söndag, april 5, 2009

Uppsala hela dagen

by Lotten Bergman on 5 april 2009

Tänk så nördigt att hala fram kameran och köra osäkert bara pga. denna bil.

Jag hade faktiskt inte planerat att köra 32 mil idag. Inte heller hade jag planerat att handla för 723 kronor på ett nyöppnat Ikea och plötsligt vurma för sänghimmel (jag – en ickeromantiker!) eller att spilla tonfisk på en gammal grav. Men det var vad som hände.

Med lupp kan man se världsrekord i spindelvävstråd på en grav i Domkyrkan i Uppsala. Så borde det vara oftare när det gäller gravar som man traskar omkring på och runt. Mer spindelväv!

En jätteläskig tant.

Det var när jag i kyrkan (som jag gick in i bara för att jag är uppfostrad med att står det en kyrka framför en, så går man in den och ooar och aaar) stötte på Maria där på bilden, som jag tappade tonfisk på golvet. (Förlåt mig mina synder, jag åt på en macka i kyrkan.) Det är ett konstverk, men hon ser fruktansvärt verklig ut. Hade jag varit fyra år, hade jag storgråtit av pur skräck.

– Förtjusande säng! sa jag och tog en bild inne på det synnerligen nyöppnade Ikeat. (Nu när jag är hemma i verkligheten tror jag inte mina ögon – jag tycker ju inte om sånt här!)

Imorrn ska jag skriva mer om det kyrkliga.

{ 14 comments }