Här är det rätt dött

by Lotten Bergman on 21 juli 2012

Egentligen skulle jag kunna blogga så här, bara:

Välkomna! Vad har ni gjort idag? Jag har kört traktor.

Kört och kört kanske är en överdrift.

Kört och kört kanske är en överdrift.

Och så skulle alla kommentatorer rusa in i kommentatorsbåset och så skulle vi liksom sutte vi runt en lägereld bara ha jämfört de senaste rapporterna om våra kära fiskgjusar, som gör att denna vädermässigt bedrövliga sommar faktiskt är uthärdlig. (Har ni sett att de putsar fjädrarna och biter sig själva i nackskinnet hela tiden, de tre små?)

Men jag känner att en liten bildsafari från se senaste dagarna kanske kan vara på sin plats. Om inte annat så för att jag i november ska kunna säga ”nä, det regnade faktiskt inte non stop”.

Vi slog ihjäl en rutten trädgårdsstol och eldade upp några marsmallows.

Vi slog ihjäl en rutten trädgårdsstol och eldade upp några marsmallows.

Vi hittade en nydöd snok som var varmare än vi trodde att ormar kunde vara.

Vi hittade en nydöd snok som var varmare än vi trodde att ormar kunde vara.

Vi mötte en dam som bad om ursäkt för att hennes hund hade bajsat mitt på vägen. Vi förlät henne och såg till att bevismaterialet hamnade i diket.

Vi mötte en dam som bad om ursäkt för att hennes hund hade bajsat mitt på vägen. Vi letade efter logiken, men förlät henne och såg till att bevismaterialet hamnade i diket.

Någon slängde en filt ifrån sig på ett sådant sätt att den skapade ett konstverk så fort den hade försetts med förklarande etikett.

Någon slängde en filt ifrån sig på ett sådant sätt att den skapade ett konstverk så fort den hade försetts med förklarande etikett.

Jag hamnade i en skoaffär där denna skylt fick mig att helt glömma bort skoprojektet. Känner ni hur texten flyger på poesins vingar? Man vill nästan skriva en fortsättning …

Jag hamnade i en skoaffär där denna skylt fick mig att helt glömma bort det akuta skoprojektet. Känner ni hur texten flyger på poesins vingar?

 

{ 59 comments… read them below or add one }

Marianne juli 21, 2012 kl. 15:52

Hittills idag har jag hälsat på en farsa (min egen), tvättat en plastmatta, gräddat sju pannkakor, skurat ett köksgolv samt snackat med en före detta granne. Nu ska jag översätta 35 filer och käka åtta chokladbollar.
Rafflande tillvaro, det här 🙂

Cecilia N juli 21, 2012 kl. 16:21

Jag har sytt två säckar till ullen av ett gammalt påslakan, hämtat ullen ur frysen och stoppat den i säckarna (dessa och andra som jag redan gjort), tvättat en tvätt, hängt upp den och tagit ner den, manglat en duk, gått ut med grannens hund, talat med min dotter i telefon två gånger och däremellan letat efter böcker som vi helst inte skulle ha (maken fyller år snart), lagat mat och kaffe och väntar nu på att synkronisera med en kompis för en promenad.

(Jamen hörni, det var ju en hel del alldeles utan att berätta att jag ätit frukost och löst korsord. Och så tror man att det inte händer nåt.)

Fru Decibel juli 21, 2012 kl. 16:27

Jag har klippt mattrasor, tvättat 100-åriga linnehanddukar som inte ska bli mattrasor, mördat getingbon, dinglat med fötterna i vattnet från bryggan, letat i kyrkböckerna efter mormorsmormor och hittat hennes vigselnotis och just blivit serverad en kall Martini. Rafflande här också.

Skogsgurra juli 21, 2012 kl. 16:32

Rapport om vad som tilldragit sig i Gbd med Umbegungen: Jag och Hyttis har besökt Jula i Örebro för att få ordning på den ismaskin som vi inte fick ordning på efter ett stort antal mail till Ulf på Julas huvudkontor. Här en sammanfattning av problemets art och omfattning: http://www.gke.org/pub/files/Jula%20Betraeffande%20ismaskin%20Menuett%201.pdf
På Jula träffade vi den glada tjejen Sofi som gjorde sin första vecka på avdelningen för återköp och byten. Efter en halvtimmes försök att förstå varför varken vår eller någon annan ismaskin funkade tyckte Hyttis att hon hade annat att göra. Sofi och jag fortsatte med ismaskinen. Kön växte och emellanåt tog jag och Sofi hand om problemen i kön och fortsatte sedan med I.M. Utan någon som helst framgång.
Det hade varit fem olika personer inblandade när samtliga med full enighet bestämde att Ulf, som inte hade fattat nånting utan envist menade att isskrapan skulle fällas ner när det faktiskt var the Water Tray som saknades i maskinen, skulle få försöka fixa den.
Vi avslutade ärendet och beslöt att göra om det hela vid tillfälle. Så roligt hade vi faktiskt haft.
Sedan köpte vi batterier och sedan åkte vi hem.
En i allt lyckad dag.

Lotten Bergman juli 21, 2012 kl. 16:38

Cecilia N har ull i frysen medan ni andra pysslar med befintliga och blivande mattor eller Ulfs ismaskiner.

Ull i frysen?

Skogsgurra juli 21, 2012 kl. 16:51

Fru dB
Skönt att höra att ni för kulturarvet vidare. Det var just till Dry Martinis vi behövde isen. Visst går det att använda frysboxis. I själva verket går det mycket bra, den spär inte ut drinken lika mycket som ”våt” is. Men ändå.
Vi har för övrigt en banbrytande nyskapelse: D.M med TRE (3) oliver. Se här: http://www.gke.org/pub/files/Dry%20Martini%20seren%20cropped.jpg

Marianne juli 21, 2012 kl. 18:06

Vänta nu, när hände detta? Telningarna är ringmärkta? Och har punkarmband runt de andra benen? Samtidigt har Hepburn eller möjligen Ernie tappat sin ringmärkning, ser det ut som. Total anarki.

Lotten Bergman juli 21, 2012 kl. 18:46

Marianne: Vi (eller rättare sagt Annika) upptäckte ringmärkningen i förra båset (klicka på Arrrrrg! här nedan). Ernie har ju en klackring till märkning medan Katherines är en budgetvariant — men senast jag såg, satt den där den skulle.

(Psssst. Jag kan inte dricka Dry Martini. Det sägs att jag är överkänslig mot beska. I synnerhet bäsk. *ryyys*)

Lotten Bergman juli 21, 2012 kl. 18:50

I detta nu såg jag Estelle (med viss reservation, det kan ha varit Estellan) äta en hel fiskstjärt som hon hittade slängd i boet. Sedan städade hon upp lite grann — det är ju hemskt vad de stökar till med pinnar och skräp, de andra.

Perikles juli 21, 2012 kl. 19:02

Jag har mött en plakat bärare.

Perikles juli 21, 2012 kl. 19:07

(Retas bara lite)

den blyga juli 21, 2012 kl. 19:17

Här i Skåne har vi ”bara” haft spridda skurar. Det har inneburit att jag fått kasta allt när det varit tillfälligt uppehållsväder för att ansa den försummade trädgården
OCH det har i sin tur inneburit att jag inte kunnat bevaka Lottens blogg.
DÄRFÖR är detta en kommentar till föregående blogginlägg:
Det växer mossa på gammelbilen!
Vilket får mig osökt att tänka på en läskig skräckfilm som visades en lördagkväll på TV på 60-talet.
Följande söndag var jag jour på barnkliniken och flera föräldrar som lämnat 10-12-åringar ensamma på lördagen kom in med dem med varierande ångestsymptom!
Eftersom föräldrarna inte varit hemma kunde de inte förstå vad som utlöst detta hos deras i vanliga fall sansade barn.
Det var något Robinsom Crusoe- artat med ett skeppsbrott och något mystiskt väsen som till slut gjorde att
Det började växa mossa på allt inklusive de skeppsbrutna…

Cecilia N juli 21, 2012 kl. 20:04

Därför ull i frysen.

Så nu när ullen inte längre ockuperar frysen borde allt annat av ull krypa ned där … vilken dag som helst … igår t ex. (Fast då låg där ju ull …)

Annika juli 21, 2012 kl. 20:20

Js, det är mitt fel — jag menar förtjänst — att ringmärkningen blev uppmärksammad. Fast just nu blev jag bara så glad över att det är fler än jag som minns, och minns i _evighet_, Rösten i natten. Se här:

http://www.imdb.com/title/tt0714219/

Den visades nog igen under de underbara skräckvisningssomrarna som teve hade i mitten av 70-talet, för på 60-talet hade jag inte fått titta. Och den hör till de filmer som har gjort mig till den jag är. (Lång historia som vi … kan ta en annan gång)

Vad har jag gjort i dag? Smakat på krusbären, men de är fortfarande för sura för att göra någonting med. Läst dumma kvällstidningar och ätit glass. Glatt mig åt att mina frösådda dahlior har börjat blomma. Och utbytt prutt-skämt med min man, bestämt mig för att jag ska vara med i det här båset mer permanent (efter att ha tjyvläst då och då ända sedan julkalendern 2011, eller — som det heter på Internätiska — lurkat), samt rökt abborre och grävt upp nypotatis.

Allt som allt, en bra dag.

PGW juli 21, 2012 kl. 20:46

Varför visar de inte Almodovar-filmer på tv? Det brukade de göra på somrarna förut.

Skogsgurra juli 21, 2012 kl. 20:49

Det känns som ett alldeles utmärkt bra beslut, Annika. Då behöver jag inte längre vara den yngste (närvaromässigt) båsberoende.

Hyttfogden juli 21, 2012 kl. 21:06

Vad jag har gjort idag:
1 Se SGs redogörelse härovan
2 Lagat kålpudding och börjat lösa Svenskans stora kryss
3 Förgiftat hela vår gräs- (jag menar ) grusplan med Roundup nu då regnet tänker hålla sig borta ett dygn.
4 Sparkat på grästovorna som vildgrisarna bökat upp i natt. Det blir mindre och mindre gräsmatta att klippa. Åkklipparn kanske kan användas som jordfräs.
5 Börjat på en bok, Luftbron av Hammond Innes
6 Hämtat garn på affärn för att börja sticka till barnbarnsbarnet Sixten idag två veckor gammal.
7 Och borde nog egentligen ha tagit ett tag med ”batterilien” men knottena är för svåra.

Luna juli 21, 2012 kl. 22:24

Sovit länge på min första semesterdag. Påbörjat en Val McDermid till frukost. Cyklat ner på byn och målat ansikten (fjärilar och tigrar mest) på byfest. Ätit jättemånga kakor. Köpt prylar av grannarna på bakluckeloppis. Till sist fattat ett tappert och grävt ner krusbärsbusken jag köpte på rea, efter att ha flyttat runt den i en vecka. Spritt lite gödsel på diverse växter i trädgården (som numera kallas woodland och är trendig). Hejat på tioåringen som håller på att renovera min lekstuga. Ätit rå blomkål till middag. Bjudit in folk till grannaltanen. Suttit på sagda altan och hackat tänder eftersom det är ofattbart kallt ute. Och skrattat gott åt fyndet jag gjorde på den där bakluckeloppisen. Eftersom jag inte kan lägga upp bilden här tar jag mig friheten att länka hem till mig;

http://kulturchefen.se/2012/07/21/alla-borde-ha-en/

Inalles en helt okej inledning på semestern.

Pysseliten juli 21, 2012 kl. 22:30

Vill du VETA vad vi gjort idag?
Först gräddade jag två levainbröd, som jag i dagar har förberett för att jag emellanåt är en baknörd. Sedan tittade vi lite på film (Capote-en iskall mordgåta). Efter det räknade jag takter i 200 förmodat bra springlåtar – ingen visade sig ha rätt tempo. Vid halv ett klippte jag några kilometer häck – vidden. Pizzalunch och läspaus (deckare). Sedan klippte jag några kilometer häck igen – höjden (fick stå på stege). Återgick till springmusiken och ringde mina bröder för råd, den ena på semester i Spanien och den andra på väg till Norge. PK grillade, jag fixade sallad. Hm. Jag fick en GT innan … Sedan mat med italienskt rödvin till. Jag hade egentligen bara EN plan för dagen och det var att bada. Synd. Jag hann inte. Det får bli imorgon.

den blyga juli 21, 2012 kl. 22:57

@Annika
Smakat på krusbären, men de är fortfarande för sura för att göra någonting med.
Här på min breddgrad är krusbären ”just right” – Idag har jag kokt krusbärssylt:
Till en 1 liter sylt
1 kg rensade krusbär
1 dl vatten
540 g strösocker

1. Koka bär och vatten i en gryta under lock, 10-15 min.
Ta grytan från värmen. Rör ner sockret lite i taget.
2. Koka upp på nytt och sjud sylten sakta 5-10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum.
3. Ös upp sylten på rena varma syltburkar.

Jättegod till kylskåpskall fil

Örjan juli 21, 2012 kl. 23:18

Annika: Krusbär – aldrig för sura att göra kompott på, enligt min erfa. Socker inkl rörsocker finns.
Mogna krusbär ger mig däremot problem vad gäller tillagning. Skalen så sega.

Ökenråttan juli 21, 2012 kl. 23:45

Vad har man i frysen? Det är allt diverse, det. När vi första gången besökte yngste sonen i hans nya lya konstaterade vi att frysen var något extra, isbitar i en liten lucka utanpå och så där. Men vad fanns i frysen? Endast ett par jympadojor!!! ”Jag trampade i tuggummi”, sa sonen. ”Om man fryser det hela kan man lätt avlägsna klibbet från skosluorna.”

Hmm juli 21, 2012 kl. 23:45

Jag kan faktiskt berätta ett lite mysterium apropå en del grejer här (och där).

För en del år sena så hade jag en sEkruttbil. Den var vit från början men eftersom jag inte hann med att sköta om den så började det växa på taket på den. Taket blev grönt. Mossa ,alger eller bara blandat skit vet jag inte för jag orkade inte ta reda på vilket. En dag konstaterade jag att taket var vitt igen! När var hur det hände vet jag än idag inte hur det gick till. Det enda jag vet säkert är att det inte försvann av sig själv pga väder eller vind. Därtill så hann det gå för många år.

Så såhär i efterhand lite lagom i cyberrymden. Tack okänd välgörare!

PGW juli 22, 2012 kl. 09:23

Lunas fontän var helt fantastisk!

I vårt nya förråd har vi en förrådsgranne med någon slags inomhusfontän som jag inte vågar fotografera och lägga ut för grannsämjans skull, man vet ju aldrig vem som läser var. Men ni får tänka er en slags plastpjäs i meterhöjd, avsedd att stå i ett hörn. Ser lite ut som en felgrön plastkopia på vattenfallet Tom Cruise badade i i filmen ”Cocktail” om någon minns den. Jag har en vag misstanke om att det finns lampor i den här saken också. Jag skulle så oerhört gärna vilja se den i aktion!

PK juli 22, 2012 kl. 09:40

I aktion eller på auktion, det är frågan.

Skogsgurra juli 22, 2012 kl. 09:57

Bra idé. Kolla på auktioner så kan du kanske köpa en liknande och se den i aktion.
Jag googlade ”indoor fountain”, valde ”bilder” och fick upp säkert ett tusental bisarra varianter. En bra och ”felgrön” finns häääär.

