Hoppa till innehåll

Nu är vi sjuka båda två, bloggen och jag

Bloggen förlorade styrfart och utseende samt haltade i tre långa dagar. Det berodde på en uppdatering av WordPress till 4.0, som inte var kompatibel med Thesis nuvarande version. (Det där behöver ni inte förstå, men de som sitter i samma sits uppskattar informationen.) Det ni ser nu är en vänstertung version, en hybrid mellan den sjuka och den friska. Så får det helt enkelt se ut tills systemutvecklarna tar sig i kragen.

keep_calm_and_code_on_zip_hoody

Själv nös jag i tre timmar och började sedan hosta och snörvla som i en film om medeltiden. Nu ligger jag till sängs med en toapapperrulle, medikamenter, näsdroppssprej och datorn. Hostan låter som när man försöker starta en bil från 1973 och mina ögon rinner som Meryl Streeps. Husets spanjor (som nu talar svenska)  kommer in i min sjukstuga och talar om att jag inte alls är sjuk.

– När man kräks och har feber, då är man sjuk. Du är bara lite förkyld. I Spanien blir man faktiskt inte förkyld, bara sjuk.

Ska han säga, den där förbaskade 20-årige elitidrottsmannen. Han har ingen aning om hur sjuk man kan känna sig som  50-årig fembarnsmor! Fast … vänta … nu mår jag minsann lite bättre. Host, harkel och snyt. Feber har jag definitivt inte. Lite vänstertung känner jag mig allt, men det här ska nog gå över, ska ni se.

londonplaguepits
Om det förstås inte är the beginning of the end.

Medan jag ligger här och funderar på om jag ska åka och se en eller två basketmatcher med eller utan munskydd, tycker jag att ni ska kolla på den här informativa filmen från 1945.

Förbaskat. Jag äger ingen tygnäsduk.

Share
Publicerat iBloggen

46 kommentarer

 1. den blyga

  Här kommer doktorn och sätter diagnos:
  PTS=Posttraumatiskt stressyndrom
  Denna reaktion innebär bl.a. nedsatt immunförsvar varför subklinisk infektion ofta blommar ut!

  Från en bloggare till en annan vill jag härmed uttrycka mitt djupa deltagande i ditt lidande
  OCH
  GRATTIS att ni (du och bloggen) är på bättringsvägen!

 2. Men stackars, krya på dig!

  Jag försöker låta bli (nggg hmm argh nngggg) …

  Nä, det hjälps inte.

  Bring out your dead. (”I feel better!” ”No you don’t, you’ll be stone dead in a minute.”)

  Och det var en fantastiskt lustig upplysningsfilm, sååå många nysningar!

 3. Nysningsfilmen får mig att komma ihåg en episod från min barndom:
  Min pappa jobbade (som alla som läst kommentarerna i förra inlägget vet) med film och någon gång i början/mitten av 60-talet behövdes ljudet av ett barn som nös till någon scen i någon film (jag kommer tyvärr inte ihåg vilken). Jag togs med till en ljudstudio någonstans (det kan ha varit Europafilm) och stängdes in i en speakerbox (ungefär lika stor som en telefonkiosk men helt ljudisolerad) och laddades med nyspulver. Sedan hände ingenting. Mer nyspulver men fortfarande ingen nysning. Det blev några laddningar nyspulver till och till sist nös jag och fick åka hem.
  Pinsamt nog visade det sig att det var en flicka som nös i filmen så jag berättade aldrig för någon att det var min nysning som hördes.
  Senare fick jag höra att den speakerbox som användes vid inspelningen var omöjlig att använda i flera månader efteråt eftersom alla som gick in i den bara nös.

 4. och

  Förkylningar är så konstiga nu för tiden, de går i omedelbar repris just när man tror man är frisk igen. Sedan kan de hålla på och guppa så där en månad eller två.

  Förkylningar var redigare förr. Man blev HIMLA SJUK, låg i sängen och gick genom huskurer, och FICK INTE STIGA UPP förrän man var bra igen. Dvs, först skulle man vara feberfri i flera dagar och ”ligga ovanpå”, vilket i detta fall bara betyder att få ha kläder på sig och ligga på överkastet på den bäddade sängen. (Man bäddade sängar förr, note till ungdomen). Gissar att den där extrema försiktigheten var ett arv från tiden före penicillinet.

