även med kort varsel), goes first.
  Nåväl svamppajen lär ändå gå åt.

 22. Åh, nu har jag två djupt kända tack att framföra!

  Först till Lotten, för sedvanligt perfekt matchreferat — klargörande, underhållande, fokuserande på väsentligheter (Gervais!) åssåvidare. Jag förstår mycket mer än jag skulle ha förstått bara av att titta på matchen med sådär vardagligt varierande koncentration!

  Sedan till Skogsgurra för introduktionen till något jag tidigare har haft högst dimmiga begrepp om, nämligen Curta. Jag läser om Curt Herzstark och det fullkomligt isar i hjärtat när jag kommer till biten där en “verkmästare” i koncentrationslägret uppmuntrar till vidare uppfinneri och säger att om manicken blir bra kommer ett exemplar att frambäras till führern och — Then, surely, you will be made an Aryan. Helt fängslande, otäckt, fascinerande. Ja, just det, hääääär kan andra läsa det jag just har läst.

 23. För övrigt har papegojan varit oppåner, men bara lite. Just nu halvsover han i sin bur.

 24. Åh, jag är så nöjd! Att vinna är verkligen roligare än att förlora!

  (Efter varje förlust intalar jag mig att det inte är så farligt. Att det nog blir bra ändå. Imorrn.)

 25. Förövrigt (här kommer min djurrapport) har vi en galen fluga i sovrummet som attackerar mig på kamikazevis och inte alls på det vanliga, slöa höstsättet.

 26. Kamikazefluga? Har den varit i nå’ vinglas eller så?

  Jag kommer förstås att tänka på vad jag råkade läsa på tidskriften Allt om trädgårds sajt häromdagen, nämligen det här lilla inlägget om en “tam” fluga.

  Sådana vanliga slöa och snälla och låta-sig-bli-klappade flugor har vi väl alla haft då och då. Såna som man stundom tvekar att slå ihjäl för att de verkar så snälla.

  Men.

  Sedan är det en annan sak att Gandhi (gojan) fullkomligt haaaaatar flugor! Han blir helt spattig och hoppig och sprättig och hugger vilda näbbhugg mitt i luften när det är närgångna flugor som ansätter honom!

 27. mikaels

  ” som börjar kl 20:45 i kanal 5 som inte alla har.”
  Är det inte lite 90-tal med tablålagd TV? Nu inser jag att det är en direktsänd match, men de flesta program, än idag, börjar ju när DE, och inte jag, vill. Det känns gammalt, men så har jag ju inte sett tablålagd TV på många år.
  I dessa moderna tider med wifi, 4G osv verkar det onödigt att alla ska se på samma sak samtidigt, eller?
  Utom just när det är match då, men i övrigt, alltså.

 28. mikaels

  Surfade vidare till följande intressanta formulering i en av dagstidningarna:
  “Decemberöverenskommelsen, som slöts i vintras sedan regeringens budget hade fallit – och precis innan DEN (mina caps) skulle kunna utlysa nyval – vilar kanske inte i frid, men dess tid är ute”
  och funderar över ‘den’, syftar inte den på regeringens budget? Skulle den kunna utlysa nyval?
  ‘det’ (och utlysas) skulle nog jag skrivit … men jag kunde levt med ‘de’ (i regeringen) också, med tvekan.
  Vad säger språkpolisen?

 29. Språkpolisen säger att det var lite bättre förr när alla tidningsartiklar nagelfors av redigerare, sättare, rubrikmakare och t.o.m. ibland den ansvarige utgivaren.

  Me thinks att många (inte alla) journalister sedan tidernas begynnelse har haft andra dominerande kvalitéer än just skrivförmåga (nyfikenhet, misstänksamhet, äventyrslusta, intervjutalang o.s.v.) och att deras texter behövde (behöver) tvättas före publicering.

  Se så enkelt det är att trixa med den svårlästa meningen som Mikaels drar upp:

  Decemberöverenskommelsen, som slöts i vintras sedan regeringens budget hade fallit (och nyval väntade runt hörnet), vilar kanske inte i frid – men dess tid är ute.

 30. Å nu har den trillat omkuller. Överenskommelsen.

 31. Japp. Trill trill. Trill trall trull ramla DÖ-den kull. Hupp!

  (Måla mig ytterst måttligt förvånad.)

  Vad har ni annars gjort i dag?

  Jag för min del ha’vatt på föllsedaskalas. (Hur kan små, små, små, söta syskonknytt plötsligt fylla 28, bara sådär? Va?) Bullar! Chokladbiskvier! Citrontårta! Presenter!

 32. (Och där vrängde jag i hastigheten bort mig själv, ja … knyttet är alltså systerns, det är inte systern själv fast det kanske ser så ut, märker jag nu.)

 33. Teater. “Klanen” på Dramaten. Inte så illa, fast den kunde ha anpassats bättre till svenska förhållanden. Hur resonerar man när man översätter dramatik?

 34. Brid, det är i alla fall vanligt att man anpassar dramor efter tiden (moderniserar) … och USA gör om varenda utländsk film, som är bra, till en blek amerikansk kopia. (Tror amerikaner gillar blekt.)

