Hoppa till innehåll

Ännu en gång: the underdog

Här spelas det ju fortfarande VM. I Tyskland, ni vet. Jo, nej, Sverige eh, hrrrm, nej, jo, alltså … minns inte riktigt vad som hände.

Men så spelar Australien mot Italien. Jättebra. 0-0. Mmmmmm. Me like. Australien är mitt Sydkorea. Jag är inte inte inte en fotbollsgalning, bara en VM-galning. Jag ser inte alla matcher, måste ju göra andra saker. Lite tufft. Men idag.
Öl. Hamburgare. Myspys. Illvrål. Bra spel. Häftiga känslor.

Och så fiiiiilmar en italienare till sig en straff när det är fem sekunder kvar av tilläggstiden! Henke Larsson fick inte lägga den, så den gick in. (Jag beundrar Henke ändå – totalbeundrar. Men blev han en Staffan Tapper i förrgår?) Bollen går in och jag blir skitarg! Jag och hela Australien blir förbannade!

Nu ska jag banne mig bygga en garderob! (Tror att det kallas testosteronfrustration, detta.)

Share
Publicerat iBloggen

11 kommentarer

 1. ”Oh please save me, save me from myself.
  I can’t be the only one stuck on the shelf.
  You said you’d always fall for the underdog.”

  Turin Brakes: Underdog

 2. Turin Brakes – jag har ju deras skiva sedan konserten med Travis.

 3. Om det ska vara så tycker jag det är dags att beställa lite supportermaterial:

  Underdog

 4. Ulla

  Jag håller inte med dig, Lotten. Den där aussien riktigt tryckte sig framåt för att hamna i vägen, det tyckte Jihde också. Och jag säger som någon gammal tränarräv sa (minns ej namn, översättningen är fri): “Straff är det när domaren blåser.” Bara att acceptera alltså, inget att tjata om.

 5. Och “världskrig är det när alla börjar kriga”. Bara att acceptera alltså, inget att tjata om.

 6. Ulla, jag håller på the underdog lika kraftigt som regeln om att “kunden har alltid rätt” — hur fel kunden än har. Oavsett vad som än går emot laget som jag hejar på, är det fel. Alltså filmade italienaren medan domaren, hela Italien och Jidhe hade fel. Björn Borg slog ju på samma sätt aldrig någonsin ut en enda boll över linjerna. Domaren såg bara fel.

 7. Jag läste i tidninen igår att Henke inte bara sköt över. Han siktade tydligen i det andra hörnet, men fick en gruvlig felträff.

  Frågan är varför han erkänner det? Snacka om att ställa sig själv i än sämre dager. Vanligtvis brukar ju de som fixar straffen inte få lägga den. För att inte riksera övertändning. Henke valde att ignorera detta. Undrar om han är nöjd över det beslutet.
  Å andra sidan modigt att ta straffen, det är nog många som hade bangat.

  WV: ffaybyu. Träsket brinner.

 8. Ulla

  Source: ja, fotboll är ju samma som krig! Det är ingen lek, det är blodigt allvar!

  Lotten: oj, jag stavade visst fel till Jidhe! Jag orkade inte kolla. Har aldrig gillat honom förrän nu, när vi var överens. Björn Borg var väl dock knappast någon underdog?

 9. R Skriverier: Jag tänkte precis likadant! När jag gör självmål i basket förklarar jag det med “nämen jag siktade på rätt mål, men handen slant, förlåt”.

  Måtte Henke nu vara så obekymrad som han verkar, så att han inte deppar ihop och tappar självförtroendet och börjar hysta in självmål i Allsvenskan.

  Ulla: Allvarligt talat så såg jag inte din Jihdestavning och kollade inte upp min egen Jidhestavning. När jag hette Stenson var det ytterst, ytterst noga med det ensamma s:et i mitten. Namn är viktiga. Kalla mig Lotta och jag blir en tiger.

  (Därför var det traumatiskt att byta från ett ovanligt efternamn till ett vanligt. Jag skrev på bytespapperen tre sekunder innan jag gick mot altaret.)

 10. Det kallar jag kärlek!

 11. Här gäller det att inte gråta över spilld mjölk!:

  “..Och värre blir det ju – den 16 juli mot Häcken hemma på Olympia är den förlorade sonen hemma igen. Henrik Larsson gör comeback i HIF-tröjan. Han gör faktiskt då sin 100:e match för HIF. Enligt statistiken står han just nu på 99 matcher…”

  Framåt framåt så är hans ödes bud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.