Hoppa till innehåll

Dag: 27 juni, 2014

Idag åker jag till Spanien!

För fyra år sedan såg det ut så här på en flygplats. 

alla_gula

För tre minuter sedan såg det ut såhär.

Skärmavbild 2014-06-27 kl. 11.55.26

Det var fotbolls-VM då, det var sommar, det var basketmatcher och sol och bad samt ett himla firande eftersom Spanien vann VM. Och nu är allt precis likadant: vi ska till samma stad, samma basketturnering, samma hotell, med samma lag och precis samma, lika höga förväntningar. Men med två viktiga undantag:

  1. Spanien kan inte vinna VM.
  2. Jag får var med och spela matcherna eftersom tjejerna på bilderna ovan numera är 20 år och i basketsammanhang är lika seniora som jag!

Redan imorrn ska vi spela mot ett lag från USA, och då ska jag trä på mig knäskydd och preparera skorna med hålfotsinlägg och hälkilar, smörja liniment här och där (det luktar ju så gott) och ta en puff Bricanyl och gå in på planen och foula ut mig. För det är det enda som jag fortfarande är riktigt bra på eftersom jag inte kan tvärvända, hoppa, göra frånskjut med vänster ben eller skjuta. (Det bedrövliga skottet beror inte på knävlarna; jag har alltid varit kass på att skjuta.)

Eftersom vi inte vill riskera att bli av med det allra heligaste, har alla i handbagaget lagt matchstället och basketskorna. Ska vi ta och titta i några handväskor?

handbag_skor_arlanda
Boardingkort, pass, telefon – check. Skor – check. Matchställ – check.
basketbollar
Måla väskan fin – check.
skopapper
Fotografera en kille som den senaste kvarten har vandrat fram och tillbaka framför oss med toapapper under skon – check.
Share
17 kommentarer