Hoppa till innehåll

Dagens möhippa

I drygt två månader har jag och basketkompisarna planerat en möhippa för en tjej i laget. I drygt två månader har jag slagit handen för munnen 176 gånger eftersom det visade sig vara snudd på omöjligt att inför den blivande bruden låta bli att försäga sig.

Hon tror att hon idag ska åka på outletförsäljning, gå på knattefotbollsmatch och stadsvandring som hon själv håller i, för det har hon planerat. Men icke.

Klockan 08.33 ringde en främmande kvinna på hennes dörr och lämnade fram en videokamera och ett brev med denna text:

Gooodmoooooorgon, blivande frun!

Andas.

Ser du filmkameran? Den ska du från och med nu använda. Sätt gärna på den bums innan du fortsätter att läsa. Filma inte tråk, för det är ju trist.

Nu tar du på dig skor och jacka och pussar den blivande maken hejdå. Nej förresten, ta på dig din flytoverall också. Om du inte har flytoverallen på dig, kommer du att frysa ihjäl eftersom du ska till ett ferrruktansvääärt kallt ställe.

Ge blivande maken din mobil, för du ska in i en mobilförbjuden zon.

Ge honom förresten alla dina pengar också. Ingen plånbok, inga pengar gäller i Landetingenstans.

Om du behöver näsdroppar eller andra sanitetsprodukter kan du få dispens för dem. Handväska passar sig dock icke, fyll dina jackfickor med vad du behöver.

Tag nu tabletten som ligger i kuvertet – den ska du lösa upp i 2 dl vatten. Och dricka. Nej, inte senare. NU. Det är ett synnerligen viktigt potensmedel som du inte klarar dig utan. (Arne Ljungqvist i dopingkommissionen har godkänt detta naturmedel.)

Gå NU ner till gatan utanför din port, så kommer ett flygande tefat eller liknande och hämtar dig! Kommer du ner senare än 08.54 kommer du att förvandlas till en pumpa, och sådana gifter sig sällan.

När du är framme vid den blåa sand-lådan, finner du i den mer information!

Tabletten är en en C-vitamin. Nere på gatan står en främmande karl med en MC. Han kör henne till baskethallen. I sandlådan ligger detta brev:

Välkommen till Bollhuset!

Vi förstår ju att du längtar efter att få spela en mot en mot din blivande make och att du helst vill göra det lite på lyran. Med 100 personer i publiken. Ja!

Så därför får du inte göra det.

Le mot världen och äntra ditt fordon igen!

Off we go! (Har du filmat bevis på att du har varit vid den blåa sandlådan?)

Nu kör MC:n henne till ett hotell nere i stan. Där får hon order om att gå till receptionen, där vi har lämnat en grisrosa resväska med livets nödvändigheter (whisky, öl, Mulle-godis, napp, reservkamera, bestick, mugg och annat).

Välkommen till hotellet!

Vi tänkte att du och din blivande make skulle få ta in på största sviten här och spendera dagen och natten tillsammans. I läderkläder. Kedjor. Piskor. Säkerhetsnålar genom skinkorna och knivar i stortårna.

Men nej. Hur skulle det ha sett ut? Huga. Nu tänker vi inte mer på det.

Ta emot din packning här. Du har en väska med innehåll och det ska du vara himla glad över. Gå på toa om du så behöver, för nu ska du ut i vildmarken.

Styr kosan mot stationen och kliv på tåget. Biljett finns i väskan, men du får inte öppna väskan förrän tåget börjar rulla. Så fort tåget har börjat rulla MÅSTE du öppna väskan!

Rädd? Skrajsen? Rentav förfärad? Va, vill du inte åka till norrut?

Skrrrrnnnf! Trams. Skynda dig nu! Och glöm inte att filma!

På tåget öppnar hon väskan och hittar en tågbiljett och en lapp med detta:

Välkommen på tåget!

Här har du nu biljetten. Filma gärna konduktören. Detta går ju snabbt som vinden, så ta inte av dig skorna, redan om ett par minuter är du ju framme!

Ser du ölen i väskan? Den får du öppna om du vill.

Leta upp rastplatsborden (gå uppåt liksom) och titta ut över kanalen. Filma ordet ”Landskrona”. Öppna nästa kuvert. Men var är det? Jo, någonstans vid rastplatsborden. Det syns inte, du måste leeeeeeeeeeeeta.

När hon har hittat nästa brev, får hon dessa instruktioner:

Drick öl och var som en människa!

Ta ett djupt andetag. Om du är hungrig kan du äta något ur väskan, allt är kvalitetskontrollerat av giftexperter. Sätt dig ner och njut av vädret eller leta upp närmsta båt. (Vi rekommenderar båtletandet, det blir roligare så.)

När du har hittat en lämplig båt, säger du högt och tydligt till kaptenen:

– Hej, jag heter VBK, får jag plats i din båt fastän jag spelar basket?

Om du får ett jakande svar ska du fråga om han kan köra dig till Transsylvanien.

OBS: Han är en hetlevrad och skum kapten som kräver att du lyder honom blint vad gäller hopp-i-land-instruktioner och öskar. Var på din vakt så att han inte slänger av dig!

Muta honom om han krånglar. Om inte förr, så när du möter din regent.

Den där mutan, det är whiskyn. Regenten är en ledtråd till vad som komma skall. Kaptenen är en helt främmande karl i en motorbåt. Han kommer att köra henne i den till en strand, där hon (av honom, tänk vad mejl har underlättat möhipporna i världen) får ett brev:

Detta är en vätskekontroll!

Har du tillräckligt med vätska? Bra.

Samla nu ihop fem olika blommor och lägg i din väska. (Du får bonuspoäng hos Sankte Per när den dagen kommer om du kan namnge blommorna.) Kaptenen väntar vid båten. Ge honom gärna en komplimang eller två.

Glöm inte att filma!

Åk sedan vidare i båten till din regent! (Men kanske kan Kapten behöva en viss muta för att köra vidare.)

Nu körs hon i båten till en helt annan strand, där det står en cykel (av märket Regent) och väntar. På den finns en handritad karta och följande text:

Välkommen till cykeln!

Cykla nu enligt kartan i 600 meter. Leta efter ledtrådar och följ dem. Filma allt som verkar intressant.

Hav tillförsikt! Cykla försiktigt! Allt du behöver finns i väskan! Om du kommer in på en asfaltväg har du cyklat bortitok!

Nu kommer hon fram till en liten stuga. Hon har aldrig varit i dessa trakter. Kartan leder henne till ett utedass, där denna lapp finns:

Hemlighuset välkomnar dig!

Ptja, så himla hemligt är det inte. Snyggt och fint möjligtvis, men inte särskilt hemligt nu när du har hittat hit.

Äh. Kissa om du vill. Gå sedan till boninghusets ytterdörr! Mycket, mycket intressantare. Akta dig för mördare och banditer ute i skogen. Dyker de upp, så måste du ju filma dem.

På ytterdörren sitter detta:

Välkommen till det ensamma huset

Kom inte in!

Eller gå in.

Eller cykla ner till båten.

Eller cykla hem.

Eller lägg dig ner och vila.

Fast mest spännande är det ju förstås med hemfridsbrott. Och om det inte är låst är det ju knappast ett brott. Våga!

Och där inne sitter 15 tjejer och fnissar. Sedan går vi tipsrunda med frågor som ingen kan svara på, äter, grillar, och har oss hela dagen tills vi på kvällen invaderar en pub där vi iklädda gul-blått ska heja fram Sverige till en fotbollsseger mot Danmark.

I morgon är förhoppningsvis en annan dag …

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Ica

  Jaaaaa! Så nice! Får man ta med sig en fotbollströja? Jag skulle hellre vara där än sitta inne på bibblo nu och jobba. Men ni kunde ju knappast fått bättre väder. Hoppas nu inte bruden blir sjösjuk.

 2. Nu sitter vi i en okänd liten stuga och inväntar den sjösjuka. (Jag har internet ÖVERALLT!)

  På min egen möhippa kidnappades jag av en underskön, okänd karl som såg ut som Clark Kent. Det var tider det.

  Nu är vi lite oroliga för att det blåser för mycket, för då kan lilla båten inte lägga till.

 3. Jösses, vilket äventyr! Jag hade varit LIVRÄDD hela tiden, men det ska ju vara spännande att gifta sig, har jag hört. Eller nej, det har jag inte.

  Hoppas ni får kul! 🙂

 4. Jag är härmed kidnappad. Fem öl unmundigades enligt stränga instruktioner redan innan klockan 12. Lotten avslöjade sig redan på första brevet där hon skrivit om Arne Ljungkvist. Lotten är den enda jag känner som vet vem Arne är.

  Just nu har jag en tröja med mitt blivande namn på, dubbelefternamn alltså. Alla andra har det också. Fast min stickade mössa är gul med blå detaljer och alla andras är tvärtomfärgade. Strumplösa är grym på att sticka!

  Nu måste jag äta. Och dricka mer. Undrar var kvällen slutar. Undrar vad Pojkvännen gör.

 5. Ica

  vbk- åh., du skulle bara veta… mohahahha…. stickade mössor är grymt

 6. Jag gissade redan på första meningen att det var VBK:s möhippa det handlade om! Tyder det på att jag är lite bloggosfärskadad?

  Ha det så kul allihopa, förresten! Och skål och hurra för VBK!

 7. Vilket väder, vilken mat, vilka människor! Helt underbart. Nu tänker jag vinna tipsrundan:)

 8. Men skrrrf. Gissa om den lilla underbara stugan har en granne som i tur och ordning sedan klockan halv elva har

  1) kört motorgräsklippare
  x) klippt häcken med en motordriven sak
  2) kört en trimmer längs alla tre kilometer tomtgräns?

  Eller all of the above?

  Yes.

 9. Nu sitter vi på en pub. Jag hällde öl på mig själv vid 0-1, i Icas sko vid 0-2 och en hel nyköpt öl över tre lagkompisar vid 0-3.

  Initierade källor säger att det var synd om den danske målvakten när Elmander klackade in 0-3.

  “Synd om”? Pah! Bah!

  Från bordet intill hörs en man som inte är nådig mot Zlatan.

  – I Härad (ett bonnalag) fanns en gång en mittback. Han var bättre än Zlatan.

  Jisses, grabben är ju inte ens på plan.

  Möhippan njuter.

 10. Ica

  Icas sko är blöt… alldeles för blöt. Grabben som skrek i mitt öra var full… men ganska söt. Mitt odds sket sig, men vid 3-0 gör det inget.
  Oj, nu gjorde Danmark 3-1… det måste vara min blöta sverigestrumpa som tyngde ner dem. Eller? Ja, det är inte bara jag som inte gärna ser Zlatan på plan, men i Härad kanske är lite att ta i. Han kan väl åtminstone säga SKurup eller Eneryda istället. Där kan de i alla fall kötta.

 11. Ica

  Förresten var det visst synd om målvakten vid 3-0. Att på dryga 20 minuter släppa in tre mål är taskigt. Att släppa in 1,5 självmål och sen tappa in en solklar räddning vid 3-0 är syyyyyyynd. Så det så. Känn lite för oss målvakter. Vi är fulast, ikläddas hemskast kläder och oftast mest skyldiga jämt. Vi har det inte lätt.
  jag och Kicki säger att det sas “Och Hansson springer och tar sig på pungen”
  Övriga hör: Och här springer Hansson med handen i munnen.
  Jaja, jag står för min fantasi.

 12. Oj vad spännande och skojigt, jag är glad att jag slapp detta! Men jag har badat i kommunens fontän i alla fall..

 13. Berätta mer, Anne-Maj!

  Möhippan har nu avvecklat sig efter att ha kollapsat helt av antiklimaxresultatet när Sverige vann på WO.

  Fast Ica säger att WO borde vara 3-1.

 14. Ica

  Ica har uppenbarligen noll koll golfboll och borde pensionera sig omedelbart.

 15. Kan jag skriva att jag gillar korgbollskvinnor söder om Mälaren?

  Jepp! Ni är bra.

 16. Briljant kommentar, Bengt.

  Men fotbollsmatchen, den känns alldeles … tom. Vad hände? Drömde jag? Kan vi gå vidare? Är Elmander avstängd?

 17. Han kan välja. 2 mål eller avstängning. Hötappeåsna.

 18. Helt underbart!! Så j*la bra!

 19. Möhippan överlevde. Jag har nu diskat. Pojkvännen sover. Jag snorar. Hade grymt kul igår!

 20. ab

  Och nu är det nästa dag och ni överlevde(låter det som). Spännande värre var det!

 21. KS och den stumplösa

  Morr’n alla glada och tack för igår! Det var supernajs! Vi drar ut till Ooooostra (har packat med fukostmatsäck…) och ser om det är nå’t drag där idag… Om inte så dammsuger vi av stugan lite snabbt och lägger oss i solen och slappar lite…

 22. KS

  Inte stumplösa.. jag menar ju den STRUMPlösa… Är inte riktigt vaken ännu!

 23. Åh gud, den som tänkte ut allt det där förtjänar medalj och många och stora kramar!!!!

 24. Av olika anledningar kidnappades jag och maken tillsammans av våra gemensamma vänner. Vi fick åka ut i en stuga högt uppe på ett berg dit vännerna burit upp finporslin och glas på fot och god middag.
  Helbra!

  Vad gäller fotbollen så satt jag på tåget utan hörlurar till radion. Det hade däremot stora delar av den niondeklass som hade varit på skolresa samt andra passagerare.

  Jag förstod hur det gick genom att höra stora härliga vrål tre gånger.

  Strax efter varje vrål ställde sig mannen som satt framför mig upp och höjde händerna och ropade “DANMARK!!” vilket först fick resten av tåget att titta oroligt på honom, men de lugnade sig när hans sätesgranne förklarade att han var försöksutskriven. 😉

  Proceduren upprepades två gånger till.

  Sen klev han av och Danmark började göra mål. Jag tror det finns ett samband. Eller?

  Trist med domarattacken. Mest för den som gjorde den. Han lär ju vara fredlös i Danmark den närmaste tiden.

  Å andra sidan. Vem i hela världen kommer att våga göra om den?

 25. Idag ÄR en annan dag!

  Jag har problem med att sammanfatta all intryck efter igår eftersom fotbollsmatchen mynnade ut i ett stort intet med en liten släng av jippi och på kanten stor ilska över pubens planering: två servitriser till 300 gäster.

 26. Anonymous

  Det var ju helt underbar resa.
  Jag som bor på Gotland får massor av ideér att plantera här fastän vi varken har tåg eller små öar att åka till.
  Härligt initiativ och genomförande!

 27. Och så kan jag meddela så här efteråt at bröllopet gick bra och att de fortfarande är gifta.

 28. Anonymous

  Det var den coolaste möhippan jag läst om…jättebra planerad och utförd. 😉

 29. En sak har vi faktiskt missat: en ettårsreunionsåterträff!

  (Om inte annat så är ju planeringen jättekul.)

 30. Anonymous

  Ja planering e kul, hamnade här pga att jag själv skulle planera en möhippa och blev jäkligt inspirerad.

  Möhippan är imorrn å det ska bli spännande. Ursäkta om jag snodde vissa ideer från eran…känn er ärade 🙂

 31. Nämen sno på, det är väl bara kul om idéerna används!

 32. […] Nämen vad kul. Maj är ju en sån lugn månad. Visst, tjosanhejsan, en fest till, den klämmer vi in mellan den där picknicken och den där grillningen och en och annan möhippa. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.