Julkalendern den 20 december 2008

by Lotten Bergman on 20 december 2008

Oj, vad mycket ångest i både kommentatorsbås och facit! Trots mejlmutningsförsök och tandagnisslan, drogs ur plommonstopet bara en lapp igår (man har inte kunnat lista ut varför det ena dagen blir två vinnare och andra dagen bara en) – vann gjorde Leopardia. Loppran (det låter på namnen som om de är släkt) förärades hederspriset för idogt rimmande och allmän diskretion. Några röster:

Kronfrun:

”Min första association i dag blev en skådespelerska, blek, lång, smal med rött hår och vars förra man har flaskaxlar och hoppar i soffor.”

Fredrik I har drabbats av IRL-träffslängtan (=bloggöl), vilket hakke (som ju är ingenjör) absolut håller med om :

”Så kan vi sitta där i våra vackra tröjor och prata minnen från finska vinterkriget och revolten i Ungern.”

Nu till dagens:

(Klicka på den om den känns för liten. Klicka på den om den känns obegriplig. Klicka på den om den verkar spännande. Klicka!)

Vi tar nästa facit och lucka vid midnatt, va?

{ 177 comments… read them below or add one }

den bittre aka Pysselitens karlslok december 20, 2008 kl. 00:17

Nu har jag skrivit ner alla kandidater till dagens hemlisbloggare på små lappar och lagt dom i min toppluva (jag har inget plommonstop!). I god ordning och under överinseende och kontroll av oberoende vittnen drar jag nu en vinnare helt utan att titta i mössan. Och den lycklige vinnaren blev… tada Dan Brown.

Håkan (hakke) december 20, 2008 kl. 00:17

Det ser ut som en målning av Flundell, så jag säger Dylan Thomas och går och lägger mig.

Ica december 20, 2008 kl. 00:18

Det är du. Du har dessutom satt tekoppen på pappret och av misstag eldat lite i hörnet när du lagar mat samtidigt som du antecknar nåt viktigt. Alla de där överstrukna hattarna är i valet och kvalet vilken som ska väljas att bäras på nyårsafton.

Lotten december 20, 2008 kl. 00:18

Den bittre borde faktiskt starta en blogg.

vredens barn december 20, 2008 kl. 00:19

Hnnnn!

Jag säger Conor Oberst!

den bittre aka Pysselitens karlslok december 20, 2008 kl. 00:21

Lotten, jag lär mej ju av en mästare. (Jag menar dej, om jag var lite otydlig)

wv säger wingsp. Vad betyder det, jag tror att den vill säga något till mej. Jag förstår bara inte vad.

Ica december 20, 2008 kl. 00:21

eller är det snubben som Håkan tror är tomten som borde frysa i sin outfit på självaste julafton.

Han kan ju krubba lite halm.

Fast… det är å andra sidan på tok för enkelt. Så jag tar tillbaka det. Bäckfisken känner jag igen. En sådan har jag fått ritad i en bok.

Äsch. Här kan jag sitta hela natten. hunden har totalokuperat min säng.

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 00:22

Oj klurigt värre. Återkommer efter en sömnlös natt men jag stoppar mig i hatten med en Kentgissning, Jocke Berg skulle säkert kunna kludda sådär när han klurar på en ny låt.

När vi har noll koll skriker vi ut namnen 🙂

dieva december 20, 2008 kl. 00:23

Jaha, då fick jag något att grubbla över under natten. Men jag håller med Ica, det verkar vara lite jultema.

Kerstin december 20, 2008 kl. 00:26

James Bond. Han dog enligt wikipedia 14 feb 1989.
Eller så är det teatermänniskan som tyckte/tycker han är gud fader.
Eller nån som ramlat ned från himlen?

Petra december 20, 2008 kl. 00:29

Nu måste det banne mig vara Läckberg!? Liv och död och så Martin!? Fast det känns för lätt.

/petra – en annan sida

Fredrik I december 20, 2008 kl. 00:30

Hmm, tills vidare tror jag faktiskt att bloggaren är… Lotten. Plommonstopen varslar i alla fall om det. Koppling till DRT? Den Djefla Mannen, såklart.

Men när jag sovit på saken kanske jag kommer på andra tankar, vem vet?

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 00:30

Jag får associationer till Globen när jag tänker på en författare det skulle kunna vara. Men nu nanna kudde och klura på hur jag skall få till det.

Översättarhelena december 20, 2008 kl. 00:30

Bang? Nej, hon var ju igår. Snyft.

Mikael december 20, 2008 kl. 00:31

Claes Hylinger kanske.
Nu får jag väl ändå lägga mig?

Pysseliten december 20, 2008 kl. 00:34

Himlen till vänster helvetet till höger. GF= God Father. SC=Sainta Claus. En siffra fattas i telefonnumret, någon kommer inte fram. Vad står det, Blake Bulgch? Vad/vem dissocierar?

Tål att tänkas på, jag gör det över en lur.

Ingela december 20, 2008 kl. 00:35

Det är Christer Lindarw som telefonklottrar. Han är väldigt trött.

Eller så är det någon som funderar över om Gud finns, om Jesus fanns och om människan har ett öde.

Kanske är det ett mästerligt teatermanus.

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 00:37

Nä ändrar mig, men fan Lotten har ju lagt allt som man kan använda som jag vet kanske-ledtrådar i bilden. Så jag får väl säga att en blond Luleåbrud fick träffa honom 3 gånger i filemns värld.

Vatten-Sanna december 20, 2008 kl. 00:41

Oj. Jag skrev en jättelång gissning som jag sedan insåg har potential att vara korrekt. Den suddades raskt.

Nu vet jag bara inte om det är huvudpersonen eller någon av hans levnadstecknare som bloggar.

örjan december 20, 2008 kl. 00:44

petra
Läckberg??
Tror jag inte alls på.
Lotten tycker inte om hennes sätt att skriva,och Läckberg har redan varit med som hemlisbloggare.
Varför skulle då Lotten tillåta henne att komma igen? (annat än för att reta mig i mina bombsäkra kommentarer)

Monica december 20, 2008 kl. 00:48

Hmm, jättesvårt. Idag gissar jag inte på Horace.
Jag har två alternativ:
1.) John Pohlman. Mycket riktningar och sånt. Typ det blåser hitåt/ditåt/nedåt.
2.) Någon dramatiker. Drar till med Dario Fo. Mer bild än text.

Har jag rätt idag då?

Örjan december 20, 2008 kl. 00:51

Bea 01.37
Vet ingenting , men syftar du på honom med specifika rättigheter, och norrlandsflickan men manligt namn?
Så tolkar jag Din antydan

örjan december 20, 2008 kl. 00:54

Bea…..
Förlåt jag har en timme tillgodo att sova

Niklas december 20, 2008 kl. 01:00

hybressu (wv) ska jag kanske inte drabbas av men gissar att det kan röra sig om en gammal favorit… Ska sova på saken.

bengt december 20, 2008 kl. 01:12

Då jag djupstuderat alla kartor som finns i sagan om ringen. Utifrån och in, då gissar jag på Claes Elfsberg.

vovamomo december 20, 2008 kl. 01:14

Tecknade hattar, och Paris…Röda hjärtan=kärlek
En figur som ser ut som han blivit skjuten mitt i villervallan. Det var ju inte alls svårt i dag.

bengt december 20, 2008 kl. 01:23

MIn gissning hamnar också där.

Mikael december 20, 2008 kl. 01:31

Per Gessle, då?
Tre hjärtan för Halmstad.
G och F för Roxette.

Nåt med himlar och hattar har han säkert fått till också….

Agneta december 20, 2008 kl. 01:54

I går hann jag inte med, det tar jag nu igen med ett ännu ett nattligt nödrim:

Kan tecknen vara Evas,
eller kanske hellre Claes?
Krumelurer likt en apas,
kommentatorer enas.
Lappar ur en hatt dras
allt under mystiskt fras.
Tankeskotten köas
somligt är allt knas.
Snart så är det xmas
min gissning blir då —-

Agneta december 20, 2008 kl. 01:59

På tal om långsökta irl-relationer, så har jag lärt en och annan av Lottens första klasskamrater ett och annat. Dock inte i skolan. Även Johan Wester var en tid med på ett hörn eller kanske snarare kant.

Godiva december 20, 2008 kl. 02:47

Den bittre borde faktiskt starta en blogg!

Vovamomo, vad gör du vaken… gjorde du vaken kvart över ett?! ; -) Säg inte att du fattar direkt idag också!

Wickmanskan december 20, 2008 kl. 06:26

Idag ansluter jag mig till dem i skolgårdens dumhörna. Jag fattar ingenting. Efter förslag från BéatriceBeaBeata skriker jag ut namnet Elsa Beskow eftersom jag har noll koll.
Jag trodde jag hade koll på SC, men det var ju Stella Remmington hon hette, och då sprak ju det också. Men boken var OK.

Fru Decibel december 20, 2008 kl. 06:45

Där flögo tre hattar i himmelens höjd,
Gud Fader han flaxade själv så förnöjd.
Det kan rymmas mycket på ett halvt ark papper.

Emi december 20, 2008 kl. 08:20

Det är Ozzy som bloggar. Ängeln (tålamodet …) märkt GF(girlfriend) är förstås Sharon, med symboler för familjens känslomässiga instabilitet bredvid. Lappen är kladden till låttexten till Heaven or Hell. Den lilla gubben som ser avsvimmad ut är ett hysteriskt fan.

WV håller med, och säger ”exace”, vilket ju är precis vad han är.

lotta december 20, 2008 kl. 08:49

Idag är jag varken först eller säker på min sak (men har å andra sidan sovit hela natten), men trr att det idag är Ikaros, helt baserat på den fallande figuren… Alla andra ledtrådar har jag ignorerat.

hemligamorsan december 20, 2008 kl. 09:17

död och liv? Många frågor är det. Ingen (annan) som svarar.
Om jag gissar rätt så är det någon som hade ganska gott om tid på sig att klottra

leopardia december 20, 2008 kl. 09:37

Nu sitter jag och hoppar i stolen 🙂

först tänkte jag Ernst Billgren, bara för att lappen kändes så där Ernst-kreativ… Sen såg jag hattarna och började tänka Gunilla Pontén. Naturligtvis fel båda två, så jag håller helt enkelt med den bittre – Dan Brown.

tillerosa december 20, 2008 kl. 09:52

Hur i all världen har alla tid att sitta här och vara finurliga? Jag försöker fortfarande jobba ifatt de uppdrag som halkade efter runt Wassmo och Bert.

Jag gissar i alla fall på James Bond. Hattarna är för den där otäcke dvärgen som bär hatt i någon film, bläckfisken är så klart Octopussy och ängeln symboliserar Felix Leitner (visste ni att han egentligen hette Gideon Felix Leitner, och initialerna gäller alltså förnamnen). Ringen är från en martini, det brända beror på vilken explosionsartad brand som helst i vilken film som helst, ”Blake Bulgah” är nån skurk med världsherraväldeambitioner och S.C. står för den ryska kvinnliga agenten ”Sugar Candy”.

Fixat. Nu kan jag gå vidare med mitt liv.

den bittre aka Pysselitens karlslok december 20, 2008 kl. 10:05

Nu har jag sovit en stund och kommit fram till att det är dax att avslöja sanningen. JAG DROG INGEN LAPP UR MIN TOPPLUVA! Såja, nu har jag sagt det och kan få lite ro i själen och skrivan in det verkliga skälen till min gissning. Eftersom jag är säker på att jag har rätt idag, ville jag inte lägga ut min analys redan inatt, men nu kommer den.

Det finns en stark koppling till kristendommen i teckningen, där finns GF som är Gud Fader. Det står sjuk under och vissa delar av kristendommen som tex Opus Dei framställs som lite sjuk i da Vinci Koden. Och sjukdommen sprider sig. SC är såklart Saunière, curator, en av personerna i da Vinci koden. Bubblan nere till vänster innehåller tvivel om bibelns syn på Kristus, vilket är grundtemat i da Vinci Koden. Stora delar av boken utspelar sig i Paris.
Funderingar kring liv och död, mer kristendom pekar på Änglar och Demoner. En person faller ur en helikopter i den boken, vilken man kan se hända på teckningen. Bulgsktempel finns i Korea och syftar på att det finns fler religioner än kristendomen. Tre överkryssade hattar och tre hjärtan och ”Betyder namnen något igentligen? Nej.” syftar på sammasak, tre böcker är publicerade i sverige av denna författare som är mycket lika i sin uppbyggnad och det är igenligen bara plotten och namnen som skilljer dom åt. Därför spelar namnen ingen roll och der överkryssade hattarna är Lottens betyg på resp bok. Även romantiken är lite i böckerna, därav tre hjärtan. Martin är säkert Browns förläggare som kan förvänta sig ett ilsket samtal från Eskilstuna.

Så ja, nu kan ni andra ägna er åt familjen, julförberedelser eller något annat viktigt för nu ligger facit här.

embryo december 20, 2008 kl. 10:09

jesus vad lätt: jesus

vovamomo december 20, 2008 kl. 10:09

Inte Wassmo precis, tillerosa, men i min teori finns en
brevledes koppling till grannlandet i väster.

och tack Björn! Trodde jag skulle få göra den här resan allena…

Lena december 20, 2008 kl. 10:11

Ian Fleming, Tomas Transrömmer och Selma Lagerlöf bloggar ihop idag

görel december 20, 2008 kl. 10:12

Äntligen en lucka med naturvetenskapligt innehåll! Som jag har väntat!

Det här handlar om molekylär dissociation, eller hur våra minsta beståndsdelar faller sönder i ännu mindre beståndsdelar. Detta har bl.a. beskrivits av de Wit & Bulgakov samt A.J. Blake.

Hattarna är förstås doktorshattar.

Suvi december 20, 2008 kl. 10:19

Jesus är karl för sin hatt, men hur har den hamnat hemma hos Lotten? Det dras namnlappar ur en religiös relik, jag tror du kan vänta dej ett samtal från Vatikanen angående detta.

WV tycker jag tvivlar med sitt ‘dowth’

den bittre aka Pysselitens karlslok december 20, 2008 kl. 10:27

Jag har för övrigt aldrig vatt i kanen!

Statistikerns överdängare december 20, 2008 kl. 10:31

Ted Gärdestad

vovamomo december 20, 2008 kl. 10:34

Shit! Jag ändrar mig plötsligt,blixtsnabbt.Jag ser att figuren som ser död ut har ett NAMN.
Och med god vilja kan den slarvigt ritade blombuketten vara rosor, fast bladen inte ser så rostypiska ut.Men däremot…Paris?
Och Nessersjön,fast nästan.

Malin december 20, 2008 kl. 10:38

Just nu gissar jag på Kent, men jag kanske hinner ångra mig under dagens lopp!

Husse december 20, 2008 kl. 10:40

den bittre 10.27: inte åkt pulka i kaanans land heller?

4051 070021489 WILKIE, EMMANUEL ORITSETIMETIN 007 – detta är det enda svaret eniro ger om man googlar på telenumret.
Men – jag håller med fru decibel, detta är skrivet av ett riktigt as! ( en stund iallafall, håller jag med )

B. Fundberg december 20, 2008 kl. 10:46

Näeh, det här måste vara Sartre…eller möjligen Camus.
Det är telefonklotter från någon av dem.
Lätt!

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 10:48

Örjan: Jag han somna 🙂 Men ja du antar rätt. Jag ser en bil, ett datum, en fråga som ställs i en titel mm men jag är lite lur på att det är en av hans porträttörer som bloggar. Den som Luleåflickan mötte. Men jag är inte säker för det hade det behövs antydningar till en svensk biltillverkare eller nåt oxå och helst hårt arbetande gubbar. Men det kan ju vara någon av de andra oxå.

Godiva december 20, 2008 kl. 10:48

Mer Twin Peaks än så här kan det väl knappast bli. Känslan alltså. Nu ska jag bara nysta ihop det.

Kristina af Knusselbo december 20, 2008 kl. 10:54

Jag tror det är Lars Norén som sitter och funderar på en ny pjäs! 🙂

Lotten december 20, 2008 kl. 10:59

Jag säger bara hrrrkl och humhum och öh, så har jag ingenting sagt. (Intressant skede just nu: när jag inte begriper en kommentar, måste jag googla hit och dit för att kolla vem som åsyftas.)

Anna december 20, 2008 kl. 11:03

Det är Hr Rorschach som bloggar idag, nein?

Husse december 20, 2008 kl. 11:10

Mästaren och Margarita? Leder till Gud/Jesus/Brown-spåret
Hattarna till Lotten/Beckett/IF-spåret
Teatermaskerna till Norén-spåret
Är inte sure gubben lite lik ngn?

Elegant lösning till Dan Brown-spåret 10.05 och en eloge till den lösningen, men ÄR det rätt?

vovamomo december 20, 2008 kl. 11:17

Lotten,”Herre signe dig och råde” I dessa jultider.

Husse december 20, 2008 kl. 11:24

JO Wallin? Jesper Svedberg?
Hmm vovamomo…

Malinka december 20, 2008 kl. 11:34

Nu blev jag så glad över att jag hittade en länk mellan Blake (William) och Bulgakov att jag kom av mig.

Får laga lunch till barnen innan jag börjar tänka på riktigt, tror jag.

Fredrik I december 20, 2008 kl. 11:38

Äh, det är Goethe. GF står för Goethes Faust, och de bultande hjärtana (best form pl på hjärtan, någon?) är den unge Werthers. Den där fladdriga kroppen bland molnen är förstås en såld och förlorad själ, och vinkningen till Bulgakov kan inte missförstås.

Om det inte är Birger Sjöberg som skissar på en roman om en dissociation av en stråkensemle. Kanske utspelar den sig i Lilla Paris.

aequinoxia december 20, 2008 kl. 11:41

Jag kan inte vara subtil och smart och sånt ens när jag försöker (ge mig en diagnos, någon!) så jag gissar rakt ut. Strindberg. Paris. Gud i himlen ovanför ett streck. Under strecket finns då givetvis Inferno.

Eller så är det Kristeva. Paris. Kristus. Enkelt.

aequinoxia december 20, 2008 kl. 11:55

Siffrorna… Det är väl en siffra kort för att vara ett mobilnummer. Och lite långt för att vara ett datum. Men om man plockar bort lite krafs så blir den den 14 juli -89. Stormningen av Bastiljen, alltså, och Franska revolutionen.

vovamomo december 20, 2008 kl. 11:56

Godiva! Altartavlan är ju för H-vete…….

vovamomo december 20, 2008 kl. 12:06

Ho, Ho Ho sa tomten! Det är kul att få spela Allan
nån gång i livet. Men det är nog en sjukdom..

Maria december 20, 2008 kl. 12:14

Jag är ingen orolig typ och hoppas att ingen kommer att dö ung eller nåt. Men jag har en idé i alla fall. I motsats till vad jag haft förr om dagarna och det är jag glad för.

Suvi december 20, 2008 kl. 12:21

Jag vill bara officiellt ogissa på Dan Brown, för den där Paris-ledtråden tyckte jag nästan hänvisade dit, men så kollade jag upp karln på Wikipedia och då fanns det så lustiga faktoider att det nästan vore synd och skam att inte ha med dem! Han åkte ju till Hollywood för att bli popsångare och hänger sig upp och ner som en del av den kreativa processen som den värsta Michael Jackson! Men Lotten har lurat mej förr med sina ”ledtrådar”…

crrly december 20, 2008 kl. 12:24

Oj, nyss 37 kommentarer, nu 63. Well, well, ska läsa dem sen.

crrlys spridda reflektioner, så här utan att ha en aning:

Överkryssade hattar – Men without hats – Australien kom de ifrån va? – 80-talspop.

Teatermasker. Moln. Arg gubbe med ögonbryn som ett V (var har jag sett det förut?).

Blake och Bulgakov. Ängel och Jesus. Men vad som A:et för?

Tre hjärtan med en rosa penna. Det heliga tretalet. Ja, tre liksom hattarna.

Siffrorna är inget telefonnummer, i alla fall inget helt. Vem kan Martin vara?

En död gubbe, träffad av blixten? Snilleblixt, lidnersk knäpp, Bengt Lidner?

G.F., är det initialer? Någon som är sjuk? Dissociation istället för association, jahaja… Dissociation har med hjärnan och minnet att göra, liksom den lidnerska knäppen, hör de ihop, tro? Eller handlar detta om en person med någon psykiatrisk diagnos? Någon med multipla personligheter, som utifrån sitt yrke som författare (nu följer jag pilarna) tror han/hon är 1. en ängel (död? Eller god?), 2. Jesus (fast ett av tricken är ju bakåfram), 3. en bukett blommor.

S.C.?? Paris?

WV: coody Kod för Woody?

vovamomo december 20, 2008 kl. 12:25

Godiva! Sover du, eller står du och diskar nu igen?

Kerstin december 20, 2008 kl. 12:42

Jag tänker på en film som börjar med julfirande. A spelar roll både levande och död.

Hosanna december 20, 2008 kl. 12:50

Tipsar om Wahldéns Gå på vatten som var helt ok… fast det är inte mitt svar… nejdå…

Svaret blir efter att ha lappat ihop Paris (Montmartre) och ngt kallt över pannan, frihet och lite gå på vatten – Winnerbäck.

Hans Persson december 20, 2008 kl. 12:55

Jonas Gardell!

dieva december 20, 2008 kl. 13:01

Fru Decibel 06:45. Där har du något! Den gissningen ansluter jag mig gärna till tills jag kommer på något bättre.

(Senare scrollning visade att fler anslutit sig.)

ww hälsar: holha

Aku december 20, 2008 kl. 13:02

Äsch vad svårt, jag gissar på en Jesus- look a like: Ola Salo. (Så är jag i alla fall i hatten)

Översättarhelena december 20, 2008 kl. 13:10

Här borta i min hörna är det däremot öde …

Ingela december 20, 2008 kl. 13:25

Jag lindade in det som Husse skrev rätt ut sen, men eftersom ledtrådarna pekar åt många håll undrar jag om det kan ha något att göra med en kultfigur som satte P i Paris?

vovamomo december 20, 2008 kl. 13:42

Att man inte känner igen den mest älskade vid första anblicken är ju förfärligt.Skämsigt. Men skam den som ger sig…

babbsan december 20, 2008 kl. 14:01

Stressig dag, intar ofunderad min plats i Dumhörnet!

Niklas december 20, 2008 kl. 14:07

Husse 10:40: Telefonnummret borde vara ett datum, amerikansktt sådant.
Ibland önskar jag att jag var ingenjör.

Grubblande Han december 20, 2008 kl. 14:26

Det är ju lätt eftersom jag sett den här bakgrunden vid två tillfällen. Gesslespåret med tre hjärtan, Jocke Berg-spåret med Martin, och Lundellspåret med Blake är bara virrspår för att lura oss bort från Göteborg.

Jag gissar på han den unge spelemannen från Göteborg som har slutat ha hatt på scen.

Det är Krakel Spektakels hattar. Men det är också ett irrspår.

Jag har ju sett den som scenbakgrund.

Eva-L december 20, 2008 kl. 14:38

Jag vet inte, jag kanske har förenklat det för mig (men jag har migrän, så jag KAN inte tänka). Jag gissar på Jesus.

vw: perivet, det måste ju vara sankte per

vovamomo december 20, 2008 kl. 14:42

Stolarna var femton häromda´n
men nu får vi räkna animaler
ta mig faàn!

Gud, vad jag har roligt!

Heléne december 20, 2008 kl. 14:47

Jag har läst massa konstanalys i mina dagar (vad gammal jag låter är jag skriver sådär) men har ändå ingen aning. Jag skulle kunna gissa på Jesus men det är fel, så jag låter bli. Skämshörnet verkar ganska trevligt ändå …

Örjan december 20, 2008 kl. 15:00

Har liksom Dieva 13.01 fastnat för Fru Decibel 06.45.
”ett halv ark papper” associerar jag till AS med mustaschen. Vacker hög hatt visar han ju upp på fotografi.
Inga kubbar eller plommonstop för honom inte.

Ö-Helena 13.10 brukar vara lurig, när hon inte är onödigt snabb.
Jag tror hon vet, men vad syftar hon då på med ”hörn” och ”öde”

Wv ”wings” littaraturens vingar tolkade via Lotten

Petra december 20, 2008 kl. 15:04

Örjan! Nähä. Då gissar jag på Tintin!!
/petra – en annan sida

Fredrik I december 20, 2008 kl. 15:12

Vovamomo, din kommentar 13.42 pekar ju på en Dan Anderssonrad: Jag trodde jag såg den mest älskade komma genom skogen, över hedarna en snötung natt. Men jag får inte ihop det.

Örjan december 20, 2008 kl. 15:28

Bläckfisk har någon skrivit.
Men de brukar ha 8 eller 10 tentakler.
Denna har bara 4. Symbol för människokropp?

vovamomo december 20, 2008 kl. 15:33

Nej nej det var fel, Fredrik. Det menade jag inte alls, och det var inget spår. Bara detta att jag har alltid älskat honom, jag har varit gift med honom hela livet.

”Han vet inte bara inte om det”! Nu är han döder.
Gammal kärlek rostar aldrig, sa ett ordspråk

Plastfarfar december 20, 2008 kl. 15:41

Det är nog den så många syftar på. Men var är det uttalsomtvistade namnet i en förebild till en berömd prestation i så fall?

Lotten december 20, 2008 kl. 15:47

Jag är lite rädd att blott en, möjligtvis två av er är något på spåren men att ni andra sitter fast i feltänk. (Förlåt nu om jag har fel. Den som är bombsäker och kan finna mening med allt på lappen måste ju ha rätt.)

Väldigt allmänt hållen ledtråd: kladdlappen med anteckningar är inför skapandet av ett enda av hemlisbloggarens verk.

Håkan (hakke) december 20, 2008 kl. 15:48

Nu gissar jag att dagens hemlisbloggare började med Rutger och slutade med Rut. Strax efter det som följde lärde vi oss grunderna för vinproduktion. (Kan det verkligen stämma?)

B. Fundberg december 20, 2008 kl. 16:05

Nu har jag tänkt lite till….
Det är naturligtvis Göran Skytte som är hemlisbloggaren.
Eller hur???

Översättarhelena december 20, 2008 kl. 16:24

Jaha, där tror jag minsann att Lotten (15:47) stack hål på min teori. Inte så konstig kanske, eftersom inte en katt anslöt sig trots mina försök till ledtrådar både 00:30 och 13:10.

Översättarhelena december 20, 2008 kl. 16:24

t

Plastfarfar december 20, 2008 kl. 16:31

Nu kom jag på det! Det gäller ju att hitta bloggaren, dvs ‘jag’, bland ledtrådarna.

Och det här halva arkets bloggare har inget namn, men han är det likväl.

Gissar jag.

Håkan (hakke) december 20, 2008 kl. 16:40

Lite allmänt irr:
Om man väljer att tolka siffrorna efter 070 som ett datum blir det (med amerikansk notation) fjortonde februari -89. Tittar vi till exempel på 1989 var det en tisdag. Denna dag uttalade Ayatollah Khomeini en fatwa över Salman Rushdie och de första 24 satelliterna för GPS placerades i omloppsbana. Tänka sig.

Valentin hade namnsdag (jag har hittat min nisch!) och det var alla hjärtans dag, vilket stämmer bra med de tre hjärtana strax till vänster.

bengt december 20, 2008 kl. 17:01

Det här är nog en otäck historia.

Fredrik I december 20, 2008 kl. 17:04

Ah, nu vet jag också! Tack till de smarta gissare som hajade långt före mig!

Faktum är att denne författare stod på min DRT-lista redan för en vecka sedan, men jag lyckades inte knyta honom till det där skrynkliga pappret. Men så har jag ju inte läst denna kontroversiella bok heller.

Wv föreslår faktiskt begootri, och bigotteri har sannerligen följt i hemlisbloggarens spår.

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 17:04

Har gäster hela dagen. Frågan är om jag skall inviga dem i detta eller helt enkelt ge upp gissandet för idag. Om jag nu inte har rätt i min tidigare gissning.

vovamomo december 20, 2008 kl. 17:06

Nej hon skrek, medan hon fumlade med sina klumpiga fingrar på knapptelefonen…1 1 2

Suvi december 20, 2008 kl. 17:07

Men herre gud… Det är ju Mel Gibson! Någon som har ett jesuskomplex själv och var tvungen att göra ett verk om passionen (hjärtana) och… ja, var Paris och hattarna kommer in i bilden vet jag inte. Förmodligen handlar det om uppretade judar! 😀

Jag bryr mej inte om att antyda svaret i mystiska ledtrådar eftersom jag ändå inte vill tro att det är Mel som bloggar. Men nu vet alla min hjärnas irrgångar!

Fredrik I december 20, 2008 kl. 17:09

Lätt, Beatrice! Du ska inviga dem.

den blyga december 20, 2008 kl. 17:10

Agneta: På tal om långsökta IRL-relationer:

Du och den gamle har ju ett idrottsligt förflutet gemensamt!

Idag håller jag på att laga julmat och skall se Ragnarök ikväll – så det blir inte så mycket gissande Kulturbloggen ligger ”tillfälligt nere för översyn” så det blir inte något röstande heller….

Ami december 20, 2008 kl. 17:14

Jag klickar på bilden så mycket det går
men tillräckligt stort jag inte uppnår
mina nya ögon för tretti tusen
famlar i blindo och gör inte susen.
Vad fan är det det egentligen står?

den blyga december 20, 2008 kl. 17:20

Nu har jag googlat litet.
Eftersom Lotten sa´något om en verkstitel hajade jag till på William Blake: The Marriage of Heaven and Hell

Ligger ju litet i DRT-branchen också…
Förresten har jag alltid varit fascinerad av WB:s tavlor when in London.
wv:quite!

vovamomo december 20, 2008 kl. 17:22

Nähä. Då får jag väl knalla iväg själv, då ,till den där djefla breflådan, och hämta in den där djefla tröjan. Fast det är knappt värt besväret.

Sofie december 20, 2008 kl. 17:30

Jag tänkte Jesus pga. fiskarna och vattnet och då är det ju självklart Ola Salos turnéanteckningar vi tittar på!

Lotten december 20, 2008 kl. 17:34

Hela kommentatorsbåset till BéatriceBeaBeata 17:04:

– Invig dem!

Ulrika Good december 20, 2008 kl. 17:42

Här kommer en gissningsfavorit i repris: Satansverserna av Salman Rushdie.

Ulrika Good december 20, 2008 kl. 17:45

Tänkte bara komplettera min gissning med lite fakta: Huvudpersonerna faller ut ur ett plan (=”bläckfisken”) och förvandlas till en ond och en god ängel (= sur och glad gubbe).

loppran december 20, 2008 kl. 17:47

Någon tror han är Jesus och är sig själv väldigt kär …
Ah! Det måste vara Kay Pollak det här.

Fredrik I december 20, 2008 kl. 17:50

Med Thérèse Raquin i färskt minne vill jag idag presentera en alternativ idé om DRT – “personer vars namn låter nästan som fisk på något främmande språk”. Om Sven Paddock eller Tom Sharpe dyker upp under de närmaste dagarna vet ni att det stämmer.

Fredrik I december 20, 2008 kl. 17:52

Jaa!! Bra, Loppran! Kay Pollak låter ju som fisk.

Lotten december 20, 2008 kl. 17:54

Men är Östen Warnerbring också en fisk?

Undra sa flundra.

vovamomo december 20, 2008 kl. 18:04

Jag får väl dra till med en gammal Gullan Bornemarkvisa då,för att få med mig nån.
Men i o för sig kan jag va ensam. Dä skönt.

loppran december 20, 2008 kl. 18:12

Ö(sten Warnerb)ring.

Japp, en fisk till. Du har löst gåtan, Fredrik I!

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 18:26

Tyvärr han jag inte inviga dem, vi svullade i oss fika och sen var de tvugna att åka. Synd för det var några skapa hjärnor. Nu duka undan allt fika och sen läsa vad ni kläckt ur er under dagen. För min gissning verkar ju vara åt fanders då ni ber mig inviga mina bekanta i leken.

vovamomo december 20, 2008 kl. 18:30

Hästen då?Erè ingen som går igång på hästen?
Den hette….Äsch, nu har jag också glömt det.

dieva december 20, 2008 kl. 18:41

Nu måste jag ändra min tidigare gissning. En mer systematisk genomgång av ledtrådarna pekar snarare på en mer modern författare. Också med fisklikt namn som nämnts här.

Jessika december 20, 2008 kl. 18:51

Jag tänkte Peter Englund eller hon, vad heter hon…. hmmm… tänker tänker… Lena Einhorn. Peter Englund skriver om diverse historiska fenomen. Inte vet jag om han eldar på sina synopsis 0.0.1, eller ställer kaffemuggar på den. Dessutom skriver han mest om historia snarare än om Jesus. Lena Einhorn har utforskat Jesus och hela den bibliska historien ur ett vidare och rätt intressant perspektiv, sedan behöver man inte hålla med om hennes slutsatser.
Så det är mina gissningar.

Översättarhelena december 20, 2008 kl. 18:54

Men kan vi inte ha en liten parallelltävling här där alla förutom dagens hemlisbloggare även får försöka lista ut vem jag gissade på förut? Jag har säkert nån gammal Lotten-årgångströja i gömmorna som jag kan lotta ut som pris! Nej, förresten, ett fult vykort är vad man får.

WV säger Astri, men så lättlurad är jag faktiskt inte.

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 18:55

Gah min hjärna har smält. Barnkalas = Crazy Frog och Smurfhits samt lite Star Wars Theme HELA dagen. Hjärnan rinner ur öronen för tillfället.

Wv: undrar om jag är pratsjuk ”snackitch”

vovamomo december 20, 2008 kl. 18:57

Ho,ho ho,resen er upp och gå.
Sanningen
Gu, vad det är tjatigt!

crrly december 20, 2008 kl. 19:31

Jag tror att detta är någon med manodepressiv, bipolär diagnos.

dhablues, se där, WV verkar hålla med, åtminstone delvis.

Charlott - the Goblin girl december 20, 2008 kl. 19:56

Ojoj Bamg igår. Henne gissade ju jag på häromdagen vill jag minnas…

Har ingen aning om dagens men går in och säger hej från Stockholm.

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 19:59

Nä jag vidhåller min gamla gissning men med en viss modifiering eller rättare sagt precisering. Halva Ny Demokrati och Penicillin är mitt svar.

Ww håller med det är enought

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 20:00

Ser nu att många gissar på AS, skulle vara intressant att höra hur ni fick till det. Har verkligen försökt en stund nu men är för trög.

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 20:10

Kan väl påpeka att min felande länk ett tag var Martin det var inte tänkt för transport utan för stämningshöjning. Det var därför jag velade mellan skapare, iscensättare eller karaktär.

dieva december 20, 2008 kl. 20:10

Jag har evolverat från AS till SR.

vovamomo december 20, 2008 kl. 20:14

Skorna, då. Man kan kasta en sko på George Bush, det har han säkert förtjänat, men man kan be snällt
också.

Ica december 20, 2008 kl. 20:17

Näe, nu kör vi på gissningen som jag hade redan i natt:
1. -I Paris? är en ju en fråga som har svaret New York.
2. -Ska man gå på vatten eller förvandla vin är man Jesus, och bör ha en far.
3. – Namnen som inte betyder nåt gör det inte heller, men Martin ska vara Mancini, och alliterationen med de två b-namnen jag inte kan tyda ska vara Carlo & Connie.
4. – livådöd javadådå tyder helt klart till en nonchalant inställning till döden och rätten att ta ett liv eller två.
5. – GF är sjuk
6. – SC är någon med stor innebörd, som är viktig.
7. – Tre hattar är överstrukna.

Min teori är att detta är grejer ur Gudfadern.
Detta betyder följande:
1. Paris? Nej, hela boken utspelar sig i New York. Därav frågetecknet.
2. Jesus hade en far: Gud=Gudfadern
3. Martin som är Mancini är gudfaderns sonson, och BB är egentligen CC som är Connie & Carlos vilka är svåger och svågers fru till nämnda Mancini.
4. Nonchalant inställning till döden har väl gudfadern om någon.
5. GF= gudfadern=Don Corleone, vilken blir sjuk och åker o vilar på Sicilien.
6. SC är ju givetvis Santino Corleone som tar över farsans buisness.
7. Tre överstrukna hattar pekar på att filmatiseringen är i tre delar, men boken enbart är i en.

Hemlisbloggaren är med andra ord Mario Puzo. Plättelätt.

bengt december 20, 2008 kl. 20:18

Jag tror att personen kallas Jack. Och levde för ungefär 100 år sedan.

babbsan december 20, 2008 kl. 20:24

Åh, Icas gissning låter ju utmärkt, jag håller med, bortifrån Dumhörnet…

loppran december 20, 2008 kl. 20:26

Hästen? Skorna? Ettetttvå?
Gullan Bornemark vadå?
Gå i solen, kan väl snudda
eller är det Sudda sudda?

Fredrik I december 20, 2008 kl. 20:36

Bea: Jag var precis på väg att ansluta mig till AS-gänget när Lotten plötsligt stämde i bäcken. Då var jag på väg att babbla något om Hemsöborna, som väl skrevs i Paris. Jag minns inte vad Flod och Carlsson hette i förnamn, men om det var, säg, Gunbritt och Sixten så skulle ju initialerna stämma. Och så var det något i slutet av boken om att någon gick ut på vattnet. Fruset vatten, men ändå. Så tänkte jag, men det var ju fel.

Lotten december 20, 2008 kl. 20:38

Vovamomo! Du ska ha STORT beröm för din envishet!

(Detta var verkligen inte en ledtråd.)

Cellolina december 20, 2008 kl. 20:44

BéatriceBeaBeata: Strindberg skrev en vuxensaga som heter ”Ett halvt ark papper”. Dessutom fanns han i Paris och skrev. Jag grunnade på dramat Paria ett tag, om telefonnumret var ett årtal.

Men nej. Är ängeln Gustav Fröding? Han var sjuk 1889 … Men jag hittar inte vem Martin skulle kunna vara, eller SC.

Bara därför gissar jag på Slas. Han ritade, och skrev om livsfrågorna.

vovamomo december 20, 2008 kl. 20:47

Tack. tack Lotten. Vänskap finns.

vovamomo december 20, 2008 kl. 21:01

Och jag minns mycket väl vad hästen heter!

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 21:16

Cellolina: Jo jag fattade vilket verk som åsyftades men fick inte till en enda av ledtrådarna. Men så är jag ju totalt inne på mina tre döda brittiska gentlemän. Men det kanske bara är någon som leker voodo med mig och försöker få in mig på helt galet spår.

Jeeesus vad Lotten skall skratta om jag är fel ute. Nästan så jag hoppas att jag har fel eftersom jag inte gillar personen i fråga (inte Lotten utan min gissade HB).

Wv säger: Spion *asg*

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 21:25

Hmm undra om filnamnet betyder något 20-dec-704502

20 december GOD EOB

I min värld betyder EOB end of business = arbetsdagens slut och den slutar ju vid midnatt här. Betyder det att gud är svaret eller att en av oss blir gud, att Lotten uppenbarar sig som en gud?

Citronen december 20, 2008 kl. 21:27

Den 14 februari vann Ingemar Stenmark sin 85:e (8-5=3, dvs lika med antalet överkryssade hattar) seger. Endast två år senare, dvs 1989 avslutas Ingemars sagolika karriär efter ett hyllningsjippo i Sälen (visserligen inte en fisk enligt DRT men märk väl, Anjas signum! Anjas karriär har mycket signifikativt växlat mellan himmel och helvete, livådöd). Ingemar fick dessutom Svenska Dagbladets bragmedalj tillsammans med Björn Borg vars kvarlämnade bolag tillkännagav "Martin" SJÖströms (Sjö->fisk) utnämnande som affärsområdeschef så sent som i augusti innevarande år. Vad säger ni nu då..Dessutom boxades Joe Frazier, från South Carolina (SC), en titelmatch 1972 i Manilla mot Muhammad Ali (jmf Muhammad-Muhammed). Om man kollar MySpace.com så hittar man rätt snart en experimentiell jazzgrupp med namnet Manila Paris!

Svaret är således Mats Samuelsson (Semic).
I rest my case!

FTW, Medium tack!

Lotten december 20, 2008 kl. 21:31

Men alltså. Mitt system med att markera vilka kommentarer jag vill dra upp till ytan har pajat helt. Av 143 är just nu 65 fetmarkerade. Himla intressant facit det blir av det, va?

Lotten december 20, 2008 kl. 21:32

Dessutom räknade jag ju fel och gick händelserna i förväg. Blott 142 kommentarer har inkommit.

Lotten december 20, 2008 kl. 21:32

143!

Suvi december 20, 2008 kl. 21:36

Hmmm… ingen verkar ha hakat på ”Mel Gibson och tre judiska hattar-spåret”. Jag var mer övertygande för några luckor sedan när jag talade i (falska) gåtor.

`Wv är prats. Är inte det typ ”idioter” på brittisk Engelska

Lisa december 20, 2008 kl. 21:48

Jag gissar på Shakespeare! Jag är för trött för att förklara varför.

vovamomo december 20, 2008 kl. 21:49

Nej nej Lotten. Etthundafemtiotre skall det vara
Sök ock i skolen finna

Agneta december 20, 2008 kl. 21:59

Trots att dissociationssyndromet mycket väl skulle kunna peka på AS och hans inferno (som nog kom på pappret i Ystad och inte i Paris), så håller jag fast vid mitt XXAS från i natt, uta att kunna peka på vilket verk det hänger samman med.

en annan malin december 20, 2008 kl. 22:03

är gud död och har trillat ner från himlen? en gudstvivlare är det i alla fall. De tre överstrukna hattarna anspelar på treenigheten.

martin, är det martin luther som ska kontaktas?

eller såklart inte, namnen har ingen betydelse. Paris?

Nån filosof, Sartre? eller nån meningen med livet-filosof.

meeh.

Niklas december 20, 2008 kl. 22:16

Sinat (wv) har det gjort. Ansluter mig till SR-spåret. Är det inte majoriteten som har rätt?

Suvi december 20, 2008 kl. 22:30

Usch, jag skyller mina omotiverade felskriv på att jag har skurit chili som irriterar fingrarna.

(Och om denna kommentar inte hamnar i facit så skriker jag! Av chiliallergi, förstås. Kanske måste även de dras ur hatten? Om man har 60+ kommentarer som man vill citera.)

lisa december 20, 2008 kl. 22:35

Jag tror att det är en Pelsfuss till som bloggar. Typ. har någon annan gissat det? Förblindad av trötthet ser jag inte ens de mest uppenbara ledtrådar.

dieva december 20, 2008 kl. 22:38

SC (enligt min och några andras teori) delar delvis samma namn som en känd historisk härförare som förekommer i en på sistone populär film.

lisa december 20, 2008 kl. 22:40

Pelzfuss menar jag. Allt stämmer.
Egil och Hjalmar gissar också på det. Herregud de är ju nästan landsmän.

Gonatt.

Örjan december 20, 2008 kl. 22:47

”Tappa inte rösten”.
Nu fungerar det igen.
Så dit och rösta!

leopardia december 20, 2008 kl. 23:01

Jag antar att GF inte är Gert Fylking och att SC inte är StockholmCity, men Gert känner Lennart Jähkel, så jag har svårt att släppa den gissningen..

nä, jag har fortfarande inte någon gissning. förstår inte ens ledtrådarna i kommentarerna…

pärlbesatt december 20, 2008 kl. 23:09

Hmm, dissociation och religiositet, blir galenskap och religiösa grubblerier som blir till galenskap det med, till slut.

Kommer inte på nån, tankarna vandrar från Tokfursten till han som skrivit Flodhästen i vardagsrummet (inte för att han är galen, men väl terapeut och också kristen) till Strindbergs Inferno till Opus Dei, igen.

Singlar mig ner i hatten och hoppas på bättre tur i morgon.

ardy december 20, 2008 kl. 23:25

Swedenborg? Mysko är det i alla fall.

vovamomo december 20, 2008 kl. 23:30

”varje gång du tar av dig skorna, medge att det känns skönt. Det betyder att apan i dig, en en framgång rönt
Dröm om min förvåning, den var fruktansvärd stor,
jag såg hela F.N -alla saknade skor..
Ta av dig skorna..

agneta december 20, 2008 kl. 23:30

CH blev nämnd tidigare. Hmm – jag har läst för lite för att kunna instämma

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 23:33

Men vad spretiga alla är idag. Känns som man står alldeles solitär i sin hörna. Eller så är jag trög och inte fattar övrigas ledtrådar. Så här en halvtimma innan deadline börjar jag vaclka i min tro. Min slutsats att G.F står för den stora chefen känns lite racklig för tillfället. Vad gör man nu då. Jag som tyckte det var så lätt. Totallurad av Lotten?

Lotten december 20, 2008 kl. 23:39

Jag skrev nyss ”spretiga som en gammal tv-antenn” i facit, BéatriceBeaBeata.

Kolla in t.ex. Niklas på ett tidigt stadium. Eller den goode ingenjören.

Översättarhelena december 20, 2008 kl. 23:39

Ingen vill veta var jag har köpt min tröja … vem jag gissade på i natt? Snyft igen. Eller rättare sagt: ”This is the way the world ends. Not with a bang but a whimper.” T.S. Eliot. Bara för hans himla analys av några poeter. Fast jag var himla nöjd med den gissningen rätt länge!

Béatrice Karjalainen december 20, 2008 kl. 23:40

Hmm Lotten skriver att detta är gjort innan verket skapades. Shit det såg jag först nu. Det betyder ju att flera av mian ledtrådskopplingar inte funkar fullt ut. Så kan det vara GH, HS eller ARB istället. Vet i fasiken vem som gör vad av de olika rollerna i mediet i fråga.

Äh jag gör annat till facit kommer.

Anna december 20, 2008 kl. 23:57

Jag tror att det är AB, BH, ÖB, SCHH eller NJA som bloggar. Det kan också vara JAN, eller hon vars namn blir BRA baklänges.

Niklas december 20, 2008 kl. 23:58

Lotten,menar du att du såg mitt rim? Är det GBS? Har inte hunnit gräva tillräckligt i det spåret under dagen…

Lotten december 21, 2008 kl. 00:03

Mjae, Niklas, det var mer det om telefonnumret som var ett datum …

leopardia december 21, 2008 kl. 00:09

Angående vissa ledtrådar, så jodå, jag googlade faktiskt på snyft och poesi, men kom inte så mycket längre… Ähum, nepp, tänka själv var inget jag försökte med…

Översättarhelena december 21, 2008 kl. 00:11

Tack Leopardia, nu är jag glad igen. Förresten tycker jag att Östen Warnerbring-spåret är hetare än någonsin nu. Han och Salman har ju för tusan samma frisyr!

Studiomannen december 21, 2008 kl. 00:11

Nu blir jag hysterisk! VARFÖR skrev jag inte Bang? Jag tänkte ju på henne direkt (ledtråden var Svenne & Lotta)! Isåfall första gången jag svarat rätt…

Gillar wv: colon

Lotten december 21, 2008 kl. 00:13

Både 20:e facitet och lucka 21 ligger ute nu!

Béatrice Karjalainen december 21, 2008 kl. 00:17

Äsch kontroversiella bok ledde mig ju till SR (som poppade upp på givet datum) men eftersom jag inte hade en jäkla aning om vad den boken innehåller (mer än att den gjort muslimer förbaskade) så var det ju kört.

Ja ja, på morgondagens lucka istället. Totallurad igår ger revanchlusta för dagens.

Tyvärr kommer jag tilbringa 17:30->06:50 eller något sådant på ett nattåg söderut utan nät (fan en 3G-dongle i tidig julklapp vore väl inte för mycket begärt va?) så jag får väl skynda mig med att gissa i morgon.

Måste bara få delge mina ledtrådstankar även om jag inte får med alla.

Livådöd-dödåliv-åvadådå kopplade jag till "Live and let die"

3 plommonstop = 3 brittiska gentlemän aka 3 försvunna brittiska agenter

G.F = Den store = Mr. Big

SC = Sean Connery som de ville ha som Bond

James Bonds (ornitologen) dödsdag som datum.

Ring Maritn på Fredag = George Martin som gjorde musiken till filmen.

I Paris = Nej i NY 🙂

Betyder namnen något egentligen = Bond, James Bond är noga med sitt namn men heter han det på riktigt?

Hjärtan = Tja det är ju alltic lite Lööööve i JB-filmer.

Sur och glad gubbe = Mood swings har väl alla, och Bond brukar ju alltid vara polare med någon som han sen blir sur på.

Sura gubben bredvid SC = Sura för att SC inte ville.

Snubben som ramlar ner = Vet i fan hur jag fick in honom och blommorna fick jag inte heller till. Men tänk på att jag avskyr att se Bondfilmer.

Religiöst dravvel under sträcket = Bond anses ju ibland leka Gud med sitt dödande.

Snubben som är kluttrad i kanten med dissassociation associerade jag bort helt 🙂

Lotten december 21, 2008 kl. 00:18

Bangst ordspråk:

”Så fort en Studioman tänker någorlunda snabbt litar han inte på sin intuition.”

(Det finns ingen intuition i världen som kan hjälpa till i lucka 21. Rusa dit!)

Anna december 21, 2008 kl. 00:19

Jag ser ingen lucka 21 hur jag än spanar. ”inessist” säger wv också.

Lotten december 21, 2008 kl. 00:20

Hej Jultomten!

Leverera prompt 3D-dongle till alla som är på resande fot!

/Kalendertjifen.

Béatrice Karjalainen december 21, 2008 kl. 00:47

Skall klura på hur sjutton jag använder mobilen som modem, det skall gå.

Håkan (hakke) december 21, 2008 kl. 17:05

Ska jag berätta att min förvirrade gissning 15:48 syftade på Stig Claessons ”Efter oss syndafloden”? Näh, jag ska nog inte det.

Leave a Comment

wp-puzzle.com logo

Previous post:

Next post: