Hoppa till innehåll

Dag: 30 maj, 2011

En himla bra bild från Champions League, bara

I lördags kollade jag på en hel fotbollsmatch fopollsmatch utan att en enda svensk deltog. Jag satt och stirrade in i tv:n och sa ooooh och ooohoj och nääää samt jaaaaa och män härregu ett par gånger trots att ingen Zlatan boxade ner någon, trots att ingen svensk målvakt tappade koncepterna och trots att inga svenskar passade bollen fel. Det var nämligen Champions League-finalen — alltså finalen mellan de två bästa europeiska lagen. Som i år (liksom några andra år) hette FC Barcelona och Manchester United.

(Halva läsekretsen faller ungefär här ihop av tristess.)

Först lite allmänbildning bara, innan jag kommer till pudelns kärna:

I Barcelona (som man kan uttala [barsa]) spelade Zlatan förra året – men det gick inge bra och han och coachen är fortfarande sura på varann. Det gick bättre för Henke Larsson, som byttes in i finalen 2006 och – VIPS! – passade fram till  Barcelonas båda mål som gav dem segern. Patrik Andersson har också spelat i Barcelona, men när det gäller honom minns jag ju mest hans pappas lår.

I Manchester United (som man kan uttala [män-ju]) har dels Jesper Blomqvist spelat, dels Henke Larsson. Men just nu är jag mest intresserad av Wayne Rooney: en tjurrusande, svärande, tjurig buffel till karl som gör folk arga och som faktiskt får skylla sig själv som han bär sig åt. Men i lördags spelade han som en Fredrik Ljungberg i toppform: han var överallt!

(Ni som fortfarande är kvar här och läser: Rooney sprang förgäves. Barcelona vann med 3–1.)

Men nu till anledningen att jag skriver detta. Ett foto! Kolla här på den stående Mascherano och den mosade Rooney!

(Klicka så blir den större.)
(Klicka så blir den större.)

Se Rooneys högra benskydd, tejpningen, dobbarna och blickarna. Alla detaljer. Fotografen bloggar här och ska ha beröm för att han gör det. Se en annan bild: när Charlotte Kalla i vintras var på väg i mål.

För drygt ett år sedan skrev fotografen om en tv-man (”tv-chefen”) som skällde ut honom när han hade gått i vägen för en tv-kamera och han hade så dåligt samvete för det. Han vet inte det, men jag vet: ”tv-chefen” var Studiomannen.

(Ni som eventuellt har läst ända hit i förhoppning om hotellmögel, köttfärslimperecept eller julkalendergåtor: well, det blir inte mer än så här idag. MEN KOLLA PÅ BILDEN!)

Share
25 kommentarer