Hoppa till innehåll

Tips till tonårsföräldrar

Egentligen vill jag skriva om Sveriges landskamp mot Danmark. Men så dök något annat upp.

Det gäller ju att hänga med och inte säga ”vad är det här för dunkadunkamusik?” utan lite coolt och diskret nynna med när något nytt spelas av tonåringarna i familjen.

Den snart nyblivna Femtonåringen har sedan drygt ett år trallat till de oförargliga och i mina ögon till och med mesiga Jonas Brothers. Tre trallande tramsar. Men … idag föll jag som en fura.

Jonas Brothers – när Joe är Beyoncé. (Klicka här om klippet inte funkar.)

Seså, visa nu era tonårsdöttrar – de kommer att gråta av glädje! (Själv ska jag se på fotboll.)
___
Uppdatering
Den snart nyblivna Femtonåringen meddelar att hon alls inte är inne på Jonas Brothersspåret och att jag måste dementera omedelbart med denna text:

NEJNEJNEJ, du måste skriva i imperfekt. Nej, de är inte bra. Nej. Var. Jag är inte elva år gammal. Jag sitter inte och kollar på Hanna Montana varje eftermiddag. WTF? Har jag varit så icke-kommunicerande under hela våren? FFS, nej! AAAAAAAAARGH *stampar i golvet och suckar högt, säger “ÅÅÅH” och går ut genom rummet som min bror gjorde i min ålder*. Now I am sad panda on you. DET VAR EN ÅLDERSKRIS!

Tydligen är det Billie the Vision and the Dancers, Noah & the Whale, Laura Marling, The New Pornographers, och José Gonzalez som gäller idag. Say what?
______
Det underliga originalet med Beyoncé.
En koreograf förklarar hur man dansar så där.

Share
Publicerat iBloggen

26 kommentarer

 1. "Videoklippet har tagits bort på grund av brott mot användarvillkoren."
  Vilka villkor?
  Är det du eller jag som har utfört brottet?

  ingstu säger wv, så det är väl ingen fara i stugan.

 2. Nooo… klippet har tagits bort! Det här avgjorde saken, imorgon är det jag som går och röstar på Piratpartiet! 😉

 3. ab

  Nu har jag bildat mig och letat upp snart Femtonåringens val på Youtube – fina grejor. Ja, kanske inte den där Noah och hans valar.

 4. Men vad i hela friden, varför kan ni inte se klippet när jag kan det?

  Jonasbrodern står där i jazzgymnastikkläder och högklackat och viftar på rumpan. Hur läckert som helst jue.

  Brott mot användarvillkor utför jag synnerligen sällan. Men någon gång ska ju vara den första.

  – See you in court! vill jag ropa, men har liksom ingen anledning.

  AB: Så arbetar en god bloggläsare — letar upp Jonas, Noah, valarna och allt på egen hand.

 5. OK, jag antar att du menar att JAG ska tipsa mina tonåringa om bra musik? En liten fråga, kom den nyblivna femtonåringens dementi efter att du "föll som en fura"? Skulle inte tro att ett tips från mig faller i god jord, tyvärr!

 6. Abbans, nu blev jag osäker på "tonen", men jag menar förstås ett litet 😉 ,efter föregående inlägg, men visst känner du mig så väl ändå, vid det här laget?

 7. ab

  Jag ser inte heller klippet. Samma skylt kommer upp, brott mot användarvillkor. Du kanske har för många läsare och blir tagen för en konkurrent? 😉 Nej, det kan det ju inte vara – tidningar kan ju lägga ut youtubeklipp utan problem. Å andra sidan, där kommer aldrig en felskylt upp. de kanske ringer och clearar på något sätt?

 8. Men huuuuuur kan det vara så att ni inte kan se klippet, medan jag kan det helt utan problem? (Har lagt in en länk till originalet på Youtube, ni måste ju få se.)

  Pysseliten: Femtonåringen visade mig Joes dans, som jag tyckte var fantastiskt rolig (=jag föll som en fura och blev lite förälskad i honom). Sedan tycker jag ju fortfarande att musiken deras är (förlåt alla fans) mesig.

  Dementin kom när hon insåg att hela världen som läser här kan komma att tro att hon är en fjortis när hon ju från och med idag inte är det, utan 15.

 9. Ingen behöver förresten oroa sig — allt som skrivs om mina barn godkänns först av den berörda. Femtonåringen gillar detta och vill gärna vara med som Unga fröken Dementi igen. Jag kan vara Gamla fru Dement.

 10. Och så lägger ni väl märke till att jag lämnar fotbollsmatchen helt okommenterad? (Kanske eftersom jag primalskrek hela gårdagskvällen.)

 11. ab

  Grattis till Femtonåringen då! 🙂

 12. ab

  Nu har jag tittat på Jonasbrodern nu. Ahem, nä, jag blev inte förälskad – men han har humor!

  Det är Jonasbrodern i rutig skjorta som fascinerar mig, för han är väldigt lik min ena son som ung. (Känns konstigt att skriva "som ung" – söner är väl alltid unga?)

 13. Nyblivna femtonåringen

  Det finns en förklaring till att man inte kan se klippet: många s.k. haters anmäler allt som Jonasbröderna lägger ut för "violations". När Youtube har fått tillräckligt många, spärras kontot automatiskt. Jonas Brothers mejlar förmodligen Youtube och säger till och så hävs spärrningen.

 14. Nyblivna femtonåringen

  Oj, förresten, tack AB!

 15. Ahh jag skrattade så jag ramlade av stolen nästan. Humor är alltid roligt! Oavsett avsändaren!

 16. Jag måste säga att det finns fördelar med att ha tonåringar som mest lyssnar på sånt som inte är ett dugg inne, för då behöver man inte känna sig så ute själv heller.

 17. Men jag kunde i alla fall se klippet utan problem. Fast det har hänt tidigare att jag fått meddelanden om att klipp tagits bort.

 18. Men Lotten, vet inte du och din 15-åring att fjortis inte är en ålder som på vår tid, utan en stil. Pjamasbrallor, tunika, mycket smink och strävan efter att se äldre ut än man är för att impa på äldre killar, det är fjortis har jag fått lära mej.

 19. ab

  Inbiten feminist frågar sig då vad den manliga (pojkliga) motsvarigheten till en fjortis är?

  Jag föreslår att det också är en fjortis och utvidgar härmed begreppet till att innefatta finniga, tafatta grabbar med mer hormoner än grace, vilt datorspelande, buffande och knuffande och helt utan goda maner vid umgänge med flickor.

  OBS – ALLA unga tonåringar är inte fjortisar.

 20. En fjortis är en fjortis. Kön eller biologisk ålder är egalt. Alla under trettio är fjortisar för oss som är 50++

  Dom kan inget, dom begriper inget och dom är hur lätta som helst att lura.

  Och dom ska försörja oss på pensionens brant. Hilfe!

 21. "Alla under trettio är fjortisar."

  Ha!

 22. På min tid kallade vi fjortisar för "älgbiffar".

  Någon som minns den sketchen? Kanske ur Nöjesmaskinen? Kanske 1983?

  En man (Sven Melander?) beställer en älgbiff i en lunchrestaurang och kocken springer ut och skjuter en älg och det hela tar en evinnerlig tid.

  Men jag och mina kompisar fokuserade bara på tjejen som tog emot beställningen, och vi kallade henne "en älgbiff". Men en fjortis var hon. (Alltså inte 14 år utan liksom alltså ba asså av fjortistypen.)

 23. Hehe. Hyfsat nyblivna femtonåringen hemma hos mig har inte övergett JB (jonasbröderna, alltså) utan ser med illa dold fanatism fram emot deras nya skivsläpp. Inte ett dugg lönt att visa youtube-klippet för henne antar jag – hon har redan sett och läst allt om bröderna långt innan jag ens fått nys om det.
  Men jag måste säga att det var det roligaste JB-klippet som jag har sett! 🙂

  Älgbiffsketchen! Hahahahaha, en riktig favorit som har citerats i min familj sen den sändes. Fast aldrig med kopplingen till fjortis, mer som långsamhetens essens.

  wv: favelly. Tror det är nån ny tonårsidol. Eller möjligen en fotbollsspelare.

 24. ab

  Go sad panda on you…? Kul.

 25. Jag vill se älgbiffsketchen på Youtube, vem mutar man då?

 26. Hm. Nån som har sketchen på dvd kanske? Som kan tänka sig att klippa ur och lägga upp…?

  wv: lided. Locket på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.