Hoppa till innehåll

Dag: 2 juni, 2007

Dagens möhippa

I drygt två månader har jag och basketkompisarna planerat en möhippa för en tjej i laget. I drygt två månader har jag slagit handen för munnen 176 gånger eftersom det visade sig vara snudd på omöjligt att inför den blivande bruden låta bli att försäga sig.

Hon tror att hon idag ska åka på outletförsäljning, gå på knattefotbollsmatch och stadsvandring som hon själv håller i, för det har hon planerat. Men icke.

Klockan 08.33 ringde en främmande kvinna på hennes dörr och lämnade fram en videokamera och ett brev med denna text:

Gooodmoooooorgon, blivande frun!

Andas.

Ser du filmkameran? Den ska du från och med nu använda. Sätt gärna på den bums innan du fortsätter att läsa. Filma inte tråk, för det är ju trist.

Nu tar du på dig skor och jacka och pussar den blivande maken hejdå. Nej förresten, ta på dig din flytoverall också. Om du inte har flytoverallen på dig, kommer du att frysa ihjäl eftersom du ska till ett ferrruktansvääärt kallt ställe.

Ge blivande maken din mobil, för du ska in i en mobilförbjuden zon.

Ge honom förresten alla dina pengar också. Ingen plånbok, inga pengar gäller i Landetingenstans.

Om du behöver näsdroppar eller andra sanitetsprodukter kan du få dispens för dem. Handväska passar sig dock icke, fyll dina jackfickor med vad du behöver.

Tag nu tabletten som ligger i kuvertet – den ska du lösa upp i 2 dl vatten. Och dricka. Nej, inte senare. NU. Det är ett synnerligen viktigt potensmedel som du inte klarar dig utan. (Arne Ljungqvist i dopingkommissionen har godkänt detta naturmedel.)

Gå NU ner till gatan utanför din port, så kommer ett flygande tefat eller liknande och hämtar dig! Kommer du ner senare än 08.54 kommer du att förvandlas till en pumpa, och sådana gifter sig sällan.

När du är framme vid den blåa sand-lådan, finner du i den mer information!

Tabletten är en en C-vitamin. Nere på gatan står en främmande karl med en MC. Han kör henne till baskethallen. I sandlådan ligger detta brev:

Välkommen till Bollhuset!

Vi förstår ju att du längtar efter att få spela en mot en mot din blivande make och att du helst vill göra det lite på lyran. Med 100 personer i publiken. Ja!

Så därför får du inte göra det.

Le mot världen och äntra ditt fordon igen!

Off we go! (Har du filmat bevis på att du har varit vid den blåa sandlådan?)

Nu kör MC:n henne till ett hotell nere i stan. Där får hon order om att gå till receptionen, där vi har lämnat en grisrosa resväska med livets nödvändigheter (whisky, öl, Mulle-godis, napp, reservkamera, bestick, mugg och annat).

Välkommen till hotellet!

Vi tänkte att du och din blivande make skulle få ta in på största sviten här och spendera dagen och natten tillsammans. I läderkläder. Kedjor. Piskor. Säkerhetsnålar genom skinkorna och knivar i stortårna.

Men nej. Hur skulle det ha sett ut? Huga. Nu tänker vi inte mer på det.

Ta emot din packning här. Du har en väska med innehåll och det ska du vara himla glad över. Gå på toa om du så behöver, för nu ska du ut i vildmarken.

Styr kosan mot stationen och kliv på tåget. Biljett finns i väskan, men du får inte öppna väskan förrän tåget börjar rulla. Så fort tåget har börjat rulla MÅSTE du öppna väskan!

Rädd? Skrajsen? Rentav förfärad? Va, vill du inte åka till norrut?

Skrrrrnnnf! Trams. Skynda dig nu! Och glöm inte att filma!

På tåget öppnar hon väskan och hittar en tågbiljett och en lapp med detta:

Välkommen på tåget!

