onsdag, mars 23, 2011

Nya kompisar

by Lotten Bergman on 23 mars 2011

Pssst. Detta inlägg publicerades redan igår. Men så kraschade mitt webbhotell ett par timmar senare så att bloggen och allt i den försvann i en isande vit snöstorm. När allt kom tillbaka var klockan tillbakavriden ett helt dygn och era kommentarer till detta inlägg borta. (Dem har jag försökt återskapa.) Frågan är bara om det försvunna dygnet gör att jag resten av livet är ett dygn efter alla andra. Himla besvärligt på nyårsafton, t.ex. Slut på pssstet.

Det är inte många man kan kalla kompisar. Men jag brukar utnämna alla som jag gillar till mina kompisar oavsett om de per logisk definition är det eller inte. Tyvärr kan man ha kompisar som man inte gillar också, men dem kan man ju … hm. Vad kan man göra med dem?

Strunt samma. Nu ska jag berätta om mina nya kompisar som jag hittade (åååå vad jag inte kan sluta prata om resan till Italien) när vi åkte till Milano förra helgen.

Ser ni vilka det här är?


Det är Kenneth and the Knutters, förstår ni. Och mina kompisar är de två i mitten: trummisen Benny och sångaren Kenneth. (Som egentligen heter något helt annat och i det civila har ett helt annat yrke.) Bandet låter lite som Status Quo, men är roligare. Kanske lite som Magnus Uggla och Style också. Och jag har aldrig – säger ALDRIG – hört bandnamnet sägas. Så precis som när man bara har läst vissa ord och aldrig hört dem uttalas, kan det bli fel.

(Jag trodde länge att namnet George skulle uttalas ”Je-årrge”, min djefla man sa som barn ”väää-sentligt” [utan att betona e alltså] och ”kinkig” med k-ljud först och inte tji-. Lillasyster Orangeluvan sa ”jascht” om yacht, men det är ju snudd på självklart.)

Så när sångaren Kenneth där ovan hade rabblat några låttitlar och sjungit några strofer för mig när jag var sådär med-öppen-mun-förvånad, skulle jag bara ställa en enkel fråga om rockkarriären eller groupies eller om det var folkparksturnéerna. Och då lät det så här på swinglish:

– Men har Kenneth änd thö Knätters ko…
– KNU! sa Kennet.
– Knu…? sa jag.
– KNU! KNUUUTTERS! sa Kenneth

På något sätt lyckades jag se oberörd och blasé ut och inte rödörad och skamsen och kanske spillde jag ut något eller snubblade på en mattkant för att distrahera lite. Men man ska ju stå stilla i klaveret om man nu har haft omaket att trampa i det. KNU!

{ 18 comments }

Mitt webbhotell har problem

by Lotten Bergman on 23 mars 2011

Först var hela sajten borta sedan igår eftermiddag. Och när den nu kom tillbaka, var gårdagens inlägg och alla dess kommentarer borta – och ytterligare några.

Jag kan återskapa via cashade versioner, men måste först höra med Ballou – som webbhotellet heter – om de kan hitta det som har tappats bort på vägen. De hade det säkert svettigt, men vi kunder vill nog ha mer information än så här:


2011-03-22 16:49

Vi har en driftstörning på en av våra MySQL servrar. Våra tekniker arbetar med att lösa problemet så snart som möjligt. Vi kommer fortlöpande uppdatera driftinfo.

”Fortlöpande” innebär nästan var sjätte timme:

2011-03-22 22:38

Vi har tidigare rapporterar om problem med MySQL Server, da-db1.ballou.se. Tyvärr är det ett allvarligt problem. Vi håller just nu på att återskapa databaser till annan HW. Vi återkommer inom 30 min. med uppdaterad status.

Och ”30 min.” betyder en dryg timme.

2011-03-22 23:46

Problemen ska nu vara avhjälpta.

Men mina problem är att jag plötsligt saknar massa välplacerade bokstäver.

Nu avvaktar vi. Lite lagom morrande.

_________

Ah, nu kom svaret:

”Ja tyvärr är allt borta från gårdagen då vi har läst tillbaka all data från den senaste backupen från natten mot tisdagen 22/3.
Som vi skrev på sajten var det ett större haveri på vår databasserver (SQL server) och vi fick skapa upp all data på en ny server och sedan hämta tillbaka information från senaste backupen och därför är tyvärr all data från gårdagen borta.”

Grrrrrr. Men jag kan nog trixa lite. Gårdagens inlägg kommer på nytt, fast här ovanför. Grrrrr.

{ 20 comments }