onsdag, juni 13, 2012

Mitbringsel?

by Lotten Bergman on 13 juni 2012

Jag har förut berättat hur bedrövlig jag är på att

  1. komma på en gåva till värden
  2. komma mig för att fixa den eventuellt påkomna gåvan till värden
  3. ta med den mödosamt framtagna gåvan till en förväntansfull värd.

Det gäller alltså Mitbringsel. Andra tar med sig choklad, blommor, hembakt bröd och vinflaskor. När jag kommer hem till folk sparkar jag av mig skorna, känner mig som hemma, tömmer diskmaskinen och skalar potatis.

Och låtsas som det regnar. För även jag begriper ju att det är väluppfostrat och trevligt med presenter. Jag brukar hävda att det jämnar ut sig eftersom alla som kommer hem till oss får välja valfria böcker ur presenthyllan … men det jämnar nog inte ut sig, misstänker jag.

Jag är i detta nu på väg mot två olika tillställningar på Söder i Stockholm. Glad i hågen tackade jag ja till båda eftersom det ju inte på några villkor kunde vara så att de ägde rum på samma dag. Men jo.

Så här såg min komihåglista ut i morse:

  • köp cykel
  • köp roddmaskin
  • köp grill
  • köp färg till cykeln
  • köp nya tvätthängsklämmor
  • köp två flaskor vin till värdarna
  • ta med egen dricka.

(Listans första fem punkter har stått där i en månad nu.)

Jag satte mig på en cykel i god tid och såg till att jag hade tre (3) bygellås med mig och att jag var torr under armarna samt att hjälmen satt som den ska. Halvvägs till stationen blev det tvärstopp! Tyvärr gick sedan flera minuter när jag letade efter felet eftersom just denna cykel sedan tidigare har problem med bromsar som låser sig som vore de mina knän.

Loss!

Loss!

Men som ni ser var det ju bara klänningen som hade sökt sig till hjulet. Jag ryckte loss den, knöt upp den i midjehöjd och kunde sedan på ett sällan skådat oskönt sätt ta mig ner till stan.

När jag kom fram till stationen hade min lilla reservtid ätits upp påpass att jag inte hann få ordning på fler än två av de tre låsen. Och så klev jag förstås på mina nya solglasögon så att de knäcktes.

Krack!

Krack!

Här sitter jag nu på tåget och kan bara konstatera att de där vinflaskorna som jag skulle ge bort, de står ju kvar hemma i hallen. Mitbringsel är helt enkelt inte min grej.

{ 54 comments }