Pssst. Fopoll. Sverige mot Frankrike …

by Lotten Bergman on 19 juni 2012

Jag har inte vågat skriva något. Matchen må vara betydelselös för Sverige eftersom vi ändå är ute ur EM, men jag har laddat hela dagen. De gula tröjorna har jag trätt på både de stora och små barnen och sparkat i kakelugnen har jag gjort. (Trots att det inte har hjälpt sedan 2008.)

Men sssssccchhhh. Jinxa det inte. Zlatan gjorde nyss världens absolut läckraste mål på passning av Sebastian Larsson (samma passning som mot Island häromveckan), och han låg vågrätt en meter ovanför gräsmattan. Så här liksom:

Ja. Ok. Bilden är ett montage.

Ja. Ok. Bilden är ett montage.

———-
Uppdatering lite senare!
Sedan gjorde eskilstunasonen Sebastian Larsson 2–0 och Mellberg for omkring som ett bowlingklot och slog undan både ben och bollar och Chippen (som dock glömde att tjippa bollen över målvakten i sista anfallet) var precis överallt och och vips! var Frankrikes rekordlånga segersvit på 23 matcher bruten … Så nu är jag glad igen.

När börjar VM-kvalet?
——–
Uppdatering igen
Kom på en sak. Jag har fått en present av lillasyster Orangeluvan: biljett till den allra sista landskampen på Råsunda den 15 augusti och det är Sverige mot Brasilien – precis som i VM-finalen 1958.

Ungefär så här kommer det att se ut.

Ungefär så här kommer det att se ut.

{ 43 comments… read them below or add one }

Örjan juni 19, 2012 kl. 22:54

Sparka i kakelugnen?
På senaste bilden sparkade du på!

Hmm juni 19, 2012 kl. 23:21

Men det är sååååå typiskt Sv: Vi kan. Vi kunde kanske t o m ha vunnit. Men vi är såååååå tröga i starten av turneringar och i matcher där det gäller. 👿

Cecilia N juni 19, 2012 kl. 23:22

*Sjunger* Det är i:et i prepositionen som gör’et!

Själv har jag ridit ut i skogen trots att det blåste så in i baljan att hästarna var på tårna. (Mer än vanligt då, petimätrar.) Men i skogen var det nästan lugnt. Och de som red först fick se två nakna karlar, men jag red sist så då hade de gömt sig.

Imorgon kommer jag att vara varse diverse bortglömda muskler i rygg och utsida vaderna.

Christer juni 20, 2012 kl. 08:16

Jamen klantiga föräldrar! Måste de släpa in en stor stock i boet, och dessutom ha dragkamp om den precis på ungarna? Se er för!

PK juni 20, 2012 kl. 08:16

Fåglarna har dragit ur min datamängd ur telefonen, nu vill Telia att jag ska betala en massa extra pengar för att få tillbaka min tidigare datahastighet. Undrar om jag behöver den?

Lotten Bergman juni 20, 2012 kl. 08:27

Nu äter Katherine på en stjärtfenebit som är så stor att det måste ha varit gammelgäddan Ernie serverade henne!

ica juni 20, 2012 kl. 08:39

Jag har tyvärr kommit på vad som sänker Sverige: när jag tittar aktivt 🙁 När jag slötittar, surfar lite, tar en hundpromenad och sånt, då vinner vi. Faaaaaaaaaasen också. Hur ska jag klara det?? Fast egentligen skrev jag för att avundsjukt säga att en sån syster skulle jag med vilja ha, som ger biljetter till matcher alltså. Varför kan min familj aldrig ge mig sånt istället för juicemaskiner som tar upp hela köket och aldrig används.

Skogsgurra juni 20, 2012 kl. 13:29

Den frågan, ica, känner jag är ställd direkt till mig. Och jag ska försöka besvara den så gott jag kan.

Kan det vara så att din familj så att säga är i branschen? Producerar juicemaskiner kanske? Eller importerar? I ty fall är det ju ganska naturligt att du får juicemaskiner av dem.

Att de inte fungerar är ju tråkigt. Misstanken att de försöker komma undan billigt ligger nära till hands. Men jag tror inte att det behöver vara så. Det kan också vara på det sättet att de har fått för sig att ditt liv behöver spänning, att du behöver en hobby?

Så var det med mina grannar. Men det är en helt annan historia. Åter till din familj med tillverkning alternativt import av juicemaskiner. Varav du tydligen får dem som inte fungerar. Många finner nöje i att restaurera, reparera, modifiera teknisk apparatur. Så är det med mig, jag älskar till exempel att sätta gamla voltmetrar och multimetrar i stånd. Kanske renovera en gammal radioapparat från mitten av förra seklet. Så jag har full förståelse för din familj som så gärna vill ge dig en meningsfull fritidssysselsättning.

Och, kan man egentligen tänka sig en mera spännande hobby än att reparera juicemaskiner? Den unika kombinationen av mekanik, hydraulik, avancerad elteknik, estetik och de hälsobefrämjande produkter som blir slutresultatet av en sådan hobby är ju helt oemotståndlig.

Så, mitt enkla svar är som följer: Sätt igång att skruva. Du kommer att vara lite frågande inför alla detaljer och kanske inte lyckas riktigt med dina första juicepressar. Du kanske får delar över och du kanske måste åka ambulans till akuten några gånger. Men låt inte det avskräcka dig. Arbeta träget så kommer du snart att ha reparerat alla juicepressar som nu belamrar dit kök.

Och när du reparerat ett tillräckligt antal så kan du ta med dig juicepressarna på din fina spårvagn och passa på att sälja till dina passagerare. De kommer säkert att köpa. Och om det skulle visa sig att det finns ett visst köpmotstånd så har du säkert flera strategier som kan bryta motståndet. Jag kan nämna sådana saker som krånglande dörrar, låg hastighet och kanske en eller annan urspårning.

Lycka till med din nya hobby!

Görel juni 20, 2012 kl. 14:30

Åh, har ju missat minsta lilla fiskgjusens ankomst till världen. Nu är de tre liksom storkungarna. Men den stackars örnungen är ensambarn och kommer aldrig att lära sig att dela med sig.

Örjan juni 20, 2012 kl. 16:34

Lotten/fiskgjusarna
Frånsett SG( som paxat för stensoppen), och du själv som gav första rapporten om kläckning. Vem är värd tredje svamppåsen?

SG. trots ditt uteblivande blev det KJ-soppa hemma hos Bergmans igår. Bergmanfamiljen minus mellansonen, jag och min mor.
Två gräddvarianter på KJ-soppa. Enda skillnaden. Enbart torkad resp enbart fryst svamp. Som jag förväntade mig blev varianten på torkad KJ fylligare i smaken, med viss beska. Förklaringen bör stavas ”Umami”. Bokreferens ”Matmolekyler”.

Extrapåse av KJ lämnad hos Lotten, för ev byte. Men snart besök rekommenderas. Bloggägaren antyder ovanan att ”nalla på” andra påsar med torkad svamp.

Hälsning från deras yngste son. Hörde honom uttrycka vilja att snart träffa Skogsgurra igen.

PK juni 20, 2012 kl. 17:58

Mmmmmmm, svaaaaaamp.

LupusLupus99 juni 20, 2012 kl. 18:59

Svamp kan man verkligen äta sånt? *ryyys*.

Pysseliten juni 20, 2012 kl. 19:08

14/6 21.26 ropade ”någon”: -Äggkläckning! Fast i en annan tråd (den då färskaste). Jag säger inte vem, men denne ”någon” gillar också svamp. Speciellt KJ. Och Zlatan. Fast inte lika bra som rabarberkräm.

LupusLupus99 juni 20, 2012 kl. 21:45

Pyss, rabarberkräm det ÄR gott det. 🙂

Skogsgurra juni 21, 2012 kl. 00:12

Fryst svamp tror jag inte på. Naturell, på burk eller torkad måste det vara. Ser fram mot nytt försök.

Från Kärnten kan meddelas att Slovenerna är hatade av lokalbefolkningen. Slovenerna kommer upp och plockar svamp. Det finns en bestämmelse som säger att man inte får ta med sig mer än två kg svamp från Kärnten till Slovenien. Den sätter sig slovenerna över genom att ta med sig svamptorkar. På det sättet kan dom få med sig oanade mängder. Helt lagligt. Men det gör dem ännu mer hatade av österrikarna. Nästa oroshärd i Europa kommer att vara mellan Österrike och Slovenien. Det krig som sannolikt kommer att bryta ut kommer att kallas Steinpilzkrieg.

Lotten Bergman juni 21, 2012 kl. 08:31

Man måste ju ge Ica och Hmm en eloge för att de så duktigt håller sig till ämnet, eller hur?

Men nu blire inte mer fopoll på ett tag. Och inte fåglar, vad det verkar: min dator har fått hicka och vägrar det mesta. (Men den ska strax levereras för konsultation hos den djefla dr Dator.)

ica juni 21, 2012 kl. 08:57

Nu känner jag dock att jag frångår ämnet eftersom jag vill svara på Skogsgurras fina kommentar till mig. Jag har en hobby. Eller, jag har flera. Och dit hör inte aktiviteter i köket, vilket min familj mycket väl vet. Kanske hyser de en önskan att jag skaffar mig mer hobbysar (hobbies, hobbyar, hobbys) som finns i köket, men jag har rätt och slätt avböjt gåvor som innehåller köksattiraljer. Dessutom funkar dessa grunkor ypperligt (tror jag iaf. De är av kända märken och har fått bra betyg på nätet osv. De är bara inte uppackade så jag kan inte skriva under på det.). Så tyvärr blir det inget skruvande heller, och de vet redan att jag är rätt haj på att syssla med sådant. Och även på det här med att uppsöka akuten. Eftersom jag kommer från Älmhult så arbetar ju släkten där givetvis på IKEA, men därifrån får jag inte längre presenter (jo, kanske nån stekpanna från 365+ eller nåt begagnat som inte funkar på deras egna nya hällar längre).

Jag har funderat på detta med att driva försäljning på vagnen. Främst fredags- och lördagsnätter då det mest dräller kebabsås i hela vagnen. Urspårning har jag redan provat dock, och även de övriga. Låg hastighet påverkar mig mer än mina passagerare har jag märkt då jag nästan får magsår av det. Men nu, om det blir någon sommar så kanske jag kan testa mig på att sälja juice om jag drar på värmen för fulla muggar i vagnen (du vet, den värmen som inte funkar om vintern funkar oftast ypperligt på sommaren.)

Men tack för dina fina tips. Juice som hobby får nog dock vänta då jag anar att det kommer innebär en för tidig död i form av tristessdöden för min del.

Skogsgurra juni 21, 2012 kl. 11:43

Tack för tacket, ica. Samtidigt måste jag tacka dig för att jag fick skriva av mig i ett ämne som jag känner starkt för. Nu kan vi fira missommar med harmoni och sill och brännvin.

LupusLupus99 juni 21, 2012 kl. 12:41

Jasså Lotten, du verkar ha drabbats av iCrack ett återkommande
problem mac-datorer. 😉

Christer juni 21, 2012 kl. 13:46

Gisses, vilken extremt tjock stock! Och rakt på ungarna förstås.
Modern heminredning, alltså …

Lotten Bergman juni 21, 2012 kl. 14:34

Den där stocken ser jag. Och Katherine. Samt två ungar.

Hur länge sedan var det någon såg den tredje?

/orolig mor

Görel juni 21, 2012 kl. 14:36

Jag såg tre huven nyss! (De rörde sig allihop.)

Lotten Bergman juni 21, 2012 kl. 14:57

Pfuh, det var då för väl, Görel. Ja! Nu ser jag också! Estelle är ju stor som en jädra anka!

Skogsgurra juni 21, 2012 kl. 15:38

Hon borde vara större ändå. Så som hon har glufsat i sig. Ett tag var jag orolig att det skulle bli sprängd anka. Eller fiskgjuse.

Dom sköter det här alldeles exemplariskt, de här föräldrarna. Och alldeles utan expertis, barnmorskor och föräldrautbildning.

Christer juni 21, 2012 kl. 15:48

Men heminredningen skulle de faktiskt behöva lite hjälp med. Är det här det de kallar för ”brutal chic”? Att ställa sittmöblerna barna?

Skogsgurra juni 21, 2012 kl. 16:12

🙂

ica juni 21, 2012 kl. 17:04

Skogsgurra- Har du en förkärlek för att plocka isär juicemaskiner? Isf kan jag skicka min till dig så blir det ju en win-win situation 🙂

Anta S juni 21, 2012 kl. 17:17

Får man besvära med att önska alla en fin och solig midsommar?

PK juni 21, 2012 kl. 17:44

Jag har skruvat isär två espressomaskiner en gång. Båda var trasiga. Typen som maler bönor. Lärorikt och jag ska äta ostkaka ikväll.

Skogsgurra juni 21, 2012 kl. 17:51

Jag ska skruva ihop en ännu inte uppfunnen maskin som ska skilja gräset från gruset på vår gårdsplan. Och jag har ingen aning om vad jag ska äta ikväll. Den där goa prinskorven kom jag på att jag satt och slöåt slut på. Så nu är den optionen borta. Jag kanske ska dricka brännvin – så vi kommer in i skafferiet?

Skogsgurra juni 21, 2012 kl. 17:56

ica, glömde säga att jag klarar mig jättebra utan juicepressarna. Kräng dom på tricken – jag tar gärna emot pengarna. Se det som ett hot. Om jag inte får penningar publicerar jag den här bilden: http://www.gke.org/pub/files/ICA%20SPARAR%20UR.png

Dina juni 21, 2012 kl. 19:44

Tänker nog äta lite jordgubbar i grädde ute på balkongen snart. Och inte bry mig om att det börjar bli lite kyligt igen. Har solen skinit så är det sommar, punkt.

Önskar alla riktigt glatt i morgon!
Och hyfsat väder. (Fint är väl för mycket begärt.)

(Men oj så gnällig jag låter. Är väl för den förkylning med tappad röst jag råkat ut för? Eller kylan? Eller båda?)

LupusLupus99 juni 21, 2012 kl. 20:15

dagens låt, May it be med Enya.

Pysseliten juni 21, 2012 kl. 20:38

Dagens drink: GT
(ica, kan du inte köra lite i Stockholm-Uppsalatrakten? Vi har inga roliga spårvagnar här.)

Örjan juni 22, 2012 kl. 00:04

LL99
Hur vacker är inte den.

LupusLupus99 juni 22, 2012 kl. 14:21

Mycket vacker Örjan. En annan mycket vacker låt är
The Flying Pickets version av Only You..

Brian Hibbard hette mannen men de karaktäristiska polisongerna.
Sedan några dagar så sjunger han för änglarna.

PK juni 22, 2012 kl. 16:36

Sången är vackrare än kläderna, men det säger ju inte så mycket. Dom har gjort en hel skiva med bra covers.

ica juni 22, 2012 kl. 22:07

Hahahaha! Det var det värsta! Vem har tillverkat denna bild? Känns ändå som att det inte är nån nyhet att jag spårar ut på ett eller fler plan 😛 Så, hota på du, värre bilder på mig finns 🙂

Pysseliten- hemskt gärna 🙂

LupusLupus99 juni 22, 2012 kl. 22:13

ica, bilden är inte tillverkad, utan helt enkelt bara roterad
90 grader motsols.

Lotten Bergman juni 22, 2012 kl. 23:00

Inte alls. Här har tillverkats. Jag vände Zlatanbilden, tog en fotbollsbild, maskade bort bakgrunden och pluppade dit bollen på lagom plats.

Ett konstverk? Ja.

Skogsgurra juni 22, 2012 kl. 23:21

I all blygsamhet vill jag hävda upphovsrätten till den bild som ica troligen syftar på: http://www.gke.org/pub/files/ICA%20SPARAR%20UR.png
Det är en göteborgstidning som publicerat den. Jag lade till lite text (jo, det heter Vasaloppet, påverkad av spisbrödsreklamen) och tyckte att den kunde passa som påpressning när det gäller att få penningar från försäljningen på tricken.

ica juni 23, 2012 kl. 10:41

Ja, jag syftar faktiskt på Skogsgurras bild. Zlatanbilder stannar aldrig mitt öga vid.

Frågan är bara varför man ens HAR den bilden från när Ica spårar ur från Göteborgsposten. Men du är ju väldigt ekonomisk får man ju säga: både pressa mig OCH wasa på pengar. Hur ska det sluta???

ica juni 23, 2012 kl. 10:42

Hahaha! Nu kollade jag dessutom på Zlatanbilden, vilken ju är så tillverkad den bara kan bli. Särskilt bollen, ren, STOR och det härliga extremgamla rutmönstret 🙂

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

Previous post:

Next post: