Hoppa till innehåll

Vårt agerande i sängen (uppdat.)

PGW frågade igår i kommentatorsbåset: ”Ursäkta en oinvigd, men vad GÖR man egentligen på bokmässan? Förutom får ont i fötterna och träffar bloggare?”

1.
Man hittar en tvestjärt i dojan.

Vi kan kalla honom Nisse. Rest in peace, dear.

Jag såg häromdagen en snutt av en dokumentär om uteliggare, där en av de mer slitna männen tar av sig stöveln och i den hittar en död mus. Inte särskilt bekymrad konstaterade han bara att det var ju konstigt att han inte kände något när musen levde.

En död tvestjärt ser faktiskt lite mänsklig ut. Eller har jag sett för många zombiefilmer och tappat omdömet?

2.
Man bor på hotell.

Ja, inte om man har sådan otur att man bor i Göteborg redan. Mot alla odds, bor jag och Den djefla mannen dessutom på ett och samma hotell. (Framförhållning är inte vår ledstjärna.) Lyxpyx! Hotellfrukost! Heltäckningsmatta!

Fast när jag igår checkade in, höll jag nästan inte på att hitta golvyta att lägga väskorna (fyra kolli – trots att jag inte har extraskor och finkläder med mig) på och sängen var … inte vad jag hade förväntat mig. Hemma sover vi i varsin 1,20-säng. Här skulle vi samsas på en 1,40-säng. Jätteintimt, jättegulligt och jätteromantiskt förstås.

Så här är det tänkt på ett ungefär.

Hemma har vi breda sängar dels för att få plats med nattvandrande barn, men också för att faktiskt kunna sova. För i vår familj sover man inte som döda tvestjärtar på rygg med händerna knäppta på bröstet, inte. Utan mer så här:

Så här sover vi i verkligheten.

Jag ringde ner till receptionen och sa hej och tack men förlåt och ursäkta men min man snarkar och vi är jättestora och sprattliga och skulle det kunna gå för sig att … Och det gick. Ett annat rum trollades fram, så nu sover vi i två 90-sängar istället. I-landsproblem, någon?

3.
Man äter köpemat.

Igår hade jag tänkt köpa en sushi och sitta på rummet och äta samt dricka en kall öl. Jag brukar göra det när jag bor på hotell och inte har föreläsning dagen efter. Vilket är aldrig.

Misosoppan vaktades av ett monster.

Men hur gör man med detta Moment 22?

  • Man får inte ta med en foajé-öl upp (”vi har inte utskänkningstillstånd på rummen”).
  • Man får inte äta medhavd mat i foajén.

Svar: man smusslar och fuskar och låtsas som om det regnar.

Nu ska jag med en död mobiltelefon (har glömt laddaren hemma bredvid skor och tandkräm) försöka hitta bloggare, räkmackor, djefla män och gamla kolleger. Om tekniken vill, uppdaterar jag här senare.

___
4.
Man hittar en rolig skylt

5. Man får av Stationsvakt en ny illustration.


6.
Man går på traditionell räkmacka tillsammans med:

Miss Gillette
IT-Christina
Greatness
Fröken T
Flinn
IT-mamman
Översättarhelena
Ullah
Gnesta-Pelle
Studiomannen
En annan sida
Ataharis
Salt, skyltat.se, Blogtrain
Sandra
Den djefla mannen
Lotten

(Ja, jag var på räkmackan även med mig själv.)

Den här bilden är fruktansvärt tråkig och mes
ig. Den djefla mannens rygg och ett tomt glas och Sandra som tar bild samtidigt. MEN: den bild som Sandra tog samtidigt är fantastisk!

7.
Man åker hissar och rulltrappor som vore man på en flygplats, man stirrar på Lennart Helllsing, hejar på Jonas Hallberg, man blir oavsiktligt spottad på av chipssmaskande författare, man snubblar, trillar, kramar gamla vänner och klämmer på en och annan bok.

8.
Man går till Nya Ullevi (vilket var fel) och sedan till Gamla Ullevi (vilket var rätt, men den är ju ny) och så leker man studioman. Mer om det senare.

Share
Publicerat iBloggen

19 kommentarer

  1. Ica

    okej, svårt att få tag på dig imån då. Ska jag svänga inom efter laddare istället kanske 😉
    Hehe, vad smala o små du och den djefla mannen blivit. och bara varsitt ben när ni skedar 🙂
    Själv får jag eget rum ute i Kållered. Alldeles gratis 😀

  2. JR

    Vad är det för hotell som fjantar på med sådana löjliga regler? Vilket sushi ställe är det som har denna fantastiska utsmyckning?

  3. Haha, skrattar gott åt sovbeskrivningen och känner igen sovstilar. Skulle också vilja ha 2 120-sängar hemma, men hittills har vi haft för trångt och nu sover ju snart alla i sina egna sängar, så det känns lite passé.

  4. Tack, Ica, jag har fått låna laddare av Översättarhelena!

    Hotellet heter Spar och är helt ok, förutom det där med antimysreglerna. Och så var det ont om marmelader till frukosten.

  5. Ååååååh, Johnny! Tack! Än en gång fortsätter mina taffliga illustrationsförsök till något finare, högre och bättre!

    (Klicka på hans länk, hörni!)

  6. PGW

    Jahaaa! 🙂 Jamen räkmackan såg ju god ut förstås. Man kanske ska titta på böcker nästa år då. Och äta räkmackor. Men då måste jag hitta ett hotell med ordentliga marmelader, någon ordning måste det vara.

  7. Om alla är där så förstår jag varför det är så lugnt i båset …

    Varför är inte jag i Göteborg? Ja, det kan man ju undra. Dålig planering.

    Ha så trevligt allihop!

  8. PGW

    Hm jag passerar Gbg imorgon. Borde jag stanna till? Och varför uppdaterar inte Lotten bloggen i realtid,jag vill ju veta vad som HÄNDER!!!

  9. Sorry, kunde inte uppdatera mer — var på fotbollsmatch med Studiomannen! (Rapport kommer. Men ÖIS förlorade mot Trelleborg och Allbäck var snyggast på plan.)

  10. Ja, och då har jag inte ens kommit in på delen som handlar om fredagskvällens intrång i Parksviten på tionde våningen, Kristina.

    (Jag och Anna Toss lägger oss i detta nu att sova i vardagsrummet hemma hos Översättarhelena.)

  11. […] vilka det var ska jag länka till så fort någon annan har lagt upp den. Typ Lotten?  Uppdaterat: Japp, nu har hon skrivit! Hon berättade förresten att den radiointervju hon gjorde med mig vid förra årets bokmässa […]

  12. […] Ska vi byta rum? – Ska vi …? – Vi har bara bytt rum en enda gång förut. – Magnus Uggla bytte rum när han kom in i ett rum där städpersonalen hade glömt kvar en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.