tisdag, april 28, 2009

Nu behöver jag er hjälp

by Lotten Bergman on 28 april 2009

Den 4 maj håller jag en kurs på Språktidningens redaktion i Stockholm: Regelvärk (tillsammans med Språkrådets Ola Karlsson). Vi berättar om gamla och nya skrivregler och fnissar på oss och delar ut Svenska skrivregler och Skriv för webben till alla.

Den 11 maj håller jag en annan kurs på Språktidningens redaktion – fortfarande i Stockholm: Ordfrossa (tillsammans med nyordsexperten Erika Winther). Vi berättar om nya och svunna ord (förbrytarfysionomi!) och allmänbildar oss så det står härliga till och alla deltagare får förstås senaste SAOL och Skriv för webben med sig hem.


Båda dagarna pågår föreläsningen och diskussionen med deltagarna kl. 13–16 och eftermiddagen avslutas syndigt med ”vinmingel”. (Mitt i veckan! På en vardag!)

Men vi har plats för några fler deltagare. Kurserna kostar 1 950 kr styck, och är värda det. (Man får böcker, kunskap och nya vänner samt inspiration och en spark i rumpan. Jag skulle kunna skriva att ”känslan sitter i länge”, ”det finns stunder i livet som man alltid har kvar” och ”just do it” samt att ”Felix gör det goda godare”, men då kanske jag tar i lite väl mycket.)

Mejla mig om ni är intresserade! Tipsa kusiner och grannar! Eftersom detta meddelas med så kort varsel, sänker jag priset med ungefär 23,07 % om man kan hänvisa till godtagbara synd-om-mig-orsaker.

(I kommentatorsbåset kan man inte ange synd-om-mig-orsaker eller klaga på priset. Där kan man t.ex. däremot rabbla ord som man önskar användes oftare [förbrytarfysionomi igen!] eller ord som saknas. Eller ställa skrivregelsfrågor – jag kan allt!)

{ 62 comments }