Vandrarhem skall hädanefter bliva min melodi

by Lotten Bergman on 26 september 2012

Nu är det förmodligen slut på hotellmögelbilder. För nu ska jag inleda nästa fas i lifvet: vandrarhemsepoken!

Fast njaaa, jag tackar ju inte nej till ett lyxhotell en natt eller två. Men jag är till döden trött och less på halvljumma hotell som kostar skjortan och inte ens har bacon eller kanalerna som sänder landslagets fotbollsmatcher. Så när jag skulle sova över i Örebro efter Sitevisions hallaballoo (där jag med Jonas Söderström ingick i en jury som valde pristagare), letade jag efter centralt belägna vandrarhem – och hittade ett jädra château!

Mitt sovrum, tiddelipom.

Mitt sovrum, tiddelipom.

Spegel med fastskruvande lampetter.

Spegel med fastskruvande lampetter.

Handfat! (Det enda som är fel är att tvålen är särskriven.)

Handfat! (Det enda som är fel är att tvålen är särskriven.)

Daniel Erkstams bambuserkrångel.

Daniel Erkstams bambuserkrångel.

Vandrarhemmet heter som sin adress: Hagastrand 10 i Örebro och denna natt kostar mig blott 400 kronor. Man bor i ett jättestort tvåfamiljshus där herr Boström mötte upp och var trevlig mot mig när jag anlände. Verkligen ett toppenställe!

Vad har jag gjort annars? Ptja, fyllt bilen med allehanda möbler och sådant som Tjugoåringen i Lund ska få, men som det är osäkert om han faktiskt vill ha. Jag har lärt mig av Johan Rheborg att man aldrig ska dissa dåliga idéer (fast det har jag egentligen lärt mig the hard way också), att vissa karlar inte drar sig för att föreläsa i onepiece och att det är svårt med ljudet när man ska bambusra.

Samt att glass ska serveras på detta vis, annars kan det vara:

Imorrn åker jag till (ett hotell i) Göteborg!

{ 15 comments… read them below or add one }

Annika september 26, 2012 kl. 00:51

Men den där efterrätten — vad säger skyddsombudet om serveringspersonalens allvarliga risktagande? Ser ju jättefarligt ut! Särskilt om de skulle råka ha långt skägg, eller nylonskjortor eller … oooh vad jag längtar efter en glassbomb!

Fru Decibel september 26, 2012 kl. 08:24

Välj parkeringsplats med omsorg …

Lotten Bergman september 26, 2012 kl. 08:47

Fru Decibel tänker nog på förra årets debacle

Marianne september 26, 2012 kl. 09:11

Herr Boström måste vara son till Per-Erik Boström, alias PEB, som var rektor på min gamla gymnasieskola. PEB bor runt hörnet från mig och möts vi så hälsar jag på honom med ”Morrn, rektorn” varpå han ser nöjd ut.

Skulle det vara fullbokat nästa gång du är i Öret kan du få kvarta i min bäddsoffa. Inga lampetter, inga särskrivna tvålar.

Cecilia N september 26, 2012 kl. 09:21

Om det värsta är en särskriven tvål då är det verkligen ett château!

Håller med dB om att du nu verkligen inte får ställa ifrån dig bilen tills allt är levererat.

Vart har Skogsgurra tagit vägen förresten? Är han utom cyberspaces räckvidd?

Lotten Bergman september 26, 2012 kl. 09:39

Jag misstänker att Skogsgurra har hamnat nånstans i Skottland där han måste betala för parkeringen och att han därför drar sig för att rapportera om’et.

Nu har jag (hej alla tjuvar) lämnat bilen kvar vid vandrarhemmet för att lyssna på seminarier på Conventum igen. När jag hämtar den senare idag och kanske träffar herr Boström ska jag säga ”Gomidda, rektorns son”.

Marianne september 26, 2012 kl. 09:51

Gör det. Kolla om han ser nöjd ut.

/ingrid september 26, 2012 kl. 09:56

Lotten! Läser just att du ska till Göteborg — kom på vårt eftersläpp en trappa upp på Park, torsdag kväll från tio och framåt. Ring/mejla/smsa så får du en biljett som gäller för två (utan den kmmer man inte in i år). Fri bar 🙂

Lotten Bergman september 26, 2012 kl. 10:03

Kära nån så trevligt – jag mejlar!

PK september 26, 2012 kl. 10:17

Jag tror bestämt att tiddelipom är det nya svart.

Cecilia N september 26, 2012 kl. 12:56

Off T: Pirra till tvättskåpet inköpt och utprovad. Transport lär alltså ske på egen hand.

Pysseliten september 26, 2012 kl. 23:22

Vandrarhem är bra, men jag har ett ruggigt barndomsminne från ett vandrarhem med kreppade papperslakarn.

Skogsgurra september 27, 2012 kl. 09:33

Hallå! Jo, vi är hemma igen. Körde Canterbury – Hamburg i ett hopp och sedan Hamburg – Granbergsdal i nästa hopp. Hann nästan hem på onsdagen, men blev en halvtimme in på torsdag. Lite sliten.

Håller med Lotten att vandrarhem nog är det nya ljusa, fina.

Våra nätter i Milton Keynes hade inget ljust eller fint över sig. Min recension http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g187055-d256014-Reviews-Campanile_Hotel_Milton_Keynes_Fenny_Stratford-Milton_Keynes_Buckinghamshire_England.html#REVIEWS säger en del. Jag tror att det finns ytterligare fyra – fem totala sågningar på TripAdvisor.
Nästa ställe var i Canterbury. Det var mycket bättre.
Vi passerade inte ens Malmö på vägen hem, utan tog färjan H-ör/H-bg. Det gav en stunds möjlighet till power nap. Rekommenderas. Kortare väg dessutom.
Lottens transportmöjligheter alltså fortfarande välkomna när det gäller Niklas garderobdörr.
Cecilias tvättskåp står och väger. Norrlandsturné planerad men gotlänningen har inga uppdrag på fastlandet i närtid. Ska kontakta honom igen och kolla om han inte kan köra en extratur till Södertälje. Rädd att svaret blir nekande.

Cecilia N september 27, 2012 kl. 15:42

Pirra finns som sagt så det ska gå att släpa med mig skåpet på båten för hand (dock polletterat eller vad det heter). Väl iland väntar maken med bil.

Dieva september 27, 2012 kl. 16:50

Va! Kan man bo i Milton Keyes? Jag hade för mig att det är en motorvägskorsning och möjligen ett köpcentrum. Såg inte mycket annat när jag passerade senast.

Örebro vill jag få en anledning till att bo över i efter att ha sett ditt rum Lotten! Undrar vad jag kan hitta på.

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

Previous post:

Next post: