Hoppa till innehåll

OS för dem som inte bryr sig

Här kommer Lottens Lathund! Med hjälp av mina sammanfattande fakta kommer ni att kunna hålla konversationen igång runt fikabord, i bankomatkön eller på gymmet. Bryr ni er inte? Äh – här kommer smakprov helt utan urskillning!

Sverige har inte tagit någon medalj.
Vi kommer förmodligen inte heller att ta någon medalj. Vad värre är, kommer vi inte att kunna ha roligt under en enda gren där svenskar är med eftersom J-O Waldner (pingis) har blitt gammal och Carolina Klüft galen. (Hon var outstanding i sjukamp men slutade för att det var ”roligare” att hoppa längd och tresteg där hon inte har en chans mot de bästa. Och jag tänker bara för att det är så himla kul spela piano för utsålda hus.)

Som lök på såren.
I brist på svenska medaljhopp adopterade vi under lördagen flera norska simmare och en boxande ugandier som har en svensk mamma. Men när baddräkterna (som täcker lika mycket kropp som runt förra sekelskiftet) spricker i sömmarna och motståndarna fuskar genom att bara hänga oss i kjolarna och ha målvakter med jättehänder och motvinden söker upp just oss och lägger krokben i vattnet, ja då finns det inget att göra.

Jomen vänta förresten.
1.
Sveriges enda deltagande fotbollslag slog ju Argentina. (Herrarna klarade inte att kvala sig in.) Tänk om Sverige hade kunnat slå Argentina och Mario Kempes, säg … 1978? På bilden här bredvid ser ni varför jag minns just Kempes. Jag kan till och med nynna och halvsjunga VM:s signaturmelodi för 30 år sedan. (Trarajdira, klappetiklapp, argentjo-tja, bombom.)

2. ”Vi ska inte ta udden ur kinesiskornas insats” sa kommentatorn när Norges handbollsdamer imponerade stort. (En av de norska spelarna är förresten en svenskfödd svartfot.)

3. Christian Olsson är på bra humör igen fastän han inte kan hoppa tresteg.

4. Vi har en roddare i final.

Det coolaste med rodden är att årornas blad har nationsflaggor på sig.

 

En kinesisk tillverkare av heltäckningsmattor har sitt på det torra.

Tjuvlyssnat:
– Jag har hört att Lotten sitter framför tv:n och fotograferar hela dagarna.
– Ja. Slutet är nära. Kan ingen skicka henne till Kina istället?

Share
Publicerat iBloggen

7 kommentarer

 1. Ica

  Nejdå, Lotten bakar även bröd. Och det med mattorna vid boxningen tänkte jag på igår hemma hos er. Men det ordade vi väl inget om?

 2. Kan man få ett expertutlåtande om Stefan Holm. Han lär ha setts springa häcklöpning — med 150 cm höga häckar. Har han, precis som Klüft, drabbats av OSE – Olympic Spongiform Encephalopathy?

 3. Synd att den där Skanåker har slutat skjuta pickadoll. Honom kunde man ju alltid räkna med annars.

 4. Jag hade fel! Vi har tagit silver i cykelbad!

 5. Kommer Linda Haglund?

 6. Vi får börja heja på NORDEN.
  Just nu leder ISLAND över Ryssland i handboll med 32-29 när det är en minut kvar. De hade en ledning på 7 mål
  32-30 när 33 sek återstår…
  Tuggar hår…

 7. 33-31 när det var 4 sekunder kvar…
  Matchen slutade 33-31
  VI VANN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.