Hoppa till innehåll

Dag: 15 augusti, 2008

OS: Jag måste älta lite om Ara (och basket) (lite uppdat.)

I vanliga fall brukar jag när ett ämne är färdigbloggat lämna det åt sitt kommentatorsöde. Inlägget får leva vidare i skymundan, liksom.

Men jag måste bara förklara lite, jag tror ju att det är min uppgift här på jorden – att förklara. (Därför kan jag ibland stå och förklara saker som verkligen inte behöver förklaras. Som att för en redan frälst lingvist berätta om SAOL:s fördelar.)

Ara Abrahamian brottades igår mot en italienare och en domare. Det är viktigt att man håller sig på mattan, vilket han i alla fall gjorde fram till medaljnedsläppet i mittcirkeln under prisceremonin. Men kolla här hur orättvist det var:

När italienaren ligger med halva kroppen utanför mattan, händer inget. När Ara har halva armen utanför, bestraffas han med diskvalificering.

Ser ni domaren? Han tyckte att Aras svallande känslor efter diskningen var hysteriskt roliga:

Naturligtvis berättar Ara inte roliga historier här.
(Klicka på bilden.)

I kommentatorsbåset ställer man sig frågande till att jag inte drösslar inlägg om basket här. Anledningen kan vara att vår tv är allergisk mot just basket. Eller om det är ett så snabbt spel att det digitala underverket inte hinner med.

Basketallergin yttrar sig i blåa skyltar med vita prickar och mystiska budskap med kortnummer.

 

Apropå orättvist. Kolla den muskeln och reflektera över att jag med mina spagettiarmar har korgen på samma höjd och straffkastlinjen på samma avstånd. Javisstja, dambollen väger ju runt 50 gram mindre. Tänkte inte på det.

För övrigt har handbollsdamerna vunnit en jämn match mot Tyskland medan fotbollsdamerna ska ta sig an ett enligt alla kännare överlägset Tyskland kl. 15. Lassi Med Lungorna har feber inför roddfinalen imorrn medan Stefan Nystrand är i final på 50 meter och Anna Lindberg (Ulrika Knapes dotter) är i semifinal. (Stefan Nystrands mamma heter Smiljana Nystrand, men om henne vet jag inget.)

Och i eftermiddag åker nog Carolina Klüft ut i trestegskvalet. (Hennes personliga rekord är 14,29 m, kvalgränsen 14,45 m.) Måtte jag ha fel.

Uppdatering 16:23
Vi är i final i dubbel med Aspelin och Johansson, som spelade som i Borgstora dar!

Uppdatering i kvällningen
Fotbollsdamerna åkte ut trots i kvarten trots förlängning eftersom världsmästarna Tyskland dundrade in 2–0. Och Klüftan trestegshoppade blott 13,97 m. Vad synd att jag hade rätt.

Glenn Strömberg har förresten fått väldigt buskiga ögonbryn.

Share
20 kommentarer