Hoppa till innehåll

28 sekunder!!! (Kazakstan–Sverige)

Jag tänkte inte alls rapportera från Sveriges match mot Kazakstan. (Lägg nu märke till stavningen: alls inte så komplicerad som man skulle kunna tro.)
Jag tänkte inte alls rapportera från Sveriges match mot Kazakstan. (Lägg nu märke till stavningen: alls inte så komplicerad som man skulle kunna tro.) Foto: Trettonåringen.
Men nu gjorde Zlatan mål efter 28 sekunder! (Det påstås i källor att det var efter 27 sekunder. Det tror jag vad jag vill om, för jag vill inte ändra i rubriken ovan.)
Men nu gjorde Zlatan mål efter 28 sekunder! (Det påstås i källor att det var efter 27 sekunder. Det tror jag vad jag vill om, för jag vill inte ändra i rubriken ovan.)

Enligt kommentatorerna har spelarna inte ställt om klockorna trots att det är fyra timmars tidsskillnad, vilket betyder att … ja, vaddå? Att de är sugna på kvällsmat medan kazakstanerna gäspar och tänker på en nattfösare?

Hur som helst, så har alla som pratar om känningar i alla ljumskar och det konstiga konstgräset och bristerna i vår backlinje nu fått bita i det berömda gräset. (Jisses. Jag skriver ju som vore jag en sån därn sportjournalist.)

Det mest irriterande hittills är faktiskt att jag har glömt att ta pastan från spisen och att Kazakstan spelar i Sveriges matchkläder. Spela match mitt i matlagningen, va?

——
Efter 15 min.
Nu har det gått en kvart av matchtiden och kommentatorn är så uttråkad att han påtalar vikten av att “undvika individuella misstag”. Nähe? Really!

——
Efter 20 min.
Det är tydligen upprörande att kazakerna inte vill vattna konstgräset. Då kan man ju tänka att det vore som att äta kola med papper på, men tydligen blir det bättre fart på spelet och en annan bollkontakt om man vattnar, vilket Sverige föredrar.

——
Efter 21 min.
Zlatan sparkar på en motspelare och får så ont att han får en frispark som eskilstunasonen Sebastian Larsson borde få slå. Det får han nu inte, och Zlatan tjongar den rakt in i muren. Rakt på den spelare som han gillar minst, förmodar jag. (För han siktar ju erkänt bra.)

——
Efter 27 min.
Anders Svensson slår i och med denna match Tomas Ravellis rekord i antal landskamper (144). Att Ravelli hade rekordet beror på att han ju var förstemålvakt under så många år (då spelar man ju alla matcher och har ingen vidare konkurrens, vilket i förlängningen innebär att steget mellan förste- och andremålvakten är som mellan Sverige och Kazakstan: fyra jättelånga timmar). När det gäller söte Anders, har han valt att spela i Sverige och inte att vara proffs utomlands – så då är han ju tillgänglig för alla matcher, inklusive träningsditon i grus på Malta.

——
Efter 30 min.
Ojojoj, Jag ser att många svenska spelare har gula skor. Detta kan aldrig sluta väl.

——
Efter 40 min.
Det är väldigt lite som händer. Några faller, några faller inte. Några skriker och hela publiken trummar envetet och taktfast. Själv är jag mest fascinerad över att tv-bilden lyckas fokusera på de rörliga gubbarna, men inte på det stillastående gräset.

Suddigt gräs.
Suddigt gräs.

——
Efter 45,03 min. äre paus
”Det är 1–0 till Sverige, och det ska vi ta med oss.”

Vad tusan betyder det egentligen?

——
Efter 50 min.
Det trummas och trummas och tänk att vi fortfarande leder. Först nu ser jag att Isaksson (vår målvakt asså) har ett jätteplåster på höger knä. Ack, så jag förstår och lider med honom. Men han är bra i mål.

——
Efter 53 min.
Ajajjajajajajjajjjajajajjjj! Sebastian Larsson haltar! Ack, så jag förstår och lider med honom. Men nu mår han visst bra igen.

——
Efter 64 min.

Den unge Albin Ekdal (precis som man en gång i tiden skrev "den unge Zlatan Ibrahimović") skjuter och tjongar som funnes det ingen morgondag.
Den unge Albin Ekdal (precis som man en gång i tiden skrev “den unge Zlatan Ibrahimović”) skjuter och tjongar som funnes det ingen morgondag.

Men förutom unge Albins skott händer det inget annat. Jag lovar: inget händer. Det var då för väl att den gamle Zlatan Ibrahimović gjorde ett så snabbt mål.

Durmaz.
Durmaz.

Efter 71 min.
Det händer något! Sebastian Larsson går ut! Jimmy Durmaz med håret kommer in!

Zlatan skruvar ett skott mot målet och träffar stolpen! Elmander springer! Och jag har lärt mig att stava till Alexander Kačaniklić!

Men annars händer det inget.

——
Efter 71 min.
Vad kul att Kazakstans spelare som heter Maxat byter byts ut mot en ny spelare som heter Marat.

”Marats död”, målning av Jacques-Louis David (1793).
”Marats död”, målning av Jacques-Louis David (1793).

——
Efter 80 min.
Nämen OJ vad roligt att Elmander byter ut mot en av mina favoriter! Tobias Hysén kommer in som en annan Allbäck när det bara är tio minuter kvar! (Han springer inte lika lätt som Elmander och är hjulbent och kortare men har en ball pappa och en cool brorsa och … ja just det: gör mål.)

——
Efter 85 min.

Zlatan lurar i vassen. Han har nämligen skjutit två frisparkar rakt i muren och en över ribban. Detta gör han kallt och beräknande för att i sista minuten stänka in ett suveränt mål. Kalla mig Saida, men jag känner att det är så det är.

Uppdatering.
Jag hade fel. Han sparar sig till nästa match.
Slut på uppdatering.

——
Efter 86 min.
Uh-oh. Nu blir det rubriker i tidningarna: Anders Svensson byter ut mot (man säger faktiskt så inom basketen, även om många tycker att “byts ut” är lämpligare och mer språkligt korrekt) Kim Källström, vilket kan kallas the never ending story. (Många anser, förstår ni, att dessa två är utbytbara medan andra anser att den ene är ljusår bättre än den andre och särskilt när Källström inte får spela raaaaasar läsare och indignerade fotbollsexperter.)

Byte! Tjena!
Byte! Tjena!

——
Efter 91 min.
Slut! Matchen slutade 0–1! Sverige råkade visserligen ut för en sen hörna när Zlatan inte var säker på Isakssons status och därför sparkade ut bollen över baslinjen. Den unge Albin Ekdal fick ett gult kort och missar därför nästa match mot Österrike (11 oktober). Intervjuinhopparen Pelle Blohm (som är trevlig och svarar på mejl och läser bloggar som denna) intervjuar Erik Hamrén i tv och allt vi tittare/lyssnare tänker är “nämen vad hes han är, Erik” och “vad de tjoar på läktarna fastän de har förlorat, så gör vi faktiskt inte i Sverige”.

Snipp, snapp, s… nej. Där står unge Ekdal och berättar för domarna att det inte var meningen och att de borde dra tillbaka sitt beslut så att han får vara med mot Österrike. Jag är bombsäker på att domarna 1) lyssnar 2) ändrar sitt beslut.
Snipp, snapp, s… nej. Där står unge Ekdal och berättar för domarna att det inte var meningen och att de borde dra tillbaka sitt beslut så att han får vara med mot Österrike. Jag är bombsäker på att domarna 1) lyssnar 2) ändrar sitt beslut.

Nu ska ni kolla in Österrike–Irland, som börjar 20:45. Ni får däremot inte heja på något lag för det bästa (för Sverige) är att det blir oavgjort.

– Åh nej! Pastan!

Share
Publicerat iBloggen

85 kommentarer

 1. 0 komentarer efter dryga 45 minuter? Jag måste ha sett fel.

 2. Sanna

  Gäsp! Jag startar Netflix istället.

 3. Sanna

  Å, vi slipper börja på noll i andra halvlek. Va bra!

 4. Jag troooor, f.d. Misswar, att dessa fopollsraporter görs mest för mitt eget höga nöjes skull …

  Sanna! Come back! Come back!

 5. Sanna

  Läser en bok istället. Det går att göra simultant.

 6. Lita på att Radiosporten inte är uttråkad, Lotten. Dagge gör jobbet.(Ignorera felskylten. Dagge och Rickard gör skäl för licensen gm Play-knappen).

 7. Ökenråttan

  Nyss hemkommen från bröllopsresa till Paris. Hallå SG!

  Men i Berlin var jag med Lille Maken (Jo vi har varit gifta hela vårt liv; den här bröllopsresan var en jämn-bröllopsdags-resa.) för 12 år sen. Han hade varit där nåra gånger i tjänsten och tjatade ” Vi måste åka till Berlin. Du kommer att gilla det.” Det gjorde jag. Det var väldigt omtumlande och dramatiskt på många sätt och människoöden som bara föll över oss.
  På en sån där gatumarknad köpte jag ett halvt dussin handdukar i linnedamast. Ett otroligt vackert mönster, sen jugend, tidig art deco, lite åt Mackintosh-hållet, alltså 1910-ish. Handdukarna är aldrig använda. Dom har uppritade initialer och bokstäverna är också i samma moderna stil. Ett par av handdukarna är märkta men på de flesta har fästmön inte hunnit brodera initialerna; första världskriget kom emellan. Jag lämnar handdukarna på kallmangling i mangelboden på Banérgatan. Vilken lyster dom får!

 8. Sanna

  Radiosporten byter till kommentatorer som tittar på tv…

 9. PK

  Pysse har bloggat om Österrike. Om man nu vill ha ett alternativ till fopollen.

 10. Sanna

  Totalt odramatiskt.

 11. Ja, vafan. Man börjar ju undra. Men P. är OK. Vi gifte oss där för länge sedan.

 12. Jag gillart Lotten, jag tittar och läser jag. Och då förstår jag.

 13. En mangelbod låter som ett ställe jag skulle vilja besöka! (Förutom Berlin, såklart!) Manglat är underbart, men jag kan inte själv, tyvärr. Mangeln åkte ut.

 14. Jag ägde en gång en mangel. Gav jag bort den? Hallå, var är min mangel?

 15. Oj, först nu ser jag din länk, Lars W: den var ju jättebra! (Liverapportering med mer kvalitet än min här ovan.)

 16. och

  Men hur gick det då? Browsar genom uppdateringarna och hittar inget slutresultat. Blev det alltså 1-0 till Sverige?

  Fopoll är tråkigt och jargongen också och spelarna inte så… hm… himla kul att se på. Som manliga exemplar betraktade, alltså. Jätteshorts. Herman Lindkvist föreslog en gång att man skulle ha målen på långsidorna, så att man slapp titta på så mycket springande.

  Fast jag antar att bollvirtuoser är skoj att betrakta, som alla virtuoser.

 17. och

  Åsså asså hörrödu, asså. Här kommer man med ett genialt, strålande förslag som kan göra dig till miljonär, och så säger du inte ett knäpp! Du får väl reagera på vad vi säger också! Tss.

 18. Va? Va? Va? Vem ska bli miljonär? Vad har jag missat?

 19. Hur gick det för pastan? Kokade du torrt? Det har jag gjort en gång. Men det var länge sedan och kastrullen gick sönder och jag har aldrig gjort om det.

 20. Konstigt nog har du missat två jähättemååål! Ett längs med varje långsida. Genialt!

 21. och

  Du Lotten kan bli miljonär. Förra inlägget. Fnys.

 22. Jaså! När jag är Elin Wägner! Okej, kör vind!

  *rusar haltar iväg för att läsa på om reseboksbranschen*

 23. Jag kokade inte torrt, jag kokade pastagröt.

 24. mikaels

  Det suddiga gräset är en sk ‘feature’ som marknadsförs som ‘smooth motion’ eller något annat klatschigt, en bildbehandling som syftar till att förbättra diverse effekter som kan uppstå med dåliga kameror, dålig överföring, dålig upplösning etc. Vill man få ut det mesta av sin skärm bör man nog gå in i menyerna och stänga av så många av de olika ‘bildförbättringseffekterna’ man kan, bilden blir inte bättre är källan, vill man ha fint gräs tror jag HD är det som gäller…

 25. Nämen, Mikaels, det hade jag ingen aning om! Jag är liksom glad över att jag har rätt kanal, bara.

 26. Låtta

  Men vilket strålande referat! Jag känner mig mer sportligt upplyst än på mycket länge. På fullt allvar. Tack!

 27. mikaels

  Jag förenklade det hela en smula, digital bildhantering är mer komplicerad än så, det beror på hur matchen fångas (vilka kameror, vilken redigering mm), hur (och av vem) komprimeringen och överföringen görs, vilka andra tricks din TV har för sig med bilden och mycket annat, så det är inte helt lätt att göra något åt, men de flesta TV-apparater är ju defaultinställda på att se bra ut med en testbild, i en butik med ganska starkt ljus, vilket ju premierar artificiell skärpa, för hög kontrast och överdrivna färger, och då ser de ofta inget vidare ut hemma i vardagsrummet, särskilt inte med rörliga bilder…
  Men så hänger jag också osunt mycket på hemmabiofora, och har kanske en anna uppfattning om bra bild än normal-TVköparen…

 28. Nej, vi såg ingen fopoll heller, och eftersom Lotten berättar bättre än teve känns det alldeles utmärkt, tack.

 29. LupusLupus99

  Nej fotboll intresserar mig inte förutom lite Eskilstuna United
  så klart även jag nöjer mig med att följa resultaten.

  Gällande matchen…

  Kim Källström? Han har väl aldrig varit bra och
  borde lägga av helst redan i förrgår.

  Sedan så vill jag hävda att vi inte alls vann med 0-1 utan
  att matchen slutade 0-1 (hemmalagets siffror först) och
  att det innebar att vi vann matchen med 1-0,
  eftersom man i det senare sammanhanget sätter
  det vinnande lagets poäng först eftersom de vann.

  Därför skulle jag rekommendera att man undviker
  eventuella missförstånd genom att helt enkelt säga:
  Kazakstan – Sverige slutade 0-1 då råder det inga tvivel
  om vem som faktiskt vunnit matchen.

  Sedan finns det andra som hävdar motsatsen men
  de ska du appselut inte lyssna på.

 30. Jag känner att jag snart blir utkastad från den här bloggen. Jag hade ingen aning om att det skulle vara mats nu igen. Och inte va den sulle vara bra för heller. Det senare ska föreställa västgötska.

 31. Nämen där håller jag verkligen med dig LL99 — jag ändrar!

 32. Matsen var ju bra för VM-kvalet, varenjue. Eller om man kanske ska säga att det var vinsten som var bra för Sverige. Eller om resultatet gick Sveriges väg istället. Fast ibland tror jag att matserna bara spelas för att jag ska få upp ångan lite och tjoa som förr om åren när vi kom trea, ni vet.

 33. LupusLupus99

  I Österrike har jag också varit för en sådär 20-år sedan.
  Mycket trevlig vistelse i vacker omgivning.
  Vi bodde i en liten by vid namn Kirschberg några mil
  västerut från Kitzbühel.

  Det är ungefär 170 mils bilresa i från Smedstán.
  Det finns/fanns inga riktiga hotell utan det fanns
  bara (tror jag) lägenhetshotell med självhushåll.
  Man fick alltså sköta mat och städning och sådant
  på egenhand. Ganska bra vid längre vistelser.

  Jag vill minnas att Österrikarna var väldigt trevliga i den här byn-
  Gällande Österrike så ska man naturligtvis undvika
  de värsta Svenskturistskidorterna som t.ex. S.t Anton då
  det är/ har varit mycket fylleri och sv*neri av Svenska ungdomar
  i de orterna. Så där har Svenskar ganska dålig rykte och
  det kan man ju förstå.

 34. Tack Lotten för referatet! Det hjälpte oss i vårt bedrövade TV-berövade tillstånd. Nu har vi lämnat den mindre orten utan TV och tagit oss till huvudkommunen, men jag undrar fortfarande, liksom Annika i förra inläggets kommentarer, vad som händer med en mindre ort när den passerar gränsen och blir en f.d. mindre ort. Det kommer jag nog att grunna på i natt.

 35. LupusLupus99

  Karin enligt Wikipedia så finns det inget namn
  för de orter som är mindre än en småort.

 36. Karin, för att förstå vad som händer är det säkrast att gå vetenskapligt tillväga.

 37. Det är ju alldeles förfärligt! Jag har alltså besökt, jobbat/övernattat i:
  Hallstavik, , Nykvarn, Skutskär, Tierp, Tärnsjö, Skärplinge,
  Hälleforsnäs, Ljungsbro, Gusum, Skärblacka, Pauliström, Sävsjö, Lessebo, Strömnäsbruk, Gullringen, Mönsterås, Slite,
  Svängsta, Olofström, Tollarp, Sjöbo, Vollsjö,
  Klippan, Hyltebruk, Laholm, Ullared, Oskarsström, Stenungsund, Surte, Svenljunga, Vårgårda, Bengtsfors, Töreboda, Tibro, Grums, Hagfors, Segmon, Deje, Hällefors, Röfors, Laxå, Pålsboda, Fagersta, Tillberga, Heby, Riddarhyttan, Fredriksberg, Fors, Långshyttan, Grycksbo, Ljusne, Hofors, Iggesund, Ånge, Alby, Ljungaverk,
  Undersåker, Hoting , Boliden. Plus ett antal andra hålor, exempelvis Hällekis, Påskallavik, Horndal (jojjemän, född där!), Vikmanshyttan, Skedvi, Silverdalen, Långshyttan och, och en massa andra hålor där det finns eller fanns små industrier som har behövt assistans.

  Jag tror att jag kanske är en riktig hålespecialist.

 38. Det måste betyda att du har ett hålistiskt synsätt.

  Småort, jag bor i en småort (för liten för att vara håla) jag.

 39. Granbergsdal är inte heller en håla längre. Det enda vi har är en kolmila…

 40. Agneta uti Lund

  Donnerwetter! Det åskar i natten och till och från öser regnet ned. Inte långt från oss försvann i söndags eftermiddag en 91-årig dement dam. Tidigare i kväll fann man henne efter dryga två dygn i en villaträdgårds uterum. Medtagen men glad. Skönt! Bra också att hon slapp denna natts oväder mer eller mindre utomhus.

 41. Två dygn! Utan mat kan man förmoda. Se där vad de där bantningsartiklarna ställer till med.

  Jag menar, på hemmet hade hon inte haft en chans att testa 5:2. Visst är det illa att man måste rymma för att kunna testa nya grejer?

  Alternativt; visst är det illa att hajpen ska drabba människor som inte förstår att ta avstånd. Och då snackar vi alla åldrar.

 42. Brid

  Pastagröt, är det samma sak som mjölklister?
  Lottens blogg är det enda ställe där jag över huvud taget kan tänka mig att läsa fopollsreferat.

 43. Tack LL99 och Niklas för småortsvetenskapliga klarlägganden! Då slipper jag ligga sömnlös en natt till och grubbla på vad en f.d. småort kan vara. Nu kommer jag i stället att grubbla på indexkriterierna för hålor. Bensinmack, säger de. Undrar om det inte vore dags för en revidering av bedömningsgrunderna där.

 44. Jag hittade den här via Christer men ni som inte är FB-vänner med honom borde också de den här!

 45. Just den videon har alla mina kompisar som känner till knävlarna skickat till mig idag. (Som tröst.)

 46. Bess

  Hopplöst sen – båset har redan vandrat vidare från förra inlägget – men jag måste få tacka och för att hon uppmärksammade Karins sons talsyntesprogram. Ska hålla ögonen på det!

 47. “Båset redan vandrat vidare” – ungefär så tror jag att Vera Siöcrona kunde uppleva en del grupper. Vårt bås, ursäkta – Lottens bås – skulle nog ha varit en utmaning. Till och med för denna rätt så slitstarka dam.

 48. Bess

  Vera Siöcrona har jag inte hört talas om. Måste googlas. Jag och min förkylda näsa behöver förströelse (och bildning).

  Noterade för övrigt att LL99s färdväg mot Österrike passerar väldigt många vägarbeten, men att trafiken på A9 är måttlig.

 49. Orangeluvan

  Jag fastnar på ditt användande av “byta ut”:

  “Anders Svensson byter ut mot Kim Källström.”

  Jag skulle säga “byts ut”.

  “Vad kul att Kazakstans spelare som heter Maxat byter ut mot en ny spelare som heter Marat.”

 50. LupusLupus99

  Jag håller med orangeluvan. Antingen byts ut eller byter av.

 51. Nähehörni, sådär säger man i branschen! (I alla fall i basketbranschen.)

  Fler bud? CHRISTER! Kom och håll med mig!

 52. (Fast jag måste ju ge mig eftersom utrycket inte ska störa läsningen. Jag måste ändra för att tillfredsställa de icke basketspelande massorna. Måste bara morra här på min kant en liten stund först.)

 53. LupusLupus99

  Eller så kan du skriva:

  “Efter 86 min.
  Uh-oh. Nu blir det rubriker i tidningarna: Sverige byter ut Anders Svensson mot Kim Källström…”

 54. Christer

  Klart jag håller med (vågar väl inte annat).

 55. Bra, Christer. (Jag skickar den överenskomna summan per löddrig springare.)

 56. Jag vet inte mycket om korgboll, men i fopollsbranchen säger man ‘bransen’ och det är en dödssynd att uttala ‘Schweiz’ korrekt. Det heter ‘Svejts’ och inget annat. Jag har av och till genom åren hört till och med reportrar säga detta.

 57. Men man kan väl ändå skriva branschen? Även om det strider mot engelska originalstavningen?

  Och Lotten. Att A byter B betyder i min värld att A tar bort B och sätter dit något oidentifierat.

 58. och

  A byter B måste betyda att A byter det B hen har mot ett annat B. Som i “A byter förgasare”, eller vad det nu är man kan byta på bilar.

  Annars: “A byter ut spelare B mot spelare C”. Eller bara “A byter ut spelare B”. Vidare: “B byts ut i fjortonde minuten! Huur ska detta gå?”.

  Det är korrekt svenska. Vilket ju inte måste ha något med basketbransen att göra. 😉

 59. och

  Sedan undrar jag om du inte missade något där med uttalet av Schweiz i sportbranschen, LarsW? De säger nog “Svejtsch”.

 60. Är det inte det man har till marängerna? Svejtsch, alltså. Eller var det Svajtsch?

 61. Du har rätt, och. Jag förhastade mig. Men ‘Schvejtch’ med dubbla sje-ljud är nog vanligast.

 62. Jag tror att jag har ljudfilen nånstans, Pysse.

  Det var allt från Svajs till Schwisch. Men inget Suisse.

 63. och

  Det har du ju rätt i, Pysse, marängsuisse, fast där blir det plötsligt schweiziskt på franska!

  Och nu när jag googlar -– the horror! – ser jag att folk stavar “marängsviss”, fast suisse ju inte uttalas som sviss.

  Citat från en matsajt: På franska heter rätten meringues suisses, dvs “schweiziska maränger”, en rätt med ursprung från 1800-talets mitt. Äldre svensk stavning är följdriktigt också marängsuisse.

  “Äldre”? Vet hut! Var är björkriset?

  LarsW: Aha, dubbelt sch-ljud! Man får inte göra det enkelt för sig, alternativt gardera med tvåa. 🙂

 64. och

  SG: Marängsvajs? Marängschvisch? Med marängen käckt på svaj!

 65. Ja, och, du skulle ha varit med på Grand Central. Bekvämt gångavstånd från ditt visste.

  Allt var riktigt dåligt. Det var egentligen bara en grej som var OK – en yngre förmåga i baren som vår värderade båsvärdinna gjorde sig täta ärenden till. Förebärandes ölhämtning.

  Vi hann med att bli rejält utskällda också. Av en hatare.

 66. Men, visst ska det vara viste? Men då blir det rött vingelstreck.

  Jag tycker att viste måste vara godkänt.
  1. Ställe där man bor/vistas.
  2. Te som dricks vid visstunder.
  3. Te som inte dricks utan bara visas upp. Så kallat skådete.
  4. Felstavat iste.
  5. ???

 67. Bess

  Vilken ahaupplevelse. Marängsvischen är en marängsuisse!

 68. och

  SG: Nu hänger jag inte med. Ni och båsvärdinnan var på Centralen och hinkade öl, tittade på en snygging i baren och blev utskällda? När då?

  Fast visst heter det viste!

 69. Agneta uti Lund

  För stavningstveksamma går det ju att använda hovdessert.

 70. hyttfogden

  Och! det var den 15 november 2011 på Scandic Grand Central eller
  va de nu hetter. Vi blev uppläxade av damen som tog upp beställningar på efterrätt att vi här, vi säger minsann marängsvajs fast nu när en tänker efter så nån sviss var det ju inte, snarare en svajs så tokig som den såg ut, stämde inte på en fläck med hur en riktig sviss ska se ut.

 71. och

  Haha! “Här säger vi svajs!”

 72. Reschfeber. E Viva Eschzpania på lördag morgon 05:50. Andaluszchien runt med Temareszchor. Vi bör vara på rull senaszcht före två den nachten (Tyschka!), meddelade Benschtockens parkering.

 73. Haha, när jag tänker på det kanske servisen på Scandic Grand Central visste att marängerna var schweiziska och därför skulle uttalas på ett stolligt sätt! Humor!

 74. Orangeluvan

  Åh, jag förstod nog att det ovana bytandet var legitimt inom sportjournalistiken. Det är ju liksom ett eget universum, där andra naturlagar gäller. Mer av allt. Låt darlingarna leva och föröka sig. Oxymoroner, ni är också välkomna. Plattityderna har fest.

 75. Ett annat idrottsord som inte verkar finnas utanför kretsarna, har jag lärt mig i detta bås, är ‘legendar’. Uttalas default, varken mer eller mindre.

 76. Plommontomater på burk, kan man köpa det?

  Nu drar vi vidare — Låtta, Karin och de andra som nu är fopollsupplysta får längta till oktobermatchen.

 77. Äsch. Varför är alla på internätet mitt när inte jag är det?

  Jag känner att jag hänger på svajs.

  Men jag tycker ju inte ens om maränger, så det kanske kan göra detsamma. Jag tar helst svajsen utan marain.

 78. och

  Merengue! 😉 (Tror jag.)

 79. Dieva

  Åh, Vera Siöcrona! Det var en dam med skinn på näsan. I min ungdom hände det att jag gick med som gycklare i det karnevalståg som hon brukade arrangera i Gamla stan på 1:a advent. Jag var nog mer rädd för henne än för allmänheten på gatorna.
  Vera borde absolut tas med i Minnesvärt.

 80. Den som först hugger på Vera får skriva om henne! (Det gäller alla som vill skriva om någon i Minnesvärt. Dock är det olle@bergman.com som är projektledare, så det är lite si och så med ordningen och redan och planeringen.)

 81. Vera Siöcrona behövde nog allt skinn på näsan hon hade, hon var en av en handfull personer som räddade Gamla Stan undan rivningsraseriet, och såg till att den slum som det var på 50-talet rustades upp istället för att jämnas med marken. Det är också hennes förtjänst att det bor så pass mycket vanligt folk i Gamla Stan, och att det är mycket hyresrätter (eller i alla fall var.) Men jag tror att hon skulle gråta blod om hon såg Västerlånggatana av idag.

 82. och

  Gamla Stan har hotats flera gånger, var det inte Gustav III som ville dra en bred boulevard från Haga rätt in i Gamla Stan? Och Helgeandsholmen klarade sig ju inte – det var sorg och rop om skandal när gammal fin bebyggelse (små boningshus vid en gata som gick på snedden, gammalt hovstall och ett litet palats) fick lämna plats för vad någon kallade “Riksdagshusets dumdryga massa”.

  Vera Siöcrona blev tillfrågad i TV om vad hon egentligen var, och hon svarade ungefär att hennes syster ansåg att hon var en “äldre hippolog”. Hon var nämligen galen i hästar.

 83. Jag bryr mig inte om fotboll och denna match är sedan länge borta och glömd. Men du skriver så roligt att jag var tvungen att läsa hela rapporteringen!

  När jag blir stor vill jag kunna skriva som du. Skrattar högt i soffan 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.