 35. Jag har dammat av mitt gamla dockskåp som aldrig haft någon storhetstid (Lundbys standard) och bestämt att det ska doneras. Likaså med en barnskrinda. Tvättat en maskin tvätt, manglat lite lakan, tagit in utekrukor, lagat korvstroganoff, stickat, läst lite bloggar. Och framförallt haft sovmorgon. (Och därefter melodikryssat.)

 36. Varit på kurs i Shetlandsstickat med Mary Jane Mucklestone!
  En kvinna med ett sånt namn kan ju inte vara annat än fantastisk och det var hon!
  I morgon blir det Shetland lace med Gudrun Johnston.
  Lycklig.

 37. Jag har gjort äppelchips och påbörjat insyltning av tomater till mormors tomatsallad. (Tvådagarsrecept) Det hette så på hennes tid, tomatsallad var insyltade tomater. Men så har konsten att äta sallad utvecklats snabbare än något annat i vårt land!

 38. Jag har lagat mat i fyra timmar, tittat på basket och sedan umgåtts med folk på riktigt runt ett avlångt bord. Och tittat på en halv film som jag inte kan rekommendera.

  Så då gör jag väl inte det. Men nu måste jag dricka te! Och oj, här hittade jag minsann en skål med godis.

 39. Karin, jag måste säga att jag är omåttligt imponerad av din promenad från Tyskland till Liechtenstein! Länderna har ju inte ens någon gemensam gräns och på kartan ser det ut att vara ganska många bergiga mil emellan. Gick du på den Schweiziska eller på den Österrikiska sidan på vägen dit?

  Här har inga papegojor varit uppochner men det beror nog mest på att jag är i London sedan ett par dagar. På måndag räknar jag med att ha Fia åtminstone på rygg en stund.

 40. Vad blir det för mat efter fyra timmar? Välkokt spagetti? Nä, vad drygt! PK kan hålla på hur länge som helst i köket, sedan blir det supergott!
  Jag har förrresten anmält mej till en skidkurs! Tänkte lära mej lite teknik till vårt lopp. Och jaga igång skidmusklerna …

 41. Oh. Skidkurs. Förbaskat, så avlägset det känns …

 42. Det är väl inte långt kvar innan det här båset tvärdör, så låt mig underhålla er med vad jag fick i går, det så många talar om. Microsoftsamtalet:

  På god engelska med en mycket tydlig med –en närmast parodisk– indisk accent fick jag vet att “Microsoft Software Department” hade sett att jag hade problem med min PC och ville hjälpa mig. Tillfället man väntade på:
  Jag gjorde In No Uncertain Terms, som det heter, klart för honom att jag var fullt medveten att han var en bedragare som ville att jag skulle ladda ner skadlig mjukvara som tog över min dator —KLICK— (och sen pressa mig på pengar, hann jag inte få fram).
  Det enda möjligen intressanta var att numret kom ut som 0737165990, alltså spoofat som ett svenskt mobilnummer. Samtalskvaliteten talade för att han verkligen ringde från Indien, landskod +91.

  …jag ångrar att jag inte spelade oförstående och lät tiden gå, med tanke på samtalskostnaden. Ni som får ett, spela skitdåliga på engelska, ljug om ditt operativsystem och uppge för allt i världen inte en skarp emailadress. (I många år använde jag Karl.Anka@gov.se gentemot suspekta propåer).

 43. En djefla man

  Det lustiga var att jag var ute och kastade Licht auf ein Stein nu i veckan när jag hängde på mig natt-utstyret och tog höstens första orienteringsrunda i mörkret. I Kronskogen – vår stadsskog som är instoppad mellan djurparken, Rekarnegymnasiet och Stenby kyrka – finns det gott om sten.

 44. Niklas, nu blir jag fundersam. Eftersom jag jobbade i Österrike på den tiden var det kanske därifrån jag gick? Det var lähängesedan men jag är säker på att det var ett tysktalande land jag utgick från. Sannolikt Österrike, dårå…

 45. En gång i tiden var jag tysktalande. (Efter sex års skolstudier var jag underligt nog en hejare på tyska. Idag kan jag säga jawohl.)

 46. PK

  Finns det inte ett litet slott i Tyskland som heter något i stil med Schloss Lichtenstein?

 47. PK

  Jo, lite mapsande och jag får bekräftat att minnet inte är helt begravt i kalk. Schloss Lichtenstein ligger på en höjd söder om byn Lichtenstein som i sin tur ligger strax söder om Reutlingen i södra tyskland.

 48. Hjälp! PK och Niklas, var var jag? Finns det ostknivar i Schloss Lichtenstein? Undrar den eviga dysdirektikern.

 49. Nu börjar det verkligen bli spännande här — vart gick Karin, vad gjorde hon där (förutom köpte en ostkniv), och var är ostkniven?

 50. Jag lovar, Annika, att jag bara köpte en ostkniv. Eller vänta… kanske jag min vana trogen skickade hem ett vykort? I så fall har mina föräldrar sparat det och då finns det i något av deras vykortsalbum, som ingår i det av mig i somras ordnade arkivet. Som jag förstås inte har tillgång just nu, men nästa gång jag åker till landet blir det lite arkivgräv, det blir det!

  Tack för länk PK. Kan det ha varit där jag var? Men passerade jag inte någon slags gräns? Hoppas på en vykortslösning av mysteriet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.