Hoppa till innehåll

Dag: 6 oktober, 2013

En kväll som alla andra

Vi åt grillat kött (GORILLAZ funkar även om det är höst) till kvällsmat med jättekonstig pasta (tjock, ohanterlig bucatini), béarnaisesås och fantastisk sallad med massa kasjunötter och fetaost. Min djefla man tog pastan och sög upp läsken som vore pastan sugrör.

Funkar finfint.
Funkar finfint.

På en mobil spelade vi upp “Lady Antionette” med Hadar från Melodifestivalen 1975 (samma år som Michelangelo), när fel låt vann  – allt eftersom DDM kom in på Marie Antoinette och vi alla är fulla av associationer.

Då sa Trettonåringen:

– Idag läste jag en bön i kyrkan.

Till saken hör att när vi andra kom upp till frukost i morse, var hon borta. Puts väck. På köksbordet låg en lapp som det stod sex enkla ord på:

JAG ÄR I KLOSTERS KYRKA
/TRETTONÅRINGEN

Hon hade gått upp i ottan, tagit Sextonåringens cykel, hjälm och allt trafikvett som jag kräver av henne och cyklat iväg för att “jobba” i kyrkan. Vilket någon hade bett henne göra igår eftermiddag när hon spelade basketmatch i Flen. Väl i kyrkan i morse, hade hon vispat grädde, lagt densamma på rulltårtor och läst en bön under gudstjänsten. För det hade någon sagt att hon skulle göra.

– Var det många i kyrkan?
– Japp.
– Tror du på Gud?
– Nej, jag tänker på Gud som en låtsaskompis. Som Mållgan.

Och sedan undrar folk hur man “orkar” att ha fem barn.

Share
38 kommentarer