Hoppa till innehåll

Dag: 4 april, 2008

Tejpbitar, underligheter och en Studioman (uppdat.)

Dagens aha:Det ser på en handbollsmatch i verkligheten ut precis som på tv! Men huj, vad mycket som var konstigt!

Handbollsspelare har jämfört med basketlirare ett helt klart mer avslappnat sätt att se på uppvärming. Med en dryg halvtimme kvar till matchstart sparkade Hammarby gris med en fotboll medan coach Olsson satt och snackade med några gubbar på avbytarbänken. Vi basketspelare brukar ha strikta uppvärmningsövningar med ruscher och dessutom se väldigt koncentrerade ut.

Hammarby gjorde en glidande övergång från fotbollssparkandet genom att sparka på handbollar istället. Med 29 minuter till matchstart började de småjogga på tvärsen! Största skillnaden mellan basketspelare och handbollsspelare är alltså att vi värmer upp längs med planen, medan de springer på fel håll.

Handbollsspelare dekorerar benen med tejpbitar. Ibland svarta, ibland illande rosa, ibland orangefärgade. Jag fattade ingenting. Är de indianer? Är det signaler? Är det plåster?

Uppdatering: Det är ”Kinesio Tape” eller ”kinesiotejp”. Jag frågade Guifs tränare Kristján Andrésson, som berättade att det används för att lindra smärta. Det hade jag ingen aaaning om.

Ibland matchade denna tejp tandskyddet. Släng dig i väggen, Jaws.

Daniel Mitsogiannis dök plötsligt upp och sjöng sitt bedrövliga Melodifestivalbidrag till inspelad musik. Han hade två tjejer som dansade också. Och lila, lite för små brallor förstås.

Då föredrar jag sådana här brallor och rumpor. Detta är Staffan Olssons.

Det mest fantastiska var att de har bytt ut golvet i Sporthallen! Någon rullade ihop ett tv-golv och gick med det under armen som en baguette till Eskilstuna. Men centimetrarna blev visst fel. (Nej, jag förstod inte vad de mätte, men det såg viktigt ut.)

Alla bloggares egen Studioman. (Jag tog bilden på sniskan precis när han blundade, förlåt.) Här pekar han på golvet som är fasttejpat och som alltså bara används när det är tv-produktion på gång.

Studiomannen sprang omkring med en mick som skulle stå på golvet vid målet – men handbollsplanen går ju hela vägen ut till väggen, så det gick ju inte. Sedan lyfte han på skynket som Ilie Nastase och försvann för att sminka dem som skulle synas i bild. Och så var det hans handviftningar och prat i headsetet som satte igång hela kalaset. Han var helt klart en synnerligen viktig person med foundation i fickan.

Topp tre i konstighetsligan:
3) Domarna hade shorts.
2) Spelarna hade en spottkopp framför sekretariatet.
1) Guif vann!

Fast nu undrar jag: är det vanligt att man buar ut det gästande laget när spelarna kommer in för att presenteras? Så var det idag, och jag blev nästan illamående av skamkänslor … buar gör man ju bara (högt och tydligt) när domaren är galen eller när en spelare filmar. Eller?

Share
29 kommentarer