Hmm juli 22, 2012 kl. 11:31

Ps Jag behöver veklingen någon som Lotten att redigera mina inlägg. Det verkar ju inte finnas någon gräns på hur slarvig jag kan vara. Ds 😳

LupusLupus99 juli 22, 2012 kl. 11:40

Jag var faktiskt på Kent i fredags och det var INTE särskilt bra.
Tvärtom skulle jag vilja påstå. Segt, monotont, mekaniskt utan någon som helst finess. Möjligen att ett par låtar mot slutet var något att komma med.

Här kommer två tips på bra konseret:

1. Queen Live t Wembley Stadium, 12.07.1986
2. AC/DC Live at Donigton 17.08.1991.

Igår (inläggets ”idag”) så var jag ute i skogen och kollade på rally.
Det var mycket trevligt och jag kunde konstatera att;
1. Sörmland är ett mycket vackert landskap.
2. Myggen verkar ha gått i strejk för det var inte en enda mygga i sikte under hela dagen.
3. Det fans gott om skogshallon på en viss plats.

Som ett resultat av konstaterande nr1 så har jag satt ihop
en rutt på google maps.
Totalt nästan 20 mil på mestadels småvägar.

Lotten Bergman juli 22, 2012 kl. 11:41

Jag kan stoppa in ett E i ”skruttbil” om du vill, Hmm!

Lotten Bergman juli 22, 2012 kl. 11:45

Jag försökte kommentera hos Kulturchefen eftersom den där fontänen ju MÅSTE användas som gravsten någonstans någon gång, men blev utslängd och bortkollrad eftersom jag skulle ange ett lösenord som jag inte kan. Med en sådan gravsten kommer man att bli populärare än Piraten.

Vad man har i frysen – Ökenråttans son skulle ta en titt in i vår. Eh. Våra. Vi har tre. (3) Och inte ens en gympadoja skulle kunna klämmas in nu.

Niklas juli 22, 2012 kl. 12:11

SKOGSGURRA HAR LÄRT SIG GÖRA FINLÄNKAR!

Örjan juli 22, 2012 kl. 12:20

Idag har jag hört en fiskgjuse som påkallade uppmärksamhet, och sett den flyga. Anat var boet finns, men ej gått nära pga önskemål från fältstation Rördrommen.
Uppstoppad fiskgjuse fanns till beskådande inne i stationens stuga.

Dessutom har jag hittat årets första stensopp. Stor och faktiskt inte maskäten, samt för första gången hittat och plockat backtimjan.

Skogsgurra juli 22, 2012 kl. 12:20

Nej Niklas. Undrens tid är inte inne än. Misstänker ordningsam (här skulle jag ha skrivit ordningssam) båsvärdinnas ingrepp. Urlänken var fem rader lång. Inte snyggt.

Örjan juli 22, 2012 kl. 12:24

SG: Om du klickat på krysset i bilden hade länken blivit kortare.

Örjan juli 22, 2012 kl. 12:34

4 häckande par fiskgjusar lär finnas runt Sörfjärden. (Mellan Eskilstuna och Strängnäs)
Fältstationen bemannad söndagar. Besök rekommenderas. Många givande utställningsskärmar finns.
http://www.rordrommen.nu/

LupusLupus99 juli 22, 2012 kl. 14:11

Gurra ett annat tips är att högerklicka på bilden och välja ”visa bild”.
Oftast brukar adressen bli kortare då.

Skogsgurra juli 22, 2012 kl. 14:35

Tack för tips! Och tack för hjälp. Men jag tror att min inkompetensnivå ligger strax under finlänkskompetens.

Möjlig gentjänst: Kör liten skåpbil (Ford Transit Connect) mellan Karlskoga och Södertälje/Vällingby om några timmar. Åter på tisdag eftermiddag. Antingen norra (Västerås) eller södra (Eskilstuna) vägen. Om någon behöver transportera något (gungstol, bokhylla, mindre luftballong eller annan skrymmande artikel) – lokalt eller hela sträckan så plockar jag gärna upp.

Endast på denna blogg.

