Midzommarafton med Godzilla

by Lotten Bergman on 22 juni 2012

Midsommaraftnar kräfva stövlar och starka drycker för att orkas med, har vi sagt förr om åren. Nu visar det sig att alla i Mälardalen kommer att slippa regnet! Ett nästan obegripligt diagram bevisar detta:

Och vi ska ha fest på Godzillatema: Midzommaraftonsfest. Vi har bjudit in alla vänner med vänsterhanden genom att säga:

– Välkomna, alla ni som inte har någon annanstans att ta vägen!

Det innebär att de som vet att de är vilsna varje år och till slut brukar grilla en sill på balkongen, omedelbart och en månad i förväg svarar ja. Och att de som igår insåg att de faktiskt inte skulle bli inbjudna till skärgården/miljonvillan/Mallorca/snygga grannen också har tackat ja.

Men det innebär också att vi har ett ruskigt mörkertal, eftersom 57 personer inte har svarat. Eller osat, som det tydligen heter. Därför har vi frilagt 13 sängplatser och gjort ciabattor till 30 samt kokat midsommarköttfärssås på 4 kilo köttfärs.

Samtidigt har vi tillfälligtvis adopterat en ödla som heter Pelle.

Som i svanslös.

Som i svanslös.

En ytterst komplicerande faktor är att någon har skapat en utklädningshörna i källaren och då ratat sju gamla garderober och annat skräp och ställt dem på gräsmattan. När andra bjuder till fest med partytält och bardiskar samt inhyrda band, har vi garderobslabyrint och öltipsrunda samt den djefla mannen på gitarr.

PARTY!

PARTY!

Uppdatering
Bildbevis, bara.

Godzillauppsättning.

Godzillauppsättning.

Godzilla på plats.

Godzilla på plats.

{ 44 comments… read them below or add one }

Lotten Bergman juni 22, 2012 kl. 16:19

Ok. ”Någon” där i slutet är jag.

/en som vågar erkänna

PK juni 22, 2012 kl. 16:33

Då kom det någon till lilla teatern, och ”någon” det är jag.

Pysseliten juni 22, 2012 kl. 16:33

Tssst, det läste jag direkt – mellan raderna, att du var någon alltså.
Det ser ut som om ni får en lifvad fest. Här är det lugnt som i grav… näe förresten PK och äldsta dottern är hemma och flamsar. Och så har vi frågesport.
”I vilket Europeiskt land kunde man hitta Norges huvudstad när jag var liten?”

PGW juni 22, 2012 kl. 18:14

Så många garderober borde man kunna göra något spännande av. Någon slags gigantisk julkalender med aningen få luckor?

PK juni 22, 2012 kl. 19:05

Ställ garderoberna på och bredvid varandra och sätt gäster i alla så kan ni leka den där leken som gick i svt en gång där panelen satt just på och bredvid varandra i bås och svarade på frågor. Jag tror att dom tävlande skulle avgöra om panelen ljög eller inte. Prat i kvadrat?

Lotten Bergman juni 22, 2012 kl. 19:27

Garderoberna ligger nu ner och agerar hinderbana som är enda vägen till studsmattan. Sangria har kreerats och promenad till Godzilla har tagits.

God midsommar på er alla!

LupusLupus99 juni 22, 2012 kl. 20:06

Glad Midsommar till dig också Lotten och alla andra som hänger här.

Cecilia N juni 22, 2012 kl. 21:19

Tjeckoslovakien.
Tur att jag begriper att du inte är gammal nog för att Kristiania ska gälla för då blir det genast knepigare.

Jag läste om ett ”moget par” som skulle gifta sig. De hade ju redan allt så istället för att mottaga presenter så anordnade de en loppis på sånt som de hade för mycket av. Så fick gästerna lägga en slant för det som de tog med sig hem och så gick pengarna till välgörande ändamål.

PK juni 22, 2012 kl. 21:24

Lotten, har du kanske glömt en bokstav här ovan? Ett m kanske? Efter Sangrian men före Godzillan?

PK juni 22, 2012 kl. 22:57

Men inte använda tändvätska, snälla du.

Lotten Bergman juni 22, 2012 kl. 22:58

PK. Antingen vill du att sangrian ska kremeras eller jag ska gå prommenad. Kan inte bestämma mig för vilket som är värst.

PK juni 22, 2012 kl. 23:09

Lotten, jag har aldrig använt sangria. Än mindre tillverkat. Man kanske inte kremerar sangrian. Frågan är vad man gör istället.

Niklas juni 22, 2012 kl. 23:14

Dricker, PK, dricker.

Örjan juni 23, 2012 kl. 00:38

Sangrian! Pepparmyntan från mors kryddland?
Funnes kvistar kvar i ditt kylskåp, skulle bladen kunnat ha dekorerat/kryddat sangrian.
Eller använts till mojito (om rom funnes) . Liksom till Mint Julep. Provflaska kvar av översättningsdrycken?

Örjan juni 23, 2012 kl. 00:46

Garderober eller kartonger?
Lottens kartongkyrkobröllop.
http://www.lotten.se/2010/01/idag-for-25-ar-sedan.html

Örjan juni 23, 2012 kl. 03:00

Morgonrapport via Estland.
FF (Förälddrafritt) Estelle minst dubbelt så stor som sistkläckte Estril(?)
Inget syskognabb synes (olikt gårdagens morontitt).

Oj nu kom pama/mapa tillbaka och agerar värmetäcke. Antager livsviktigt.

PGW juni 23, 2012 kl. 10:45

Hur är det egentligen med minstingen fiskgjuse, plattfiskgjusen? Hen verkar alltid ligga underst och ser liten och klen ut?

Skogsgurra juni 23, 2012 kl. 10:54

Lider idag av svår jordgubbsångest. Det är en följd av tidningarnas förhållningsorder inför missomarafton. ”Trettionio saker som du inte får missa i missommar”

Så det var ju alldeles naturligt att det måste köpas olpuppar. Och en massa annat. Vår missommarlunch blev en burk sill och några potäter. Alldeles lagom. Gräddfil (som numera bytt namn till Crème fraîche) plus fint skuren gräslök och varsin liten Piratens Besk nersköljd med lättöl. Som de halva konsumtionsenheter vi numera är fick det duga. Men olpupparna då? Svenska, lite tråkiga. En del omogna. Dom fick vara.

Och idag vaknade jag med den allra värsta olpuppsångest jag någonsin upplevt. Det är tabu att inte ha olpuppar på missommarn. Det är också tabu att kasta olpuppar. Jag anlitade min privatpsykolog, Hyttfogden. Hon frågade mig om jag någonsin beställt något onödigt i baren? Jo, det kanske hade hänt någon gång. Och om jag hade känt ångest inför det? Nej, aldrig!
Dåså, sade Hyttis, dessa två litrar jordgubbar motsvarar mindre än något du någonsin kan beställa i en svensk bar. Så du kan glömma ångesten. Jag fryser ner dem och så är det bra med det.
Är det? frågade jag.
Jomän! svarade Hyttis.

På så vis övervann jag min olpuppsångest.

PK juni 23, 2012 kl. 11:51

Inte är creme fraiche och gräddfil samma sak, dom är ju inte speciellt lika i smaken. Till sill duger bara gräddfil, creme fraiche är för fett och kladdigt. CF passar mycket bättre än gräddfil i pajfyllningar som purjopaj eller ananaspaj. Dom är helt enkelt inte utbytbara mot varandra, utan har helt olika användningsområden i köket.

Skogsgurra juni 23, 2012 kl. 12:25

Tack så mycket! Tala om det för vår lokala leverantör av mejeriprodukter. Det kan bli din tuffaste match.

Hmm juni 23, 2012 kl. 12:29

Låter som en mycket trevligare fest än den omtalade rika grannens.

Pysseliten juni 23, 2012 kl. 12:50

Rapport från boet: Alla tre har just fått mat. Estelle tryckte ner Estellan så plattgjusen kunde få några tuggor. Estellan kämpade sig dock ur storankans vinggrepp och fick lite mat innan mapa-fågeln la sig på dom. Hurra, lite grann!

Pysseliten juni 23, 2012 kl. 12:55

Cecilia N, Tjeckoslovakien var det ja.

Skogsgurra juni 23, 2012 kl. 13:05

Pysse: http://www.gke.org/pub/files/Fiskgjuse%20Estrid%20faar%20mat.jpg
Jag tror att alla tre ungarna kommer att klara sig bra och bli lika ståtliga som föräldrarna.
Idag har jag befriats både från jordgubbsångest och fiskgjuseångest.

Cecilia N juni 23, 2012 kl. 14:39

Förutom de få bär som fick åka till komposten på direkten så tröck jag och maken i oss tre liter jordgubbar igår. Det får man varken ont i magen eller ångest av.
Men jag insåg när jag tog sistbären som stått framme att rumstempererade är bra mycket bättre än såna som nyss tagits fram ur kylskåpet.

Jessica juni 23, 2012 kl. 15:46

När man, som jag, är tämligen allergisk mot jordgubbar så kan jordgubbshysterin vid midsommar kännas lite sådär. Inte våldsamt dåligt men ja, lite halvdant. Det blir inte bättre när man går förbi ett jordgubbsstånd med solvarma jordgubbar.

Lotten Bergman juni 23, 2012 kl. 16:20

Vi skippade jordbuddarna helt och totalt eftersom 40 kr för en liten pluttkartong är ohemult. Däremot frossade vi i Pavlova-tårta och torkar fortfarande grädde från väggar och golv.

PK juni 23, 2012 kl. 17:36

På tal om basket, när jag var barn så fanns det stora, svarta skivor med ljud inspelat på. Det kunde vara sagor eller tex musik. En favorit var Scooby Doo, Basketmysteriet på Spökön. Med Harlem Globetrotters. Ville bara dela med mej av detta barndomsminne.

Cecilia N juni 23, 2012 kl. 19:26

Hihi, jag har just idag hört talas om ett barn som undrade om de hade en apparat att spela ”fyrkantiga skivor” på.
Det visade sig vara kassettbandspelare som var målet.
Och denna fantastiska uppfinning startar på samma ställe som man slutade på!

Skogsgurra juni 23, 2012 kl. 21:00

PK
Det VAR ju gräddfil vi hade till sillen. Den lokala leverantören har tydligen gett efter för konsumenttrycket och börjat leverera det kunden vill ha. Hade jag bara vetat så hade missommarlunchen ju varit ännu mera lyckad. Jag skämmes lite för detta.

Cecilia N juni 23, 2012 kl. 21:16

Nu matas det. Två ungar sträcker sig efter maten. Den tredje vaknade till så småningom. Jag trodde ett tag att den var död, men den sträckte också upp sin hals, men inte alls så långt som sina giraffsyskon.
Sen vilade den ett tag, men gör nya tappra försök att påkalla mammas uppmärksamhet igen nu. Men det är inte lätt när man är plattfiskgjuse.

Pysseliten juni 23, 2012 kl. 21:25

SG. Bättre åt det hållet, att det du åt var ”rätt” än tvärtom! Efter en krabbmåltid hade alla kvar hjälarna på sina tallrikar, utom jag. Gulp. Knastrigt men gott, det kändes värre efteråt.

PK juni 23, 2012 kl. 21:47

Men om man inte märker att man äter gräddfil istället för creme fraiche så är det väl inte så farligt om den lokala handlaren väljer att köra över sina kunder med att strimlajna sitt sortiment.

PK juni 23, 2012 kl. 22:17

Fast det var ju tur att det blev rätt SG.

Skogsgurra juni 24, 2012 kl. 03:31

Juninatt blir aldrig av, som Martin sa. Så ljust att jag måste upp och kolla fiskgjusar och annat. Katherine ruvar just nu en präktig fisk. Och det blåser. Som vanligt.

Min rodnad kommer sig av att jag förutsatte att det var den där smeten jag åt. Och så var det rätt grej! Det är riktigt urdåligt. Men jag kan ju inte heller skilja en dålig whisky från en bra. Så var det med det.

Skogsgurra juni 24, 2012 kl. 03:55

Och nu kom Earnie med en alldeles ny fisk. 1,5 fiskar i boet, tre ungar, två vuxna och det där impulsköpet till jättegren som verkade så perfekt i möbelaffärn.

Pysseliten juni 24, 2012 kl. 08:07

Jättegrenen kommer nog snart till pass. Estelle är trots allt ganska mobil och barnsäkerheten blir viktigare. Undrar på vilken våning dom bor?

Örjan juni 24, 2012 kl. 11:25

Översta – med takterrassen.

Pysseliten juni 24, 2012 kl. 14:16

En annan sak gällande boet: var är fågelkacket? Hos oss föll två bomber på altanen nyligen och det blev förvånansvärt stora fläckar. Grenarna i boet ser så fräscha ut.

Örjan juni 24, 2012 kl. 15:01

Skillnad mellan fågelarter. Fiskgjusar tydligen renliga. Skrakar med sina kolonier, klart motsatta.

Lotten Bergman juni 24, 2012 kl. 15:06

Även jag har suttit i bajsfunderingar.

(Ska bara ordna en konfirmation. Återkommer när det har lugnat ner sig.)

PGW juni 24, 2012 kl. 17:37

Misstänker också att jättepinnen är barnsäkring. Som barngrind vid trappen, men de måste bygga en runt om på något vis.

Det var en stadig fisk de fick tag på igår, den verkade räcka en stund idag med.

Ökenråttan juni 24, 2012 kl. 21:15

Midsommarfirande i Dalarna med family reunion (18 pers. bara), sill och jordgubbar, spela kubb, slåss med mygg, allt i strålande solsken – så hade vi lyckan att ha det. Ormvråk träffade vi på, i morse en skogspromenad bland linneor och blåbärsris och en sävligt tuggande älg tittade på oss när vi bilade förbi. Gillar s.m.s.

Skogsgurra juni 24, 2012 kl. 22:49

V.m.k en djurisk upplevelse? Hette älgtjuren törhända Samuel?

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

Previous post:

Next post: