tisdag, december 20, 2011

Hemlisbloggartröjan genom åren

av Lotten Bergman den 20 december 2011

Jag tänkte mig en liten bloggutställning här – men materialet är defekt, ofullständigt och borde inte redovisas! Det saknas en bild! (Men den kommer, jag tror att jag har förlagt den i fel dator.)  – varsågoda!

2005

2005 - en bloggartikel om en bloggtröja

2006

2006 - en NE-artikel om hemlisbloggarn

2007

2007 – en summering med slamkrypare

Wanted! Dead or alive! 2008! Tröjbilden är borta! Jag har den förstås någonstans eftersom jag inte slänger ett endast dugg. Béatrice använde sina magiska fingrar och fann den! Heureka och tack! (Jag kunde också ha använt en bild på hakke i t-shirten, som han så snällt skickade till mig.) Här är det bortsprungna lilla lammet:

2008

2008 – Lotten get your gun

2009

2009 - lite mystisk latin

2010

2010 - ett skrik på hjälp

{ 33 kommentarer }

Julkalendern 20 dec 2011

av Lotten Bergman den 20 december 2011

Jag fuskade med facit igår. När många av båsets invånare hade gett upp och gått och lagt sig, gjorde jag inte alls som jag hade sagt utan lade ut facit mitt i natten. Men ni ska tacka mig: ni fick mer sömn än annars! Vinnarna blev två: Huskorset och Anna.

Lucka 20 kommer här! (Om någon till äventyrs inte kommer ihåg det efter gårdagens virrvarr och ledtrådar som endast ledde till små blåsippor: man ska gissa, men göra det med gåtfulla ledtrådar. Och gärna fel.)

_________________________

… och nu de lokala nyheterna.

– En oidentifierad man har hittats död under en ett av de äldsta kastanjeträden i Stadsparken. En flaska som förmodligen innehållit brännvin låg bredvid honom. I ena fickan hade mannen en röd anteckningsbok med orden ”djur” och ”natur” samt ”det luktar som”, följt av något oläsligt. Flickan som fann honom trodde att han sov och blev svårt chockad. Hon har förts till centralsjukhuset och mår efter omständigheterna väl. Polisen tar gärna emot tips från allmänheten på 114 14.

– Vi fortsätter med vädret och kan berätta att det blir fortsatt soligt och varmt, temperaturen kommer att ligga ru…

_________________________

Facit kommer runt midnatt och lucka 21 i arla morgonstund!

{ 264 kommentarer }

Facit till Julkalendern 19 dec 2011

december 20, 2011

– Vad har jag skapat för monster? sa jag och vred mina händer, tog mig åt huvudet och vaggade lite fram och tillbaka samtidigt som jag suckade glatt. (Förlåt. Jag har läst en svensk deckare.) För idag talade ni liksom i tungor. Två ny(börjar)kommenterare dök upp och svarade rätt och det på ett så inlindat […]

Read the full article →