På hotell i Göteborg

by Lotten Bergman on 5 maj 2011

Jag bor på finhotell i Göteborg.

Men för att ta mig hit var jag tvungen att ta en buss från Kungälv. Busschaufförerna här i trakterna tycker att jag ska åka gratis, för när jag försöker betala går det oftast inte: det ena kortet vill inte, det andra kortet vill inte, sms-koderna är så svåra att lista ut ”och förresten funkar det ofta inte, sätt dig ner bara”.

Tack. Men jag vill faktiskt inte tjuvåka, så då brukar jag skicka en vanlig spårvagns-sms-biljett för 21 kronor för samvetets skull. (Det är nästan bara när det gäller lokaltrafik som jag har rent samvete.)

När jag satt där på bussen igår och tänkte att det var ju väldigt vad våren är vacker och oj vad jag har ont i mitt stukade lillfinger, så sa det skriiiiiitsch skraaaaaaaaaap och krrrrrrffffffffffscchhhschhh i bussplåten. För i en sväng kom bussen för nära en bil – eller en bil för nära en buss.

Tyvärr var chauffören och bilföraren helt och komplett ense om vad som hade hänt och skrev bara på försäkringspapperen och tog några mobilbilder. Ingen slog någon, ingen hötte med knutna nävar och blodet flöt inte i strida strömmar. Så här såg det ut i kanske sex minuter:

– Jaha du. – Ja jag säger då det. – Jomen. – Ja. Gäsp.

– Jaha du. – Ja jag säger då det. – Jomen. – Ja. Gäsp.

S:t Jörgen Park Resort är alltså inte ett hotell som kan erbjuda intressanta mögelodlingar i duschen eller trasiga lakan. Och vad ska man då som skrivande snokare fokusera på? Allt som är fint kanske?

Hotellrep i sammet! Det avgränsar inget från något och är bara till prydnad och glädje.

Hotellrep i sammet! Det avgränsar inget från något och är bara till prydnad och glädje. Men vänta ...

Fästet är ju rostigt! Skandal! (Och hurra!)

Fästet är ju rostigt! Skandal! (Och hurra!)

När jag hade fotograferat rosten och checkade in, kom nästa överraskning: en uppgradering. Sådant har jag bara sett på film och läst om tidigare – man får ett finare rum än man har beställt. Jag skulle förstås ha sagt ”tack, det var trevligt”. Istället började jag vifta med armarna och bedyra hotellet min kärlek och säga ah oooh nääää och himmel och pannkaka. Men det bästa kom sist:

– Ja just det, rum 306, ja då ingår minibaren i priset.

Jag har som princip att inte ens öppna minibaren när jag sover på hotell. Föreläsningarna kräfva skarpa sinnen och kan inte göras sluddriga av ständiga hotellfester. Men om minibaren ingår kanske … ja, fast ni får se här på filmsnutten hur det blev:

 

Så synd att jag inte är en person som njuter av utsikter. Men vänta, där nere tränar ett fotbollslag! Så intressant!

Så synd att jag inte är en person som njuter av utsikter. Men vänta, där nere tränar ett fotbollslag! Så intressant!

Och annars då, hur är det på hotellet?

Det finns en fullständigt fantastisk träningslokal med tv i varenda jädra maskin!

Det finns en fullständigt fantastisk träningslokal med tv i varenda jädra maskin! Jag såg på Sportnytt samtidigt som jag cyklade två mil!

Fast internetet funkar inte. Ah well.

Det finns fritt internet! Fast internetet funkar ju inte. Ah well, jag har ju min Iphone.

Det finns bord med inbyggda 70-tals-askkoppar!

Det finns bord med inbyggda 70-tals-askkoppar!

Det fanns både bacon och äggröra. Men ... ja, ni kanske ser hur det smakade?

Det finns både bacon och äggröra. Men ... ja, ni kanske ser hur det smakade?

Det finns en snygg fjärrkontroll med hundra miljoner knappar som jag inte kan se utan glasögon.

Det finns en snygg fjärrkontroll med hundra miljoner knappar som jag inte kan se utan glasögon.

Hela dagen ska jag föreläsa för människor som hanterar juridiska texter. Ehuru, emedan, inställelse, fullföljdshänvisning, yrka, obehövligt, bestrida, erinra, entlediga, förordna och vite på er alla!

{ 30 comments… read them below or add one }

Sandra maj 5, 2011 kl. 09:30

Den där äggröran ser ut som smör. Eller blomkål.

Miss Gillette maj 5, 2011 kl. 09:41

Snacka om att få allt: gratis minibar _och_ ingen baksmälla. Vilken rörande omtanke om hotellgästernas dagen efter-form!

Märkligt nog har jag aldrig nånsin varit där ute, trots flera decennier i Göteborg varav kanske fem år på Hisingen. Lillhagen var ju dårkistan som man använde i diverse ret, men hur många gånger man än blivit anklagad för att ha rymt därifrån hade man ju aldrig varit i närheten.

Hotellet ser smaskigt ut. Berätta sen om det går att ta sig in till stan på nåt smidigt sätt, så att man vet om man kan våga sig på att bo där nån gång.

Malinka maj 5, 2011 kl. 09:44

Häromsistens när jag bodde två nätter på hotell i Malmö stack jag in huvudet i badrummet och tänkte på Lotten. Men inget mögel.

Sedan noterade jag att det fanns vattenkokare, snabbkaffe och tepåsar, och tänkte på Lotten en gång till.

Till slut satt jag med internetbiljetterna man fick gratis och undrade om jag inte skulle blogga om det – en inloggning varade i 2 timmar, men man fick precis hur många biljetter som helst (”här, ta en bunt, och kom ner om du behöver fler”) – men jag var så trött att det blev intet av det. Och då tänkte jag på Lotten igen och kände mig skyldig för att inte ha gjort min plikt som hotelbloggare.

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 09:52

Helt riktigt, Sandra. Huäääärk för ”äggröran”. Som smakade mjöl.

Buss nr 17, Miss Gillette. Eller 37 om man kommer norrifrån. (Numera vet jag vartåt norr är.)

Malinka: mitt finhotell har inga vattenkokare på rummet. Därför blev det inget kvällste, vilket ju är det mysigaste på hela dagen.

Miss Gillette maj 5, 2011 kl. 10:23

lotten: Att man kan åka buss vet jag (jomen det är säkert!); jag undrade mer om det är långt till hållplatsen och om det är turtätt och sådär. Dessa fakta kan jag förstås googla — det är snarare din, resenärens, upplevelse jag är ute efter. Om det känns enkelt och snabbt att ta sig in och sådär, eller om man känner sig som en lyxfånge på ett golfläger. Sånt man inte kan utläsa ur tidtabellerna, du vet. Ungefär motsvarande detta att man inte kan se på hotellens webbplatser om de har mögel i duschen, vilket ju du som högupplevande resenär plikttroget rapporterar om. 🙂

Å tredje eller fjärde sidan: så himla viktigt är det inte. Några strapatser ska man väl genomleva på egen hand; nån gång ska man väl våga färdas på Hisingen utan Lonely Planetbok.

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 12:43

Man kan absolut gå från busshållplatsen, som ligger på storvägen bara 200 meter från hotellet!

Men fan vet om man ska. Efter den där äggröran … *ryyys*

(Fast personalen är väldigt trevlig och tebordet hade massa sorter och stora muggar!)

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 14:31

Oh, buss 17 till stationen går ju var tionde minut på eftermiddagen!

Jessika maj 5, 2011 kl. 16:03

Meh! Uppdaterad hotellvistelse, njut och håll snattran! Om vi nu bortser från äggröran.

Orangeluvan maj 5, 2011 kl. 16:42

Jag tänkte mest på baconet, som uppvisade såväl kokta som förkolnade partier. Det kräver skicklighet av kocken.

Kubformad äggröra? Är inte det något från Kalle Anka?

PK maj 5, 2011 kl. 17:33

Så det kokta fläsket var stekt? Och det där vaniljsåsfärgade klumpen måste vara en bit frigolit?

Dieva maj 5, 2011 kl. 18:06

Jag kan rapportera att äggröran och baconet var lite ljumna men äggröran påminde inte om blomkål på Hotell Linköping men juicen pressade jag själv från apelsiner (smaskigt) och Internet var fritt, det räckte att registrera sig direkt (inga lappar från receptionen).

Rent och fräscht, inga skeva kontakter eller annat spännande att rapportera om.

Min minibar såg likadan ut när jag tittade efter. Men jag glömde kolla om den ingick. Tror inte det eftersom jag nekade att uppgradera rummet för en hundralapp (smålänningen i mig slog till).

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 19:11

Hålla snattran? Inte på några villkor ska här hållas snattran! (Som väl också är från Kalle Anka?)

Jag sitter på ett försenat tåg nu, hörni. En kille blev avslängd före avgång för att han var för full. Ombordpersonalen har inte kommit ombord så det är ingen biljettkontroll och ingen mat. Men vi rör oss *kollar på kompassen* i alla fall österut.

PK maj 5, 2011 kl. 21:26

Funkar kompassen bra inne i en stålburk med ett kraftigt magnetfält utanför?

Internet på lappar? Omodernt, numera ska det vara appar.

Period 2 är just slut och Ryssland leder med 3-2 över Danmark.

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 21:32

Äntligen! Någon som rapporterar om hock… Va? Bara 3-2??? Jeeez, världen är ju helt uppånervänd när Danmark till och med kan få fram skott mot Rysslands målbur!

(Sitter nu fast strax utanför Katrineholm, där en ersättningsbuss/taxi väntar.)

PK maj 5, 2011 kl. 21:33

Och Norge leder med 2-1 över Sweitch. Eller Schweiz, som en del säger.

PK maj 5, 2011 kl. 21:35

Danmark ledde med 2-1 efter 1:a.

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 21:38

Norge ska förlora. Basta. (Tänk er Sverige-Danmark i hockey-final!)

PK maj 5, 2011 kl. 21:57

Menvaf… Danmark trycker in reducering i ett Ryskt anfall. Snyggt. 4-3 till Ryssen.

PK maj 5, 2011 kl. 22:09

Nu tar dansken ut målvakten med drygt 2 minuter kvar.

PK maj 5, 2011 kl. 22:10

Nära kvittering direkt.

Christer maj 5, 2011 kl. 22:29

Får väl gratulera Sunnsvall dårå.
Ska du på Billys nånting? Heja lite extra på P98 Luthagen från mig.

Lotten Bergman maj 5, 2011 kl. 23:23

Tänk att jag kan använda mitt eget kommentatorsbås som förstahandsinformation när det gäller både hockey-VM och basket-SM. (Och jag hejade på Sundsvall trots att Norrköping är mycket närmare. Kul med så jämn finalserie.)

Om jag ska på ”Billys”? (Som nu heter EEM.) Ja jisses, 24/3. På söndag speakar jag finalerna i Sporthallen, annars far jag runt överallt. Ska leta reda på P98 Luthagen och rufsa Lill-Christer i håret.

Stellan maj 6, 2011 kl. 09:50

Äggröra på hotell görs tyvärr ofta av äggrörepulver…
Att åka kollektivt i Västra Götaland är för övrigt väldigt ofta precis som du beskriver. Hur gärna man än VILL göra rätt för sig, så går det icke.
Och att S:t Jörgen för alla västsvenskar över 30 fortfarande är synonymt med mentalsjukhus, ska vi kanske inte gå in på alls.

Man Grey maj 6, 2011 kl. 10:09

Jo, det tycker jag visst vi skall göra. Blev nämligen jätteglad när Stellan sa att kännedom om S:t Jörgen såsom synonymt med mentalsjukhus, gäller för västsvenskar som är äldre än 30. Kände mig plötsligt ung igen. Trodde bara det var vi 50+:are som kände till detta. Tack för det och trevlig helg Stellan. Ja, ni andra också naturligtvis.

Luna maj 6, 2011 kl. 11:59

Samma fenomen som Sidsjö? Folk hajar till när man ska dit och bo.

Äggrörepulver låter som ett fantastiskt mänskligt framsteg, att med stor möda åstadkomma ett produktionssteg mellan råvara och produkt. Dyrare och äckligare i ett, ta-daa!

Jessika maj 6, 2011 kl. 12:07

Snattrande låter trevligare än ja, hur man nu kan uttrycka sig. Jag hoppas att vistelsen var trevlig ändå 🙂

Gerbilen maj 6, 2011 kl. 18:07

Hur allmänna samfärdsmedel går ihop fattar inte jag. Mest går jag eller cyklar i vår vackra huvudstad, men på senare år har jag haft anledning att ganska ofta besöka en institution som ligger en bit söder om Stockholm. Då reser jag från Slussen (uärrk!) med tåget som går till Solsidan, men hoppar av ganska snart efter start. Jag tror att ungefär 3 gånger på alla dessa år har jag betalat. Ingen kommer och ber om att få stämpla min långa bilett, helt enkelt.

Lotten Bergman maj 6, 2011 kl. 23:42

Jag håller med: Slussen är ett förfärligt, kissluktande köldhål i skuggan.

Mig kollar det alltid biljett på. (Säger man så?) Jag ser väl skum och farlig ut.

Jessika maj 7, 2011 kl. 15:08

Lotten: hoppas att jag inte gjorde dig irriterad över snattrandet och sånt. Har själv aldrig blivit uppgraderad, vill också någongång 🙂

Lotten Bergman maj 7, 2011 kl. 15:29

Nejnej, Jessika. Och tydligen kan man BE om att bli uppgraderad. Jag trodde att det bara hände — men det finns uppgraderingsexperter out there!

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: