Hoppa till innehåll

Dag: 30 maj, 2008

Hängmappar i hypofysen? (bilduppdat.)

Kunskaperna verkar hos somliga ligga i hängmappar i hjärnan. Mappar med tydliga etiketter i färgkodade system. System som funkar även vid blodsockerdippar eller komplicerade frågeställningar.

Men jag, jag funkar nästan bara halvsovande.

Inatt väcktes jag vid halvtresnåret av en mobiltelefon som skrek på batterihjälp. Och jag kunde inte somna om. Plötsligt rusade hjärnan utan att jag tryckte på gaspedalen och jag löste både blogg- och världsproblem, formulerade bästsäljare och hanterade krångliga personer som vore de bollar som jag med lätthet jonglerade till omgivningens beundran och braskande applåder.

Så vaknade jag (utan att ha somnat om, ja) vid kvart i sex och kunde inte ens hitta ena strumpan eller beräkna rätt saltmängd till havregrynsgröten.

Nu är frågan hur jag ska hantera allt detta som jag lärde mig under dagens radiosändning:

– Salta köttet en kvart före grillningen och gooosa med det! sa Lisa Förare Winbladh till mig. Och ta en gammal chutney och ljuuuuus soja!
– Ungdomsyran i Flen är en ungdomstillställning med nyktra ungdomar och ungdomsmusik och lekar för ungdomar som inte dricker alkohol utan bara andra ungdomliga drycker.
– Nämen medeldistansloppen kräver kartläsning, sprintloppen kräver fart och långdistansarna måste vara taktiska, sa orienteraren Peter Öberg, som springer EM i Lettland. Skogen är underbar!
– Domarna i EM pratar inte om domarinsatser och gamla domarminnen och gnäller inte på varandra utan myser bara och pratar om barnen och familjen, sa domare nr 1 – Peter Fröjdfeldt. Men snart ska jag pensionera mig!

Jahaja. Jag kommer att i helgen påstå att man med 100 % säkerhet måste dricka ljus soja inför sprintlopp samt att balettdansöser och fotbollsdomare är gosiga eftersom de pensionerar sig så tidigt i livet när de är yra av ungdom.

—-
Uppdatering:

Tiresias hängmappar?
(Man måste läsa i kommentarerna för att förstå.)
Share
18 kommentarer