fredag, juni 15, 2012

Sverige–England

by Lotten Bergman on 15 juni 2012

Alla längtar vi till Glenn Hyséns supermatch i dåtiden. (Det var 1988, vilket är lika viktigt som att känna till att trettioåriga kriget började 1618.) Han tajmade 197 olika glidtacklingar så att domarna bara häpnade och ingen engelsman hann ens tänka tanken att slänga sig och filma ljumsksmärta eller benbrott. I tv visas nu små komihågsnuttar från Sveriges matcher mot England och jag står två decimeter från tv:n och berättar för barnen om Johan Mjällbys mål, Kennet Anderssons, Henke Larssons och om stackars Håkan Mild som fick engelska dobbar i låret.

Och under tiden som detta händer, väljer min djefla man att sätta sig ute på busshållplatsen och spela gitarr. Gah.


Håll tummarna nu.

Uppdatering
Jävlar. Sverige–England 1–0 i 23:e minuten.

Äntligen uppdatering
Sverige gör 1–1 när  Zlatan skjuter en kass frispark rakt in i muren, men fladdrar in och tjongar till bollen på måfå så att den hamnar hos backen Mellberg som … tåfjuttar till den lite så att den hamnar på en engelsman som inte förmår att göra annat än självmål. Puh. Bara 40 minuter kvar.

Uppdatering igen
Domarn är dum. Eller orättvis. Eller så hejar han inte på Sverige.

Uppdatering  pga. av nåt kul
Mellberg gjorde mål igen! Vi har 2–1! Eskilstunagrabben Sebastian Larsson sköte en perfekt frispark rakt på Mellberg som bara behövde nicka till lite. Men … nu har Grankvist fått hjärnskakning tror jag.

Uppdatering, tyvärr
Ni anar inte. Detta tar på krafterna. Wallcott skjuter, bollen touchar Sebastian Larsson och går i mål. Vi har uschliga 2–2. Mikael Lustig ska in för Grankvist måste ut. Nu ska vi bara göra ett mål till.

Förvånad uppdatering
Vi fick frispark för att engelske målvakten tappade bollen över linjen. Hörna för Sverige. Då går Zlatan fram och häller i sig vatten ut en vattenflaska. Som ligger i målet. Och som helt klart tillhör Englands målvakt. Så rart.

Blytung uppdatering
England gör 3–2 och det gör ont ända in i själen.

Ack.

{ 31 comments }