Cecilia N juli 22, 2012 kl. 16:16

Vad jag älskar det här båset!
(Apropå Gurras in blanco-erbjudande om flyttjänst.)

Luna juli 22, 2012 kl. 19:39

Tack PGW, visst blir man glad? Man blir ju lite nyfiken på ditt grannförråd. Och SG:s bild var strålande! Det kanske är bisarra fontäner man ska samla på?

Lotten, ingen aning om varför du inte kunde kommentera. Felåt. Du borde verkligen vara ackrediterad. Men var du inloggad som wp-användare kanske det är ditt vanliga lösenord? Eller jag vet inte. För övrigt har jag redan en gravsten, den ligger i mitt woodland. På fullaste allvar. Dock ligger jag inte under den än.

Lotten Bergman juli 22, 2012 kl. 20:39

Tyvärr har jag inget att flytta — annars hade jag ju gärna bjutt (ny böjningsform) in Skogsgurra på flyttgröt om inte annat. (Man kan inte vara borta härifrån för länge, för då missar man slika storstilade erbjudanden.)

På tisdag eftermiddag befinner jag mig tyvärr i Riga, men min djefla man bjuder gärna på kvällsmat på tisdag kväll om du åker vår väg, Skogsgurra! (Vi bor alltså sju minuter från motorvägen mellan Stockholm och Oslo, om någon annan är i krokarna. Huset öppet 24–7 och nästan obegränsat med sängplatser om bara några barn flyttar ner i källaren.)

Så hemskt bra att du lever, Luna! (Ber om ursäkt för att jag av ren upprördhet i yran kallade dig Kulturchefen.)

Lotten Bergman juli 22, 2012 kl. 20:42

Att Kent inte var bra, LL99, gör mig bedrövad. Jag borde ha stått i dina skor, helt enkelt. (Kan vi göra så nästa gång?)

Oh herrehjälp. Nu hälls det whisky på mattan här i huset. Måste in och få ordning på folket som inte kan hålla sig på ma… i glasen.

Karin juli 22, 2012 kl. 21:56

Jag har lite dålig koll på geografin, men om det är så att Grängesberg ligger lämpligt till finns det en pinnsoffa att hämta. Säg till i så fall, SG, så försöker jag alertera Jakobina gruvstuga.

Och @alla, har ni sett vad det flaxas i fiskgjuseboet. Nästan så att man borde fixa jourkedja, för snart flygs det.

Och apropå jour, Lotten, jag har en knepig språkfråga hos mig. ”Bokstavligen” är ett ord som missbrukas i tid och otid, men vad kan man använda i stället. Formligen är ett förslag. Ingenting skulle kunna vara ett annat.

Lotten Bergman juli 22, 2012 kl. 22:11

Oooooo! Språkfråga! (Ibland är det lätt att glömma att denna blogg skapades för att jag villle marknadsföra mina kunskaper vad gäller det svenska språket och sedan tjäna en farlig massa pengar på’t. Those were the days. Nu har jag fullt upp med att kontrollera fiskgjusar medan barnen svälter ihjäl.)

När det gäller bokstavligt, så missbrukas det ju så våldsamt att det tas till när man egentligen menar bildligt.

– Så jädra kul att jag kissa i brallan! Bokstavligen!
– Va. Pissaru på rej?
– Nä. Men du fattarvälan!

Jag skulle som du säga formligen eller till exempel
• på riktigt
• verkligen
• uttryckligen
• IRL.

Tror jag. Liksom. Hm.

Annars är ingenting en bra ersättning. Japp. Så gör vi. Man kan säga saker som låter som överdrifter men som är på riktigt och så får folk tolka lite som de behagar.

Nu måste jag leta reda på krångliga talesätt som ska förklaras i radion klockan halv åtta imorrn bitti. Ner i saltgruvan bara!

Hmm juli 22, 2012 kl. 22:25

Lotten: Tack gör det. 🙂

Skogsgurra juli 22, 2012 kl. 22:35

Nu i Södertälje. Utan extra gods i skåpet. Grängesberg och pinnsoffa noterat. enomförs om ett par veckor. Om det inte händer nåt drastiskt tidigare.
Det här skåpet kommer att röra sig tillsammans med mig i olika delar av landet och emellanåt i utlandet. Om behov föreligger så är det bara att säga till. En del skaffar hund för att få kontakt – jag skaffar en skåpbil.

Bokstavligen har jag alltid sett som motsatsen till bildligen. Men det verkar som många glömt de två betydelserna och bara använder bokstavligen numera. Förr var det inte alls så. Det var faktiskt bättre förr.

Karin juli 22, 2012 kl. 22:38

Det var Cessi N som föreslog ”formligen” och jag (som är lite allergisk mot förstärkningsord) tyckte att man inte ska använda någonting alls. Problemet finns beskrivet här: http://www.karinenglund.com/2012/07/bokstavligen/

Cecilia N juli 22, 2012 kl. 23:01

Gurra, hör av dig om du ska förbi Gotland på väg upp över norrlandskusten. Jag har ett litet tvättskåp som ska den vägen.

Skogsgurra juli 22, 2012 kl. 23:21

Kan nog ordnas. Men det kräver lite samordning.
Kompis i Roma tar skåpet till Södertälje vid tillfälle. Därefter tar jag det till depå i Gbd. Avvaktar därefter utryckning till Husum eller Dynäs/Väja. Eller plats längre norrut.
Kan nog funka.

Skogsgurra juli 22, 2012 kl. 23:25

Glömde. Var på Gotland?

Cecilia N juli 22, 2012 kl. 23:47

Visby. Irisdal.

Hmm juli 23, 2012 kl. 00:36

Lotten, är huste öppet mellan kl 24 på kvällen och till kl 7 på morgonen? Sover inte ni? Hade annars kunnat tro att du menade 24/7.

Niklas juli 23, 2012 kl. 00:42

Lotten, jag hittade den härsidan någonstans på mina irrfärder. Många förklaringar tycker jag är helt ok men ”metafor” verkar de ha fått om bakfoten, eller hur? Eller är det min psykoanalytiska uppväxt som spelar mig spratt?

Skogsgurra juli 23, 2012 kl. 06:00

Hr stort är ett tvättskåp? Vad är det för något?

Skogsgurra juli 23, 2012 kl. 06:10

Det enda positiva jag kan säga om den där sidan, Niklas, är att den till vis del liknade dina alster (klicka på Niklas). Lite av samma luftiga, estetiska känsla.

Språkligt var det inte bara ‘metafor’ som blev fel. Det mesta känns lite halvdant. Allegori/fabel till exempel, och en hel del annat. Den grafiska utformningen tillför inget funktionellt. En vanlig tabell hade fungerat lika bra.

Sur? Nej – mår förträffligt.

Lotten Bergman juli 23, 2012 kl. 06:38

Ja just det, huset är stängt och tillbommat — utom just på nätterna mellan midnatt och 07:00. Då öppnar vi och springer ut på gatan och tutar i flärpar och har oss. Grannarna tycker förstås att vi är jättejobbiga.

Skogsgurra juli 23, 2012 kl. 07:13

Man måste välja sina grannar.

Karin juli 23, 2012 kl. 09:48

Men medge, SG, att sidan med stilfigurer som Niklas länkar till innehåller ett par nya eller förnyade uttryck. Hade du hört ”kila över skolgården” förut, som eufemism för att dö? Eller den där kända asyndesen i utvilad form: ”Jag kom, jag sov, jag segrade!”?

Hmm juli 23, 2012 kl. 13:18

Åh, ni låter som en sommarbris jämfört med mina grannar 🙂

Niklas juli 23, 2012 kl. 14:39

Nej, SG, en tabell hade inte fungerat lika bra. Då hade man ju kunnat läsa sidan alldeles för lätt. Man måste ju få känslan av att vandra omkring i någons lätt förvirrade hjärna, för det var väl därför man skulle mindmappa?

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

Previous post:

Next post: