reklam

Jomenvisst, så är det; det har gått 100 dagar och publicerats lika många inlägg sedan 1 mars. Vi har stött och blött konserter som kanske inte har ägt rum, basketmatcher för F64 och husmorstips samt allt annat som passar in däremellan. Kommentatorsbåset har som vanligt snöat in på helt andra saker, men det är precis som det ska vara.

Så … kommer jag nu att fira min fantastiska bedrift – och i så fall hur?

bollinger

Man kanske tar sig ett glas äkta champagne?

Eller sätter på lite finfin musik med långhåriga slynglar?

mustafa_mohamed

Man tar måhända igen sig som Musse efter ett maraton?

en_sovande-johnny-depp

Sover man kanske en liten stund på eftermiddagen?

Nej, man tar sig tid att göra ärenden här och där utan att leta efter bloggämnen och passar då på att läsa i en bok som handlar om gamla postorderaktaloger (ja, det finns böcker om allt) och finner då en sida som man tycker är så vansinnigt fin att man med darrande hand fotograferar sidan och nu inte med ord kan beskriva … de tre 70-talsmännen.

kalsonggubbar

!

{ 41 kommentarer }

Hurra för humor!

av Lotten Bergman den 6 juni 2014

Det här har ni säkert varit med om under idémöten, hjärnstormar och andra tillfällen när många ska samsas om något.

Trötter:
– Kaffe … jag måste ha kaffe …
Kloker:
– Vi måste komma överens som något nu.  Vad säger du?
Blyger:
– Ehuhrrm.
Toker:
– Jag vet! Vi gör nåt helt crazy!
Glader:
– Ja, guuu va roligt!
Butter:
– Nääääe. Jag tycker vi ska göra som vi alltid har gjort.
Prosit:
– Nämen va fan, vem har ställt in syrener här?
Toker:
– Jag vet! Vi gör nåt helt crazy!
Kloker:
– Du sa det nyss. Men vi får inte ta risker.
Glader:
– Jooooo, det borde vi! Fler risker!

Jag vet inte om någon diskuterade detta med någon annan eller om den anställde på en helt vanlig Konsumaffär inne i Stockholm bara tog sig friheten. Men lyckat är det.

konsumklokertoker

Foto: Orangeluvan, som omedelbart fnitter-sms:ade till mig.

Däremot är jag relativt bombsäker på att man på CSI CIA har stött och blött detta allra första tweet, som var så lyckat att halva internet gick i spinn och fick lyckohicka.

Skärmavbild 2014-06-06 kl. 23.49.24

”We can neither confirm or deny that this is our first tweet.” (Tipstack: LL99.)

Har ni fler exempel på när Toker och Kloker har kommit överens?

{ 55 kommentarer }

Reklam, reklam, reklam. Jag är så dum att jag inte har reklam på bloggen och så kommer det att fortsätta eftersom jag … bla bla bla … ointressanta anledningar och orsaker och … bla bla bla.

Utan att vara sponsrad över huvud taget, ska jag nu berätta om Volvo Trucks kampanj som tydligen rullar igång den här veckan och som har fått halva Sverige att köra i diket, sätta kaffet i vrångstrupen och tjoa jippi.

”För det är så braaaaaa!!!”

Well, I beg to differ, som jag brukar säga på klingande svenska. Och nu ska jag slösa på internetvågor genom att här lägga upp alla sex Volvo-snuttarna med Peter Stormare. Den faktiskt alldeles fantastiskt förtjusande och karismatiske Peter Stormare som kan få mig att titta på vad som helst med honom i – särskilt när han drar till med svordomar på bred norrbottniska – får knappt agera, har nästan inte några repliker och syns bara nästan ibland.

Ett himla slöseri är vad det är. Jag tänkte inte köpa en Volvo-truck för nu är jag sur, så det så.

Och så äääääntligen händer det: cornflakespillerill. Så ska det ju se ut! Lagomklippet nedan innehåller

  • mutter, mutter
  • skägg
  • bleka, bara ben
  • farstutrappen (”bron”)
  • underbar känsla av lite för kylig sommar.

Så här ska det ju se ut om man drar hit en Peter Stormare.  Kunde ni inte ha skapat sex stycken sådana här istället, hörni reklamarna?

Eller är jag månne bara sur för att jag inte är Peter Stormare? Ja, så är det förmodligen.

Suck.

Se här när han (vid 1,25) berättar om ”25 lakan” i Stjärnorna på slottet för ett par år sedan:

(Det kommer mer roligheter efter lakanen.)

{ 60 kommentarer }

Jag är värd bättre spam

av Lotten Bergman den 19 maj 2014

Jag sitter och tittar på hockey-VM (vi leder med 2–1 mot Italien i detta nu, vilket är som att ligga under mot Danmark i bandy) och pular med morgondagens uppgifter eftersom jag ska föreläsa i Luleå. Resan är vedervärdig: avfärd från Eskilstuna kl. 05:15, hemma igen kl 22:15.

Men plötsligt sa det SPAAAAAHAAMMMMMM i datorn och jag får nog acceptera det faktum att min mejlsjäl förmodligen är såld. Jag får så mycket reklammejl som jag inte vill ha och som inte fastnar i mitt annars så fiffiga spamfilter att det känns som att gå i en tät granskog.

spam1

Jag borde köpa en klocka som är designad för mig och min kostym.

spam2

En brittisk, 58-årig, mycket troende kvinna som har varit föräldralös sedan fyraårsåldern och som var gift med en numera död man fick inga barn och vill ge mig alla sina pengar.

spam4

Blessing Yak som även kallas Ms Angex vill så gärna att jag ska tycka om henne.

spamma

Och så alla dessa som vill diskutera okända ämnen hela tiden

spam3

Men det mest förvånande på senare tid är att världens mest förmögna kvinna jagar mig med blåslampa eftersom hennes släktingar inte bryr sig om henne trots att hon är sjuk och gråter.

Hoppsan, plötsligt står det 3–1!

Nu har jag förslag på ett spam som jag hade gått på utan att ens rynka pannan det minsta lilla:

Hej!

Som varande basketfantast har jag fått en idé som jag tror att du är den enda i hela världen att genomföra. Du och jag ska se till att alla skolgårdar får minst två basketkorgar och 15 bollar (stl 5, 6 och 7). Det enda du måste göra är att skriva ett rättstavat mejl till mig med dina kontouppgifter och alla upptänkliga lösenord så kommer pengarna som fordom ett brev på posten.

Oj, nu står det 4–1. Helt okej.

Nu ser jag att den mejladress som all spam är skickad till, är den som jag enbart har gett till Sveriges Radio. Som alltså är företaget som har sålt mig. Hmmm …

{ 52 kommentarer }

Ännu en resa i tiden: Reklamfolk 1967

maj 1, 2014

Om vi tar och kliver nästan 50 år tillbaka i tiden, hamnar vi i en skäggig manchesterkostymvärld, lite dimmig av cigarill- och piprök. I alla fall om man ska tro på SVT:s dokumentär om reklamfolk, som sändes den 25 februari 1967. Den finns på Öppet arkiv sedan ett par år och kan inte bäddas in här […]

Läs hela alltet →

Vi har investerat i en … vaddå?

april 11, 2014

Efter 14 års slitage var det idag dags att investera i en ny. Med hjälp av vår handy-man Uno, valdes en lämplig ut i en reakatalog och så schwipp, schwopp, pang, tving och skrionk så satt den nya på plats. Det är en sån här: ”Produkten kombinerar en formskön och ergonomisk design med en energieffektiv insida. […]

Läs hela alltet →

Ta’t lugnt – ta en Toy?

februari 26, 2013

En gång i veckan pratar jag i radio om ordhistoria – alltså etymologier. Den största succén kom helt oväntat när jag berättade om att flen är ett gammalt nordiskt sjukdomsnamn om allt från bölder, svulster och knölar via struma och reumatism till kolik och molande magknip. (Hade vi sagt flen än idag, hade det gällt även insomnia […]

Läs hela alltet →

Självförtroendet på topp!

november 26, 2012

Eufori! Hybris! Min skräppostlåda till bloggen är rena rama uppåttjacket! Spammen står som spön i backen och alla avgudar och dyrkar mig och boostar mitt ego så till den milda grad att jag inte riktigt förstår varför jag inte är världsberömd. Om ni skulle behöva några formuleringar på intressant engelska till era Linkedin-kolleger, kan jag erbjuda […]

Läs hela alltet →

Telefonförsäljaren som kom med ett förslag

oktober 2, 2012

Igår när jag hade kört bil i åttaånhalv timme, ringde mobilen. Eftersom jag från mitt bilkontor bollade basketträningar, gympapåsar, matsäckar, busstider och tvättprogram samt matintagsfrågor, svarade jag. (Innan vi nu fortsätter: jag håller helt med om att mobiltelefonprat i bil bör förbjudas, men att man kanske kan få dispens om man har god simultanförmåga och händsfri?) […]

Läs hela alltet →

Reklamens ansikten

augusti 29, 2012

Nyss kom ett mejl med reklam från Stadium. Nu bryter jag väl mot någon reklamkodex och visar att jag inte har respekt för deras varumärke och fotografens integritet, men … huuuuuuu! Brukar det inte vara så att reklammakare är extremt petiga med modellernas uttryck? Vad säger denna bild? Förmodligen måste jag visa hela bilden så […]

Läs hela alltet →