Hoppa till innehåll

Hotell, hormoner och en öl

Såsom hjorten trängtar till vattenbäckar, längtar jag efter internetvågorna därhemma. Visserligen är dagarna fulla av basket och mat, men det här med att kolla mejlen är ett sådant vansinnesprojekt här i Lloret de Mar i Spanien att jag lika gärna kunde ha varit på jakt efter grodlår i Haparanda. (Förlåt om jag trampar i fördomsklaveret nu, alla i Haparanda.) Jag hoppas att ni fortsätter att roa er i kommentatorsbåset med Gotlandstips eller annat kul, för tills jag kommer hem kommer jag att vara väldigt osynlig där. Ni som har mejlat: håll ut bara – svar kommer i nästa vecka.

Vi bor alltså på ett s.k. fyrstjärnigt hotell, som enligt informationen från resebyråerna ska ha internet, ismaskin, styrketräningslokal och sådant som fyrstjärniga hotell plägar ha. Men nej. Hotellrummen har inte ens tv-kanalerna som visar fotbolls-VM.

Här sover vi fyra personer.
Här sover vi fyra resliga svenskar med kläder, bollar och prylar till förbannelse.

Men så bra! Om hotellet hade varit tipp-topp hade jag ju varit tvungen att blogga om något annat än det här – kanske till och med om fotboll.

Typisk lyxsäng.
Typisk lyxsäng.

När det gäller sängarna som vi sover i, har de en läkande effekt på de snarksjuka. Det hörs inte ett pip från dem, så nu misstänker vi att det som behövs är inte näsklämmor, operationer, syremask, tennisbollar insydda i pyjamasen eller oljespray i gommen utan, tadaaa: en stenhård madrass och plastfrotté under lakanet!

Själv vrider jag mig som en kålmask med ont i magen eftersom jag inte gillar att sova på plast. Eller för den delen spikmattor, marmorgolv, i hängmatta eller på flygplatser. Japp, bortskämd är vad jag är!

Men vi har en bidé!
Men vi har en bidé!

Igår fick baskettjejerna kontakt med ett gäng unga killar från Ukraina. Hormonerna sprutade på alla håll och kanter, och det intressanta är vad killar i 16-årsåldern tror funkar som flirt på en tjej. Blommor? Allmän trevlighet? Renhet och servilitet? Intelligens?

Nej. De slår sina hypofyser ihop och kommer på att det är detta som gäller:

 • mooning – att dra ner byxorna på sig själv och visa rumpan
 • kalsongdingel – de bor rakt ovanför tjejrummet med de fyra allra lugnaste basketspelarna och knyter förstås fast ett par av sina skitiga kalsonger och hänger ner dem till tjejernas balkong, rycker i snöret och väntar på napp
 • basebollsslagträpassion – de går ner till tjejerna och knackar på dörren med sitt allra finaste basebollträ.

Tjejerna fnittrade förtjust till en början, men tröttnade efter ett tag såpass att en förälder beordrades till rummet för att sova där eftersom killarna inte gav sig utan ville ut och bada efter midnatt.  Den föräldern blev jag.

Klockan tjugo minuter efter midnatt knackade det på dörren. Jag tassade upp i sport-bh och basketshorts (skönt att sova i) och öppnade dörren. De killar som hade knackat log mot mig i en tiondels sekund – den tiondels sekund som de fortfarande trodde att det skulle vara en vän, liten, ljuv, svensk, söt, späd svenska på 16 år som stod där i dörröppningen. Sedan log de inte.

Framför dem stod ju istället ett stort tantmonster med blont rufskrull (som gör mig minst 180 cm lång) och arga ögon. De tittade på mig, tittade på rumsnumret, tittade på rumsnumret på dörren intill, tittade på mig och såg ut som rädda kattungar. Så började de backa. Killarna vände sig inte om och sprang, utan gick långsamt baklänges som när en betjänt backar bort från Karl XII när han är riktigt arg. Jag sa:

– What?

Killarna fortsatte att backa medan de tittade på alla rumsnummerskyltar som de kunde hitta. De sa inte ett ord. Jag sa en gång till med min barskaste röst:

– What?

Sedan var det tyst tills killarna vidd ettsnåret på natten hoppade ner från sin balkong för att komma nära de där plötsligen försvunna små kvinnoblomstren. Tyvärr räknade de fel på balkongerna och hamnade hos några andra av oss svenska föräldrar. Som på samma sätt som jag var stora och arga samt blonda.

Idag har vi inte sett röken av killarna. Förmodligen ligger de på hotellrummet och undrar om allt bara har varit en ond dröm.

Uteservering mitt i natten i den ljumma luften med en kall öl.
Uteservering mitt i natten i den ljumma luften med en kall öl. Ganska ok.
Share
Publicerat iBloggen

28 kommentarer

 1. Ökenråttan

  Du ska inte säja “What”. Du är i Spanien nu; säj “Qué?”.

  Har du inte sett Fatty Owles? Där säjer man(uel) “Qué” hela tiden. Och han är som bekant “from Barcelona”. Så, “when in Rome” etcetera.

 2. På dem bara! Det är en av mina favoritsporter faktiskt, att skrämma hormonstinna uppvaktare av tonårsdöttrar. Det är nästan för lätt, öppet mål liksom.

 3. Jag blir lite orolig när jag ser toapappersrullarna på bidén. Det är INTE en extra toastol.

 4. Den där hjorten förresten, som trängtar till vattenbäckar. Vet man verkligen att det var just vattenbäckar den trängtade till? Kan den inte även ha trängtat till saftbäckar, ölbäckar eller bäckar fulla av hjortgodis? Eller floder av mjölk och honung? Vattenbäckar verkar så trist tycker jag.

 5. Om du nu mot förmodan lyckas läsa det här har jag ett strålande nattips (det ser konstigt ut, ska det vara så? natttips der inte heller klokt ut.). Eftersom jag inte heller tycker att draglakan av plast går att sova på brukar jag helt enkelt ta bort det. Sen brukar städpersonalen lägga dit det igen och på kvällen tar jag bort det.

 6. Sovning utan kudde kan göra mirakel mot snarkande. Annars kan man ju verkligen undra hur Flirt I Ukraina går till, speciellt avseende smutsiga underkläder. (Gör tjejer också så. Bara det!)

 7. PK

  Hahaha, dagens skratt. Du skriver verkligen underhållande Lotten. Jag har ju oxå flickebarn i tonåren här hemma och dom skrattade högt och rått åt grabbarna från Ukraina. (ja, jag läste högt för dem)

  Jag tror inte ens att jag, när jag var 16 år, hade kommit på så, hm, kreativa sätt att flirta på.

 8. PK

  För övrigt undrar jag om en grodlår är en slags förvaringsbox för grodor?

 9. Örjan

  Abstinens?
  Internet-abstinens?
  Nytt begrepp?
  Det finns ju många former av beroende.

  Ett av mina är att minst dagligen kolla vad/om Lotten skrivit .

 10. Dina

  Känner mig som om jag tillhör en alldeles specielt exklusiv klubb. Tänk vad alla stackars andra går miste om. Har någon sommarpratare ens tänkt tanken att berätta om 16-åriga ukrainska pojkars flörtmetoder?

 11. Kan för övrigt upplysa om att hjortraden lyder enligt följande i den nya bibelöversättningen:
  ”Som hjorten längtar till bäckens vatten”

 12. ab

  “…till bäckens vatten”? Till bäckens vad då skulle den annars längta?

 13. Det är skrivet för länge sedan ab. På den tiden fans det fortfarande vatten i bäckarna.

 14. PK

  Om man inte kastar vatten i ett bäcken, så kan det bli vått i sängen.

 15. Man ska inte ropa hej förrän man kommit över ett bäcken!

 16. PK

  Om man redan har hjort det man ska så behöver man inte något bäcken, men det kan vara kastat vatten in det.

 17. ab

  Vet ni vad något så vackert som en porlande bäck heter på UK- engelska? A babbling brook. Babbling!

 18. PK

  Heter bäck brook? Kul, det visste jag inte.

 19. PK

  124.

 20. “Babble” är intressant — frågan är om det är onomatopoetiskt eller kommer av “Babel” – chokladmousse är gott

 21. Jag har nu två fnissande barn i mitt arbetsrum, och ger upp mitt försök att utreda etymologin till babbel.

 22. Jahooooooooooooooooooo! Ni är här och babblar!

  Jag har rymt från de andra baskettokarna och satt mig i en pub som hjääääääääälp, nu gjorde Holland/Nederländerna (vet inte hur korrekt man ska vara egentligen) mål! Hela havet stormar, de kastar sig om varandra och häller öl i mina öron!

  BRB

 23. Jeeeeez. (Kul att hålla ner en tangent länge är det idag, ja.)

  Ölbäckarna (som Anna nämner nästan högst upp) flödar numera nästan upp till mina fotknölar. Jag ser med datorn ut som en tråkputt (pitt?) och måste nog resa mig upp och hoppa lite. Eftersom jag inte känner någon här och inte ser ut som en brasilianska i nätta guldsandaletter, är jag förmodad holländska/nederländska.

  Caramba!

  Ikväll spelar Sextonåringens lag final och imorrn åker vi två till Sverige medan resten av gänget stannar kvar och förlustar sig på ukrainare.

 24. PK

  Lotten, inte ser du ut som en pitt. Varken en tråkig eller en otråkig. Bara så att du vet.

 25. Örjan

  Ingegärd.
  10 födda barn enligt Wiki – ingifta i fleralet europeiska släkter
  För monarki-historiker!?
  Någon europeisk kunglighet som kan tänkas ha Ingegärd -DNA i arvsmassan?

 26. Farbror`n som inte vill bli stor (Ragnar)

  Har letat 70-tals-företeelser ett antal gånger nu o hamnar på din, (Lotten) sida var o varannan gång när jag goooglar, vare sig det handlar om Fimpen, Ralf (Edström), eller om gamla festliga barnpogram! Verkar som om du oxå är 64:a, så nu kommer jag att följa din blogg, trots att du verkar va en språkpolis, o kanske sätter dit en språk o ordmässig “vilde” som mig…eller jag…eller va…?!

 27. Konstiga charmskolor de verkar ha i Ukraina. Man kan ju hoppas att de har bättre basketskolor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.