Hoppa till innehåll

Allt går i cirklar …

… och tydligen har jag slutit cirkeln här och nu idag. Jag skrev alldeles nyss ett bekymrat blogginlägg som handlade om att gästerna ju kommer snart och att jag var lite orolig för våra oslipade knivar. Det pirrade lite av igenkänning i tangentbordet, så jag kontrollerade snabbt hur det kunde komma sig. Och ser man på.

Precis ett sådant blogginlägg skrev jag redan för drygt två år sedan.

Därför kan jag för bloggslukarläsekretsen bara uppdatera er med att

  • Femtonåringen idag mötte sin gipsavknipsare och går omkring och nu viftar så frenetiskt med handleden att okänt folk glatt vinkar till henne
  • svågern laddar för El Classico genom att läsa de 24 sidorna om matchen i en spansk dagstidning, medan alla utan biljett kan se matchen på biograferna, i barerna och hemma – säkerhetszonen med bombhundar runt arenan är 1 km
  • jag igår var med barnen på Tom Tits experiment i sju timmar och att jag sedan dess har känt mig bakis
  • gästerna ska tillaga pulled pork
  • Broder Jakob har rekommenderat viner som heter 5205 och 16 394.

I panik ska jag nu ut och leta knivslipare – helst en sådan som vandrar på dammiga byvägar klädd i lump, varande skäggig och halvnykter. Men ok, en med sladd duger väl.

Tillägg
Förresten hälsar min mamma angående den där fotnoten att hon visst inte hatar sport, men att:

”Den enda fotbollsmatch jag har varit på var nog 1960 (?) med din pappa och farbror Sten och det var Sverige–Brasilien. Den vajande majskolven, Nacka Skoglund, gjorde ett starkt intryck.”

(Jag skulle vilja fetmarkera hennes ”nog” och frågetecknet där och tillägga något om QED, men jag är en snäll dotter idag.)

Share
Publicerat iBloggen

35 kommentarer

  1. Pia

    Åhh! Pulled pork är hur gott som helst, men jag hoppas att ni har gott om tid och annat att äta medan den står i ugnen och gottar sig.

  2. PK

    Förr kunde man lämna in knivar till slipning hos Eskilstunasliperiet i Linköping. Men jag tror inte att dom finns kvar idag.

    Inte visste jag att Pulled Pork var en vedertagen rätt i svedala. Trodde att det bara var känt i BBQ-kretsar. Jag lagar alltid till karre´stek på låg värme i fuktig miljö, fast utan röksalt och annat som sabba fläsksmaken. Sist låg den stackars köttbiten i ugnen i ca 12h i 80 grader, jag vill inte ha den så mosig att den går att pilla isär med gaffel, den ska gå att skära i skivor. När jag har tålamod och tid, gör jag det på grillen. Lagar karrestek alltså. Med vattentråg, rökved och lågtemp. Jag tror att jag har en liten bildserie om det hemma, jag kan slänga ut den på min blogg om någon är intresserad.

    (en seriöst kommentar från PK, vad sa du nu då Lotten?)

  3. Örjan

    Tror och gissar Du får besök av gemensam bekant.

  4. Pia: Ja! Gästerna kommer med så mycket prat och pillerillmat att vi knappt är hungriga när maten väl står på bordet.

    PK: Jamen självklart! Lägg ut! Lägg ut! Lägg ut!

    Örjan: Jahadå.

  5. Se där, nu är jag blå igen. Mysko.

    Nu kommer gästerna! (Och knivarna är fortfarande vassa som smör.)

  6. Blått är fint så länge det inte är på armar, tår eller smalben.

    Ännu en gång finns det samband på de mest konstiga ställen. Vi var också på Tom Tits i hundra eller fem timmar i går. I förvirringen lät jag bli att fara på Lotten, det blev ett mer försiktigt “Hej”.
    På vägen hem säger den trötta och filosoferande 8-åringen, på tal om absolut ingenting, att: “Umami är den grundsmak som gör att allt smakar gott. Det säger tanten på Stjärnkockarna. Hon sa att det fanns i parmesan, borde det inte finnas i godis också?”

  7. Konstiga gäster som inte har vassa knivar med sig!

  8. Jag säger som ABF: “Gå framåt. Gå i cirkel.” Trevlig helg!

  9. Du var vääääldigt försiktig, Pipopp — och jag var ytterst disträ. Hade tappat bort två av barnen och kände att svinnet just då var alltför stort.

    Nu ska jag läsa upp det där om umami för Lisa Förare Winbladh.

  10. Jack

    Sverige – Brasilien 1958 i Stockholm. Inget snack!

  11. PK

    Nu har jag lagt ut Lotten, flera kilo.

  12. PK

    Lotten, du har skrivit fel. Det ska vara “Allt går och cirklar”.

  13. Jag vill ha receptet, Lotten! Hur får du Karlsloken så lydig? Tom Tits är nästan lika roligt som soptippen, någon gång ska jag köpa årskort där!

    Haha, nu hör jag på nyheterna, att gubben på hinkarna med tuskisk yoghurt är grek!

  14. tuskisk ska förstås vara turkisk

  15. Dagens fråga måste vara “Vad vore kommentatorsbåset utan Pysseliten och PK?”, som hur gifta de än är, envisas med att umgås via kommentatorsbåset.

    Jag hurrar vilt, där jag sitter mitt i pulled pork och vinångor.

  16. Och här skriker Lisas man Johan “SITT INTE PÅ MIN DATOR!”.

  17. Luna

    Inte pulled pork, men pulled ribs. Får förnedra mig till att be svågern skifta däck i helgen.

    Vinångor trevligare än vinånger?

    Tuskisk är väl en rätt bra beskrivning på mannen med valrossbetarna?

    En påse blandade småhopp från stora huset i lilla skogen. God helg!

  18. PK

    Var ska man annars umgås? Det är ju så trevligt här i båset.

    Lotten, varför kommer man inte till min blogg, nu med utlagda Porkbilder, när man klickar på min signatur? När man klickar på Pysselitens signatur kommer man ju till hennes blogg. Luktar det könsdiskriminimiering? Eller könsdiskriminalisering? Är det din websmurf som ligger bakom den kuppen? (själv blev jag kallad webbtroll en gång i tiden)

    Hörrö Pysseliten, vill du ha lite mer vin?

  19. PK

    Lotten, jag har inte skrivit någon url alls. Ska man skriva in en sån i Namn-fältet för att få ett blått, klickbart namn?

    Vad tycker du Pysseliten?

  20. PK, du måste fylla i din url i fältet märkt “webbsida” för att wp ska länka till din blogg.

  21. PK

    Ok, testar.

  22. PK

    Tack för tipset LupusLupus99, det funkade ju perfekt.

  23. Hej! Jag läser din blogg med stort nöje, vilket jag redan sagt. I dag har jag en språklig vinkling på min blogg (har det ibland) som jag tycker är lite fundervärd. Du kan väl kika in? Välkommen.

    http://petrabloggen.blogspot.com/

  24. Har jag gjort ett inlägg tidigare eller inte? *förvirrad* Tyckte jag skickade iväg det, men det syns ju inte. Jaja, tjat är en bra metod ibland. 🙂

    Jag gillar din blogg, vilket jag sagt tidigare. I dag har jag en språklig vinkling på min blogg – kanske något att bjuda igen med? Välkommen att kika in, vetja!

    /Petra – petrabloggen.blogspot.com

  25. Lottens inlägg är nog blå för att hon är Webbmoster här.

  26. eller en bloggsmurf.

  27. Tänkte bara utmana Lottens språkintresserade läsare att göra högskoleprovets orddel, bara för att jag själv tyckte att det var lite kul! Är det OK?

  28. Luna

    Pysseliten, det är ytterst okej, tycker jag! Allrahelst eftersom det gick så förträffligt för mig. [host]

    Plastfarfar, tackar för nytt uttryck – som syskonbarnen strax ska få få från sin egen webmoster.

  29. Oooh, jag är ju helt frånvarande! Jag vill också göra ordtestet!

    *ruuusar*

  30. Jag hade 39 av 40, men fick rätt på “sura” som jag bara chansade vilt på — och fel på “förfaren” där jag dumklickade fel.

    Mera ordtest! Kul!

  31. PK

    Fick 37/40, två felgissningar och ett felklick. Å andra sidan gick ett par gissningar hem så det jämnar nog ut sig.

  32. Båthuspernilla

    Jippi jag fick 40/40 =D

  33. Om det är någonstans man ska skryta om någonting för någon så är det i ordkunskap och för mig.

    Hurra! (För att inte kränka någon måste jag bara tala om att man egentligen bara tävlar med sig själv och om man har 2 rätt av 40 och är glad över det, kan man få skryta om det också, så det så.)

  34. Allt är relativt, för mig gick det mycket bättre andra gången jag gjorde testet och det kan ju bara betyda att jag nu kan fler ord än jag kunde innan testet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.