 5. Och just i detta nu säger PK, efter att ha kommit på benen efter två veckor med host, snörvel och feber att, ”det känns som jag håller på att bli förkyld igen!”
  Vad är detta!?

 6. Själv är jag harklig, hostig och snyter mig i allt mer sällanfunna tygnäsdukar november-mars varje vinter. Dock feberfri. Vitlök och Scotch Blended Light Is Da Sh*t.

 7. Men så besynnerligt. Om man använder Safari är du inte alls vänstrig, men det är du i Firefox.

  Tack för WordPress 4.0-varningen.

 8. Men så besynnerligt. Om man använder Safari är du inte alls vänstrig, men det är du i Firefox.

  Tack för WordPress 4.0-varningen.

 9. Jag tänkte fråga, angående nysfilmen, hur mycket peppar man ska ta, men det är tydligen en fråga som bara går att besvara med ”lagom för den det gäller” enligt Niklas.

  (Jag tvättade nämligen om ett prickigt köksfönster häromdagen och kom att tänka på sketchen där fönsterputsmedeldemonstratören först gned in fönstret med margarin för att man verkligen skulle förstå vilket fantastiskt medel han sålde. Och tanten som då kom fram och frågade hur mycket margarin man skulle ta.
  ”Tvättade om”. Jo, för i år har jag faktiskt tvättat alla fönster!)

 10. Örjan: Jag bara associerade till Den blygas kommentar ovan!

  Alla som inte har tvättat fönstren på ett par år räcker upp handen! Och skäms …? *sträääck*

  /en som ju har mossa på bilen

 11. Agneta uti Lund

  Inte bädda.
  Inte tvätta fönster.
  Inte tvätta cyklar, bilar och andra fortskaffnigmedel.
  Inte borsta tänder????
  Vad mer håller på att upphöra?

  Skrev jag som är så trött just nu att jag knappt kommer på hur man går och lägger sig. Men krya på dig Lotten – det verkar som om din blogg redan har gjort så.

 12. Det var intressant, Agneta! ”Vi” är väldigt, väldigt hygienmedvetna när det gäller våra egna kroppar, men inte alls som förr när det gäller våra prylar i närmiljön.

  Detta tarvar en utredning, tror jag.

 13. Ökenråttan

  A propos snyta och snora: Vad har hänt med Zlatans näsa? Kolla profilbilden i dagens DN.

 14. Fönstren? Dem tvättar man ju på våren när man tar ut innanfönstren och på hösten när man sätter in dem igen. Minns jag tydligt att min mamma gjorde… Ja, det kanske börjar bli dags att ta upp den traditionen.

  Tack för länken Niklas. Det blir finfint till nästa gång barnbarnen kommer på besök! Marsipanfingrar med mandelnaglar kan inte vara så svårt.

 15. Agneta uti Lund

  Lustigt Karin– i natt då jag var så trött, tänkte jag på just innanfönsters i och ursättande. I min barndom hade vi lösa innanfönster på landet, som var ett stort hus på tre våningar med många treluftsfönster (ett lustig ord). Sommartid förvarades fönstren i en av gårdens bodar, snickarboden för att vara exakt. Det jag gjorde precis innan att jag somnade i natt var att räkna hur många fönster som fick bäras ned på våren och upp på hösten. Jag fick det till 30 stycken. Först en bit in på sextiotalet byttes till kopplade fönster.

 16. Fönster är ett synnerligen aktuellt ämne här. Och för ovanlighets skull har jag något Mycket Vänligt att säga om Trafikverket.

  Det förhåller sig som så att järnvägslinjen som går förbi härutanför ska bli dubbelspårig, med byggstart nästa år. Det blir tätare trafik men också bullervall. Men framför allt kommer själva byggandet att bli HÖGLJUTT. Och därför … får vi som bor tillräckligt nära spåren sk bulleråtgärder.

  På nedervåningen har vi just fått tvåglasfönster omgjorda till treglas (de tog bort innerglasen och satte i dubbelglas i innerbågen genom viss ombyggnad — och eftersom de gjorde så kunde spröjsarna behållas i yttersta glasen!). På övervåningen, där vi har enkelglas (sk sommarfönster säger en del; hur som helst har det varit innanfönster i på hösten och ur på våren) får vi helt nya treglasfönster (med spröjsar, är det lovat) — det väntar vi fortfarande på.

