Dagen då den djefla datorn dog

by Lotten Bergman on 30 augusti 2012

Faktum är att jag klarar mig bra mycket längre utan vatten och bröd än utan dator.

Vår första dator – som fortfarande funkar.

Jaja, vad ”klarar mig” innebär är förstås en definitionsfråga, men symptomen är snarlika. Till exempel dessa – i tur och ordning

 • förvirring
 • koncentrationsstörningar
 • ilska
 • insikt
 • oförmåga till relevant åtgärdspaket
 • ännu mer ilska
 • vredesutbrott.

Om jag i detta skede får i mig något – eller om datorn börjar funka – är livet blott en dans på rosor igen. Men.

Detta har hänt de senaste dagarna:

 • Gammeldatorn gick i vila och började tuta, men gick att sparka igång ibland.
 • Ny dator beställdes av Inwarehouse eftersom den gamla faktiskt var tre år gammal – och så länge har jag nästan aldrig haft en och samma dator.
 • Nydatorn kunde inte levereras av åkeriet eftersom det hade försökt nå oss men vi ”inte var hemma”. Att jag hade satt upp lappar på dörren med ”VI ÄR HEMMA” och ”PLINGA PÅ BÅDA KNAPPARNA” funkade liksom inte. (Jag fick åka och hämta paketet på andra sidan stan istället.)
 • Nydatorn packades upp och all information överfördes under natten.
 • Gammeldatorn pensionerades på morgonen den 29/8, samtidigt som nydatorn på ett utmärkt sätt sattes i tjänst.

Gammeldatorn som är död.

Och jag var glad. Nya datorer är så blanka och ofläckiga och tangenterna är så matta och sköna. Bokstäverna bildar vackrare ord än vanligt och deletetangenten är så skön att trycka ner att det är en ren fröjd att killa sina darlingar. Men.

Detta hände under förmiddagen:

 1. Nydatorn gick inte igång. Efter bara åtta timmars felfritt fungerande. Stendöd var den. Olika sladdar (som även kallas laddare eller adaptrar) testades — men nydatorn var lika död som C3P0 när han inte går igång och R2D2 inte är i närheten och kan fixa honom. Så … vad gör man när man är beroende av en fungerande dator för att kunna jobba och bara har två trasiga att titta på?
 2. Man stjäl i detta panikläge en dator av ett av barnen. (En iBook G4 från 2003.) Det här skapar en oreda i successionsordningen och alla blir arga på allt (se översta punktlistan i detta inlägg).
 3. Man kommer på att man har glömt att äta.

Den stulna datorn som funkar.

Detta hände under eftermiddagen:

 1. Jag ringde till Inwarehouse och fick sitta i telefonkö med be-dröv-lig musik i en halv evighet. Inte nog med att musiken var kass, den var dessutom skorrig – som en radiokanal med störningsbrus eller en LP-skiva som spelas med damm på pickupen.
 2. Jag fick prata med en kille som sa ”det kan vara laddaren eller batteriet” sju gånger fastän jag sa att jag hade provat med olika sladdar eftersom vi har ett antal här hemma. Han sa också att jag borde ha köpt datorn som privatperson istället. Jag förklarade att jag inte är privatperson. Han tyckte i alla fall att jag skulle ha köpt datorn som privatperson. Jag förklarade att det här inte var acceptabelt och att jag inte ville ha den en dag gamla datorn reparerad utan att jag ville ha en ny. Han rådde mig att åka till en Mac-butik.
 3. Jag funderade på om detta var en bra idé.
 4. Jag ringde till Mac-butiken i stan, men hamnade hos en växel som kopplade bort mig. Till slut kom en röst som sa ”Eskilstuna svarar inte, ska vi be dem ringa upp?”. Så jag sa ja.

Och där är vi nu. (Det var klockan halv två.)

Nu handlar inte detta om datorernas kvalitet, så sätt nu inte igång ett PC–Mac-slagsmål i  kommentatorsbåset. Det handlar om be-dröv-lig service. Och punktlistor.

Nydatorn som är död.

Uppdateringspunktlista 

 • Bortåt halv tre ringde Mac-butiken (som ju heter Digital Inn, men borde heta MacAffären eller liknande) i Örebro. För de hade fått order om att ringa upp mig … Den ytterst trevliga killen i luren tröstade mig och beklagade att jag inte hade med Örebro att göra och sa att nej, din dator ska nog till Uppsala.
 • I MacAffären i Eskilstuna blev jag synnerligen väl omhändertagen av en Gustaf och en Calle, som såg lika bekymrade ut som jag, men som höll med om att nydatorn behövde åka till Uppsala. De beklagade att de inte hade en utlåningsdator att erbjuda och jag kan bara beklaga detta jag också.
 • Jag och många med mig anser att den djefla nydatorn ska få stämpeln DOA (dead on arrival) och att jag bör få ett nytt exemplar samt som bonus på laxen även ett skadestånd som jag kan erbjuda alla mina uppdragsgivare som idag har fått veta att jag inte kommer att kunna hålla min deadline eftersom jag har suttit i telefonköer och åkt omkring med datorn och nu måste trixa med den från Femtonåringen stulna datorn.
 • Jag tackar min lyckliga stjärna att jag har som rutin att backuppa vähäldigt ofta.

Summa summarum: jag har betalat drygt 9 000 kr för en defekt vara som jag inte ens har tillgång till. Jag är maktlös, sur, förbannad, bekymrad, fattig och jättehungrig.

Ja, en MacKa.

{ 114 comments… read them below or add one }

LupusLupus99 augusti 30, 2012 kl. 14:26

Köpte en joystick för ett par år sedan. Den joysticken var doa när jag väl fick den, det var nämligen så att butiken hade skickat ett tangentbord först. Riktigt lyckat.

LupusLupus99 augusti 30, 2012 kl. 14:38

Handlar själv en del över nätet och har har 3-4 butiker som jag
alltid handlar ifrån.

Iwh har jag aldrig handlat ifrån så jag har ingen erfarenhet
av alls. Oavsett vad som är problemet så tycker man att butiken
kunde ha en fast policy i sådan här fall.

Om en ny dator går sönder efter 8 timmar så
anser jag också att man ska ha rätt till en ny ersättningsvara
eller pengarna tillbaks (kunden får själv välja).

PK augusti 30, 2012 kl. 15:08

Du får hälla häxbrugd över datorn samt dansa runt huset tre varv vid midnatt iförd endast en kjol gjord av gamla datormöss. Det brukar göra susen.

Cecilia N augusti 30, 2012 kl. 15:13

Jag förstår frustrationen då maken haft datastrul med jobbgrejerna i sommar.

Varför skulle det vara bättre att du handlade som privatperson än som företag? Skulle den fungerat bättre då? Eller fungerar servicen bättre då?

Transportföretag som inte lyckas komma i kontakt med företagaren brukar Monas Universum skriva om då och då.

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 15:46

PK: Häxbrugden ska hällas över någon eller något, det står helt klart. Transportföretag, okunniga telefonister, datorihopplockare, datortjuvar och … satan, nu måste jag äta.

Joakim Jardenberg augusti 30, 2012 kl. 15:52

Kjamiz!

qpaqex augusti 30, 2012 kl. 16:18

Det där är en DOA. Att inte Inwarehouse anser det är ju helt uppåt väggarna.

Cecilia N augusti 30, 2012 kl. 16:22

Förklara för tant vad doa är.
Förutom bakgrundssångerska, för den sorten har jag förstått.

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 16:28

En doa är en dead-on-arrival-grej. Sedan är det upp till någon att bestämma hur låg en arrival-stund är.

Nu har jag ätit. Se, solen lyser ju nästan.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 16:32

Joakim J: Välkommen! Första kommentaren?
Själv inte datakunnig nog för att förstå den.

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 16:49

Örjan: Joakim tröstar mig på fjortisvis bara. Han är nämligen datornördigast av alla datornördiga och regredierade av pur chock när han läste inlägget eftersom han verkligen förstår hur man lider av sådana här lifechanging moments.

(Som egentligen bara är ett simpelt i-landsproblem. Suck. Jag borde kamma mig och skaffa mig ett jobb med PC istället.)

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 16:49

Och lära mig att dricka kaffe.

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 16:50

Samt gå i högklackat.

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 16:50

NOT!

Orangeluvan augusti 30, 2012 kl. 16:53

Joakim, är det inte du som har ”ett ben hos användaren, ett ben i tekniken och ett ben i affären”?

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 17:01

Nämen vänta, trebenta karlar – nu måste vi nästan återvända till Skogsgurras bordellbok. Vad har du i fickan, Jaaaaan …

Örjan augusti 30, 2012 kl. 17:03

OK Joakim tröstar.
Men likt förbannat synnerligen välkommen. Ej vän men prenumerarar på hans Facebook-inlägg.
Fjortis-språk. kan inte. Kan du översätta? Träffar alltför sällan ungdomar i den åldern Senast var hemma hios dig.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 17:13

”hos dig”
Lena Nymans jättebanan. Start vid 4.00 http://www.youtube.com/watch?v=zjkTEKRA53s

Karin augusti 30, 2012 kl. 17:16

Örjan, tänk babyspråk i stället för fjortisspråk så klarnar det. Kjam på dig!

Örjan augusti 30, 2012 kl. 17:25

Karin: Tidsmiss?

OT. Tre tonåringar just nu i boet.

LupusLupus99 augusti 30, 2012 kl. 17:57

Lotten, vad sa femtonåringen när du stal hans/hennes dator?

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 18:01

– Men mamma. Igen?

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 18:07

När Örjan säger ”tonåringar i boet” menar han de gallskrikande gjusarna: http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html

(Sätt ner volymen.)

Skogsgurra augusti 30, 2012 kl. 18:32

Aha! Hugs?

Skogsgurra augusti 30, 2012 kl. 18:33

Eller, riktigare: Hugz!

PK augusti 30, 2012 kl. 18:38

Haru ätit nått nurå?

PGW augusti 30, 2012 kl. 18:44

Jaaa kom till Uppsala med datorn! Du är så välkommen. Yngve och Markus på Digital Inn här är snälla.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 18:52

Lotten: Tack för kompleteringslänk. Artighet för nytillkomna medlemmar i båset.
De har ju svårt veta om/förstå internterminilogin här på bloggen.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 19:25

+t

Karin augusti 30, 2012 kl. 19:45

Fördelen i det här läget hade väl varit att, om du handlat som privatperson, distansavtalslagen hade varit tillämplig. Då hade du haft 14 dagars ångerrätt (= bra grejer).

Enligt köplagen 34 § får säljaren avhjälpa ett fel (laga datorn) istället för att företa omleverans. Men om felet är av väsentlig betydelse för köparen (eh, datorn var doa och du kan inte arbeta eftersom det inte finns någon lånedator!) och säljaren borde insett detta (det kan man kanske påstå eftersom du köpte datorn som näringsidkare?) så får köparen kräva omleverans. Testa!

Annika augusti 30, 2012 kl. 19:45

Ugh. Lider med envar som plötsligt står utan dator (med ändan bar, tänkte jag först skriva eftersom det har varit så mycket rim och så lite reson på sistone, men det ska jag inte alls skriva. Denna parentes finns inte). Annars tycker jag mest synd om mig själv som har fått en visdomstand utdragen strax efter lunch i dag. Så jag skriver eeenbart för att få sympati, sådeså.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 19:57

Ssjälvklart vill jag ge dig sympatitankar.

Annika augusti 30, 2012 kl. 20:16

Alldeles nyss läste jag något som kan sätta versifierandet och annat som försiggår på till exempel sådana här sympatiska ställen, i perspektiv. (Det där är ett sätt att kommattera som faktiskt funkar ibland, noterar En Noterande), nämligen konsten att göra annat än det man ska. Det är jag bra på. Dessutom blöder jag inte ur käften längre, alltid något.

Skogsgurra augusti 30, 2012 kl. 20:19

Jag har en syster som är prokrastineringsmästare. När jag tänker lite så inser jag att det springer i familjen.

Dina augusti 30, 2012 kl. 20:21

Dagens OT: Har kläppen som man stöter i morteln med något facknamn? Eller säger man bara mortelstöt?

Och mina djupaste sympatier till både icke-datorhavande Lotten och icke-visdomstandshavande Annika.

Är kjamizar (pyjamaskramar?) det nya ”Peace on Earth”?

(Och jag skriver hur många parenteser jag vill på ren trots!)

Niklas augusti 30, 2012 kl. 20:40

Dina, den brukar kallas pistill.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 20:48

Dina: Likartad på engelska.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mortar_and_pestle
Och på hebreiska? Även likartat?

Örjan augusti 30, 2012 kl. 20:52

Tack. Nu är jag med på kramarna från Joakim J.
Många tillbaka till alla på bloggen. <3

Dina augusti 30, 2012 kl. 21:13

Kollade just och jojomensan den kallas pistill på hebreiska också! (Fast ordet är ”elli” med betoning på iet.)

Karin augusti 30, 2012 kl. 21:58

Annika: klart man ska prokrastinera mera. http://procrastinatingwritersblog.com/2010/03/how-karin-englund-almost-overcame-her-procrastination/ (Försöker inte ens finlänka den här gången)

Lotten, jag hoppas att gamla datorn inte fick ett lika plågsamt slut som min förra som inom ett dygn drabbades av tarmvred, panikångest och hjärnskada (dvs sprängt batteri, kernel panic och pajat logikkort). Det var svårt att bevittna dess sista minuter i livet. Hos Mac-doktorn fastställdes dödsfallet och jag fick med mig kvarlevorna hem i en liten plåtburk.

Tusen-Boel augusti 30, 2012 kl. 22:13

Med risk för att få hela båset över mig, men ändå:
I-landsproblem?

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 22:22

Nämen Tusen-Boel, det är ju precis det jag också säger, ”vaffan har vi att klaga på egentligen?”. Den dagen vi måste krypa ner i saltgruvan med halm i träskorna och dö tillsammans med kanariefåglarna – då kan jag klaga. (Om jag hade varit en kanariefågel hade jag varit jävligt gnällig.)

Och vet ni förresten att Turkiet slog USA i rullstolsbasketen i Paralympics? Det är som om Helsingborg hade slagit Celtics. Utan rullstolar!

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 22:25

Kära Karin Med Plåtburken: Jag förstår. Ack. Och ve. Samt hu. Och usch. (Och jag är inte ens ironisk.)

Och så ger vi dagens applåd till Annika, som finlänkar OCH är finurlig.

Luna augusti 30, 2012 kl. 22:27

Tusen-Boel; ett o-livsnödvändigt bekymmer. Som man inser inte har någon betydelse i jämförelse med krig, missväxt eller vulkanutbrott. I sammanhanget, nej, det har inget med I-pad eller I-phone att göra.

Däremot med en intressant gammal indelning av länder; Industriland kontra Utvecklingsland. Idag kan man väl konstatera att det är bättre att utvecklas än att luta sig på industri. Om man säger så.

Skogsgurra augusti 30, 2012 kl. 22:29

A decent proposal

Jag har inga Macdatorer som ligger och skräpar. Dock har jag några åldrade PC som jag kan låta gå vidare till någon i yttersta nöd.

Om någon i båset har en Applemaskin som så att säga duger men kanske inte är alldeles nödvändig för verksamheten så kanske Lotten kan använda den tills hon gjort upp med leverantören?

Eller ska vi skramla till en ny maskin? Med så många besökare i båset borde vi lätt få ihop till en hyfsat bra. Sätt igång bara! Det finns en knapp som jag aldrig använt men som jag tänker använda nu. Hoppas att den funkar.

Örjan augusti 30, 2012 kl. 22:39

Dina: ”Pistill” på hebreiska
Exempel där språket inkorporerat ”latinskt” ord till modern vokabulär?
http://www.etymonline.com/index.php?term=pestle

Örjan augusti 30, 2012 kl. 22:45

Tydligare uttryckt.
Exempel där hebreiska inkorporerat….

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 22:51

Nej, vänta, skramla hellre ihop till en New York-resa till alla intresserade! Täääänk vad vi skulle kunna blogga kollektivt! Skogsgurra går vilse på Madison Square, Cecilia N. fastnar i en garnbutik och Örjan ser vi inte till från andra dan för han blir anställd av en restaurang.

(Nästa vecka [torsdag–fredag] reser jag till Säter och Falun på vad man kan kalla släktäventyr. Nåt jag inte får missa?)

Skogsgurra augusti 30, 2012 kl. 23:00

Ja, det låter som en bra idé. Jag har ju faktiskt gått vilse på en fopollsplan. Så Madison Square måste bli en riktig utmaning. Att Örjan omedelbart blir en ny Swedish Chef utgår jag ifrån. Torkad svamp är ju också tillåtet på flyget – än så länge.