Här har du nu biljetten. Filma gärna konduktören. Detta går ju snabbt som vinden, så ta inte av dig skorna, redan om ett par minuter är du ju framme!

Ser du ölen i väskan? Den får du öppna om du vill.

Leta upp rastplatsborden (gå uppåt liksom) och titta ut över kanalen. Filma ordet ”Landskrona”. Öppna nästa kuvert. Men var är det? Jo, någonstans vid rastplatsborden. Det syns inte, du måste leeeeeeeeeeeeta.

När hon har hittat nästa brev, får hon dessa instruktioner:

Drick öl och var som en människa!

Ta ett djupt andetag. Om du är hungrig kan du äta något ur väskan, allt är kvalitetskontrollerat av giftexperter. Sätt dig ner och njut av vädret eller leta upp närmsta båt. (Vi rekommenderar båtletandet, det blir roligare så.)

När du har hittat en lämplig båt, säger du högt och tydligt till kaptenen:

– Hej, jag heter VBK, får jag plats i din båt fastän jag spelar basket?

Om du får ett jakande svar ska du fråga om han kan köra dig till Transsylvanien.

OBS: Han är en hetlevrad och skum kapten som kräver att du lyder honom blint vad gäller hopp-i-land-instruktioner och öskar. Var på din vakt så att han inte slänger av dig!

Muta honom om han krånglar. Om inte förr, så när du möter din regent.

Den där mutan, det är whiskyn. Regenten är en ledtråd till vad som komma skall. Kaptenen är en helt främmande karl i en motorbåt. Han kommer att köra henne i den till en strand, där hon (av honom, tänk vad mejl har underlättat möhipporna i världen) får ett brev:

Detta är en vätskekontroll!

Har du tillräckligt med vätska? Bra.

Samla nu ihop fem olika blommor och lägg i din väska. (Du får bonuspoäng hos Sankte Per när den dagen kommer om du kan namnge blommorna.) Kaptenen väntar vid båten. Ge honom gärna en komplimang eller två.

Glöm inte att filma!

Åk sedan vidare i båten till din regent! (Men kanske kan Kapten behöva en viss muta för att köra vidare.)

Nu körs hon i båten till en helt annan strand, där det står en cykel (av märket Regent) och väntar. På den finns en handritad karta och följande text:

Välkommen till cykeln!

Cykla nu enligt kartan i 600 meter. Leta efter ledtrådar och följ dem. Filma allt som verkar intressant.

Hav tillförsikt! Cykla försiktigt! Allt du behöver finns i väskan! Om du kommer in på en asfaltväg har du cyklat bortitok!

Nu kommer hon fram till en liten stuga. Hon har aldrig varit i dessa trakter. Kartan leder henne till ett utedass, där denna lapp finns:

Hemlighuset välkomnar dig!

Ptja, så himla hemligt är det inte. Snyggt och fint möjligtvis, men inte särskilt hemligt nu när du har hittat hit.

Äh. Kissa om du vill. Gå sedan till boninghusets ytterdörr! Mycket, mycket intressantare. Akta dig för mördare och banditer ute i skogen. Dyker de upp, så måste du ju filma dem.

På ytterdörren sitter detta:

Välkommen till det ensamma huset

Kom inte in!

Eller gå in.

Eller cykla ner till båten.

Eller cykla hem.

Eller lägg dig ner och vila.

Fast mest spännande är det ju förstås med hemfridsbrott. Och om det inte är låst är det ju knappast ett brott. Våga!

Och där inne sitter 15 tjejer och fnissar. Sedan går vi tipsrunda med frågor som ingen kan svara på, äter, grillar, och har oss hela dagen tills vi på kvällen invaderar en pub där vi iklädda gul-blått ska heja fram Sverige till en fotbollsseger mot Danmark.

I morgon är förhoppningsvis en annan dag …

Share
33 kommentarer