Hoppa till innehåll

Dag: 4 maj, 2012

Olika smärttrösklar, kanske?

Under basketmatchen i onsdags blev jag biten i överarmen. Med tanke på att matchen spelades inomhus och i början av maj, borde det ha varit av en motståndare – men icke. Kanske var den en nyvaken broms som slet åt sig en köttbit … fast det kan ju lika gärna ha varit ett getingstick. Eller en väldigt liten hund.

Jag spelade vidare och tänkte att det ju var försmädligt och synnerligen larvigt; ska man skada sig ska det först och främst synas och höras ordentligt. (Vi vann, förresten.)

Det syns nu en pytteliten röd krater och en kvaddel och armen gör fortfarande ont, vilket gör att jag ju måste gnälla och gnöla som den värste fopollspelare som tar sig åt ljumskarna vid minsta känning. Men så såg jag Sverige–Norge i hockey-VM och bestämde mig för att vara tyst.

– Ah, jag kan bara inte hålla i klubban ordentligt, … sa Fredrik Pettersson och fick en stund senare veta att armen var bruten.

Antingen är hockeylirarna till hälften tandlösa eller så visar de upp nyköpt garnityr för att luckorna blev för stora att lappa och laga. De far med huvudet först in i varandra, grillorna, målburen och den hårda, hårda sargen. Pang, bom, tjoff och så upp igen. Som om det inte vore nog, stiger adrenalinet dem åt det sargade huvudet så att de även måste puckla på varandra lite då och då. Henrik Zetterberg med de sammetslena ögonen var besviken för att domarna visslade som vårlärkor för minsta lilla trill. Han sa:

– Man skulle ju kunna tro att vi spelar basket! Vi får ju knappt röra varann!

Nej, hockey är inte som fopoll.

Share
8 kommentarer