Lotten verkar viss om en lösning på datorproblemet. Attagirl! Om man kan säga så?

Jessica augusti 30, 2012 kl. 23:04

Jag kan rekommendera Dustin.se.

Lotten Bergman augusti 30, 2012 kl. 23:08

Min lösning är denna: jag bråkar utav bara helvete (JAG HAR KÖPT EN DEFEKT PRODUKT FÖR I HELVETE!!!) och använder under tiden barnens datorer och får helt enkelt stå ut med allt vad detta innebär.

Och bloggar om det. Moahahahaaaa. Google, here I come,

Skogsgurra augusti 30, 2012 kl. 23:08

Vår hovleverantör också. Beställde igår – fick grejerna med Posten idag.

Dieva augusti 30, 2012 kl. 23:37

Tänk att istället för PC-Mac krig så blev det gruppkram i båset!
Häftigt.

Beklagar datordöden Lotten, vilket elände.

Och ska vi inte först realisera vår ölresa per tåg till Prag/ Pilz?

Örjan augusti 30, 2012 kl. 23:52

Undrar om jag skulle klara av att få bli praktikant hos Ulrika Bengtsson vid min ålder? Marcus och Aquavit skulle jag aldrig drömma om .
Mer info från Olle Westberg, vår konsul i NY.
http://www.wastberg.se/newyorktips.php#section4

Örjan augusti 31, 2012 kl. 00:04

Marcus =Marcus Samuelsson. Vår svenske kock med egna restauranger i NY. (Och nu även i Stockholm).
Vunnit Masterchef USA.
Gett ut flertalet kokböcker. Bör finns för lån på närmaste bibliotek. Själv köpt boken om afrikansk mat, vilken jag uppskattar mycket.

LupusLupus99 augusti 31, 2012 kl. 00:10

Jag brukar använda Inet som hovlerantör, tillsammans med Komplett.
Just Komplett är det företag som äger Inwarehouse.

LupusLupus99 augusti 31, 2012 kl. 00:21

Precis Dieva, skillnaden mellan en Mac och en annan
bärbar dator är inte så stor.

Det som skiljer är logotyperna/emblemen på locket, priset
samt operativsystemet. En Mac har numer i princip samma
hårdvara som vilken annan motsvarande bärbar dator som helst.

Förövrigt är Mac också en PC eftersom PC bara innebär att det är
en persondator och inte t.ex. en server eller stordator.

LupusLupus99 augusti 31, 2012 kl. 01:06

Häromdagen pratade vi om ubåtar.nu har ni chansen att
se en ubåt på riktigt. I helgen kommer en ubåt att ligga förtöjd vid
Skeppsbrokajen i Stockholm. Det är det Svenska ubåtsvapnet som besöker Stockholm./

PGW augusti 31, 2012 kl. 07:47

”Lotten gick Zlatans väg” skriver DN idag, är det något du vill utveckla?

Lotten Bergman augusti 31, 2012 kl. 09:29

Gissa vem som släpper allt hon har för händer (vilket egentligen bara är en gammal dator) och åker till ubåten imorrn!

Tyvärr är ”Lotten gick Zlatans väg” inte med i tidningen på nätet, så jag misstänker att det var fel eftersom jag t.ex. inte gillar Paris någe vidare. Egentligen skulle det ha stått ”Zlatan gick Lottens väg” eftersom han under våren 2013 kommer att söka sig till basketarenor, trött på träning i regn som han är. (Eller så ska han börja föreläsa om skrivregler!)

Christer augusti 31, 2012 kl. 09:42

Hör av dig om du kommer till Uppsala och vill fika eller så.
Och du ljusgröna kvinna, bor du också här?
Rullstolsbasket är häftigt. Något jag inte kände till tidigare var rullstolsrugby som också var häftigt.

Jessica augusti 31, 2012 kl. 13:11

Jag har dåliga erfarenheter av inwharehouse för övrigt. Väldigt dåliga till och med.

Lotten Bergman augusti 31, 2012 kl. 13:13

Jaa du, Jessica, verkligen — Inwarehouse har satt sin sista potatis i Bergmans Bokstäver AB, det är helt klart.

Annika augusti 31, 2012 kl. 13:50

Tänk att titta sig i spegeln och tro att man ser den här karln. Medges att jag är något oskrynkligare (nååågot) och betydligt långhårigare och blondare, men den högerkinden är för ögonblicket plågsamt bekant.

(hoppas länken håller, det var en gruvligt lång adress … låt mig kolla)

Annika augusti 31, 2012 kl. 13:52

(japp, den höll)

(och nu undrar jag ifall jag borde ge någon ett erbjudande)

LupusLupus99 augusti 31, 2012 kl. 15:00

Annika vill du ha ett tips till nästa gång? Högerklicka på bilden och välj ”Visa bild”. Då får du en kortare och mer hanterbar adress.

Örjan augusti 31, 2012 kl. 17:12

Annika + LL 99. Gjorde en gång misstaget att göra fullänk från google-bildsökning. Ej populärt, bland de som har automatisk uppdatering av kommentarer till sin mobil.

OT- Fiskgjusarna har ännu inte dragit söderut. Såg nyligen S7 (Estril?) i boet.

Agneta augusti 31, 2012 kl. 17:58

S7 har nu fått sällskap av S9 och båda ropar ”Vi vill ha mat! Vi vill ha mat! Vi vill ha mat! Vi vill ha mat! Vi vill ha mat!”

Örjan augusti 31, 2012 kl. 18:48

Och föräldrarna svarar från fjärran?
”Vi är inga bowlingföräldrar! Fånga själva!!

Annika augusti 31, 2012 kl. 20:33

What is this ”högerklicka” of which you speak?

Närå, jorå, jag vet vad det är men det är någonting man inte alls gör på en maskin som a) inte har någon mus och b) är en Mac. En Mac-maskin. En med äppelpäppel på. Här görs på andra vis. Nå.

Vad jag undrar är så här: om jag gör just en snygglänk, skulle det också klägga till tuberna i en mobiluppdatering? I så fall måste jag ju verkligen lära mig att också här göra en ”tinyurl”, men ska det verkligen vara nödvändigt? Som sådant?

Näh. Så blir jag i behov av förtjusning, och tittar en gång till på gatumusiker av en kaliber jag sannerligen önskar att jag någonsin stötte på i verkliga livet.

Karin augusti 31, 2012 kl. 20:41

Ack Agneta, dina gatumusikanter syns ju inte ens i en ordinär dator. Hur det ser ut i mobilen har jag inte testat. Är det länkspöket som varit framme nu igen?

Karin augusti 31, 2012 kl. 20:41

Äsch, f’låt, Annika menar jag ju

Annika augusti 31, 2012 kl. 20:52

Nämen vad gjorde jag? Försöker en gång till (gissar att jag slarvade med citattecken) — låt se: här ska de vara.

*kilar iväg och kontrollerar*

Annika augusti 31, 2012 kl. 20:53

Ah, nu funkar det. Bersåmyckeomursäkt.

Örjan augusti 31, 2012 kl. 20:58

Annika. Antagligen inte dina avsedda musikanter.
Men från SM i Gatumusik 2010.
http://www.youtube.com/watch?v=m9YyoGSNfo8

Örjan augusti 31, 2012 kl. 21:12

Annika: Dina trummare klart trevligare att lyssna till.
Kontrar med andra duktiga gatumusikanter, utan trummor?
http://www.youtube.com/watch?v=LdftdlVEOuM

Örjan augusti 31, 2012 kl. 21:17

Ock visst.
Duktiga trummissar ”en masse”
http://www.youtube.com/watch?v=eE9qjdSZY_0

Lotten Bergman augusti 31, 2012 kl. 23:24

Hej! Och här har ni det bra? Utmärkt!

*springer bort från den här otrivsamma datorn*

LupusLupus99 augusti 31, 2012 kl. 23:35

Nu ska ni få se trummspelande av allra högsta världsklass.
Här, här, här, här och här.

De första tre är (numera nedlagda) Svenska arméns trumkår.
Nummer 4 är Top Secret Drum Corps, från Schweiz och nummer fem är
Hans Majestet Kongens Garde från Norge.

LupusLupus99 augusti 31, 2012 kl. 23:36

Nej Nej Lotten! Kom tillbaks och godkänn!

Skogsgurra september 1, 2012 kl. 00:00

Vi börjar gå lite på tomgång.

Annika september 1, 2012 kl. 00:18

Va, äre tråkigt? Låt oss, om vädret tillåter, kasta koskit och se om det blir roligare.

Annika september 1, 2012 kl. 02:00

Och nu, mycket sent — ity att jag stundom är ”the late …” — måste jag ju tacka ödmjukast för alla trevliga gatumusikanter och inte minst trummare (trumlare?) som kommentariatet har bidragit med, för att ni har förgyllt min sena afton. Oooh vad det är härligt att vara här!

Niklas september 1, 2012 kl. 11:21

Inte förrän nu kom jag på vad jag associerade rubriken med.

Örjan september 1, 2012 kl. 12:08
Karin september 1, 2012 kl. 15:47

Oj, vet ni vad, Korpusbloggen fyller år i dag. En bekantskap väl värd att göra och om man har lust kan man börja från början, med det första inlägget för precis ett år sedan. (Och nu ska det bli spännande att se om finlänkeriet håller.)

Karin september 1, 2012 kl. 16:55

Ja, finlänken funkade!

Och då ska jag försöka igen, innan jag glömmer hur det går till:
Nu meddelas på Facebook att fiskgjusebarnens mamma (tror jag att det är) har anlänt till Egypten. Det finns en karta där man kan följa hennes väg.

Örjan september 1, 2012 kl. 17:25

Va! lämna ungarna hemma och åka på vinterlång husmorssemester!
Hur kan hon vara säker på att tonåringarna även hittar till Afrika?

Örjan september 1, 2012 kl. 17:28

Undrar om hon tänker stanna i Egypten. Lär vara svårt att få syn på fiskryggar för fångst i Nilens grumliga vatten.

Ökenråttan september 1, 2012 kl. 17:28

Ja, hur etiskt följande råd är kan man ju diskutera, MEN när man köpt nåt som funkar ett litet, litet tag och sen lägger av, då ska man INTe tala om för säljaren att den har funkat. Man säjer bara: Den var stendöd från första början, har inte funkat en minut. Nämligen: Lägger grejen av skickar dom en reparatör för att laga den, men har den aldrig funkat byter dom ut den. Detta haver vi kommit fram efter flera dyrköpta erfarenheter.

Karin september 1, 2012 kl. 17:29

Och en fin film om familjen tillkomst och hur det gick sedan!

Om denna finlänk också fungerar är det tack vare Lotten utmärkta länkskola i högermarginalen. Om den inte fungerar är det trots etc.

Karin september 1, 2012 kl. 18:03

Åh, det funkade! Tack Lotten, jag tror jag är redo för länkexamen! (Lyckades till och med lägga in familjefilmen på min blogg.)
Örjan, jag är övertygad om att pappa fiskgjuse fixar det där. Och jag hoppas och tror att mamma fiskgjuse fortsätter till Östafrika där det finns finfina vatten att fiska i.

Örjan september 1, 2012 kl. 18:09

Tack. Fascinerande.
Var det ungefär 1.35 in i handlingen som Niklas tipsade oss?

Örjan september 1, 2012 kl. 18:12

Aha. Tack Karin. Egypten innebär mellanlandning.

Karin september 1, 2012 kl. 18:31

Visst håller du med, Örjan, om att Katharine behöver husmorssemester nu när du sett filmen? När man sett hur hon ligger där ensam och tilltufsad i ösregn, i storm, i stekande sol och maken bara dyker upp då och då med någon firre. Det är bara rättvist att han får ta hand om resan till Afrika med ungarna. Niklas tips om fiskgjuseboet kom nog där någonstans när äggen var lagda.

Hmm september 1, 2012 kl. 19:23

Lite sent och så, men själv köper jag helst direkt från apple om jag köper på nätet. Annars från en mac-butik. De strular aldrig och om deras samarbetspartners gör det så kompenserar de utan prut direkt. 😕

Annika september 1, 2012 kl. 20:03

Tack, Karin, för den fina familjefilmen!

Örjan september 1, 2012 kl. 20:49

Karin: Tolkar jag ditt rätt?
Ernie är kvar för att med tiden leda tonåringarna rätt till Afrikas östra inland.
Och nästa år träffas Ernie och Katherine igen för ny kull i samma talltopp.
Historien fortsätter.
Undrar om kameran kommer att vara kvar, med laddade batterier.

Örjan september 1, 2012 kl. 20:50

”Tolkar jag dig rätt?”

Niklas september 1, 2012 kl. 21:01

Ja Örjan, ungefär så är det. Först lär han dem fiska och sen flyger de till Afrika.

Agneta september 1, 2012 kl. 21:05

Karin, tack för filmen och upplysningen om var mamma fiskfjuse befinner sig. Jag har förresten »knäppt« en skärmbild på Katherine/Madis där man tydligt ser radiosändaren.

Karin september 1, 2012 kl. 21:20

Den där kartan är spännande, för man kan följa precis hur fåglarna flyger. Man kan se att mamma Katharine/Piret stannade rätt länge vid Svarta havet för att vila upp sig. Och i morgon drar hon troligen vidare från Egypten.

Lotten Bergman september 1, 2012 kl. 21:25

Tack för länken till filmen, Karin! (Men HUR kan de ha så trista namn på våra jåglar! Uno, pfffft, liksom.)

Nu, LL99, kan du se bilder på ubåten häääär.

Hmm september 1, 2012 kl. 21:26

Ang länkar så gillar jag ”ful”-läkarna pga att man ser lite i förväg var man kommer = inga obehagliga överraskningar.

Skogsgurra september 1, 2012 kl. 21:35

Jag håller med dig, Hmm. Men du förstår att ibland måste man visa att man kan. Det är nog något som Maggdalena Ribing hittat på.

Lotten Bergman september 1, 2012 kl. 21:58

Jag har ju glömt att säga att Ökenråttan har rätt i att man för att få rätt i sådana här DOA-fall bör ljuga för att faktiskt få rätt.

Problemet med just denna dator är ju att den är full med mina grejer; jag hann överföra rubbet och dessutom skriva massa texter under timmarna som den funkade. (Nobelprismaterial som INTE hann backuppas, för övrigt.)

Hmm september 1, 2012 kl. 23:52

Skogsgurra: Aha, på det viset.

LarsW september 3, 2012 kl. 15:51

Jag har väntat med det här, så att så många inte ser det: Är det samma Uppsalagäng som inte ens kunde se vad jag angav att felet på min Asus Smartbook var (Man fick aktivera det trådlösa manuellt och USB 3.0-porten är ett skämt) och skickade tillbaka den utan annan åtgärd än ett WLAN-test till 192.168.01, så är det lika bra att byta in den.

Deras kompetens, och läskunnighet, undergår mitt förstånd.

Lotten Bergman september 3, 2012 kl. 16:00

Ok, bra — än så länge är det knäpptyst på Uppsalafronten och jag sitter fortfarande med ett gammalt härke till dator och liiiiider.

Lotten Bergman september 4, 2012 kl. 14:14

De har hittat felet nu: logikkortet var paj.


Status:
2012-08-30 SRO mottaget.
2012-09-03 Datorn mottagen i Uppsala.
2012-09-03 Felsökning startad.
Datorn död. Skruvat upp datorn kopplat loss anslutningar på logikkortet.
Nu startar datorn upp igen.
Kopplat in alla kontakter på logikkortet datorn startar fortfarande upp utan problem.
Reset av SMC och PRAM.
2012-09-03 Test pågår
2012-09-03 Beställt ett nytt logikkort för byte.
2012-09-04 Bytt logikkort testat med diagnosprogram och med flera starter ok.
2012-09-04 Skickat datorn till Digital Inn Eskilstuna

Ärligt talat … ett nytt sånt där logikkort skulle jag allt behöva. Till vänstra hjärnhalvan.

LarsW september 4, 2012 kl. 15:26

Det var nog inte det gänget som jag drabbades av. Tro inte att jag köper Mac för den skull.

Skogsgurra september 4, 2012 kl. 16:40

Jag hoppas verkligen att de fixat problemet. Men var väldigt försiktig. Ta inte ut något i förskott.
Jag har haft liknande upplevelser där man mycket noga berättat allt man gjort och att allt nu var OK. Vilket det inte alls var.
Jag hade försiktigtvis placerat en klisterremsa (tidningspapper med Pritt, tejp brister inte) på ett ställe som inte syns förrän burken öppnades. Den satt fortfarande kvar, ingen hade ens tittat in i burken. Jag handlar inte hos det gänget nu.

LarsW september 4, 2012 kl. 17:35

@Sg: Haha

PK september 9, 2012 kl. 20:48

Pitt?

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: