Hoppa till innehåll

Dag: 15 juni, 2006

Jäklar

Om jag sparkar fem gånger i kakelugnen, vankar fram och tillbaka sista halvtimmen, inte dricker öl, inte äter chips, men skriker svordomar åt domaren och påstår att svenskarna är runda under fötterna och dessutom gör armhävningar i 88:e minuten … då vinner vi resterande fotbollsmatcher i VM.

Det blir ju himla jobbigt, faktiskt.

Pfuuuuuuuuuuuuuuh. (Jag är så himla glad.)

På bilden: målgöraren med hår i sin ungdom. Här finns en annan bild på honom, men då måste ni klara av att se en en helnaken karl och en generad Fredrik.

Share
32 kommentarer

Nu är det dags att ta fram Fimpen

Filmen Fimpen hade premiär i februari 1974. Bo Widerberg regisserade Ralf Edström till stordåd och alla andra landslagspelare till odödlighet. Hur han gjorde vet jag inte — men filmen är fullständigt lysande. (Han måste ha mutat dem, man tror ibland inte sina ögon.)

Ok, repliker kommer stolpigt och klippen är lite väl sega för vårt århundrade – men det betyder ingenting i sammanhanget.

Handlingen för er som inte minns
Fotbollsstjärnan Mackan tappar form och självförtroende och blir petad till förmån för sexårige Johan – kallad Fimpen – som är en Ronaldinho i kubik. Fast hälften så lång.

Fimpen gör snabbt succé i både allsvenskan och landslaget. Coachen (Åby himself) tar till en VM-kvalmatch med sig sagoboken ”Fjorton små björnar” som Ralf Edström och de andra grabbarna får turas om att läsa för Fimpen, som har så himla svårt att somna på kvällarna. Stackars Ronnie Hellström blir så uttråkad att han somnar mitt i läsningen.

Fimpen ser till att landslaget vinner alla matcher, men kan inte knyta skorna själv (se bild ovan) och inte ens skriva autografer eftersom han inte har lärt sig bokstäverna än. Då bestämmer han sig för att satsa på skolan (sensmoral!) och plötsligt får Mackan sina krafter åter.

Några månader senare spelar Sverige VM (i Tyskland …) på riktigt och kommer sensationellt femma.

Share
20 kommentarer