Hoppa till innehåll

Dag: 21 april, 2013

När är det som allra roligast?

Hemma i köket har vi en skrivbok med ”dagens fråga”. Den funkar lite som en gästbok — vi sitter alla runt bordet och så svarar vi på frågor som

  • vem vinner fotbolls-VM?
  • vad gör du med den här miljonen som jag ger till dig NU, men som du inte får ge bort till välgörande ändamål?
  • vilka skor är bäst?
  • hur många tänder har du?
  • vad är meningen med livet?

En av frågorna som ännu inte har ställts i boken är “när är det som allra roligast?” Så nu ställer jag den till mig själv — på förekommen anledning eftersom den här veckan var något i hästväg när det gäller både tågresor och roligheter. Helgen tillbringades dels på föreläsning med efterföljande bankett i Göteborg, dels hemma i Eskilstuna med basketturneringen som är störst i Sverige.

Och som jag har skrattat. På fullt allvar funderar jag på om jag inte har haft som allra roligast just denna helg.

  1. Översättarna är komplett från vettet. Förmodligen för att de alla sitter på sin kammare och rynkar pannan samt fokuserar stenhårt på petitesser tills de helt enkelt måste pysa ut galenskap.
  2. Basketfolket får tvärtom utlopp för allt hela tiden och växlar sekundsnabbt mellan gråt och skratt. Professionalismen lyser igenom i sekundsnabba krisögonblick när beslut måste fattas på studs. (Pun intended.)

Äh. Egentligen vill jag ju bara tala om att jag har haft en vansinnigt rolig helg och alls inte fundera på när man har det som roligast. Men jag  vill ju också tala om för herr Mannerström att hans mat på tågen är okej, inte mer. Och att potatisen är skrynkligare än i matsalen runt 1978.

– Seså, lille Leif. Ät nu upp potatisen och sitt inte där och sura.
– Seså, lille Leif. Ät nu upp potatisen och sitt inte där och sura.
Share
68 kommentarer