Hoppa till innehåll

Dag: 11 juni, 2013

Fotbollsfruarna föder barn och målvakterna faller som käglor och jag behöver hjälp

Ni förstår att nu, nu är det kris.

Janne Möllers hår är inte längre svartlockigt, Ronnie Hellströms mustasch har grånat, Ravelli sprattlar bara i tv-laget och Hedman går i rosenterapi och älskar sin nya renlevnadstillvaro såpass att jag framstår som en troglodyt i jämförelse. Min favorit Rami Shaaban stod i långstånken Andreas Isakssons skugga tills han fick lägga av för att få rubriker.

Och nu, förstår ni, nu har Isaksson samlat på sig gula kort så att han är avstängd. Som målis tacklar man liksom inte så diskret, så när han gör olämpliga ting syns det jättebra. (Fast egentligen är allt domarns fel.)Så vem är då andremålvakt i svenska fotbollslandslaget? Eh, hm. Öh, hrml och harkel. Jo, Johan Wiland! Men nej, han är ju skadad. Jag måste googla.

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 17.26.06

Där ser man: tredjemålvakten Kristoffer Nordfeldt (1,90 m) är målvat och skadad samt hemskickad – och ser på pricken ut som avstängde Isaksson.

Jag lade honom ner så att ni lättare ska se hur lika de är.
Jag lade Andreas Isaksson (1,99 m) ner så att ni lättare ska se hur lika de är.

Vem tar vi fram då? Fjärdemålvakten Pär Hansson med femtemålvakten Daniel Örlund som reserv utifallatt Hanssons fru ska föda barn precis som alla andra fotbollsfruar gör i dagarna. Och eftersom det är under just sådana här betingelser som Buster-historier med askungetwist uppstår, måste vi kolla hur de ser ut och heja lite extra nu ikväll när Sverige spelar mot den stora fotbollsnationen Färöarna i VM-kvalet.

Och varför berättar jag detta för den inte särskilt intresserade läsekretsen i båset? Jo, ser ni, för att när Zlatan kisar mot fjärran under nationalsången, när alla ställer upp för en sekundsnabb fotografering och Pär Hansson (om det nu är han) småjoggar bort mot sitt mål, ja då … då sitter jag på ett tåg från Göteborg! Jag kommer inte att se vem som vinner slantsinglingen eller om Anders Svensson kanske slängs in i sista sekunden trots allt ( man kan ju hoppas) och jag kommer inte att ha den blekaste aning om huruvida mittfältet kommer i kläm eller om Toivonen springer i djupled. Visserligen kan jag ha Ralf Edström (1,91 m) i öronen (vilket alls inte är fel), men jag vill ju seeee!

Hjälp mig alltså med rapporter mellan 19:15 och 20:02, när jag förhoppningsvis kliver in genom dörren hemma. Jag är intresserad av allt: vem som har snyggaste frillan, vem som har känningar i ljumskarna, om Zlatan har ringar under ögonen eller i öronen och om gräsmattan ser okej ut. Springer Sebastian Larsson mest nu när Elmander är avstängd? Och klagar han mest på domarna fortfarande? Och har Oscar Wendt blivit pappa än?

Nu är klockan 18:15. Over and out.

___

Under and in – klockan är halv nio och jag är äntligen hemma efter att lymlar tog sig in på spårområdet så att

  • polisen fick stoppa alla tåg
  • alla blev försenade
  • alla anslutande tåg hann åka
  • massa taxibilar fick kallas fram
  • jag missade 25 extra minuter av matchen.

Men ojojooj sickna tre hjältar som höll igång i båset! Tack Pysseliten, f.d. Misswar och Cecilia N!

Share
113 kommentarer