  Som sagt, Goda Ord till Trafikverket för detta är något vi får. Nya fönster, med extra bullerdämpande (och därför på köpet isolerande) glas. Inte bara tystare, utan givetvis också betydligt mindre kallras. Och de där gamla fönstren på övervåningen hade vi börjat överväga att göra något åt …

  Vi passade på att måla om fönsterfodren på insidan när allt ändå var undanplockat. Och gardinerna är tvättade. På nedervåningen har nog inte fönstren som helhet varit så rena sedan vi flyttade in.

  (Och så väntar vi på resten, som sagt.)

  **Oj vad alla har hunnit tröttna på att läsa om fönster nu, och allt är mitt fel!**

 17. Nejnej, jag tröttnade inte! Dessutom är det ju toppen med 1) dubbelspår 2) gratisfönster 3) utsikt mot en bullervall!

  Vi är alla engagerade i olika ting på olika sätt i olika skeenden i lifvet. Som Slussen (madness!) och dubbelspår i Strängnäs … Jag minns när jag engagerade mig mot de fånigt utdragna inskolningstiderna på dagis.

 18. Slussen ja… Eller nej. Börjar kännas dystert. INGET av partierna i fullmäktige tänker göra om och göra rätt, såvitt jag förstår. Ack mänsklighet, varthän barkar du?

  Men visst är det en bra metod att räkna fönster när man ska somna! Särskilt om man har några hus och bodar att hålla reda på. (När jag kommit runt vedboden och ska börja räkna gamla lagårn – är det fönster på gaveln eller inte? – ja, då somnar jag, om inte förr.) Innanfönstren däremot är numera så få att de får plats i en garderob.

 19. Instruktioner – för den som redan kan göra höggradigt avancerade bakverk. Och vem, utom professionella konditorer och knappt de, har en airbrush för bakningsändamål?

 20. Bess

  Vill egentligen inte ge mig in i nån debatt, för det är en hel del känslor inblandade när det kommer till Slussen. Men, det finns ett par fakta som man inte kan bortse ifrån. Det ena är att Slussen inte går att reparera. Den har sakta, och ojämnt, sjunkit sen den byggdes. Och det är det där med ojämnt som är största problemet – den har brutits sönder, och fortsätter att brytas sönder, när olika delar sjunker olika mycket. Vill man bevara klöverbladen, får man riva rubbet och bygga en kopia. Och då är det inte mycket till bevarande – kan jag tycka.

  Det andra är att mängden vatten man kan släppa ut via slussen är på tok för liten. För att inte riskera att Mälardalen översvämmas vid extrema högflöden så måste avbördningskapaciteten vid Slussen femdubblas. (Och extrema flöden känns inte så avlägsna; tänk t.ex. Halland och Malmö för nån vecka sen – eller för den delen december 2000 när Mälaren stod så högt att det rann in vatten i Gamla stans tunnelbanestation.) Det innebär att slussen måste breddas och botten sänkas. Mer om det (och mycket annat) kan man läsa här. Där finns även en länk till klimat och sårbarhetsutredningens rapport om översvämningshotet för bland annat Mälaren.

  Att det sen finns en del att säga om glashus, bussgarage och annat är egentligen bisaker, även om de är lätta att engagera sig i.

 21. LarsW

  Bess är ett eko av de Stadens tjänstemän som självsvådligt förstör omistliga värden. Jag är på resande fot så jag har svårt att gå i svaromål just nu. Just trust me: Slussen kan räddas, bara våra politiker rätar på ryggarna och ger tjänstemännen uppdraget och inte tvärtom.

 22. Bess

  Ett eko möjligtvis, Lars W, men ett eko med egen expertkunskap. Men jag vill inte hamna i debatt om det här i båset. Ville bara säga att det finns skäl till att riva och bygga nytt. Sen finns det säkert en hel del man kan göra för att förbättra den arkitektoniska delen, men sånt kan jag inte så mycket om.

 23. LarsW

  Slussen har omistliga värden, och är (än så länge) en mycket effektiv trafikmaskin som kan räddas. Jag talade från hjärtat i förra kommentaren i en i det närmaste primal reaktion. Sorry.

 24. Johne800

  I just ought to tell you which you have written an exceptional and distinctive post that I really enjoyed reading. Im fascinated by how nicely you laid out your material and presented your views. Thank you. cccgbddccdfe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.